市場調査レポート
商品コード
1443950
ジャガイモ:市場シェア分析、業界動向と統計、成長予測(2024-2029)Potato - Market Share Analysis, Industry Trends & Statistics, Growth Forecasts (2024 - 2029) |
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ジャガイモ:市場シェア分析、業界動向と統計、成長予測(2024-2029) |
出版日: 2024年02月15日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 139 Pages
納期: 2~3営業日
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ジャガイモ市場規模は2024年に1,157億4,000万米ドルと推定され、2029年までに1,374億6,000万米ドルに達すると予測されており、予測期間(2024年から2029年)中に3.5%のCAGRで成長します。
じゃがいもは家庭料理の野菜としてだけでなく、さまざまな用途に使われています。世界中で栽培されているジャガイモのうち、生で消費されるのは50%未満です。残りはジャガイモを主原料とした食品や食材に加工され、牛、豚、鶏の餌になったり、工業用のでんぷんに加工されます。ジャガイモの世界の消費は、生のジャガイモから付加価値のある加工食品へと移りつつあります。このカテゴリーの主な商品の1つは、世界中のレストランやファストフードチェーンで提供されるほとんどのフライドポテトを含む冷凍ポテトです。ポテトクリスプも加工品で、多くの先進国のスナック食品市場を独占しています。乾燥ポテトフレークは、小売店のマッシュポテト製品、スナックの材料、さらには食糧援助としても使用されています。別の脱水製品であるジャガイモ粉は、食品業界で肉混合物を結合し、グレービーソースやスープにとろみをつけるために使用されます。「優れた口当たり」を備えた細かく無味の粉末であるジャガイモデンプンは、小麦デンプンやトウモロコシデンプンよりも粘度が高く、よりおいしい製品を提供します。ソースやシチューの増粘剤として、またケーキミックス、生地、ビスケット、アイスクリームの結合剤として使用されます。東欧やスカンジナビアでは、砕いたジャガイモを加熱して、デンプンをウォッカやアクヴァビットなどのアルコール飲料の蒸留に使用される発酵性糖に変換します。
米国で加工に使用されるジャガイモは1,400万トンに達し、2020年から若干増加しました。ポテトチップスやシューストリングに利用されるジャガイモの総重量は300万トンで、前年比2%増加しました。冷凍フライドポテトやその他の冷凍商品は、2020年に860万トンの生ジャガイモを使用し、2018年と比べて2%増加しました。Frito Layは2020年に米国最大のポテトチップスプロバイダーであり、売上高は48億米ドルを超えました。 Frito Layのブランドポートフォリオには、Lay's、Cheetos、Doritosチップなどが含まれます。
したがって、さまざまな国でのジャガイモの生産と消費の増加により、予測期間中の市場の成長が促進されると予想されます。
中国は現在、ジャガイモの世界最大の生産国です。 FAOSTATのデータに基づくと、同国のジャガイモ生産量は2019年に7,565万7,850トンと報告され、2020年には7,823万6,596トンに増加しました。2019年の収穫面積は4,038,885ヘクタールであることが判明し、2019年には4,218,188ヘクタールに増加しました。 2020.中国におけるジャガイモ生産量の急速な増加には複数の理由が考えられます。ジャガイモは成長期間が短く、適応力が広いため、国の多様な地形や気候に適しており、年間を通じてジャガイモを植えることができます。中国の新鮮なジャガイモの大部分は食卓用に使用されます。業界関係者は、中国産ジャガイモの60%が家庭やレストランで生のまま消費されていると推定しています。しかし、急速な都市化により中産階級の人口が増加しています。この人口は西洋化された料理により惹かれているため、ジャガイモ加工品の人気が高まっています。
インドは中国に次ぐ世界最大のジャガイモ生産国です。インドのジャガイモ生産量は2020年を通じて着実に増加しました。生産量の増加は、国内のジャガイモ消費量の増加に直接比例しています。都市化と工業化は、インドですぐに食べられるインスタント食品の需要の増加に多大な貢献をしました。これにより、ジャガイモから作られた冷凍加工食品の需要が高まった。
したがって、ジャガイモがこの地域の主食の1つとなっているため、生産と消費が増加し、予測期間中に増加すると予想されます。アジア太平洋の好条件は、毎年より高い農作物を調達するのにさらに役立っています。
The Potato Market size is estimated at USD 115.74 billion in 2024, and is expected to reach USD 137.46 billion by 2029, growing at a CAGR of 3.5% during the forecast period (2024-2029).
Potatoes are used for a variety of purposes, and not only as a vegetable for home cooking. Less than 50% of potatoes grown globally are consumed fresh. The rest are processed into potato-based food products and food ingredients, fed to cattle, pigs, and chickens, and processed into starch for the industry. Global consumption of potatoes is shifting from fresh potatoes to added-value, processed food products. One of the main items in that category is frozen potatoes, including most French fries served in restaurants and fast-food chains globally. The potato crisp is another processed product, dominating the snack food market in many developed countries. Dehydrated potato flakes are used in retail mashed potato products, as ingredients in snacks, and even as food aid. Potato flour, another dehydrated product, is used by the food industry to bind meat mixtures and thicken gravies and soups. A fine, tasteless powder with "excellent mouth-feel," potato starch provides higher viscosity than wheat and maize starches and delivers a tastier product. It is used as a thickener for sauces and stews and as a binding agent in cake mixes, doughs, biscuits, and ice cream. In eastern Europe and Scandinavia, crushed potatoes are heated to convert their starch to fermentable sugars used in the distillation of alcoholic beverages, such as vodka and akvavit.
Potatoes used for processing in the United States reached 14 million metric ton, a small increase from 2020. The total weight of potatoes utilized for chips and shoestrings was 3 million metric ton, a 2% increase over the previous year. Frozen french fries and other frozen goods used 8.6 million metric ton of raw potatoes in 2020, a 2% increase over 2018. Frito Lay was the biggest potato chip provider in the United States in 2020, with sales of more than USD 4.8 billion. Frito Lay's brand portfolio includes, among other things, Lay's, Cheetos, and Doritos chips.
Therefore, the rising production and consumption of potatoes across various countries are anticipated to bolster the market's growth during the forecast period.
China is currently the world's largest producer of potatoes. Based on the data from FAOSTAT, potato production in the country was reported to be 75,657,850 metric ton in 2019, which increased to 78,236,596 metric ton in 2020. The area harvested was found to be 4,038,885 ha in 2019, which also increased to 4,218,188 ha in 2020. Multiple reasons account for the rapid increase in potato production in China. The short growth period and wide adaptability of potatoes make them suitable for diverse topographies and climates of the country and allow potatoes to be planted year-round. The majority of China's fresh potatoes are used for table consumption. Industry contacts estimate 60% of Chinese potatoes are consumed fresh in households and restaurants. However, there is a growing middle-class population due to rapid urbanization; this population is more inclined toward which has resulted in the popularity of processed potato products, as this population is attracted more to Westernized cuisine.
India is the largest producer of potatoes in the world after China. Potato production in India has seen steady growth over 2020. The increase in production is directly proportionate to the increasing consumption of potatoes in the country. Urbanization and industrialization have generously contributed toward higher demand for ready-to-eat convenience foods in India. This has boosted the demand for frozen processed edibles made from potatoes.
Therefore, production and consumption are expected to rise and are anticipated to increase during the forecast period, as potato has become one of the staple foods in the region. The favorable conditions in Asia-Pacific further help in procuring higher produce each year.