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市場調査レポート
商品コード
1634634
海藻タンパク質市場:現状分析と予測 (2024年~2032年)Seaweed Protein Market: Current Analysis and Forecast (2024-2032) |
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カスタマイズ可能
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海藻タンパク質市場:現状分析と予測 (2024年~2032年) |
出版日: 2024年12月01日
発行: UnivDatos Market Insights Pvt Ltd
ページ情報: 英文 142 Pages
納期: 即日から翌営業日
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海藻タンパク質市場は、約11.8%の成長率を示すと見られています。この背景には、植物性タンパク質に対する消費者の嗜好の高まりがあります。また、この業界における研究開発、投資、製品の進歩、提携の増加が海藻タンパク質市場を牽引しています。例えば、2024年に世界最大級の商業用マクロ藻類培養研究所が、ダルスとして知られる科学名パルマリア・パルマータ (Palmaria palmata) の新品種を発表しました。この海藻には食物繊維とタンパク質が含まれ、健康上の利点があり、栄養補助食品と食品科学の分野で魅力的な発見として報告されました。
海藻の種類によって、市場は紅藻、褐藻類、緑藻類に区分されます。紅藻のカテゴリーが市場で最大のシェアを占めると予想されます。なぜなら、必須アミノ酸、ビタミン、ミネラルを含み、植物ベースの食事に理想的なタンパク質源となるからです。高い抗酸化物質と繊維質を含む有機組成の紅藻タンパク質のレパートリーは、天然由来で生物活性のある健康的な食品に対する顧客の関心の高まりに合致しています。紅藻類は、様々な海洋生息地で生育しており、タンパク質の抽出に適していることから、急速に成長し続けています。植物由来のタンパク質やクリーンラベル製品は増加傾向にあり、そのため紅藻タンパク質は食品、栄養補助食品、化粧品において重要な役割を果たしています。
抽出プロセスに基づき、市場は従来法と現行法に二分されます。このうち、従来法のカテゴリーが海藻タンパク質業界への貢献度が最も高いです。水溶液法や溶媒法などのタンパク質抽出法が効果的であり、一般的に使用されているためです。これらの方法は安価で、迅速で、タンパク質の品質が高く、大量生産に適しています。したがって、既存の製造環境に組み込むことが容易であり、その結果、操作と参入コストを簡素化することができます。海藻タンパク質のための革新的な生産方法が開始されているが、容易な拡張性による供給と持続可能性の面で従来技術が提供する能力は、市場に必要な後押しを提供します。
市場は用途に基づき、食品、飼料・添加物、パーソナルケア・化粧品、その他に区分されます。このうち、食品カテゴリーが海藻タンパク質業界への貢献度が最も高いです。健康的で環境に優しいタンパク質源に対する消費者ニーズの高まりが背景にあります。魚介類タンパク質は高い栄養密度と自然な味を持つため、スナック、飲料、肉製品に徐々に取り入れられています。菜食主義者やヘルシーな食品に適していることに加え、海藻タンパク質の使用は、水や土地の使用という点で環境に優しいという性質から、非常に流行しています。
海藻タンパク質の市場導入に関する理解を深めるため、市場は北米 (米国、カナダ、その他北米地域)、欧州 (ドイツ、英国、フランス、スペイン、イタリア、その他欧州地域)、アジア太平洋地域 (中国、日本、インド、その他アジア太平洋地域)、その他の地域における世界の存在に基づいて分析されています。中でも北米の海藻タンパク質市場は、健康的で環境に優しい食品タンパク質に対する消費者の意識の高まりにより、急速な成長を遂げています。海藻が環境と健康に与える影響に対する認識が高まるにつれ、より多くの人々が飲食品業界において海藻由来のタンパク質を受け入れようとしています。市場はさらに、菜食主義/ベジタリアンの動向、クリーンラベル/s、飲食品における天然物によって支えられています。企業は、アミノ酸、ビタミン、ミネラルなどの高い栄養特性により、食品、栄養補助食品、化粧品産業で使用される海藻を追求しています。さらに、抽出技術における最近の進歩や戦略的パートナーとの適切な協力関係により、生産上の問題が解決され、北米が将来の潜在的な市場となっています。
市場に参入している主要企業には、CP Kelco U.S.社、Gelymar社、Ceamsa社、BASF社、DuPont社、Beijing Leili Agricultural Co.Ltd.、Cargill, Incorporated社、J. RETTENMAIER &SOHNE GmbH+Co KG (ALGAIA)、Ebb &Flow Seaweed社、Acadian SeaPlus社などがあります。
The global seaweed protein market is experiencing steady growth due to the rising popularity of nutritious and environmentally friendly plant protein. Seaweed protein that can be obtained from red, brown, or green seaweed produces necessary amino acids, vitamins, and minerals. Consumers are now increasingly embracing plant protein due to its added benefits on health, environment, and animal rights making seaweed protein unique due to its efficiency in addressing environmental concerns rarely found in animal proteins. Drivers of growth are based on the expanding trend toward using clean-label and sustainability-friendly ingredients in food industries, cosmetics, and pharmaceuticals, advancement in extraction methodologies, and increased awareness regarding the nutritional values of seaweed.
The seaweed protein market is set to show a growth rate of about 11.8%. This is due to the growing consumer preference for plant-based proteins. Also, increasing R&D, investment, product advancements, and collaborations in this industry drive the Seaweed Protein market. For instance, in 2024, one of the world's largest producers of commercial macro-algae culture laboratories declared a new variety of cultivated red seaweed, scientifically named Palmaria palmata, otherwise known as dulse. This seaweed has fiber and protein, provides health benefits, and was reported as a fascinating finding in the nutraceuticals and food science domains.
Based on source type, the market is segmented into red seaweed, brown seaweed, and green seaweed. The red seaweed category is expected to have the largest share of the market. Because it contains essential amino acids, vitamins, and minerals that make it an ideal protein source for plant-based diets. Organic in composition with high antioxidants and fibres red seaweed proteins repertoire meets with the increasing customer interest in healthy food products from natural origin and bioactivity. Red seaweed continues to grow at a fast pace besides being entitled that it grows in different marine habitats, a factor that also makes it certain for protein extraction. Plant-derived proteins and clean-label products are on the rise and thus red seaweed proteins play an essential role in food, dietary supplements, and cosmetics products.
Based on the extraction process, the market is bifurcated into the conventional method and the current method. Among these, the conventional method category is the largest contributor to the seaweed protein industry. Due to its effective and commonly used method of protein extraction including the aqueous and solvent methods. These methods are inexpensive, fast, and can yield high protein production with great protein quality thus suitable for large-scale productions. They are therefore easy to incorporate into already existing manufacturing environments and hence can simplify operations and costs of entry. Although innovative methods of production for seaweed protein have been initiated, the capability offered by conventional technologies in terms of supply and sustainability due to easy scalability provides the necessary boost to the market.
Based on the application, the market is segmented into food, animal feed & additives, personal care & cosmetics, and others. Among these, the food category is the largest contributor to the seaweed protein industry. Due to the increasing consumer need for healthy and environmentally friendly protein sources. Seafood protein is slowly incorporated into snacks, drinks, and meat products because it has a high nutrient density and natural taste. In addition to its suitability for vegan and healthy foods, the use of seaweed protein is highly fashionable because of its environmentally friendly nature in terms of water and land usage.
For a better understanding of the market adoption of seaweed protein, the market is analyzed based on its worldwide presence in countries such as North America (U.S., Canada, and the Rest of North America), Europe (Germany, U.K., France, Spain, Italy, Rest of Europe), Asia-Pacific (China, Japan, India, Rest of Asia-Pacific), Rest of World. Among these, the North American seaweed protein market is experiencing rapid growth owing to heightened consumer awareness regarding healthy and environmentally friendly food proteins. With the increasing awareness of the environmental and health impact of seaweed, more people are inclined to accept protein derived from seaweed in the food and beverage industry. The market is additionally backed by the trends of vegan/vegetarian trends, clean label/s, and natural products in food and beverages. Companies pursue seaweed to be used in the food, nutraceuticals, and cosmetic industries due to its high nutritional properties such as amino acids, vitamins, and minerals. Further, recent advancements in the extraction technique and proper collaboration with the strategic partner address the production issue and make North America the potential market for the future.
Some major players running in the market include CP Kelco U.S., Inc.; Gelymar; Ceamsa; BASF; DuPont; Beijing Leili Agricultural Co., Ltd; Cargill, Incorporated; J. RETTENMAIER & SOHNE GmbH + Co KG (ALGAIA); Ebb & Flow Seaweed; Acadian SeaPlus