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市場調査レポート
商品コード
1452581
アジア太平洋の米粉:2030年までの市場予測 - 地域別分析 - タイプ、カテゴリー、用途別Asia Pacific Rice Flour Market Forecast to 2030 - Regional Analysis - by Type, Category, and Application |
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アジア太平洋の米粉:2030年までの市場予測 - 地域別分析 - タイプ、カテゴリー、用途別 |
出版日: 2024年01月15日
発行: The Insight Partners
ページ情報: 英文 103 Pages
納期: 即納可能
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アジア太平洋の米粉市場は、2023年の4億5,389万米ドルから2030年には6億2,643万米ドルに成長すると予想されています。2023年から2030年までのCAGRは4.7%と推定されます。
アジア太平洋の米粉市場におけるグルテンフリー製品の人気の高まり
セリアック病の流行と不健康なライフスタイルの増加がグルテンフリー製品の需要を押し上げると予想され、その結果、米粉は天然のグルテンフリーであるため、飲食品業界における米粉の需要が急増しています。
米粉はグルテンフリー製品において小麦粉の代用品として機能します。心臓病、肥満、糖尿病、慢性肺疾患、メタボリックシンドロームなどの健康障害を予防するための健康食品の消費は、グルテンフリー製品の需要を押し上げると予想されます。ライフスタイルの改善や持病のためにグルテンフリーの食生活を取り入れる人が増えているため、メーカーは米粉を使用したグルテンフリー製品を発売し、製品ポートフォリオを拡大しています。このように、グルテンフリー製品の人気の高まりは、市場に有利な成長機会を提供すると期待されています。
アジア太平洋の米粉市場の概要
アジア太平洋の米粉市場は、中国、インド、オーストラリア、日本、韓国、その他アジア太平洋に区分されます。欧米文化の消費者への影響の拡大は、消費者の食品消費習慣に影響を与えています。若年層は朝食やクイックミールをパン、クッキー、ビスケット、パンケーキ、その他のベーカリー製品の形で消費しています。さらに、消費者の健康志向が高まるにつれて、グルテンフリーのベーカリー製品の需要が増加しています。そのため、米粉は代用品として需要が伸びています。
さらに、アジア太平洋の各国政府は小麦の代替ソリューションを開発するために様々な取り組みを行っており、それによって米粉の需要が増加しています。例えば、2023年4月以降、韓国政府は15の地元食品ブランドと協力し、グルテンフリー食品の選択肢を増やすため、小麦の代替として米粉を使用してより多くの食品を開発しています。こうした要因が、予測期間中の同地域の市場成長を促進すると予想されます。
さらに、インドは巨大な消費者基盤を持つ主要な米作国のひとつです。同国は良好な気候条件の恩恵を受けており、農家は有害な化学薬品を使用せずに有機米品種を栽培することができます。このように、同国の米粉の高い生産量と消費率は、今後数年間、同地域の市場成長を促進すると予想されます。
アジア太平洋の米粉市場の収益と2030年までの予測(金額)
アジア太平洋の米粉市場セグメンテーション
アジア太平洋の米粉市場は、タイプ、カテゴリー、用途、国に区分されます。
タイプ別では、アジア太平洋の米粉市場は白米粉と玄米粉に区分されます。2023年のアジア太平洋の米粉市場では、白米粉セグメントが大きなシェアを占めています。
カテゴリー別に見ると、アジア太平洋の米粉市場は有機米粉と慣行米粉に区分されます。2023年のアジア太平洋の米粉市場では在来型セグメントが大きなシェアを占めています。
用途別では、アジア太平洋の米粉市場はベーカリー・菓子類、飲食品、甘味・塩味スナック、ベビーフード、朝食用シリアル、その他に区分されます。2023年のアジア太平洋の米粉市場では、ベーカリー・菓子類中心セグメントが最大のシェアを占めています。
国別に見ると、アジア太平洋の米粉市場はオーストラリア、中国、インド、日本、韓国、その他アジア太平洋に区分されます。その他アジア太平洋が2023年のアジア太平洋の米粉市場を独占しました。
Ebro Foods SA、Ingredion Inc、Kroner-Starke GmBH、Naturis SpA、Archer-Daniels-Midland Coは、アジア太平洋の米粉市場で事業を展開している大手企業の一部です。
The Asia Pacific rice flour market is expected to grow from US$ 453.89 million in 2023 to US$ 626.43 million by 2030. It is estimated to grow at a CAGR of 4.7% from 2023 to 2030.
Increasing Popularity of Gluten-Free Products in Asia Pacific Rice Flour Market
The rising prevalence of celiac disease and unhealthy lifestyles is expected to boost the demand for gluten-free products, which in turn is surging the demand of rice flour in the food and beverage industry as rice flour is naturally gluten-free.
Rice flour acts as a substitute for wheat flour in gluten-free products. The consumption of healthy food products to prevent health disorders, such as heart disease, obesity, diabetes, chronic pulmonary disease, and metabolic syndrome, is expected to boost the demand for gluten-free products. As more individuals adopt a gluten-free diet to improve their lifestyle or due to their existing medical conditions, the manufacturers are expanding their product portfolio by launching gluten-free products which include the use of rice flour. Thus, the rising popularity of gluten-free products is expected to offer lucrative growth opportunities for the market.
Asia Pacific Rice Flour Market Overview
The Asia Pacific rice flour market is segmented into China, India, Australia, Japan, South Korea, and the Rest of Asia Pacific. The growing influence of Western culture on consumers is influencing their food consumption habits. The young population consumes breakfast and quick meals in the form of bread, cookies, biscuits, pancakes, and other bakery products. Further, the demand for gluten-free bakery products is increasing as consumers are increasingly becoming health-conscious. Thus, the demand for rice flour is growing as it acts as a substitute.
In addition, governments of various countries in the Asia Pacific are taking various initiatives to develop wheat replacement solutions, thereby increasing the demand for rice flour. For instance, since April 2023, the government of South Korea has been working with 15 local food brands to develop more food products by using rice flour as a wheat replacement to enhance gluten-free food product options. These factors are anticipated to fuel the market growth in the region during the forecast period.
Moreover, India is one of the major rice-cultivating countries with a huge consumer base. The country benefits from favorable climatic conditions, enabling farmers to cultivate organic rice varieties without using harmful chemicals. Thus, the country\'s high production and consumption rate of rice flour is expected to fuel market growth in the region in the coming years.
Asia Pacific Rice Flour Market Revenue and Forecast to 2030 (US$ Million)
Asia Pacific Rice Flour Market Segmentation
The Asia Pacific rice flour market is segmented into type, category, application, and country.
Based on type, the Asia Pacific rice flour market is segmented into white rice flour and brown rice flour. The white rice flour segment held a larger share of the Asia Pacific rice flour market in 2023.
Based on category, the Asia Pacific rice flour market is segmented into organic and conventional. The conventional segment held a larger share of the Asia Pacific rice flour market in 2023.
Based on application, the Asia Pacific rice flour market is segmented into bakery and confectionery, beverages, sweet and savory snacks, baby food, breakfast cereals, and others. The bakery and confectionery centers segment held the largest share of the Asia Pacific rice flour market in 2023.
Based on country, the Asia Pacific rice flour market is segmented into the Australia, China, India, Japan, South Korea, and the Rest of Asia Pacific. The Rest of Asia Pacific dominated the Asia Pacific rice flour market in 2023.
Ebro Foods SA, Ingredion Inc, Kroner-Starke GmBH, Naturis SpA, and Archer-Daniels-Midland Co are some of the leading companies operating in the Asia Pacific rice flour market.