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市場調査レポート
商品コード
1535295
高強度甘味料の世界市場:製品別、タイプ別、形態別、用途別の市場規模、シェア、予測、動向分析、2034年までの予測High-intensity Sweeteners Market Size, Share, Forecast, & Trends Analysis by Product (Sucralose, Stevia {Reb A}, Aspartame, Acesulfame-K), Type (Natural, Artificial), Form (Solid), Application (Beverages, Food, Pharmaceuticals) - Global Forecast to 2034 |
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カスタマイズ可能
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高強度甘味料の世界市場:製品別、タイプ別、形態別、用途別の市場規模、シェア、予測、動向分析、2034年までの予測 |
出版日: 2024年08月14日
発行: Meticulous Research
ページ情報: 英文 387 Pages
納期: 即納可能
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高強度甘味料の世界市場は2034年までに53億7,000万米ドルに達すると予測され、予測期間2024年~2034年のCAGRは5.0%です。当レポートでは、主要5地域の高強度甘味料市場を詳細に分析し、現在の市場動向、市場規模、最近の動向、2034年までの予測などをまとめています。
広範な2次調査と1次調査、市場シナリオの詳細な分析を経て、主要産業の促進要因、抑制要因、機会、課題、動向の影響分析を実施しています。この市場の成長は、機能性食品に対する需要の高まり、糖尿病と肥満の罹患率の増加、天然製品に対する消費者の嗜好の高まり、砂糖入り飲料に対する課税の増加、飲料業界における高強度甘味料の採用拡大など、いくつかの要因に起因しています。しかし、厳しい政府規制、砂糖代替品の健康への悪影響、原料価格の変動がこの市場の成長を抑制しています。
さらに、新興経済諸国における高強度甘味料の人気の高まりと、砂糖不使用製品の市場開拓のための研究開発の増加は、この市場で事業を展開する利害関係者に成長機会をもたらすと予想されます。しかし、製品のラベリングとクレームの問題は、高強度甘味料市場における主要な課題です。
さらに、クリーンラベル製品に対する需要の高まりと健康的なライフスタイルの採用の増加は、高強度甘味料市場における顕著な動向です。
製品別では、高強度甘味料市場はステビア、スクラロース、アスパルテーム、アセスルファム-k、ネオテーム、サッカリン、羅漢果(モンクフルーツ)、ネオテーム、その他の高強度甘味料に区分されます。2024年には、ステビアセグメントが世界の高強度甘味料市場で23.3%の主要シェアを占めると予想されます。この優位性は、天然素材に関連する健康上の利点に対する消費者の意識の高まりと、クリーンラベルの減糖製品への嗜好の高まりに起因します。
ステビアはさらに、レバウディオサイドA、レバウディオサイドD、レバウディオサイドM、その他のステビア製品に区分されます。2024年において、レバウディオサイドAセグメントは、その幅広い入手可能性、他のステビアタイプと比較した経済性、多様な機能特性、様々な用途での使いやすさにより、世界ステビア市場の30.3%の最大シェアを占めると予想されます。
タイプ別に見ると、高強度甘味料市場は人工高強度甘味料と天然高強度甘味料に二分されます。天然高強度甘味料セグメントは、2024年~2034年の予測期間中に7.2%という高いCAGRを記録すると予測されます。このセグメントの堅調な成長は主に、天然成分を使用した食品を摂取することの利点に関する意識の高まり、クリーンラベルで健康的な製品に対する消費者の嗜好の高まり、主要な食品・飲料企業によるステビアなどの天然甘味料の採用拡大によるものです。
形態別では、高強度甘味料市場は固形と液体に二分されます。2024年には、固形セグメントが世界の高強度甘味料市場の88.3%という大きなシェアを占めると予想されます。この大きなシェアは、保存期間の長さ、幅広い入手可能性、取り扱い・輸送・保管の容易さ、製品配合における有効性などの利点により、固形高強度甘味料に対する需要が大きいためです。
用途別に見ると、高強度甘味料市場は食品・飲料、栄養・健康補助食品、医薬品、その他の用途に二分されます。食品分野は、健康的な食品に対する消費者の嗜好の高まり、食品の消費パターンの進化、焼き菓子、菓子類、香ばしいスナックなどの様々な食品における甘味料の広範な使用により、2024年~2034年の予測期間中に最高のCAGR 5.9%を記録すると予測されます。
業界の詳細な地域分析では、主要5地域(北米、欧州、アジア太平洋、ラテンアメリカ、中東・アフリカ)および各地域の主要国の範囲に関する質的および量的な詳細な洞察を提供しています。2024年には、北米が世界の高強度甘味料市場で43.5%の最大シェアを占め、市場規模は14億3,000万米ドルに達すると予測されます。この優位性は、肥満や糖尿病人口の増加、健康とウェルネスへの関心の高まり、確立された飲食品産業、無糖製品への需要の高まりによる高強度甘味料需要の増加に起因しています。
高強度甘味料市場評価:製品別
高強度甘味料市場評価:タイプ別
高強度甘味料市場評価:形態別
高強度甘味料市場評価:用途別
高強度甘味料市場評価:地域別
(注:上位5社のSWOT分析を提供予定)
According to the research report titled, 'High-intensity Sweeteners Market Size, Share, Forecast, & Trends Analysis by Product (Sucralose, Stevia {Reb A}, Aspartame, Acesulfame-K), Type (Natural, Artificial), Form (Solid), Application (Beverages, Food, Pharmaceuticals) - Global Forecast to 2034,' the high-intensity sweeteners market is projected to reach $5.37 billion by 2034, at a CAGR of 5.0% during the forecast period 2024-2034. The report provides an in-depth analysis of the high-intensity sweeteners market across five major regions, emphasizing the current market trends, market sizes, recent developments, and forecasts till 2034.
Succeeding extensive secondary and primary research and an in-depth analysis of the market scenario, the report conducts the impact analysis of the key industry drivers, restraints, opportunities, challenges, and trends. The growth of this market can be attributed to several factors, including the rising demand for functional foods, the growing incidence of diabetes and obesity, increasing consumer preference for natural products, increasing taxes on sugary beverages, and the growing adoption of high-intensity sweeteners in the beverage industry. However, stringent government regulations, the adverse health impacts of sugar substitutes, and fluctuating raw material prices restrain the growth of this market.
Furthermore, the growing popularity of high-intensity sweeteners in emerging economies and increasing R&D for the development of sugar-free products are expected to generate growth opportunities for the stakeholders operating in this market. However, product labeling & claim issues are a major challenge in the high-intensity sweeteners market.
Additionally, the rising demand for clean-label products and the increasing adoption of healthy lifestyles are prominent trends in the high-intensity sweeteners market.
The key players operating in the high-intensity sweeteners market are Tate & Lyle PLC (U.K.), Archer-Daniels-Midland Company (U.S.), Cargill, Incorporated (U.S.), Ingredion Incorporated (U.S.), JK Sucralose Inc. (China), The NutraSweet Co. (Part of Manus Bio) (U.S.), Ajinomoto Co., Inc. (Japan), HSWT France SAS (France), Zhucheng Haotian Pharm Co., Ltd. (China), Guilin Layn Natural Ingredients Corp. (China), Celanese Corporation (U.S.), and Foodchem International Corporation (China).
By product, the high-intensity sweeteners market is segmented into stevia, sucralose, aspartame, acesulfame-k, neotame, saccharin, Luo Han Guo [monk fruit], neotame, and other high-intensity sweeteners. In 2024, the stevia segment is expected to account for the major share of 23.3% of the global high-intensity sweeteners market. This dominance is attributed to growing consumer awareness of the health benefits associated with natural ingredients and a rising preference for clean-label, reduced-sugar products.
The stevia is further segmented into Rebaudioside A, Rebaudioside D, Rebaudioside M, and other stevia products. In 2024, the Rebaudioside A segment is expected to account for the largest share of 30.3% of the global stevia market due to its wide availability, economical compared to other stevia types, diverse functional properties, and ease of use in different applications.
By type, the high-intensity sweeteners market is bifurcated into artificial high-intensity sweeteners and natural high-intensity sweeteners. The natural high-intensity sweeteners segment is anticipated to register a higher CAGR of 7.2% during the forecast period of 2024-2034. This robust growth of the segment is primarily attributed to the rising awareness regarding the benefits of consuming food products with natural ingredients, the increasing consumer preference for clean-label and healthy products, and the growing adoption of natural sweeteners such as stevia by primary food & beverage companies.
By form, the high-intensity sweeteners market is bifurcated into solid and liquid. In 2024, the solid segment is expected to account for the larger share of 88.3% of the global high-intensity sweeteners market. This significant share is due to the huge demand for solid high-intensity sweeteners due to their advantages, including long shelf life, wide availability, ease of handling, transportation, and storage, as well as their effectiveness in product formulation.
By application, the high-intensity sweeteners market is bifurcated into beverages, food, nutrition & health supplements, pharmaceuticals, and other applications. The food segment is projected to register the highest CAGR of 5.9% during the forecast period of 2024-2034 due to the increasing consumer preferences for healthy food, evolving food consumption patterns, and the widespread use of sweeteners in various food products, including baked goods, confectionery, and savory snacks.
An in-depth geographic analysis of the industry provides detailed qualitative and quantitative insights into the five major regions (North America, Europe, Asia-Pacific, Latin America, and the Middle East & Africa) and the coverage of major countries in each region. In 2024, North America is expected to hold the largest share of 43.5% of the global high-intensity sweeteners market, with a projected market size of $1.43 billion. This dominance is attributed to the growing demand for high-intensity sweeteners due to the rising incidence of obese and diabetic population, increasing health and wellness concerns, a well-established food & beverage industry, and increasing demand for sugar-free products.
High-intensity Sweeteners Market Assessment-by Product
High-intensity Sweeteners Market Assessment-by Type
High-intensity Sweeteners Market Assessment-by Form
High-intensity Sweeteners Market Assessment-by Application
High-intensity Sweeteners Market Assessment-by Geography
(Note: SWOT Analysis of the Top 5 Companies Will Be Provided)