市場調査レポート
商品コード
1308511
食品酵素市場:世界の産業動向、シェア、規模、成長、機会、2023-2028年予測Food Enzymes Market: Global Industry Trends, Share, Size, Growth, Opportunity and Forecast 2023-2028 |
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食品酵素市場:世界の産業動向、シェア、規模、成長、機会、2023-2028年予測 |
出版日: 2023年07月05日
発行: IMARC
ページ情報: 英文 147 Pages
納期: 2~3営業日
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世界の食品酵素市場規模は2022年に34億米ドルに達しました。今後、IMARC Groupは、市場は2023年から2028年の間に6.9%の成長率(CAGR)を示し、2028年までに51億米ドルに達すると予測しています。
食品酵素は、タンパク質、炭水化物、脂肪、ビタミンなどの栄養素をより単純な形に分解するために使用される生体触媒です。プロテアーゼ、アミラーゼ、リパーゼなどの酵素は、飲料、ベーカリー、乳製品の保存、凝固、軟化にも使用されます。これらの酵素は、製品の風味、食感、香りを向上させるのに役立ち、主に植物、動物、発酵プロセスを通じて酵母などの微生物を使用して製造されます。これらの原料は食品の栄養価を高め、様々な食用製品に好ましい香りをもたらすと考えられています。
栄養価の高い製品に対する消費者の意識の高まりとともに、食品加工産業が盛んになっていることが、市場の成長を促す主な要因となっています。栄養豊富で高品質な飲食品への需要が高まっています。また、消費者の食生活の嗜好が自然食品、有機食品、無化学薬品食品へとシフトしていることも、食品酵素の採用を緩和しています。さらに、冷凍食品や加工食品に対する需要の高まりも市場の成長を後押ししています。消費者は、ライフスタイルの変化や多忙なスケジュールのために、外出先で手軽に食べられる食品を選ぶようになっています。さらに、アルコールとノンアルコールの両方を含む飲料消費の増加により、飲料業界における食品酵素の使用量が増加しています。様々な食品酵素が果物や野菜ジュースの抽出に使用されています。ワイン業界では、清澄化と濾過のプロセスに利用され、果汁の収量を増やしています。これとは別に、廃棄物の削減や食の安全・安心の強化のための広範な研究開発(R&D)活動が、市場の成長をさらに促進しています。
The global food enzymes market size reached US$ 3.4 Billion in 2022. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach US$ 5.1 Billion by 2028, exhibiting a growth rate (CAGR) of 6.9% during 2023-2028.
Food enzymes are biocatalysts that are used to break down nutrients such as proteins, carbohydrates, fats and vitamins, into simpler forms. Enzymes such as protease, amylase and lipase are also used for preservation, coagulation and tenderization of beverages, bakery and dairy products. They aid in improving the flavor, texture and fragrance of the products and are primarily manufactured using plants, animals and microbes such as yeast through the process of fermentation. These sources are considered to enhance the nutritive value of the food and produce desirable aromas in various edible products.
The thriving food processing industry, along with growing consumer awareness for nutritional products, is the key factor driving the growth of the market. There is an increasing demand for nutrient-rich and high-quality food and beverages. Also, shifting dietary preferences of consumer toward natural, organic and chemical-free food has alleviated the adoption of food enzymes. Furthermore, the rising demand for frozen and processed food products is also favoring the market growth. Consumers are increasingly opting for on-the-go and convenience food products owing to their changing lifestyles and busy schedules. Additionally, increasing beverage consumption, including both alcoholic and non-alcoholic, has enhanced the usage of food enzymes in the beverage industry. Various food enzymes are used for the extraction of fruit and vegetable juices. In the wine industry, they are utilized for the process of clarification and filtration and increasing juice yield. Apart from this, extensive research and development (R&D) activities for waste reduction and enhancing food security and safety are further catalyzing the growth of the market.
IMARC Group provides an analysis of the key trends in each sub-segment of the global food enzymes market report, along with forecasts at the global and regional level from 2023-2028. Our report has categorized the market based on type, source, formulation and application.
Carbohydrase
Amylase
Cellulase
Lactase
Pectinase
Others
Protease
Lipase
Others
Microorganisms
Plants
Animals
Powder
Liquid
Others
Beverages
Processed Foods
Dairy Products
Bakery Products
Confectionery Products
Others
Global Food Enzymes Market Share, By Region (in %)
North America
Latin America
Europe
Asia-Pacific
Middle East & Africa
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North America
Europe
Asia Pacific
Middle East and Africa
Latin America
The report has also analyzed the competitive landscape of the market with some of the key players being DuPont de Nemours, Inc., Amway, BASF, DSM, Novozymes, Chr. Hansen, Kerry Group, Biocatalysts, Puratos Group, Advanced Enzyme Tech, Sequence Biotech, Amano Enzyme, Aum Enzymes, Bioseutica and Dyadic International Inc., etc.