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市場調査レポート
商品コード
1674141

テクスチャード植物性たんぱく質市場:製品タイプ別、用途別、地域別

Textured Vegetable Protein Market, By Product Type, By Application, By Geography


出版日
ページ情報
英文 145 Pages
納期
2~3営業日
カスタマイズ可能
価格
価格表記: USDを日本円(税抜)に換算
本日の銀行送金レート: 1USD=144.06円
テクスチャード植物性たんぱく質市場:製品タイプ別、用途別、地域別
出版日: 2025年02月20日
発行: Coherent Market Insights
ページ情報: 英文 145 Pages
納期: 2~3営業日
GIIご利用のメリット
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  • 概要
  • 目次
概要

テクスチャード植物性たんぱく質の世界市場は、2025年には38億6,000万米ドルと推定され、2032年には64億9,000万米ドルに達すると予測され、2025年から2032年までのCAGRは7.7%で成長する見込みです。

レポート範囲 レポート詳細
基準年 2024 2025年の市場規模 38億6,000万米ドル
実績データ 2020年から2024年まで 予測期間 2025年から2032年
予測期間:2025年~2032年 CAGR: 7.70% 2032年の価値予測 64億9,000万米ドル
図.テクスチャード植物性たんぱく質市場シェア(%)、2025年地域別
Textured Vegetable Protein Market-IMG1

テクスチャード植物性たんぱく質(TVP)は脱脂大豆粉製品で、食品にタンパク質と食物繊維を加え、同時にかさを増します。脱脂大豆粉を回転するノズルに通して押し出し、フィラメントやフレーク状にして作られます。ミート・エクステンダーまたはミート・アナログとして、TVPは加工食品の製造コストを削減すると同時に、肉と同様の食感、口当たり、風味を高める機能を提供することができます。必須アミノ酸をすべて含むため、完全な植物性タンパク質となります。代替肉やベジタリアンまたはビーガン食への嗜好の高まりにより、近年TVPの需要が高まっています。

市場力学

世界のテクスチャード植物性たんぱく質市場は、消費者の健康志向の高まりと、植物性肉代替食品への嗜好の高まりによって牽引されています。肉のような食感を模倣し、肉と同様の栄養価を低コストで提供できるTVPの能力は、食品加工産業での採用を後押ししています。しかし、テクスチャード大豆たんぱく質と遺伝子組み換え作物の使用に関する規制が市場成長を抑制すると予想されます。フレキシタリアニズムの動向の高まりは、TVPメーカーが代替食肉市場で拡大する大きなチャンスとなります。非遺伝子組み換えおよび有機TVP製品の革新は、市場成長をさらに補うと思われます。

本調査の主な特徴

  • 本レポートは、世界のテクスチャード植物性たんぱく質市場を詳細に分析し、2024年を基準年とした予測期間(2025-2032年)の市場規模および複合年間成長率(CAGR%)を提供します。
  • また、さまざまなセグメントにわたる潜在的な収益機会を解明し、この市場の魅力的な投資提案のマトリックスについて説明しています。
  • また市場促進要因、抑制要因、機会、新製品の上市や承認、市場動向、地域別の展望、主要企業が採用する競争戦略などに関する重要な考察も提供しています。
  • 企業ハイライト、製品ポートフォリオ、主要なハイライト、財務実績、戦略などのパラメータに基づいて、世界のテクスチャード植物性たんぱく質市場の主要企業をプロファイルしています。
  • このレポートからの洞察により、マーケティング担当者や企業の経営陣は、将来の製品発売、タイプアップ、市場拡大、マーケティング戦術に関する情報に基づいた意思決定を行うことができます。
  • この調査レポートは、投資家、サプライヤー、製品メーカー、流通業者、新規参入者、財務アナリストなど、この業界の様々な利害関係者を対象としています。
  • 利害関係者は、世界のテクスチャード植物性たんぱく質市場の分析に使用される様々な戦略マトリックスを通じて、意思決定を容易にすることができます。

目次

第1章 調査の目的と前提条件

  • 調査目的
  • 前提条件
  • 略語

第2章 市場の展望

  • レポートの説明
    • 市場の定義と範囲
  • エグゼクティブサマリー
  • Coherent Opportunity Map(COM)

第3章 市場力学、規制、動向分析

  • 市場力学
    • 促進要因
    • 抑制要因
    • PEST分析
    • PORTERのファイブフォース分析
    • 市場機会
    • 規制シナリオ
    • 業界動向
    • 合併と買収

第4章 世界のテクスチャード植物性タンパク質市場- コロナウイルス(COVID-19)パンデミックの影響

  • 世界のテクスチャード植物性タンパク質市場に影響を与える要因
  • 影響分析

第5章 世界のテクスチャード植物性タンパク質市場、製品タイプ別、2020年~2032年

  • テクスチャード大豆タンパク質
  • テクスチャード小麦タンパク質
  • テクスチャードエンドウ豆タンパク質
  • その他のタイプ

第6章 世界のテクスチャード植物性タンパク質市場、用途別、2020年~2032年

  • 食品
  • 動物栄養/ペットフード

第7章 世界のテクスチャード植物性タンパク質市場、地域別、2020年~2032年

  • 北米
  • ラテンアメリカ
  • 欧州
  • アジア太平洋
  • 中東・アフリカ

第8章 競合情勢

  • 市場シェア分析
  • 企業プロファイル
    • Archer Daniels Midland Company
    • International Flavors &Fragrances Inc.
    • Cargill
    • Sudzucker AG
    • MGP Ingredients Inc
    • Roquette Freres
    • Shandong Yuxin Biotechnology Co., Ltd
    • Crown Soya Protein Group Company
    • The Scoular Company
    • Axiom Foods, Inc.
    • AGT Food and Ingredients
    • DuPont
    • DSM
    • PURIS
    • BENEO
    • Kansas Protein Foods LLC
    • Foodchem International Corporation
    • Dacsa Group
    • VestKorn
    • Wilmar International

第9章 アナリストの推奨事項

  • 機会
  • アナリストの見解
  • Coherent Opportunity Map

第10章 セクション

  • 参考文献
  • 調査手法
目次
Product Code: CMI5160

Global Textured Vegetable Protein Market is estimated to be valued at USD 3.86 Bn in 2025 and is expected to reach USD 6.49 Bn by 2032, growing at a compound annual growth rate (CAGR) of 7.7% from 2025 to 2032.

Report Coverage Report Details
Base Year: 2024 Market Size in 2025: USD 3.86 Bn
Historical Data for: 2020 To 2024 Forecast Period: 2025 To 2032
Forecast Period 2025 to 2032 CAGR: 7.70% 2032 Value Projection: USD 6.49 Bn
Figure. Textured Vegetable Protein Market Share (%), By Region 2025
Textured Vegetable Protein Market - IMG1

Textured vegetable protein (TVP) is a defatted soy flour product that adds protein and fiber to food items while also increasing their bulk. It is made by extruding defatted soy flour through a spinning nozzle to create filaments or flakes that resemble ground meat when rehydrated. As a meat extender or meat analog, TVP can reduce production costs for processed foods while providing similar texture, mouthfeel, and flavor enhancing capabilities as meat. It contains all essential amino acids making it a complete plant-based protein. The growing preference for meat alternatives and vegetarian or vegan diets has led to higher demand for TVP in recent years.

Market Dynamics:

The global textured vegetable protein market is driven by the rising health consciousness among consumers and growing preference for plant-based meat alternatives. The ability of TVP to mimic meat-like textures and provide similar nutritional value to meat at lower costs has boosted its adoption in the food processing industry. However, the regulations concerning the use of textured soy protein and GMOs are expected to restrain the market growth. The growing trend of flexitarianism presents a major opportunity for TVP manufacturers to expand in the alternative meat market. Innovation of non-GMO and organic TVP products will further supplement the market growth.

Key Features of the Study:

  • This report provides in-depth analysis of the global textured vegetable protein market, and provides market size (US$ Billion) and compound annual growth rate (CAGR%) for the forecast period (2025-2032), considering 2024 as the base year
  • It elucidates potential revenue opportunities across different segments and explains attractive investment proposition matrices for this market
  • This study also provides key insights about market drivers, restraints, opportunities, new product launches or approval, market trends, regional outlook, and competitive strategies adopted by key players
  • It profiles key players in the global textured vegetable protein market based on the following parameters - company highlights, products portfolio, key highlights, financial performance, and strategies
  • Key companies covered as a part of this study include Archer Daniels Midland Company, International Flavors & Fragrances Inc., Cargill, Sudzucker AG, MGP Ingredients Inc, Roquette Freres, Shandong Yuxin Biotechnology Co., Ltd , Crown Soya Protein Group Company, The Scoular Company, Axiom Foods, Inc. , AGT Food and Ingredients, DuPont, DSM, PURIS, BENEO, Kansas Protein Foods LLC, Foodchem International Corporation, Dacsa Group, VestKorn, and Wilmar International
  • Insights from this report would allow marketers and the management authorities of the companies to make informed decisions regarding their future product launches, type up-gradation, market expansion, and marketing tactics
  • The global textured vegetable protein market report caters to various stakeholders in this industry including investors, suppliers, product manufacturers, distributors, new entrants, and financial analysts
  • Stakeholders would have ease in decision-making through various strategy matrices used in analyzing the global textured vegetable protein market

Detailed Segmentation-

  • By Product Type:
    • Textured Soy Protein
    • Textured Wheat Protein
    • Textured Pea Protein
    • Other Types
  • By Application:
    • Food Products
    • Animal Nutrition/ Pet Food
  • By Region:
    • North America
    • Europe
    • Asia Pacific
    • Latin America
    • Middle East & Africa
  • Company Profiles:
    • Archer Daniels Midland Company
    • International Flavors & Fragrances Inc.
    • Cargill
    • Sudzucker AG
    • MGP Ingredients Inc
    • Roquette Freres
    • Shandong Yuxin Biotechnology Co., Ltd
    • Crown Soya Protein Group Company
    • The Scoular Company
    • Axiom Foods, Inc.
    • AGT Food and Ingredients
    • DuPont
    • DSM
    • PURIS
    • BENEO
    • Kansas Protein Foods LLC
    • Foodchem International Corporation
    • Dacsa Group
    • VestKorn
    • Wilmar International

Table of Contents

1. Research Objectives and Assumptions

  • Research Objectives
  • Assumptions
  • Abbreviations

2. Market Purview

  • Report Description
    • Market Definition and Scope
  • Executive Summary
    • Market Snippet, By Product Type
    • Market Snippet, By Application
    • Market Snippet, By Region
  • Coherent Opportunity Map (COM)

3. Market Dynamics, Regulations, and Trends Analysis

  • Market Dynamics
    • Drivers
    • Restraints
    • PEST Analysis
    • PORTER's Five Forces Analysis
    • Market Opportunities
    • Regulatory Scenario
    • Industry Trend
    • Mergers and Acquisitions

4. Global Textured Vegetable Protein Market - Impact of Coronavirus (COVID-19) Pandemic

  • Overview
  • Factors Affecting the Global Textured Vegetable Protein Market
  • Impact Analysis

5. Global Textured Vegetable Protein Market, By Product Type, 2020-2032, (US$ Bn)

  • Introduction
    • Market Share Analysis, 2025, 2028 and 2032 (%)
    • Y-o-Y Growth Analysis, 2020 - 2032
    • Segment Trends
  • Textured Soy Protein
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Segment Trends
  • Textured Wheat Protein
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Segment Trends
  • Textured Pea Protein
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Segment Trends
  • Other Types
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Segment Trends

6. Global Textured Vegetable Protein Market, By Application, 2020-2032, (US$ Bn)

  • Introduction
    • Market Share Analysis, 2025, 2028 and 2032 (%)
    • Y-o-Y Growth Analysis, 2020 - 2032
    • Segment Trends
  • Food Products
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Segment Trends
  • Animal Nutrition/Pet Food
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Segment Trends

7. Global Textured Vegetable Protein Market, By Region, 2020-2032, (US$ Bn)

  • Introduction
    • Market Share Analysis, By Region, 2025, 2028 and 2032 (%)
    • Y-o-Y Growth Analysis, For Region, 2020-2032
  • North America
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, By Product Type, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Market Size and Forecast, By Application, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Market Size and Forecast, By Country, 2020 - 2032, (US$ Bn)
      • U.S.
      • Canada
  • Latin America
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, By Product Type, 2020 - 2032, (US$ Bn))
    • Market Size and Forecast, By Application, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Market Size and Forecast, By Country, 2020 - 2032, (US$ Bn)
      • Brazil
      • Argentina
      • Mexico
      • Rest of Latin America
  • Europe
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, By Product Type, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Market Size and Forecast, By Application, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Market Size and Forecast, By Country, 2020 - 2032, (US$ Bn)
      • U.K.
      • Germany
      • Italy
      • France
      • Spain
      • Russia
      • Rest of Europe
  • Asia Pacific
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, By Product Type, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Market Size and Forecast, By Application, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Market Size and Forecast, By Country, 2020 - 2032, (US$ Bn)
      • China
      • India
      • Japan
      • ASEAN
      • Australia
      • South Korea
      • Rest of Asia Pacific
  • Middle East & Africa
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, By Product Type, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Market Size and Forecast, By Application, 2020 - 2032 (US$ Bn)
    • Market Size and Forecast, By Country, 2020 - 2032, (US$ Bn)
      • GCC Countries
      • Israel
      • Rest of Middle East & Africa

8. Competitive Landscape

  • Market Share Analysis
  • Company Profiles
    • Archer Daniels Midland Company
      • Company Overview
      • Product Type Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • International Flavors & Fragrances Inc.
      • Company Overview
      • Product Type Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • Cargill
      • Company Overview
      • Product Type Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • Sudzucker AG
      • Company Overview
      • Product Type Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • MGP Ingredients Inc
      • Company Overview
      • Product Type Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • Roquette Freres
      • Company Overview
      • Product Type Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • Shandong Yuxin Biotechnology Co., Ltd
      • Company Overview
      • Product Type Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • Crown Soya Protein Group Company
      • Company Overview
      • Product Type Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • The Scoular Company
      • Company Overview
      • Product Type Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • Axiom Foods, Inc.
      • Company Overview
      • Product Type Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • AGT Food and Ingredients
      • Company Overview
      • Product Type Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • DuPont
      • Company Overview
      • Product Type Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • DSM
      • Company Overview
      • Product Type Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • PURIS
      • Company Overview
      • Product Type Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • BENEO
      • Company Overview
      • Product Type Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • Kansas Protein Foods LLC
      • Company Overview
      • Product Type Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • Foodchem International Corporation
      • Company Overview
      • Product Type Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • Dacsa Group
      • Company Overview
      • Product Type Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • VestKorn
      • Company Overview
      • Product Type Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • Wilmar International
      • Company Overview
      • Product Type Portfolio
      • Recent Developments/Updates

9. Analyst Recommendations

  • Wheel of Fortune
  • Analyst View
  • Coherent Opportunity Map

10. Section

  • References
  • Research Methodology
  • About Us and Sales Contact