市場調査レポート
商品コード
1444774
キヌア種子の世界市場:市場シェア分析、産業動向・統計、成長予測(2024~2029年)Quinoa Seeds - Market Share Analysis, Industry Trends & Statistics, Growth Forecasts (2024 - 2029) |
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キヌア種子の世界市場:市場シェア分析、産業動向・統計、成長予測(2024~2029年) |
出版日: 2024年02月15日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 105 Pages
納期: 2~3営業日
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世界のキヌア種子の市場規模は、2024年に13億米ドルに達し、2024~2029年の予測期間中にCAGR 10.16%で成長し、2029年までに21億2,000万米ドルに達すると予測されております。
キヌアはその栄養上の特徴と、平均タンパク質が16%の多くの健康上の利点で知られています。キヌア穀物は他の穀物よりもはるかに高い栄養価を持ち、オメガ 6、オメガ 3、繊維の優れた供給源でもあります。グルテンフリーなので、どんな食事にも適しています。
消費者の健康と環境への意識の高まりに伴い、欧州と北米では有機キヌアの需要が高まっています。キヌアは健康食品とみなされており、その栄養特性に対する意識の高まりにより、欧州での需要が高まりました。欧州での需要の高まりにより、フランス、ドイツ、英国などの国々でこの商品の輸入が増加しています。
サウジアラビアのキング・アブドラ科学技術大学(KAUST)は、キヌアの遺伝子構造のマッピングに成功し、遺伝子組み換えが可能になり、これはキヌアの作物の生産性を高める上で重要であることが判明する可能性があります。したがって、世界の消費パターンの変化とそれに続く種子に対する意識の高まりが、予測期間中に市場を牽引すると予想されます。
さらに、ブータン王立政府は、幼児の栄養ニーズを高め、確保するための作物の高い栄養価を認めて、学校給食プログラムにキヌアを取り入れました。
南米は世界最大のキヌアの生産国および輸出国です。欧州連合に輸入されるキヌアの約80~90%はペルーとボリビア産です。南米のキヌアの主な消費市場にはイタリア、フランス、ドイツ、オランダがあり、それぞれが年間平均2,000~6,000トンのキヌアを消費しています。地域輸入の増加は主に、その健康上の利点と栄養価の高い特性に対する消費者の認識に起因しています。国際市場の需要に応えるため、ペルーやボリビアなどの国は、高品質の種子を使用して生産を拡大しています。したがって、世界中でキヌアの消費が増加しているため、予測期間中にキヌア種子の需要が増加すると予想されます。
FiBLによると、有機シリアルはほぼ160,000ヘクタールで栽培されており、この地域の穀物総面積の0.3パーセント、世界の有機シリアル面積の3.1パーセントに相当し、ボリビア(9万4,000ヘクタール)とアルゼンチン(ほぼ2万4,000ヘクタール)で栽培されています。 主な有機穀物はキヌア(11万1,000ヘクタール以上)でした。有機キヌアはこの地域の有機穀物総面積の69.7パーセントを占め、主にボリビア(9万2,000ヘクタール以上)で栽培されており、この地域の有機キヌア総面積の83.1パーセントを占めています。したがって、アンデス地域は世界のオーガニック市場において主導的な地位を維持し続けています。
The Quinoa Seeds Market size is estimated at USD 1.30 billion in 2024, and is expected to reach USD 2.12 billion by 2029, growing at a CAGR of 10.16% during the forecast period (2024-2029).
Quinoa is known for its nutritional characteristics and its many health benefits with an average protein of 16%, quinoa grain has a much higher nutritional rate than any other cereal grain and is also a great source of omega 6, omega 3, and fiber; it is gluten-free, so it is suitable for any type of diet.
The demand for organic quinoa is rising in Europe and North America, with a growing health and environmental awareness among consumers. Quinoa is considered a healthy food, and increasing awareness regarding its nutritional properties led to higher demand in Europe. Due to rising demand in Europe, the imports of this commodity are increasing in the countries like France, Germany, and United Kingdom.
The King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) in Saudi Arabia has successfully mapped the genetic structure of quinoa, thus allowing genetic modification, which may prove crucial in increasing the crop productivity of quinoa. Hence, the change in consumption patterns globally, followed by increased awareness about the seed, is anticipated to drive the market during the forecast period.
In addition, the Royal Government of Bhutan has included quinoa in the school feeding programme recognizing the high nutrient value of the crop for enhancing and securing the nutritional needs of the young children.
South America is the largest producer and exporter of quinoa in the world. About 80-90% of quinoa imported into the European Union comes from Peru and Bolivia. The main consuming markets for South American quinoa include Italy, France, Germany, and the Netherlands, with each consuming an average of between 2000 and 6000 metric tons of quinoa per year. The rising regional imports are primarily attributed to consumer awareness about its health benefits and nutritious properties. To meet the demand from international markets, countries such as Peru and Bolivia have ramped up their production by using high-quality seeds. Thus, with the growing consumption of quinoa worldwide, the demand for quinoa seeds is anticipated to increase during the forecast period.
According to FiBL, Organic cereals were grown on almost 160'000 hectares, representing 0.3 percent of the total cereal area in the region and 3.1 percent of the world's organic cereal area, and grown in Bolivia (94'000 hectares) and Argentina (almost 24'000 hectares). The main organic cereal was quinoa (over 111'000 hectares). Organic quinoa represented 69.7 percent of the total organic cereal area in the region and mainly grown in Bolivia (over 92'000 hectares), constituting 83.1 percent of the total organic quinoa area in the region. Therefore, the Andean region continues to maintain its leading position in the global organic market.