|
市場調査レポート
商品コード
1666281
アジア太平洋の食肉代替原料市場:2030年までの予測 - 地域別分析 - ソース別、原料タイプ別、用途別Asia Pacific Meat Substitute Ingredients Market Forecast to 2030 - Regional Analysis - by Source, Ingredient Type, and Application |
||||||
|
アジア太平洋の食肉代替原料市場:2030年までの予測 - 地域別分析 - ソース別、原料タイプ別、用途別 |
出版日: 2025年01月02日
発行: The Insight Partners
ページ情報: 英文 112 Pages
納期: 即納可能
![]() |
アジア太平洋の食肉代替原料市場は、2022年に5億363万米ドルとなり、2030年までには9億4,530万米ドルに達すると予測され、2022年から2030年までのCAGRは8.2%を記録すると推定されます。
食肉代替製品の消費を促進する政府の取り組みがアジア太平洋の食肉代替原料市場を牽引
各国の政府機関は、環境問題への関心の高まりとこれらの製品が提供する健康上の利点により、植物性食肉の消費を促進しています。さらに、各国政府は植物性食肉製品の研究開発および新製品発表に積極的に投資しています。2021年、韓国の農業・食品・農村地域省は、食品と農業に特化した複数のサブファンドを持つ7,030万米ドルの基金を設立しました。Green Bio Fundの投資対象は、特に植物由来および栽培食肉企業に言及されています。さらに2022年6月、インド食品安全基準局(FSSAI)はヴィーガン食品規制を最終決定し、動物性食品を使用しない食品成分のための独立した規制枠組みを確立しました。また、米国政府は、オーストラリア最大のパルスタンパク質原料製造能力を構築するため、Australian Plant Proteinsが主導するプロジェクトを支援するため、7,600万米ドルを拠出すると発表しました。さらに、中国政府は2021年に新たな食生活指針を制定し、同国の肉消費量を50%削減する計画を発表しました。同国保健省は、個人が1日に摂取する肉の量を40gから75gに抑えるよう勧告しました。
これらの措置は、GHG排出量を大幅に削減すると同時に、公衆衛生を強化することを目的としています。こうした勧告や政府機関の影響力は、代替肉製品に対する需要をさらに押し上げます。このように、様々な政府機関による継続的な投資と支援は、予測期間中、市場に有利な成長機会を提供すると予想されます。
アジア太平洋の食肉代替原料市場概要
アジア太平洋の食肉代替原料市場は一貫して成長しています。同地域における食肉代替原料の需要に寄与しているいくつかの要因としては、菜食主義者やベジタリアンの人口の急増、新興国における植物性食品への需要の高まりが挙げられます。さらに、豚肉のトリチノーシス、家禽のサルモネラ、羊肉のスクレイピー、魚介類のビブリオ病やノロウイルス感染など、食品中の微生物汚染に起因する疾病事例の増加が、植物由来の代替肉への消費者の傾斜を促しています。
アジア経済圏の政府もまた、植物由来のイノベーションへの支援を強化しました。2022年3月、習近平国家主席は二中全会(中国で最も重要な年次政治会議)において、植物由来および微生物由来のタンパク質の多様化を明確に呼びかけました。中国では、政府の指針により、植物由来の肉や代替タンパク質の人気が高まっています。2021年、中国政府は公衆衛生の向上と温室効果ガスの大幅削減のため、国民の食肉消費量を50%削減する計画を発表しました。さらに2022年6月、インド食品安全基準局(FSSAI)は、動物性食品を使用しないビーガン食品に対する個別の規制枠組みを確定しました。同地域におけるこうした政府の取り組みが食肉代替製品の需要を押し上げ、同地域の食肉代替原料市場を牽引しています。
アジア太平洋の食肉代替原料市場の収益と2030年までの予測(金額)
アジア太平洋の食肉代替原料市場のセグメンテーション
アジア太平洋の食肉代替原料市場は、ソース、原料タイプ、用途、国に分類されます。
ソースに基づき、アジア太平洋の食肉代替原料市場は大豆、小麦、エンドウ豆、マイコプロテイン、その他に分類されます。大豆セグメントは2022年に最大の市場シェアを占めました。
原料に基づき、アジア太平洋の食肉代替原料市場は大豆タンパク質、エンドウ豆タンパク質、テンペ、豆腐、セイタン、その他に分類されます。大豆タンパク質セグメントは2022年に最大の市場シェアを占めました。
用途別では、アジア太平洋の食肉代替原料市場はパテ、ナゲット、ソーセージ、ミートボール、その他に分類されます。2022年にはその他セグメントが最大の市場シェアを占めました。
国別では、アジア太平洋の食肉代替原料市場はオーストラリア、中国、日本、インド、韓国、その他アジア太平洋に区分されます。2022年のアジア太平洋の食肉代替原料市場シェアは中国が独占しました。
Crespel &Deiters GmbH Co KG、DuPont de Neumours Inc、Ingredion Inc、Wilmar International Ltd、Archer Daniels Midland Co、Kerry Group Plc、Roquette Freres SA、The Scoular Coは、アジア太平洋の食肉代替原料市場で事業を展開する主要企業です。
The Asia Pacific meat substitute ingredients market was valued at US$ 503.63 million in 2022 and is expected to reach US$ 945.30 million by 2030; it is estimated to record a CAGR of 8.2% from 2022 to 2030 .
Government Initiatives to Promote Consumption of Meat Alternative Products Drive Asia Pacific Meat Substitute Ingredients Market
Government bodies across various countries are promoting the consumption of plant-based meat owing to the rising environmental concerns and health benefits offered by these products. Additionally, the governments are actively investing in R&D and new product launches of plant-based meat products. In 2021, the South Korean Ministry of Agriculture, Food and Rural Affairs established a US$ 70.3 million fund with several sub-funds dedicated to food and agriculture. The Green Bio Fund investments specifically mentioned plant-based and cultivated meat companies. Moreover, in June 2022, the Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI) finalized the Vegan Foods Regulations and established a separate regulatory framework for food ingredients free from animal products. Also, the government announced US$ 76 million to support a project led by Australian Plant Proteins to create the largest pulse protein ingredient manufacturing capability in Australia, which is expected to generate up to US$ 2.6 billion in plant-based exports by 2032. Moreover, by establishing new dietary guidelines in 2021, the government of China announced plans to lower the country's meat consumption by 50%. The country's health ministry recommended that individuals consume only between 40 g and 75 g of meat per day.
These measures aim to enhance public health while reducing GHG emissions significantly. Such recommendations and the influence by government agencies further boost the demand for alternative meat products. Thus, the continuous investment and support by various government bodies are expected to offer lucrative growth opportunities to the market during the forecast period.
Asia Pacific Meat Substitute Ingredients Market Overview
The meat substitute ingredients market in Asia Pacific is growing consistently. A few factors contributing to the demand for meat substitute ingredients in the region are a surging vegan and vegetarian population and rising demand for plant-based food in emerging countries. Further, increasing cases of diseases caused by microbial contamination in food-such as trichinosis from pork, salmonella from poultry, scrapie from lamb, and vibrio illness and norovirus infections from fish products-drive consumer inclination toward plant-based meat alternatives.
The governments of Asian economies also boosted support for plant-based innovation. In March 2022, at the Two Sessions (China's most important annual political conference), President Xi Jinping explicitly called for protein diversification from plant-based and microorganism sources. In China, the popularity of plant-based meat and protein alternatives is increasing due to government guidelines. In 2021, the Chinese government announced plans to lower its citizens' meat consumption by 50% to enhance public health and significantly reduce greenhouse gas emissions. Additionally, in June 2022, the Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI) finalized a separate regulatory framework for vegan food that is free from animal products. Such government initiatives in the region boost the demand for meat substitute products, thereby driving the market for meat substitute ingredients in the region.
Asia Pacific Meat Substitute Ingredients Market Revenue and Forecast to 2030 (US$ Million)
Asia Pacific Meat Substitute Ingredients Market Segmentation
The Asia Pacific meat substitute ingredients market is categorized into source, ingredients type, application, and country.
Based on source, the Asia Pacific meat substitute ingredients market is categorized into Soy, wheat, pea, mycoprotein, and others. The soy segment held the largest market share in 2022.
Based on ingredients, the Asia Pacific meat substitute ingredients market is segmented into soy protein, pea protein, tempeh, tofu, seitan, and others. The soy protein segment held the largest market share in 2022.
In terms of application, the Asia Pacific meat substitute ingredients market is categorized into patties, nuggets, sausages, meatballs, and others. The others segment held the largest market share in 2022.
By country, the Asia Pacific meat substitute ingredients market is segmented into Australia, China, Japan, India, South Korea, and the Rest of Asia Pacific. China dominated the Asia Pacific meat substitute ingredients market share in 2022.
Crespel & Deiters GmbH Co KG, DuPont de Neumours Inc, Ingredion Inc, Wilmar International Ltd, Archer Daniels Midland Co, Kerry Group Plc, Roquette Freres SA, and The Scoular Co are some of the leading companies operating in the Asia Pacific meat substitute ingredients market.