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市場調査レポート
商品コード
1627611
乳タンパク質の世界市場:予測(2025年~2030年)Global Milk Protein Market - Forecasts from 2025 to 2030 |
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カスタマイズ可能
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乳タンパク質の世界市場:予測(2025年~2030年) |
出版日: 2024年12月02日
発行: Knowledge Sourcing Intelligence
ページ情報: 英文 130 Pages
納期: 即日から翌営業日
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世界の乳タンパク質市場は、2025年の186億1,300万米ドルからCAGR5.31%で成長し、2030年までには241億1,100万米ドルに達すると推定されています。
乳タンパク質は、カゼイン、ラクトアルブミン、ラクトグロブリンのような様々な種類のタンパク質であり、一般的に牛乳に含まれています。これらのタンパク質は高い生物学的価値とアミノ酸を含んでおり、体内で生産することはできません。乳タンパク質は、多くの病気に対する抵抗力を発達させるなど、人体にさまざまな恩恵をもたらします。米国国立衛生研究所はその報告書の中で、乳タンパク質、特に乳清タンパク質は、結腸、乳房、前立腺などの様々な種類のがんから人体を守るのに役立つと述べています。
乳タンパク質市場を牽引する要因としては、健康的な食生活の利点に関する意識の高まりが挙げられ、その結果、人々は乳製品ベースのプロテインサプリメントを優先するようになりました。また、先進諸国では、国民の多くが多忙なライフスタイルを送っており、代謝が非常に悪くなっています。乳タンパク質は体組織の再構築を助け、免疫システムの潜在能力を高めます。乳製品には乳清タンパク質とカゼインタンパク質が多く含まれています。これらは需要の高いサプリメントです。乳製品は、とろみをつけたり、ゲル化させたり、食感を変えたり、食品を泡立てたりと、幅広い食品調理の目的に使用されます。これが乳タンパク質市場の需要を牽引していると思われます。
乳タンパク質市場の促進要因
乳糖は一般的に牛乳や乳製品に含まれる糖の一形態です。乳糖不耐症とは、体内で乳糖を消化・分解できない状態のことです。体内の消化器官にラクターゼと呼ばれる消化酵素が欠乏している場合に発症します。乳糖不耐症の世界の患者数は、ここ数年で大幅に増加しています。英国酪農協会(Dairy UK)はその報告書の中で、全国民の約8%が乳糖不耐症に苦しんでいると述べています。
同様に、米国保健福祉省はその報告書の中で、米国では約36%の人が乳糖吸収不良に苦しんでいると述べています。同省はさらに、乳糖不耐症の場合、アフリカ系アメリカ人、アメリカインディアン、アジア系アメリカ人、ヒスパニック系/ラテン系などの民族・人種グループが、乳糖吸収不良に苦しむ可能性が最も高いと述べています。American College of Gastroenterology of the USAは、全米の乳糖不耐症の総症例において、白人の成人の約15%、米国人の成人の85%が乳糖不耐症に罹患していると発表しています。
乳タンパク質市場において、アジア太平洋地域は他の地域と比較して大きな市場シェアを獲得すると予測されています。この地域は世界最大の牛乳・乳製品の生産地であり消費地でもあります。
米国食糧農業機関が発表した報告書によると、アジア地域の牛乳生産量は2023年には2022年比で約2.3%の伸びを示しました。同機関はさらに、アジアにおける牛乳の生産量は2023年には4億3,100万トンに達すると推定しています。インドの生乳生産量は過去1年間で約2.5%増加し、2023年には2億3,200万トンに達します。
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業界と市場考察、事業機会評価、製品需要予測、市場参入戦略、地理的拡大、設備投資の決定、規制の枠組みと影響、新製品開拓、競合の影響
The global milk protein market is estimated to attain US$24.111 billion by 2030, growing at a CAGR of 5.31% from US$18.613 billion in 2025.
Milk proteins are various types of protein, like casein, lactalbumin, and lactoglobulin, which are generally found in milk. These proteins contain a high biological value and amino acids, which cannot be produced internally. Milk protein offers multiple benefits to the human body, as it helps the body to develop resistance to many diseases. In its report, the National Institute of Health of the USA stated that milk protein, especially whey protein, helps the human body protect against various types of cancers, like colon, breast, and prostate.
Factors driving the milk protein market include the increasing awareness regarding the benefits of a healthy diet owing to which people have shifted their priority to dairy-based protein supplements. Additionally, in developed countries, a large part of the population has a hectic lifestyle due to which they suffer from very poor metabolic health. Milk protein helps in rebuilding body tissue and increases the potential of the immune system. Milk products have a high amount of whey and casein proteins. These are the supplements that are in high demand. Dairy products are used for a wide range of food preparation purposes, such as thickening, gelling, modifying the food texture, and foaming a food product. This is likely to drive the demand for the milk protein market.
Global Milk Protein Market Drivers
Lactose is a form of sugar generally found in milk or milk products. Lactose intolerance is a situation in which the body is unable to digest or break down lactose. The condition occurs when the body's digestive system lacks a digestive enzyme called lactase. The global cases of lactose intolerance witnessed a significant surge in the past few years. In its report, Dairy UK stated that about 8% of individuals nationwide suffer from lactose intolerance.
Similarly, the U.S. Department of Health and Human Services, in its report, stated that in the USA, about 36% of individuals suffer from lactose malabsorption. The agency further stated that in the cases of lactose intolerance, ethnic and racial groups, like African Americans, American Indians, Asian Americans, and Hispanics/Latinos, are most likely to suffer from lactose malabsorption. The American College of Gastroenterology of the USA stated that in the total cases of lactose intolerance in the nation, about 15% of the Caucasian adults and 85% of the American adults suffer from lactose intolerance.
In the global milk protein market, the Asia Pacific region is estimated to attain a greater market share compared to other regions. This region is among the biggest producers and consumers of milk and dairy products worldwide.
The production of milk in the Asian region witnessed a growth of about 2.3% in 2023, as compared to 2022, as stated by the report published by the Food and Agriculture Organization of the United Nations. The organization further noted that in Asia, the output of milk is estimated to reach 431 million tonnes in 2023. The production of milk in India witnessed an increase of about 2.5% over the past year, reaching 232 million tonnes in 2023.
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