![]() |
市場調査レポート
商品コード
1685888
工業用でん粉:市場シェア分析、産業動向・統計、成長予測(2025年~2030年)Industrial Starches - Market Share Analysis, Industry Trends & Statistics, Growth Forecasts (2025 - 2030) |
||||||
カスタマイズ可能
適宜更新あり
|
工業用でん粉:市場シェア分析、産業動向・統計、成長予測(2025年~2030年) |
出版日: 2025年03月18日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 157 Pages
納期: 2~3営業日
|
工業用でん粉の市場規模は2025年に603億米ドルと推計され、予測期間中(2025-2030年)のCAGRは5.4%で、2030年には784億4,000万米ドルに達すると予測されます。
でんぷんは農業原料から抽出される炭水化物であり、日常的な食品や非食品に多く応用されています。工業用でんぷんは、トウモロコシ、じゃがいも、小麦など、さまざまな原料に由来します。世界経済が徐々に改善し、加工食品や簡便食品の摂取量が増加するにつれて、これらの食品用途に大きな用途を見出す工業用スターチ市場は需要の増加を見出し、それによって市場全体を牽引しています。
食品産業の急速な開発と並行して、化工デンプンの需要も増加しています。改質澱粉は、ベーカリー、スナック、飲食品、栄養食品など様々な食品に多くの機能的利点を提供します。現在、市場では様々な種類の澱粉が入手可能であり、生澱粉、改質澱粉、モルトデキストリン、澱粉ベースの糖類などの形で研究されています。これらの澱粉は、主に飲料・菓子類産業や製薬・発酵産業などで用途が拡大しており、市場を牽引しています。
トウモロコシ由来のでんぷんは、その食感特性、特に乳製品や飲料などの産業における増粘剤として高い需要があります。この原料はまた、グルテンフリー製品の開発においても優位に立ちます。これは、小麦由来の澱粉にとっては、抽出時に痕跡が残る可能性を考慮すると難しい課題です。クリーン・ラベルの原料や製品の動向は、世界の飲食品業界に大きな影響を与えています。さらに、食品加工産業の急速な拡大は、原料メーカーが増大する需要に対応するための戦略的手段を採用する大きな機会を提供しています。非食品用途に関して言えば、製紙業界はコーンスターチをフィラーやサイジング材料として利用しています。また、繊維、洗濯、鋳造、エアフロテーション、接着剤産業にも応用されています。様々な産業におけるコーンスターチの幅広い用途が市場の成長を促進しています。
あらゆる原料を利用する食品産業が高度に発達している北米は、地域別工業用でん粉市場においてポールポジションを占めています。世界的に見ると、米国はトウモロコシの最大の生産国で、2021-2022年の生産量は3億8,394万トンで、デンプン生産を含む様々な応用分野で利用されています。同市場はグルテンフリー食品の消費に大きく傾斜しており、グルテンフリー原料の製品表示に関する規制が厳しい同国政府に支えられています。そのため、米国ではほとんどの改質食品用でんぷんがグルテンフリーで、トウモロコシ、ワキシーメイズ、ジャガイモに由来します。その結果、小麦由来の澱粉の市場シェアは低くなっています。カナダの工業用でん粉市場は、健康的でクリーンな原料に対する消費者の需要の高まりにより急成長しています。同国では特に、微妙な風味を持つ淡色の用途が、在来種の澱粉の需要を牽引しています。地元メーカーは加工食品にこれを使用し、製品の魅力維持に役立てています。
工業用デンプン市場は非常に細分化されており、多くの地元、地域、国際的なプレーヤーが市場シェアを争っています。市場の主なプレーヤーとしては、Archer Daniels Midland Company、Cargill Incorporated、Tate &Lyle PLC、Tereos Groupなどが挙げられます。各社は事業強化のため、事業拡大、新製品投入、イノベーションなどの主要戦略を採用しています。地元企業との新たな契約やパートナーシップの形成という戦略は、企業が外国での足跡を増やし、産業要件の嗜好に従って新製品をリリースし、これらの地域の小規模企業の専門知識を活用するのに役立ちました。
The Industrial Starches Market size is estimated at USD 60.30 billion in 2025, and is expected to reach USD 78.44 billion by 2030, at a CAGR of 5.4% during the forecast period (2025-2030).
Starch is a carbohydrate extracted from agricultural raw materials, which finds applications in many everyday food and non-food products. Industrial starches are derived from various sources, including corn, potato, wheat, and other sources. With the global economy gradually improving and resulting in an increased intake of processed and convenience foods, the market for industrial starch, which finds substantial usage in these food applications, is finding increased demand, thereby driving the overall market.
The demand for modified starches is increasing in parallel with the rapid development of the food industry. Modified starches offer many functional benefits to various foods, such as bakeries, snacks, beverages, and nutritional foods. Currently, a wide range of starches are available in the market, studied in the form of native starches, modified starches, malt dextrin, starch-based sugars, and others. These starches have expanding applications, primarily in the beverage and confectionery industries and the pharmaceutical and fermentation industries, among others, driving the market.
Starch derived from corn is in high demand because of its textural properties, especially as a thickening agent in industries such as dairy and beverages. The ingredient also gains an edge in the development of gluten-free products, which is a challenge for starch sourced from wheat, considering the potential remains of traces during extraction. The trend of clean-label ingredients and products is drastically impacting the global food and beverage industry. Moreover, the rapid expansion of the food processing industry offers a significant opportunity for ingredient manufacturers to adopt strategic measures to cater to the growing demand. When it comes to non-food applications, the paper industry utilizes corn starch as a filler and sizing material. It also finds applications in the textile, laundry, foundry, air flotation, and adhesive industries. The wide applications of corn starch in various industries drive market growth.
With a highly developed food industry utilizing all ingredients, North America occupies the pole position in the Industrial Starches Market by region. Globally, the United States is the largest producer of corn, with a production of 383.94 million metric tons in 2021-2022, which is utilized in various application areas, including starch production. The market is significantly inclined toward the consumption of gluten-free food, supported by the country's government with its stringent regulations regarding product labeling of gluten-free ingredients. Thus, most modified food starches in the United States are gluten-free and derived from corn, waxy maize, and potatoes. Consequently, the wheat-sourced starches amount to a lower share of the market. The Canadian industrial starches market is growing rapidly, owing to rising consumer demand for healthy and cleaner ingredients. Light-colored applications with subtle flavors especially drive the demand for native starches in the country. Local manufacturers are using it in processed food products, aiding in maintaining the product's appeal.
The industrial starch market is highly fragmented, with many local, regional, and international players competing for market share. Some of the major players in the market are Archer Daniels Midland Company, Cargill Incorporated, Tate & Lyle PLC, and The Tereos Group. Companies adopt major strategies for expansion, new product launches, and innovations to strengthen their business. The strategy of forming new agreements and partnerships with local players helped the companies increase their footprint in foreign countries and release new products according to the industrial requirements preferences and leverage the expertise of these small regional companies.