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市場調査レポート
商品コード
1219671
エンドウ豆でんぷんの世界市場規模、シェア、産業動向分析レポート:ソース別、グレード別(食品、飼料、工業)、製品タイプ別(ネイティブ、改質)、機能別、用途別、地域別展望と予測、2022年~2028年Global Pea Starch Market Size, Share & Industry Trends Analysis Report By Source, By Grade (Food, Feed, and Industrial), By Product Type (Native, and Modified), By Function, By Application, By Regional Outlook and Forecast, 2022 - 2028 |
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エンドウ豆でんぷんの世界市場規模、シェア、産業動向分析レポート:ソース別、グレード別(食品、飼料、工業)、製品タイプ別(ネイティブ、改質)、機能別、用途別、地域別展望と予測、2022年~2028年 |
出版日: 2023年01月31日
発行: KBV Research
ページ情報: 英文 263 Pages
納期: 即納可能
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エンドウ豆でんぷんの世界市場規模は、予測期間中にCAGR6.1%で成長し、2028年には2億2250万米ドルに達すると予測されています。
また、製パン業界ではエンドウ豆でんぷんの需要がかなり高まっており、次いで肉や鶏肉用の食品用途が伸びています。加工食品やコンビニエンスストアの利用が増えたことで、エンドウ豆のでんぷんは需要を伸ばしています。エンドウ豆タンパク質の製造の製品別であり、必要な追加設備や資源も最小限で済むため、エンドウ豆でんぷんは包装食品に応用できる費用対効果の高い原料です。
エンドウ豆でんぷんのような豆類でんぷんを製造する企業は、植物由来の成分や商品を好む消費者が増えていることから、市場シェアを獲得する大きなチャンスに恵まれています。環境の持続可能性に触発された消費者による慎重な購買選択が、さらなる支援となります。
COVID-19の影響分析
COVID-19の大流行は、経済の多くの領域に悪影響を及ぼしました。パンデミックは医療事故を引き起こし、衛生用品、食料品、医薬品の需要を増加させました。しかし、世界銀行の報告によると、サプライチェーンの中断に続く輸出制限により、豆類やマメ科植物(エンドウ豆を含む)の輸入が減少したとのことです。エンドウ豆のような多くの農産物の価格は、輸出制限によって直接影響を受け、さらにその後のタンパク質、繊維、でんぷんなどの加工製品のコストに悪影響を及ぼしました。そのため、パンデミック中もその後も、市場成長の大きな障害となっていたのは、多くのエンドウ豆を原料とする製品の価格の高さでした。この問題は、パンデミックによってもたらされた不況により、多くの人々が可処分所得を少なくした結果、拡大しました。
市場成長要因
クリーンラベル食品に対する消費者の要求の高まり
変性澱粉を多く含むクリーンラベルの代替食品が開発され、世界の消費者の健康志向の高まりとともに、現在人気を博しています。加工成分の少ない食品、天然成分の多い食品、合成添加物の少ない食品、抗生物質を含まない食品など、より絞り込んだ食品への注目が、クリーンラベルの澱粉の需要を高めているのです。健康的な製品に対する需要の高まりにより、エンドウタンパク質を含む加工食品の入手可能性は大きく広がりました。また、エンドウ豆タンパク質の需要に伴い、繊維やでんぷんをベースにしたエンドウ豆ベースの代替製品の種類も増えています。エンドウ豆のでんぷんは、非遺伝子組み換えでクリーンラベルの著名な原材料であり、複数の消費者に低カロリーと低脂肪の選択肢を提供しています。
ペットフード部門からのエンドウ豆でんぷんの需要の増加
ペットフード業界を牽引しているのは、プレミアム化とヒューマニゼーションという2つの大きな進展です。飼い主はますますペットを人間らしくし、家族のように扱うようになってきています。その結果、栄養面での利点、消化率の高さ、優れた原材料の品質などを備えた高級ペットフードの需要が増加しています。ペットフードでは、エンドウ豆のでんぷんが炭水化物の主要な供給源となっています。ゲル化および増粘作用があるため、キブルの品質と風味を向上させることができます。さらに、エンドウ豆でんぷんはペットフード製品の効率的な安定剤であり、アレルゲンフリーの代替食品を提供します。
市場抑制要因
安価な代替品の多さ
キャッサバ、トウモロコシ、ジャガイモのでんぷんは、でんぷん収量が多く安価なため、先進国だけでなく新興国でも普及していることが、業界の拡大を阻む大きな問題の一つとなっています。穀物の中で最もでんぷん含有量が多いのはトウモロコシで、これも最も多く消費されている穀物の一つです。トウモロコシに含まれるデンプンの割合は、その重量の70 %に相当します。コーン、ポテト、タピオカでんぷんは、グルテンフリーであること、経済的であること、でんぷんの収率が高いことから、カスタード、プロセスミート、スナック食品、シュレッドチーズなどのグルテンフリー食品にますます使用されるようになってきています。
供給元の見通し
エンドウ豆でんぷん市場は、供給元によって有機と無機に分類されます。無機セグメントは、2021年にエンドウ澱粉市場で最も高い収益シェアを獲得しました。グルテンフリー製品に対する消費者需要の増加により、企業は従来のまたは無機エンドウ豆澱粉を原料として選択することが増えており、したがって、このセグメントの成長を増強しています。無機エンドウ豆澱粉は、小麦、米、キャッサバよりも安価であり、トウモロコシやジャガイモなどの多くのよく知られた澱粉よりも炭水化物濃度が低くなっています。
グレードの展望
エンドウ豆でんぷん市場はグレードによって、食品、飼料、工業に分けられます。飼料セグメントは、2021年にエンドウ豆澱粉市場で大きな収益シェアを記録しました。世界中の動物にエンドウ豆とエンドウ澱粉を与えることの利点は、飼料産業によって認められており、このセグメントの成長を促進しています。現在の需要と生のエンドウ豆の生産量の増加に合わせて、エンドウ豆と動物用飼料製品で構成される成分は、アジア太平洋とラテンアメリカの多数の国に移動しています。
製品タイプ別の展望
製品タイプに基づいて、エンドウ豆のでんぷん市場は、ネイティブでんぷんと改質でんぷんに分類されます。ネイティブセグメントは、2021年にエンドウ豆デンプン市場で最大の収益シェアを記録しました。ネイティブスターチは合成ポリマーよりも生体適合性が高く、環境にも優しいため、産業用途として優れた見通しを有しています。このセグメントの成長は、繊維、製紙、食品、石油セクターを含むいくつかの産業でネイティブスターチが広く使用されていることに起因しています。
機能別展望
エンドウ豆でんぷん市場は機能別に、結合・増粘、ゲル化、テクスチャリング、フィルム形成、その他の機能に分類されます。2021年のエンドウ澱粉市場では、ゲル化分野が顕著な成長率を獲得しました。エンドウ豆でんぷんは、水性製品の一貫性を維持するのに役立つため、食品および飲食品業界のさまざまな食品にゲル化添加物として利用されています。ジェリービーンズ、チョコレート、チューインガムなど、さまざまな菓子類に使用されています。
アプリケーションの展望
エンドウ豆でんぷん市場は、用途別に食品・飲料、工業用、ペットフード、飼料に分類されます。飲食品セグメントは、2021年のエンドウ豆でんぷん市場で最も高い収益シェアを調達しました。エンドウ豆でんぷんは、その手頃な価格と栄養的な利点に支えられ、飲食品産業で多くの用途を持っており、これも同セグメントの成長を助けています。ベーカリー、製菓、乳製品、加工食品、飲食品など、さまざまな食品用途で活用されています。エンドウ豆でんぷんは、ジャガイモやトウモロコシなどの加工でんぷんに代わるクリーンラベルのでんぷんです。
地域別の展望
地域別に見ると、エンドウ豆でんぷん市場は北米、欧州、アジア太平洋、LAMEAで分析されています。アジア太平洋地域は、2021年にエンドウ豆でんぷん市場で最大の収益シェアを獲得しました。エンドウ豆でんぷんは、日本、中国、インド、その他の東南アジア諸国などの国々から、アジア太平洋地域で高い需要があります。これらの国々には豊富な資源と労働力があるため、エンドウ豆澱粉の生産はより手頃な価格になっています。そのため、エンドウ豆でんぷんの主な用途は、飲食品製造となっています。エンドウ豆のでんぷんは、完成品の価格を下げることができるため、食品メーカーが通常のでんぷんの代わりに使用するようになってきています。この地域の消費者が一般的に価格に敏感であることを考えると、このことも関係しています。
List of Figures
The Global Pea Starch Market size is expected to reach $222.5 million by 2028, rising at a market growth of 6.1% CAGR during the forecast period.
Carbohydrates called pea starch are taken from peas and utilized in the food and animal feed sectors. Due to their renewable and biodegradable qualities, they have been quickly embraced as a substitute for fossil fuels in several chemical applications. Additionally, pea starch consistency increases the crispness of certain extruded snacks and foods to increase volume.
The demand for vegan-friendly, gluten-free, and non-GMO products is expanding as healthy eating becomes increasingly popular among consumers. An excellent food ingredient that satisfies all these requirements is pea starch. Contrary to other starches frequently used in the food business, pea starch offers outstanding thickening and gelling qualities since it is a rich source of amylose. The food & beverage, paper, textile, animal feed industries, and cosmetics are just a few of the businesses that use pea starch.
In addition, the baking industry is experiencing a considerable demand for pea starch, followed by food applications for meat and poultry. Due to the increased use of processed and convenience foods, pea starch has grown in demand. As a byproduct of the manufacture of pea protein and with minimal additional equipment and resources needed, pea starch is a cost-effective ingredient for application in packaged food items.
The businesses that produce pulse starches like pea starch have a significant opportunity to capture market share, given the increasing consumer preference for plant-based components and goods. The careful purchasing selections made by consumers inspired by environmental sustainability provide further support.
COVID-19 Impact Analysis
The COVID-19 pandemic had negative effects on many spheres of the economy. The pandemic caused a medical emergency, which increased the demand for sanitation products, food items, and medicinal supplies. However, the World Bank reports that export limitations followed by supply chain interruptions caused a reduction in the import of pulses and legumes (including peas). The price of many agricultural products like peas, was directly impacted by export limitations, which further have a negative impact on the cost of subsequently processed products, such as protein, fiber, and starch. Therefore, during and post pandemic, a significant obstacle for market growth has been the high cost of many pea-based products. This problem grew as a result of the recession brought on by the pandemic, which left many people with less disposable income.
Market Growth Factor
Rising consumer demand for clean-label food products
Clean-label replacements with many modified starches have been developed, and they are currently gaining popularity as consumers worldwide grow more health conscious. A more narrow focus on foods with fewer processed ingredients, more natural components, fewer synthetic additives, and foods without antibiotics is driving the demand for clean-label starches. Due to the growing demand for healthy products, the availability of processed foods containing pea protein has greatly expanded. In addition, due to the demand for pea protein, the range of alternative pea-based products based on fiber and starch has increased. Pea starch is a prominent non-GMO and clean-label ingredient that provides several consumers with low calories and fat options.
Increased demand for pea starch from the pet food sector
Two major developments are driving the pet food industry, which are premiumization and humanization. Owners are increasingly humanizing their pets and treating them like family members. As a result, there is an increase in demand for high-end pet food that offers nutritional advantages, greater digestibility, and superior ingredient quality. In pet food, pea starch has become a prominent source of carbohydrates. It has gelling and thickening qualities that improve the quality and flavor of the kibble. In addition, pea starch is an efficient stabilizer in pet food products and provides allergen-free alternatives.
Market Restraining Factor
High number of cheap alternatives available
The prevalence of cassava, corn, and potato starch in emerging as well as developed countries due to their high starch-yielding capacity and low cost is one of the major issues preventing the industry from expanding. The most starch of any cereal is found in maize, which is also one of the most widely consumed cereal grains. The starch percentage in corn is equivalent to 70 % of its weight. Due to their inherent gluten-free nature, economic viability, and high starch yield, corn, potato, and tapioca starches are increasingly used in gluten-free items such as custards, processed meats, snack foods, and shredded cheese.
Source Outlook
Based on source, the pea starch market is categorized into organic and inorganic. The inorganic segment garnered the highest revenue share in the pea starch market in 2021. Due to increased consumer demand for gluten-free products, businesses are increasingly choosing traditional or inorganic pea starch as an ingredient, hence, augmenting the growth of the segment. Inorganic pea starch is less expensive than wheat, rice, and cassava as well as has less carbohydrate concentration than many well-known starches like corn and potato.
Grade Outlook
On the basis of grade, the pea starch market is divided into food, feed, and industrial. The feed segment recorded a significant revenue share in the pea starch market in 2021. The benefits of feeding peas and pea starch to animals around the world have been acknowledged by the feed industry, propelling the segment's growth. Keeping up with present demand and a rise in raw pea production, peas and the components they make up in animal feed products have moved to numerous countries in the Asia Pacific and Latin America.
Product Type Outlook
Based on product type, the pea starch market is classified into native starch and modified starch. The native segment recorded the largest revenue share in the pea starch market in 2021. Since native starch is more biocompatible and environmentally benign than synthetic polymers, it has excellent prospects for industrial applications. The growth of the segment is attributed to the extensive use of native starch in several industries, including those in the textile, paper, food, and petroleum sectors.
Function Outlook
Based on function, the pea starch market is segmented into binding & thickening, gelling, texturizing, film forming, and other functions. The gelling segment garnered a remarkable growth rate in the pea starch market in 2021. Pea starch is utilized as a gelling additive in the food and beverage industry for various food products because it helps water-based products maintain their consistency. It is used in various confectionary items like jellybeans, chocolates, and chewing gum.
Application Outlook
On the basis of application, the pea starch market is fragmented into food & beverages, industrial, pet food, and feed. The food and beverage segment procured the highest revenue share in the pea starch market in 2021. Pea starch has many uses in the food and beverage industry, backed by its affordability and nutritional advantages, which also aid in the growth of the segment. It is utilized in various food applications, including bakery, confectionary, dairy, and processed food and beverage items. Pea starch is a clean-label alternative to potato, corn, and other modified starches.
Regional Outlook
On the basis of region, the pea starch market is analyzed across North America, Europe, Asia Pacific, and LAMEA. The Asia Pacific segment garnered the maximum revenue share in the pea starch market in 2021. Pea starch is in high demand in the Asia Pacific from nations like Japan, China, India, and other Southeast Asian nations. Due to the abundance of resources and labor in these nations, pea starch production has become more affordable. Therefore, the main application area for pea starch is food and beverage production. Due to its ability to reduce the price of finished goods, pea starch is being used as a replacement for normal starches by food makers. This is also relevant, given that consumers in the region are generally price-conscious.
The market research report covers the analysis of key stake holders of the market. Key companies profiled in the report include Ingredion Incorporated, Roquette Freres SA, Emsland Group, Dakota Dry Bean, Inc., The Scoular Company, Axiom Foods, Inc., Yantai Shuangta Food co., LTD, PURIS, NutriPea LP and Organicway Inc.
Market Segments covered in the Report:
By Source
By Grade
By Product Type
By Function
By Application
By Geography
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