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市場調査レポート
商品コード
1273280
ガス置換包装(MAP)市場の2028年までの予測- ガス、材料、機械、用途、地域別の世界分析Modified Atmosphere Packaging Market Forecasts to 2028 - Global Analysis By Gas, Material, Machinery, Application and By Geography |
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カスタマイズ可能
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ガス置換包装(MAP)市場の2028年までの予測- ガス、材料、機械、用途、地域別の世界分析 |
出版日: 2023年05月01日
発行: Stratistics Market Research Consulting
ページ情報: 英文 175+ Pages
納期: 2~3営業日
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Stratistics MRCによると、世界のガス置換包装(MAP)市場は、2022年に142億8,000万米ドルを占め、予測期間中に6.21%のCAGRで成長し、2028年には205億1,000万米ドルに達すると予想されています。
ガス置換包装(MAP)は、生鮮食品の賞味期限を延ばすための手法です。包装に使用される混合物中の酸素、二酸化炭素、窒素などの気体の比率は、包装される食品の呼吸要件に依存します。MAPは、環境の温度を変化させたり、冷凍や脱水などの化学処理を施したりすることなく、食品の新鮮な状態を維持するのに有効です。MAPを使用することで、製品の保存期間が延び、製品の老化速度が遅くなり、劣化を防ぐこともできます。
新鮮で高品質な食品へのニーズは、便利な食事への欲求の増加、人口増加、可処分所得の増加によって高まっています。メーカーが保証する高い品質基準のため、買い手はブランド品を信頼しています。消費者は、都市化や雇用の拡大により、個人の衛生や健康に費やす時間がほとんどないため、マイペースなライフスタイルを送ることが推奨されています。消費者の大きな消費力と健康的なライフスタイルへのシフトにより、この業界は拡大しています。
埋立地の詰まり、温室効果ガスの排出、ゴミの汚染など、数多くの環境問題が、食品包装によって直接引き起こされています。過剰で不必要な包装を含むいくつかの変数が、大気汚染を増加させる可能性があります。これらのガスには、ヘキサン、塩化ビニール、フロンなどが含まれます。危険なガスは、この手順の結果として生成され、大気中に放出されます。これらの要素は、市場の成長を阻害しています。
Modified Packaging'sは、シンプルな使い勝手と回収を実現する、人気の高いフレキシブルなパッケージデザインです。これにより、顧客は廃棄物や病気を心配することなく、製品を効果的に活用することが可能になります。ガス置換包装は、包装された商品の美的魅力を高めるものです。食品の鮮度を長期間維持し、本物の味を保つことができるため、その市場は拡大しています。
MAP包装は商品の保存性を高めることができますが、すべての微生物が完全に駆除されるわけではありません。そのため、さらに保存のための工夫が必要です。特に高温になると、細菌はどんどん増殖します。MAPは一部の危険な菌の増殖を遅らせるが、他の腐敗菌の増殖は止められないです。MAPは一部の危険な細菌の増殖を抑えるが、その他の腐敗菌の増殖は止められないです。これらの要素が市場の成長を妨げています。
ガス置換包装(MAP)事業は、COVID-19の流行時に世界各国が封鎖されたため、サプライチェーンに問題が発生しました。しかし、この流行により、包装された食品へのニーズが高まり、ガス置換包装の市場は拡大しました。さらに、パンデミックの間、消費者は買い物の回数を減らしても大量に買い物をするパターンを確立し、より長持ちする食品を求めるようになっています。
酸化抑制効果や成長抑制効果により、二酸化炭素分野は有利に成長すると推定されます。二酸化炭素は、味、匂い、色を持ちません。二酸化炭素の含有量によって、包装または保存された食品の賞味期限が長くなることが多いです。10℃以下の温度では、CO2はかなり強い抗菌効果を発揮します。食品包装のMAPに対する効果はかなりのものです。微生物の活動を抑制・軽減し、食感を維持する効果があり、この分野の拡大を支えています。
果物・野菜分野は、保存期間が長いため、予測期間中に最も速いCAGRの成長が見込まれます。果物や野菜が呼吸するとき、酸素を取り込み、熱、水、二酸化炭素を吐き出します。このとき、炭水化物が分解され、多くの化学化合物が生成され、農産物の風味、鮮度、栄養価に大きく影響します。MAPは、エチレンを制御しながら、果物や野菜の貯蔵能力を高めるために広く使用されています。
アジア太平洋地域は、包装業界の急速な拡大により、予測期間中に最大の市場シェアを占めると予測されています。都市人口の増加と可処分所得の増加により、包装された食品や飲食品の需要が高まり、ガス置換包装の必要性が高まっています。この分野の市場需要を後押ししている包装分野は、インド、インドネシア、中国などの成長国によって有利な成長の可能性が提供されています。
北米は、新鮮で高品質な包装食品と外出時のライフスタイルに対する需要の増加により、予測期間中に最も高いCAGRを示すと予測されます。米国のガス置換包装分野では、最近、eコマースプラットフォームへの取り組みが定着しています。食品包装のための機器や技術の開拓、管理しやすく実用的な包装への動向も、市場拡大の要因となっています。
2023年2月、コベリスはSimply Lunchとの提携により、鮮やかなパッケージが目を引く新しいStir Me Up Saladシリーズを発売し、ビジュアルアピールを実現しました。コベリスとのパートナーシップにより、Simply LunchのStir Me Up Saladは、その新しい魅力的なパッケージを通じて、環境に大きなメリットをもたらします。
2022年10月、モンディとレキットは、プラスチックを75%削減したフィニッシュ食器洗い機用タブの紙製パッケージを発売しました。新しいパッケージはプラスチックを75%削減し、展開が完了すれば毎年2,000トン以上のプラスチックを削減することができます。
2021年1月、Amcor Plcは、カーボントラストの「Reducing CO2 Packaging」ラベルをAmcorのパッケージに印刷することで、カーボンフットプリントの大幅な削減を証明できるようになったことを発表しました。このラベルは、アムコーのライフサイクルアセスメントサービスの一環で、ブランドは原材料から使用済みまで、パッケージングのカーボンフットプリントを測定することができるようになっています。
Note: Tables for North America, Europe, APAC, South America, and Middle East & Africa Regions are also represented in the same manner as above.
According to Stratistics MRC, the Global Modified Atmosphere Packaging (MAP) Market is accounted for $14.28 billion in 2022 and is expected to reach $20.51 billion by 2028 growing at a CAGR of 6.21% during the forecast period. Modified atmosphere packaging (MAP) is a method for extending the shelf life of fresh foods. The ratio of gases, such as oxygen, carbon dioxide and nitrogen in the mixture used for packing depends on the food being package's respiratory requirements. Without altering the environment's temperature or subjecting food to chemical treatments like freezing, dehydration, and others, MAP is useful for preserving food's original fresh state. A product's shelf life is increased and the rate of product aging is slowed down by MAP, which also prevents degradation.
The need for fresh and high-quality food is being driven by an increase in the desire for convenience meals, population growth, and more disposable income. Because of the high quality standards guaranteed by the makers, buyers trust branded items. Consumers are being encouraged to live a fast-paced lifestyle by growing urbanization and jobs since they scarcely have time for personal hygiene and health. The industry is expanding because of customer's large spending power and the shift toward healthier lifestyles.
Numerous environmental problems, such as clogged landfills, greenhouse gas emissions, and litter pollution, are directly caused by food packaging. Several variables, including excessive and unnecessary packing, can increase air pollution. These gases include hexane, vinyl chloride, and CFCs. Hazardous gases are produced as a result of this procedure and are released into the atmosphere. These elements are impeding the market growth.
Modified Packaging's are the popular flexible packaging designs that provide simple usability and recuperation. It makes it possible for customers to utilize their product effectively without worrying about waste or ailments. Modified atmosphere packaging enhances the packaged goods' aesthetic attractiveness. Its market is being hyped by its long-term food freshness preservation and retention of genuine food tastes.
While MAP packaging can increase a product's shelf life, not all microorganisms are completely eradicated. As a result, further preservation techniques must still be utilized. Particularly at higher temperatures, bacteria keep expanding. Although MAP slows the growth of some dangerous bacteria, it does not stop the growth of other spoilage germs. They employ additional preservation procedures to ensure a typical shelf life. These elements are hindering the market growth.
As nations all around the world went into lockdown during the COVID-19 epidemic, the worldwide modified atmosphere packaging (MAP) business experienced problems with its supply chain. Nevertheless, the outbreak's rising need for packaged food increased the market for modified atmosphere packaging. Additionally, during the pandemic, consumers established a pattern of making fewer but larger shopping excursions, which led to a desire for food that would last longer.
The carbon dioxide segment is estimated to have a lucrative growth, due to oxidation-inhibiting and growth-inhibiting effects. Carbon dioxide has no flavor, smell or colour. Depending on the CO2 content, packaged or stored food often has a longer shelf life. At temperatures below 10°C, CO2 has a significantly stronger antibacterial effect. The effects on MAP in food packaging are considerable. It successfully inhibits or lessens microbial activity and aids in maintaining texture, which supports the segment's expansion.
The fruits & vegetables segment is anticipated to witness the fastest CAGR growth during the forecast period, due to its lengthy shelf life. When fruits and vegetables breathe, they take in oxygen and exhale heat, water, and carbon dioxide, which cause the breakdown of carbohydrates and the formation of a number of chemical compounds that significantly affect the flavour, freshness, and nutritional value of the produce. MAP is widely used to enhance the storage capacity of fruits and vegetables while also controlling ethylene.
Asia Pacific is projected to hold the largest market share during the forecast period owing to the rapid expansion of the packaging industries. The demand for packaged foods and beverages is being driven by an increase in the urban population and in disposable money, which is raising the need for modified atmosphere packaging. The packaging sector, which is fueling market demand in this area, is offered lucrative growth potential by growing nations like India, Indonesia, and China.
North America is projected to have the highest CAGR over the forecast period, owing to the increasing demand for fresh and quality packaged food and on-the-go lifestyle. A drive toward e-commerce platforms has recently taken root in the US modified atmosphere packaging sector. The development of equipment and technology for food packaging, as well as the trend toward manageable and practical packaging, are other factors that contribute to the market's expansion.
Some of the key players profiled in the Modified Atmosphere Packaging (MAP) Market include: Mondi Group, Coveris Holdings S.A, Amcor PLC, Bemis Company Inc., Linde AG, Dansensor A/S, Sealed Air Corporation, Hayssen Flexible Systems Inc, Praxair Inc, CVP Systems Inc, Berry Global Inc, Ilapak International S.A., Multisorb Technologies Inc, Robert Reiser & Co. Inc, Air Products and Chemicals Inc and StePac Inc.
In February 2023, Coveris in partnership with Simply Lunch launched eye-catching new Stir Me Up Salad range with vibrant packaging achieving visual appeal. Through its partnership with Coveris, Simply Lunch's Stir Me Up Salads deliver significant environmental benefits through its new engaging packaging.
In October 2022, Mondi and Reckitt launched paper-based packaging for Finish dishwasher tabs with 75% less plastic. New packaging reduces plastic by 75% and will eliminate more than 2,000 tonnes of plastic each year once roll-out is complete.
In January 2021, Amcor Plc announced the 'Reducing CO2 Packaging' Label from the Carbon Trust can now be printed on Amcor packaging to demonstrate significant carbon footprint reductions. It's part of the company's lifecycle assessment service, which enables brands to measure their packaging's carbon footprint from raw materials through end-of-use.