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市場調査レポート
商品コード
1494487
北米のフレーバーマスキング剤:2030年市場予測-地域別分析-タイプ別、用途別North America Flavor Masking Agents Market Forecast to 2030 - Regional Analysis - by Type (Sweet, Salt, Fat, Bitter, and Others) and Application (Food and Beverages, Pharmaceuticals and Nutraceuticals, and Others) |
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北米のフレーバーマスキング剤:2030年市場予測-地域別分析-タイプ別、用途別 |
出版日: 2024年04月05日
発行: The Insight Partners
ページ情報: 英文 94 Pages
納期: 即納可能
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北米のフレーバーマスキング剤市場は、2022年に6,893万米ドルと評価され、2030年には1億1,479万米ドルに達すると予測され、2022~2030年のCAGRは6.6%で成長すると予測されています。
フレーバーマスキングの技術進歩が北米のフレーバーマスキング剤市場を牽引
フレーバーマスキング剤は、マイクロカプセル化、ナノ技術、ポリマーコーティング、有機食品法、ホットメルト押出、複合化、噴霧乾燥など、様々な技術や手法を通じて、様々な飲食品、医薬品、栄養補助食品、動物栄養製品に使用されています。ナノ技術は、フレーバーの溶解性と安定性を高め、制御された放出特性を提供するのに役立ちます。そのため、フレーバーマスキング剤の製造にナノ技術を利用するメーカーが増えています。
さらに、マイクロカプセル化は比較的新しい技術で、フレーバー成分が固体マトリックスにカプセル化されています。フレーバーは、物質が加熱されたり水にさらされたりすると放出されます。マイクロカプセル化には、噴霧乾燥、コアセルベーション、重合などの技術が用いられます。マイクロカプセル化プロセスでは、油と水の混合物は壁材の存在下で均質化され、その後制御された噴霧乾燥が行われます。壁材には、植物性ガム、デンプン、デキストリン、タンパク質、セルロースエステルなどが含まれます。マイクロカプセル化は、適切な場所と希望する時間に、コントロールされたフレーバー・リリースを記載しています。有効成分(フレーバー)を湿気、酸、熱、酸化、成分の相互作用から保護します。また、乾燥し流動性があるため、成分の取り扱いが容易で、全体的な輸送と取り扱いコストを削減します。マイクロカプセル化されたフレーバー・マスキングは保存性が高く、他のフォーマットよりも望ましいです。この技術はフレーバーや臭いをマスキングするだけでなく、安定性を向上させ、成分の相互作用を防ぎ、成分の放出を修正することもできます。
このように、フレーバーマスキング剤の製造における技術的進歩は、世界中でフレーバーマスキング剤市場の成長を後押ししています。
北米のフレーバーマスキング剤市場概要
消費者の健康志向が高まり、低糖質、低脂肪、低ナトリウム、低塩分の食品を積極的に求めるようになったため、フレーバーマスキング剤の需要が急増しています。このような減塩・減糖製品に対する需要の高まりにより、人工甘味料や砂糖代替品の使用量が増加しており、これらの甘味料には独特の後味があるため、マスキングが必要となっています。こうした要因から、北米地域ではフレーバー・マスキング剤の需要が急増しています。
近年、北米では、ビーガン食品の健康上の利点に関する意識の高まりと、植物ベースの製品における技術革新の急増により、ビーガン動向が大きな盛り上がりを見せています。世界食糧機関によると、米国では人口の6%がビーガンであり、植物性食品の売上は2020年と比較して2021年には27%増加しています。このように、ビーガン、グルテンフリー、FODMAP食などの食事制限や嗜好の増加は、風味マスキング剤のニーズを生み出しています。これらの薬剤は、楽しい風味プロファイルを維持しながら、特定の食事要件を満たすように設計された製品の味を改善するのに役立ちます。
米国やカナダなどの国々では、人々のライフスタイルの変化や運動不足などの要因から、健康・ウェルネス製品に対する需要が急速に高まっています。栄養補助食品の大半は、特定の風味を持つため、好まれにくくなっています。そのため、メーカーはこれらの栄養補助食品の不快な味を克服し、消費者の間で受け入れられやすくするために、風味マスキング剤を容易に使用します。スポーツ栄養産業は北米で急成長している産業です。栄養補助食品のメーカーは、栄養価、味、風味の面でより良い製品を発売するために多額の投資を行っています。そのため、フレーバーマスキング剤、促進剤、その他の添加物などの原料に対する需要は、予測期間中に拡大すると予想されます。
北米のフレーバーマスキング剤市場の収益と2030年までの予測
北米のフレーバーマスキング剤市場セグメンテーション
北米のフレーバーマスキング剤市場は、タイプ、用途、国によって区分されます。
タイプ別では、北米のフレーバーマスキング剤市場は、甘味、塩味、脂肪、苦味、その他に分類されます。苦味セグメントは2022年に北米のフレーバーマスキング剤市場で最大のシェアを占めました。
用途別では、北米のフレーバーマスキング剤市場は飲食品、医薬品・栄養補助食品、その他に分類されます。飲食品セグメントは2022年に北米のフレーバーマスキング剤市場で最大のシェアを占めました。飲食品セグメントはさらに、ベーカリー・菓子類、乳製品・冷菓、飲料、食肉・鶏肉・魚介類、食肉代替品、乳製品代替品、RTE・RTC食、その他飲食品に細分化されます。
国別に見ると、北米のフレーバーマスキング剤市場は米国、カナダ、メキシコに分類されます。2022年の北米フレーバーマスキング剤市場は米国が独占しました。
Sensient Technologies Corp、Firmenich International SA、Tate &Lyle Plc、Archer-Daniels-Midland Co、Kerry Group Plc、Carmi Flavor &Fragrance Co Inc、Synergy Flavors Inc、Virginia Dare Extract Co Inc、GEO Specialty Chemicals Inc、Koninklijke DSM NVは、北米のフレーバーマスキング剤市場で事業を展開している大手企業の一部です。
The North America flavor masking agents market was valued at US$ 68.93 million in 2022 and is expected to reach US$ 114.79 million by 2030; it is estimated to grow at a CAGR of 6.6% from 2022 to 2030.
Technological Advancements in Flavor Masking Fuel North America Flavor Masking Agents Market
Flavor masking agents are used in various food and beverages, medicines and drugs, dietary supplements, and animal nutrition products through various techniques and technologies such as microencapsulation, nanotechnology, polymer coating, organoleptic methods, hot melt extrusion, complexation, and spray drying. Nanotechnology aids in enhancing the solubility and stability of flavors, as well as providing controlled release properties. Thus, manufacturers increasingly use nanotechnology to make flavor masking agents.
Moreover, microencapsulation is a relatively new technology in which the flavor content is encapsulated in a solid matrix. The flavor is released when the substance is heated or exposed to water. Spray drying, coacervation, polymerization, and other techniques are used in microencapsulation. In the microencapsulation process, the oil/water mixture is homogenized in the presence of wall material, followed by controlled spray drying. Wall materials include vegetable gums, starches, dextrin, proteins, cellulose esters, and others. Microencapsulation provides controlled flavor release at the right place and desired time. It protects the active ingredients (flavors) from moisture, acid, heat, oxidation, and ingredient interaction. It also provides the ease of handling ingredients as they are dry and free flowing, reducing overall transportation and handling costs. Microencapsulated flavor masking is highly shelf-stable, making it more desirable than other formats. The technology is not just for flavor and odor masking; it can also improve stability, prevent ingredient interaction, and modify the release of ingredients.
Thus, technological advancements in the manufacturing of flavor masking agents bolster the flavor masking agents market growth across the world.
North America Flavor Masking Agents Market Overview
The demand for flavor masking agents is surging as consumers become health-conscious and actively seek food products with low sugar, low fat, low sodium, and low salt. This rise in demand for reduced salt and sugar products has led to increased usage of artificial sweeteners and sugar substitutes, which can have distinct aftertastes, requiring masking. Due to this factor, the demand for flavor masking agents is surging in the North America region.
In recent years, vegan trends have gained significant momentum in North America owing to increasing awareness about the health benefits of vegan food and surging innovation in plant-based products. The World Food Organization stated that 6% of the population in the US is vegan, and the sales of plant-based food have increased by 27% in 2021 as compared to 2020. Thus, the rise in dietary restrictions and preferences, such as vegan, gluten-free, and FODMAP diets, has created a need for flavor masking agents. These agents help improve the taste of products designed to meet specific dietary requirements while maintaining enjoyable flavor profiles.
The demand for health and wellness products is rapidly increasing in countries such as the US and Canada owing to changing lifestyles of people, lack of physical activity, and other such factors. Majority of the nutritional supplements have a particular off flavor that reduces their desirability. Therefore, manufacturers readily use flavor masking agents to overcome the unpleasant taste of these nutritional supplements and increase their acceptance among the consumers. The sports nutrition industry is the rapidly growing industry in North America. Manufacturers of nutritional supplements are heavily investing in launching better products in terms of nutritional value, taste, and flavor. Therefore, the demand for ingredients such as flavor masking agents, enhancers, and other additives is expected to grow over the forecast period.
North America Flavor Masking Agents Market Revenue and Forecast to 2030 (US$ Th)
North America Flavor Masking Agents Market Segmentation
The North America flavor masking agents market is segmented based on type, application, and country.
Based on type, the North America flavor masking agents market is categorized into sweet, salt, fat, bitter, and others. The bitter segment held the largest North America flavor masking agents market share in 2022.
By application, the North America flavor masking agents market is segmented into food and beverages, pharmaceuticals and nutraceuticals, and others. The food and beverages segment held the largest North America flavor masking agents market share in 2022. The food and beverages segment is further subsegmented into bakery and confectionery, dairy and frozen desserts, beverages, meat, poultry, and seafood, meat substitutes, dairy alternatives, RTE and RTC meals, and other food and beverages.
Based on country, the North America flavor masking agents market is categorized into the US, Canada, and Mexico. The US dominated the North America flavor masking agents market in 2022.
Sensient Technologies Corp, Firmenich International SA, Tate & Lyle Plc, Archer-Daniels-Midland Co, Kerry Group Plc, Carmi Flavor & Fragrance Co Inc, Synergy Flavors Inc, Virginia Dare Extract Co Inc, GEO Specialty Chemicals Inc, and Koninklijke DSM NV are some of the leading companies operating in the North America flavor masking agents market.