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市場調査レポート
商品コード
1291452
培養肉市場:世界の産業動向、シェア、規模、成長、機会、2023-2028年予測Cultured Meat Market: Global Industry Trends, Share, Size, Growth, Opportunity and Forecast 2023-2028 |
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培養肉市場:世界の産業動向、シェア、規模、成長、機会、2023-2028年予測 |
出版日: 2023年05月29日
発行: IMARC
ページ情報: 英文 143 Pages
納期: 2~3営業日
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世界の培養肉市場規模は、2022年に1億8,440万米ドルに達しました。今後、IMARC Groupは、2023年から2028年の間に13.4%の成長率(CAGR)を示し、2028年までに3億8,800万米ドルに達すると予想しています。
培養肉は、培養肉とも呼ばれ、動物を屠殺することなく、数個の動物細胞から研究所で作成されます。食用の動物を耕し育てる必要がなく、従来の食肉加工工場に存在する可能性のある大腸菌やその他の汚染物質が人体に侵入するのを防ぐことができます。その生産は、メタン(CH4)、二酸化炭素(CO2)、亜酸化窒素(N2O)、その他の温室効果ガスを放出する従来の食肉生産と比較して、より少ない土地、より少ない水の使用、より少ない公害の発生を必要とします。
環境負荷の低減、動物飼育の不要化、公衆衛生リスクの低減など、培養肉の利点に関する大衆の意識の高まりは、市場を牽引する重要な要因の一つです。さらに、大衆の間で栄養価の高い食生活の採用が増加しています。また、動物性タンパク質にアレルギーを持つ消費者の間で培養肉に対する需要が高まっており、市場の成長を後押ししています。さらに、世界中の動物が娯楽、食品、医療、科学の進歩のために違法に使用されているため、動物福祉に対する懸念が高まっていることも、市場にプラスの影響を与えています。このほか、市場の主なプレイヤーは、精密なデジタルプリント構造を作成するための3Dプリント培養肉を導入するために、研究開発(R&D)活動に広く投資しています。また、3Dプリント培養肉技術の利点である、動物性肉製品の食感、味、栄養特性を維持することの普及にも力を入れています。その他の成長促進要因としては、一人当たりの肉消費量と輸入量の多さ、クイックサービスレストラン(QSR)の需要の増加、肉と肉製品の消費量の増加、オンライン食品配達サービスの急速な改善などが挙げられます。
The global cultured meat market size reached US$ 184.4 Million in 2022. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach US$ 388.0 Million by 2028, exhibiting a growth rate (CAGR) of 13.4% during 2023-2028.
Cultured meat, also known as cultivated meat, is created in laboratories from a few animal cells without slaughtering any animal. It eliminates the need of farming and raising animals for food and prevents E. coli bacteria and other contaminants from entering the human body, which may be present in the conventional meat processing plant. Its production requires less land, uses less water, and produces less pollution compared to traditional meat production, which releases methane (CH4), carbon dioxide (CO2), nitrous oxide (N2O), and other greenhouse gases.
The growing awareness among the masses about the benefits of cultured meat like low environmental impact, eliminating the need to raise animals, and decreasing public health risks, represents one of the key factors driving the market. Moreover, there is a rise in the adoption of nutritional diets among the masses. This, along with the escalating demand for cultured meat among consumers allergic to animal-based proteins, is propelling the growth of the market. In addition, increasing concerns about animal welfare as animals around the world are illegally used for entertainment, food, medicine, and scientific advancement are positively influencing the market. Besides this, key market players are extensively investing in research and development (R&D) activities to introduce 3D printed cultured meat for creating precise digitally printed structures. They are also focusing on promoting the benefits of 3D printed cultured meat technology, such as preserving the texture, taste, and nutritional properties of animal meat products. Other growth-inducing factors are high per capita meat consumption and imports, increased demand for quick-service restaurants (QSRs), rising consumption of meat and meat products, and the rapid improvements in online food delivery services.
IMARC Group provides an analysis of the key trends in each sub-segment of the global cultured meat market report, along with forecasts at the global, regional and country level from 2023-2028. Our report has categorized the market based on source, application and end user.
The competitive landscape of the industry has also been examined along with the profiles of the key players being Aleph Farms, BlueNalu Inc., Cubiq Foods S.L., Finless Foods Inc., Future Meat Technologies, IntegriCulture Inc., Meatable, Mission Barns, Mosa Meat, New Age Meats, Shiok Meats and Upside Foods.