市場調査レポート
商品コード
1290865
ワキシーメイズスターチ市場:現状分析と予測(2022-2028年)Waxy Maize Starch Market: Current Analysis and Forecast (2022-2028) |
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ワキシーメイズスターチ市場:現状分析と予測(2022-2028年) |
出版日: 2023年04月01日
発行: UnivDatos Market Insights Pvt Ltd
ページ情報: 英文 144 Pages
納期: 即日から翌営業日
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ワキシーメイズスターチ市場は、2022年から2030年にかけて約6%のCAGRを記録すると予測されています。ワキシーメイズスターチは、トウモロコシを原料とする炭水化物です。主成分はアミロペクチンで、高度に分岐した複雑な炭水化物分子です。ワキシーメイズスターチは、他の種類のトウモロコシ澱粉と異なり、アミロペクチンを多く含み、アミロースが少ないため、ゲル化しにくく、食品調製時にダマや塊になりにくいです。ワキシーメイズスターチは、食事や飲料の増粘成分として、また、接着剤、コーティング剤、紙製品の製造など、さまざまな工業用途に最適です。また、エネルギー源としてスポーツ栄養サプリメントにも利用されています。ワキシーメイズスターチの需要の高まりは、飲食品業界の需要の高まりに起因すると考えられ、これらは世界中の主要な業界プレイヤーの無機的成長戦略の採用を後押しする重要な要因となっています。例えば、2021年、AGRANA Beteiligungs-AGは、2021年から2022年の会計年度中に、多くの取り組みに2,736万米ドルを投資しました。同社は、オーストリアのアシャッハで特殊なトウモロコシを加工する能力を拡大しました。ワキシーメイズスターチは、その高い吸水能力により、スープ&グレービー、パイのフィリング、シチュー&キャセロール、ソースの増粘剤など、さまざまな用途で使用されており、今後の期間においても市場の成長に寄与すると考えられます。さらに、ワキシーメイズスターチ市場は、加工食品やコンビニエンスフードの需要の高まりによって成長すると予想されます。しかし、代替原料の入手や厳しい規制などの市場抑制要因が、全世界のこの市場の成長を妨げています。
タイプ別に見ると、市場はネイティブとモディファイドに区分されます。このうち、2021年の市場では、ネイティブセグメントが大きなシェアを占めています。その理由は、ネイティブが、焼き菓子、スープやソース、肉加工品などを含む飲食品のような最終用途産業で頻繁に使用されるからです。さらに、ラベル接着剤の製造や、塗料の万能増粘剤として使用されています。
性質に基づき、市場はオーガニックとコンベンショナルに二分されます。その中でも、オーガニックセグメントは、市場のCAGRが高くなると予想されています。これは、有機トウモロコシの品質が無機トウモロコシよりも高いことに起因しています。また、プレミアムな品質と自然な製品を求める顧客の需要も、有機デンプン分野の成長を後押ししています。
ワキシーメイズスターチ市場は、最終用途に基づき、飲食品産業、栄養補助食品、医薬品・栄養補助食品、その他に分類されます。中でも、医薬品・栄養補助食品は大きなシェアを占めており、予測期間中に大きなCAGRで成長することが期待されます。医薬品では、トウモロコシデンプンやその誘導体が大量に使用されています。これらは主に軟膏やローションなどの外用剤に使用され、また嚥下錠やハードカプセルなど多くの剤型に使用されています。
ワキシーメイズスターチの市場をより深く理解するために、北米(米国、カナダ、その他北米地域)、欧州(ドイツ、フランス、イタリア、スペイン、英国、その他欧州地域)、アジア太平洋(中国、日本、インド、その他APAC地域)、世界のその他の地域における世界規模の存在に基づいて市場を分析しています。ワキシーメイズスターチは、様々な要因からアジア太平洋地域で人気が高まっています。ワキシーメイズスターチはバインダーやコーティング剤として使用されるため、製紙業界や繊維業界からの需要が高まっていること。増粘剤や安定剤として使用される天然成分であるワキシーメイズスターチは、クリーンラベルや天然成分に対する認識と人気が高まっています。飲食品業界の需要の高まりも、ワキシーメイズスターチ市場の成長に寄与しています。例えば、2020年3月、カーギル社から食品業界向けのワキシーメイズベースの澱粉の新鮮なラインが発表されました。澱粉は、麺、キャンディ、ソースなど、さまざまな食品に使用されるように作られています。
稼働している主なプレイヤーをいくつか紹介する:AGRANA Beteiligungs-AG、Cargill Incorporated、Daesang Corp、Ingredion、Interstarch Ukraine、Manildra Group、New Zealand Starch Limited、Roquette Freres、Samyang Corporation、Sinofi Ingredients、他。また、いくつかのM&Aや提携も行われています。
The waxy maize starch market is expected to register a CAGR of approx. 6% over the period of 2022-2030. Waxy maize starch is a carbohydrate made from maize. Its primary constituent is amylopectin, a highly branched and complicated carbohydrate molecule. Waxy maize starch, unlike other types of maize starch, contains a high level of amylopectin and a low level of amylose, making it less prone to gelatinization and less likely to form lumps or clumps in food preparations. Waxy maize starch is perfect for use as a thickening ingredient in meals and beverages, as well as in various industrial applications such as the manufacture of adhesives, coatings, and paper goods. It is also utilized in sports nutrition supplements as an energy source. The growing demand for waxy maize starch can be attributed to the rising demand for the food & beverage industry, these are the key factors which boost the adoption of inorganic growth strategies among key industry players around the globe. For instance, in 2021, AGRANA Beteiligungs-AG invested US$27.36 million in a number of initiatives during the fiscal year 2021-2022. The company expanded its capacity for processing specialised maize in Aschach, Austria. Owing to the glaring statistics waxy maize starch is being used in a variety of applications, such as a thickening agent in soups & gravies, pie fillings, stews & casseroles, and sauces due to its high water absorption capacity which would contribute to the growth of the market in the forthcoming period as well. Furthermore, the waxy maize starch market is anticipated to grow on account of the growing demand for processed food and convenience food. However, some of the restraints in the market, including the availability of alternative ingredients and stringent regulations are impeding the growth of this market all over the world.
Based on type, the market is segmented into native and modified. Among them, the native segment captured a significant share of the market in 2021. The reason for this is because native is frequently used in end-use industries like food and beverage, which includes baked goods, soups and sauces, processed meat products, etc. In addition, it is used to make label adhesives and as a universal thickening for paints..
Based on the nature, the market is bifurcated into organic and conventional. Among them, the organic segment is expected to grow at a higher CAGR in the market. This is due to the quality of organic maize is higher than inorganic maize. The demand of the customer for premium quality and natural products is also boosted the growth of the organic starch segment.
Based on the end-use, the waxy maize starch market has been classified into food and beverage industry, dietary supplement, pharmaceuticals & nutraceuticals, and others. Among them, the pharmaceuticals & nutraceuticals category grabbed a considerable market share, and it is expected to grow at a significant CAGR during the forecast period. In pharmaceuticals there is vast use of maize starch and its derivatives. They are mainly use in topical formulations, such as ointments and lotion and also in many dosage form including swallowable tablets , hard capsules and many others
For a better understanding of the market adoption of waxy maize starch, the market is analyzed based on its worldwide presence in the countries such as North America (U.S., Canada, and Rest of North America), Europe (Germany, France, Italy, Spain, U.K., and Rest of Europe), Asia-Pacific (China, Japan, India, and Rest of APAC), and Rest of World. Waxy maize starch has gained increasing popularity in the Asia Pacific due to various factors. The growing demand from paper and textile industries as waxy maize starch is used as a binder and coating agent. Growing awareness and popularity of clean labels and natural ingredients as waxy maize starch is natural ingredients which are used as thickeners and stabilizers. The rising demand for the food & beverage industry is also attributed to the growth of the waxy maize starch market. For instance, in March 2020, a fresh line of waxy maize-based starches for the food industry was introduced by Cargill. Starches are made to be used in a variety of food items, such as noodles, candy, and sauces.
Some of the major players operating: AGRANA Beteiligungs-AG, Cargill Incorporated, Daesang Corp, Ingredion, Interstarch Ukraine, Manildra Group, New Zealand Starch Limited, Roquette Freres, Samyang Corporation, Sinofi Ingredients among others. Several M&A's along with partnerships have been undertaken.
12 WAXY MAIZE STARCH MARKET OPPORTUNITIES