市場調査レポート
商品コード
1308674

食品カプセル化市場の2030年までの予測- 方法、コア相、シェル材料、技術、用途、エンドユーザー、地域別の世界分析

Food Encapsulation Market Forecasts to 2030 - Global Analysis By Method, Core Phase, Shell Material, Technology, Application, End User and By Geography

出版日: | 発行: Stratistics Market Research Consulting | ページ情報: 英文 175+ Pages | 納期: 2~3営業日

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食品カプセル化市場の2030年までの予測- 方法、コア相、シェル材料、技術、用途、エンドユーザー、地域別の世界分析
出版日: 2023年07月01日
発行: Stratistics Market Research Consulting
ページ情報: 英文 175+ Pages
納期: 2~3営業日
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概要

Stratistics MRCによると、世界の食品カプセル化市場は2023年に133億5,000万米ドルを占め、予測期間中のCAGRは10.2%で成長し、2030年には263億4,000万米ドルに達する見込みです。

カプセル化は、生きた細胞や生物活性化合物の食品への送達を増加させる有用な技術です。カプセル剤の保護シェルは、内相とその環境との間にバリアを提供するのに有効な食品グレードの生分解性成分を使用して設計されなければならないです。

2019年のNutraingredientsの記事によると、食品業界で消費されるビタミンの40%以上がカプセル化されています。ビタミンのカプセル化は、ビタミン分子を安定した殻に封入して酸化を防ぎ、栄養素を保存し、製品が長期間劣化しないようにするために必要です。

市場力学:

促進要因

カプセルの小型化とバイオアベイラビリティの向上

IUUPACによると、ナノカプセルのサイズは1100nmです。これらのナノカプセルは、高活性の生理活性物質を含有し、標的分布を確保するのに理想的なサイズです。サイズ1から00は栄養補助食品に最適です。これらのカプセルは、290~850mgの活性成分を保持することができます。粉末や顆粒状の素材に適しています。ミネラル、水溶性・脂溶性ビタミン、酸化防止剤などは、この小さなカプセルサイズが最適です。そのため、カプセルの有用性と生物学的利用能(バイオアベイラビリティ)を最大にするには、サイズを小さくする必要があります。

制約:

高価な機能性食品

機能性食品成分の開発と商品化は複雑でコストがかかり、不確実です。製品開発の成功は、技術的要因、消費者の需要、法規制の状況に影響されます。プロバイオティクスのような新しい機能性成分の創造に採用される菌株の研究開発には、多額の出費が必要です。

機会:

カプセル化された香料と着色料の需要の増加

カプセル化技術を利用することで、飲食品セクターは食品の色、風味、栄養価を保持しながら保存性を向上させることができます。生物活性化合物は健康食品に好ましくない味や色を与えるため、色や味のマスキングを目的とした食品カプセル化の利用が増加しています。さらに、風味食品に対する需要の高まりが、風味安定化産業を後押ししています。

脅威:

従来の保存方法がカプセル化技術を上回る

食品カプセル化はコストがかかるため、飲食品業界の中小企業メーカーはカプセル化技術よりも伝統的な保存方法を好みます。機能性食品分野では新たな市場が生まれつつあり、研究者たちは生産コストを下げながらこのニーズに対応しようと努力しています。カプセル化には追加コストが発生するが、すべてのメーカーが経済的に受け入れられるようにするためには避けなければならないです。これにはカプセルを作るための材料だけでなく、装置や処理条件も含まれます。また、カプセル化に適したコア材料の数も限られています。

予測期間中、マイクロカプセル化セグメントが最大になると予想される:

マイクロカプセル化分野は急成長が見込まれます。マイクロカプセル化は食品中の成分の品質を向上させるために使用され、この技術は食品を加工する際や外部環境から中核成分を他の成分との相互作用から保護するために使用されるからです。

栄養補助食品分野は、予測期間中に最も高いCAGRが見込まれる:

栄養補助食品分野は、医療費の増加や生活習慣病の負担増に直面する中で、予防的健康管理へのパラダイムシフトが一因となっているため、支配期間を通じて有利なCAGRを維持すると予測されます。ビタミン、ミネラル、オメガ3、酵素などの栄養補助食品は、人々の健康意識が高まるにつれて人気が高まっています。さらに、食品から摂取することが困難な成分をサプリメントで摂取することで、栄養補助食品としての要件を満たすことができ、カプセル化は製品の味、色、保存性、栄養を維持する上で重要な役割を果たしています。

最もシェアの高い地域:

ハイドロコロイドやエマルションのようなシェル材料が非常に入手しやすく、また多くの生産者が存在するため、北米が世界の食品カプセル化市場で最大のシェアを占めています。さらに、この発展は加工食品事業における技術の進歩に関連しています。さらに、この地域には多数のプレーヤーが存在し、機能性食品に対する消費者の意識と需要が拡大しているためです。

CAGRが最も高い地域:

アジア太平洋地域は、加工食品に対する需要の高まりと食品・飲食品産業の盛況により、予測期間中に驚異的な成長を遂げました。急速な都市化によって可処分所得が増加し、特に中国やインドなどの新興経済圏で生活水準が上昇していることも、この地域の成長の原動力となっています。しかし、都市化の急速な進展により簡便食品への嗜好も高まり、カプセル化食品成分の採用が加速しています。

主な発展:

2023年2月、ケリーは欧州の流通網を統合するための新たな提携を発表。ケリーは欧州全域の販売代理店網統合の詳細を発表しました。同社は、欧州地域の特定の顧客へのケリー製品の販売パートナーとしてAzelisとCaldicを選びました。

2022年11月、カーギルはオーエンズボロ・グレイン・カンパニーの買収を発表しました。カーギルとオーエンズボロ・グレイン・カンパニーは、5代続く家族経営の大豆加工施設と精製工場で、キヤノン州オーエンズボロにあります。カーギルは本日、オーエンズボロ・グレイン・カンパニー(OGC)を北米の農業サプライチェーン事業に加える正式契約を締結したと発表しました。

2022年9月、BASFと米国を拠点とする技術系新興企業であるライカーボン・インクは、ライカーボンの独自技術を独占的にライセンス供与し商業化するパートナーシップ契約の締結を発表。

2021年5月、ケリー社はオーストラリアのクイーンズランド州に食品技術と技術革新のための専用センターを開発すると発表。

2021年4月、BASF SEはSandoz GmbHとオーストリアのKundl/Schaftenau Campusに投資することで合意しました。この合意により、BASF SEは酵素とバイオテクノロジー製品の生産拠点をさらに発展させることができます。

レポート内容

  • 地域および国レベルの市場シェア評価
  • 新規参入企業への戦略的提言
  • 2021年、2022年、2023年、2026年、2030年の市場データを網羅
  • 市場動向(市場促進要因・制約要因・機会・脅威・課題・投資機会・推奨事項)
  • 市場推定に基づく主要ビジネスセグメントにおける戦略的提言
  • 主要な共通トレンドをマッピングした競合情勢
  • 詳細な戦略、財務、最近の動向を含む企業プロファイル
  • 最新の技術的進歩をマッピングしたサプライチェーン動向

無料のカスタマイズサービス:

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  • 企業プロファイル
    • 追加市場プレイヤーの包括的プロファイリング(3社まで)
    • 主要企業のSWOT分析(3社まで)
  • 地域セグメンテーション
    • 顧客の関心に応じた主要国の市場推計・予測・CAGR(注:フィージビリティチェックによる)
  • 競合ベンチマーキング
    • 製品ポートフォリオ、地理的プレゼンス、戦略的提携に基づく主要企業のベンチマーキング

目次

第1章 エグゼクティブサマリー

第2章 序文

  • 概要
  • ステークホルダー
  • 調査範囲
  • 調査手法
    • データマイニング
    • データ分析
    • データ検証
    • 調査アプローチ
  • 調査ソース
    • 1次調査ソース
    • 2次調査ソース
    • 仮定

第3章 市場動向分析

  • 促進要因
  • 抑制要因
  • 機会
  • 脅威
  • 技術分析
  • アプリケーション分析
  • エンドユーザー分析
  • 新興市場
  • 新型コロナウイルス感染症(COVID-19)の影響

第4章 ポーターのファイブフォース分析

  • 供給企業の交渉力
  • 買い手の交渉力
  • 代替品の脅威
  • 新規参入業者の脅威
  • 競争企業間の敵対関係

第5章 世界の食品カプセル化市場:方法別

  • 物理的
    • 霧化
      • スピニングディスク
      • 遠心押出
      • スプレー冷却
      • 流動層コーティング
      • 噴霧乾燥
    • その他の物理的方法
      • エレクトロスプレー
      • 凍結乾燥
      • パンコーティング
  • 化学
    • 重合
      • In Situ
      • 界面
      • マトリックス
    • 蒸発- 溶媒拡散
    • リポソーム
    • ナノ沈降
    • 物理化学
    • シクロデキストリン
    • 超臨界流体技術
    • 交互(LbL)積層法カプセル化
    • ゾルゲル法
    • 共活性化
  • 物理化学的方法
    • コアセルベーション
  • その他の方法
    • 乳化
    • 分子内包物
    • ミセル
    • 共結晶化
    • 噴霧乾燥
    • 押し出す

第6章 世界の食品カプセル化市場:コア相別

  • ビタミン
    • ビタミンA
    • ビタミンE
    • 脂溶性
    • ビタミンD
    • ビタミンK
  • 水溶性
    • カルボヒドラーゼ
    • ビタミンB複合体
    • プロテアーゼ
    • ビタミンC
    • 酵素と微生物
      • リパーゼ
      • ラクターゼ
      • ホスファターゼ
      • その他の酵素
      • トランスフェラーゼ
      • イソメラーゼ
    • ミネラル
      • カルシウム
      • マグネシウム
      • リン
      • 亜鉛
  • 甘味料
  • 栄養脂質
  • 有機酸
    • 酢酸
    • 乳酸
    • クエン酸
    • フマル酸
    • アスコルビン酸
    • リンゴ酸
    • プロピオン酸
    • ソルビン酸
    • その他の有機酸
      • コハク酸
      • 酪酸
      • グルコン酸
  • プロバイオティクス
    • 乳酸菌
      • ラクトバチルス・プランタルム
      • ラクトバチルス・サリバリウス
      • ブルガリア乳酸菌
      • ラクトバチルス・ラムノサス
      • ラクトバチルス・アシドフィルス
      • サーモフィルス菌
      • ラクトバチルス・カセイ
      • ラクトバチルススポロジェネス
    • 恒常性を維持する土壌生物
    • 酵母
    • 細菌
  • プレバイオティクス
    • イヌリン
    • オリゴ糖
    • ポリデキストロース
    • その他のプレバイオティクス
      • フラクトオリゴ糖
      • ガラクトオリゴ糖
      • ラクチトール
      • キシロオリゴ糖
      • ラクツロース
      • 大豆オリゴ糖
      • ラクトスクロース
  • 防腐剤
    • 抗菌剤
    • 酸化防止剤
    • その他の防腐剤
      • キレート剤
      • 酵素阻害剤
    • 天然
    • 人工
  • アミノ酸とペプチド
  • フレーバー&エッセンス
    • バニラ
    • フルーツ&ナッツ
    • スパイス
    • チョコレート&ブラウンズ
    • 乳製品
    • その他のフレーバー
      • 魚油
      • 肉の味
      • お茶
  • その他のコアフェーズ
    • 酸、塩基、および緩衝剤
    • エッセンシャルオイル
    • 脂肪
    • 膨張剤
    • ファイトケミカル

第7章 世界の食品カプセル化市場:シェル材料別

  • 炭水化物
  • 多糖類
  • 複合材料
  • ポリマー
  • ガム
  • ハイドロコロイド
  • 脂質とワックス
  • メルト
  • 乳化剤
  • タンパク質
  • セルロース

第8章 世界の食品カプセル化市場:技術別

  • ハイブリッドカプセル化
  • マクロカプセル化
  • マイクロカプセル化
  • ナノカプセル化
  • その他の技術

第9章 世界の食品カプセル化市場:用途別

  • カラーマスキング
  • 風味安定化
  • 酸化
  • 呈味マスキング
  • その他の用途

第10章 世界の食品カプセル化市場:エンドユーザー別

  • 肉、鶏肉、魚介類
  • 乳製品
  • 動物の栄養学
  • 飲料
  • 菓子類
  • 冷凍品
  • 栄養補助食品
  • 強化食品
  • ベーカリー製品
  • 機能性食品
  • その他のエンドユーザー

第11章 世界の食品カプセル化市場:地域別

  • 北米
    • 米国
    • カナダ
    • メキシコ
  • 欧州
    • ドイツ
    • 英国
    • イタリア
    • フランス
    • スペイン
    • その他欧州
  • アジア太平洋地域
    • 日本
    • 中国
    • インド
    • オーストラリア
    • ニュージーランド
    • 韓国
    • その他アジア太平洋地域
  • 南米
    • アルゼンチン
    • ブラジル
    • チリ
    • その他南米
  • 中東とアフリカ
    • サウジアラビア
    • アラブ首長国連邦
    • カタール
    • 南アフリカ
    • その他中東とアフリカ

第12章 主な発展

  • 契約、パートナーシップ、コラボレーション、合弁事業
  • 買収と合併
  • 新製品の発売
  • 事業拡大
  • その他の主要戦略

第13章 企業プロファイル

  • Advanced Bionutrition Corp
  • Aveka
  • BASF SE
  • Blachem Inc
  • Cargill, Incorporated
  • Clextral
  • DSM
  • DuPont
  • Encpasys LLC
  • Firmenich SA
  • FrieslandCampina
  • Ingredion
  • International Flavors & Fragrances Inc. IFF
  • Kerry
  • Lycored
  • Sensient Technologies Corporation
  • Sphera Encapsulation
  • Symrise
  • Tastetech
  • Vitablend
図表

List of Tables

  • Table 1 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Region (2021-2030) ($MN)
  • Table 2 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Method (2021-2030) ($MN)
  • Table 3 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Physical (2021-2030) ($MN)
  • Table 4 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Atomization (2021-2030) ($MN)
  • Table 5 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Other Physical Methods (2021-2030) ($MN)
  • Table 6 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Chemical (2021-2030) ($MN)
  • Table 7 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Polymerization (2021-2030) ($MN)
  • Table 8 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Evaporation-Solvent Diffusion (2021-2030) ($MN)
  • Table 9 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Liposomes (2021-2030) ($MN)
  • Table 10 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Nanoprecipitation (2021-2030) ($MN)
  • Table 11 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Physico-Chemical (2021-2030) ($MN)
  • Table 12 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Cyclodextrins (2021-2030) ($MN)
  • Table 13 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Supercritical Fluid Technique (2021-2030) ($MN)
  • Table 14 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Layer-by-Layer Encapsulation (2021-2030) ($MN)
  • Table 15 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Sol-Gel Method (2021-2030) ($MN)
  • Table 16 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Co-Acervation (2021-2030) ($MN)
  • Table 17 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Physico Chemical Method (2021-2030) ($MN)
  • Table 18 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Coacervation (2021-2030) ($MN)
  • Table 19 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Other Methods (2021-2030) ($MN)
  • Table 20 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Emulsification (2021-2030) ($MN)
  • Table 21 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Molecular Inclusion (2021-2030) ($MN)
  • Table 22 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Micelles (2021-2030) ($MN)
  • Table 23 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Co-Crystallization (2021-2030) ($MN)
  • Table 24 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Spray Drying (2021-2030) ($MN)
  • Table 25 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Extrusion (2021-2030) ($MN)
  • Table 26 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Core Phase (2021-2030) ($MN)
  • Table 27 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Vitamins (2021-2030) ($MN)
  • Table 28 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Vitamin A (2021-2030) ($MN)
  • Table 29 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Vitamin E (2021-2030) ($MN)
  • Table 30 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Fat-Soluble (2021-2030) ($MN)
  • Table 31 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Vitamin D (2021-2030) ($MN)
  • Table 32 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Vitamin K (2021-2030) ($MN)
  • Table 33 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Water-Soluble (2021-2030) ($MN)
  • Table 34 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Carbohydrase (2021-2030) ($MN)
  • Table 35 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Vitamin B Complex (2021-2030) ($MN)
  • Table 36 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Protease (2021-2030) ($MN)
  • Table 37 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Vitamin C (2021-2030) ($MN)
  • Table 38 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Enzymes & Microorganisms (2021-2030) ($MN)
  • Table 39 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Minerals (2021-2030) ($MN)
  • Table 40 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Calcium (2021-2030) ($MN)
  • Table 41 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Iron (2021-2030) ($MN)
  • Table 42 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Magnesium (2021-2030) ($MN)
  • Table 43 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Phosphorous (2021-2030) ($MN)
  • Table 44 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Zinc (2021-2030) ($MN)
  • Table 45 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Sweeteners (2021-2030) ($MN)
  • Table 46 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Nutritional Lipids (2021-2030) ($MN)
  • Table 47 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Organic Acids (2021-2030) ($MN)
  • Table 48 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Acetic Acid (2021-2030) ($MN)
  • Table 49 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Lactic Acid (2021-2030) ($MN)
  • Table 50 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Citric Acid (2021-2030) ($MN)
  • Table 51 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Fumaric Acid (2021-2030) ($MN)
  • Table 52 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Ascorbic Acid (2021-2030) ($MN)
  • Table 53 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Malic Acid (2021-2030) ($MN)
  • Table 54 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Propionic Acid (2021-2030) ($MN)
  • Table 55 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Sorbic Acid (2021-2030) ($MN)
  • Table 56 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Other Organic Acids (2021-2030) ($MN)
  • Table 57 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Probiotics (2021-2030) ($MN)
  • Table 58 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Lactobacilli (2021-2030) ($MN)
  • Table 59 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Homeostatic Soil Organisms (2021-2030) ($MN)
  • Table 60 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Yeast (2021-2030) ($MN)
  • Table 61 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Bacteria (2021-2030) ($MN)
  • Table 62 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Prebiotics (2021-2030) ($MN)
  • Table 63 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Inulin (2021-2030) ($MN)
  • Table 64 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Oligosaccharides (2021-2030) ($MN)
  • Table 65 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Polydextrose (2021-2030) ($MN)
  • Table 66 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Other Prebiotics (2021-2030) ($MN)
  • Table 67 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Preservatives (2021-2030) ($MN)
  • Table 68 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Antimicrobials (2021-2030) ($MN)
  • Table 69 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Antioxidants (2021-2030) ($MN)
  • Table 70 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Other Preservatives (2021-2030) ($MN)
  • Table 71 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Colors (2021-2030) ($MN)
  • Table 72 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Natural (2021-2030) ($MN)
  • Table 73 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Artificial (2021-2030) ($MN)
  • Table 74 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Amino Acids & Peptides (2021-2030) ($MN)
  • Table 75 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Flavors & Essence (2021-2030) ($MN)
  • Table 76 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Vanilla (2021-2030) ($MN)
  • Table 77 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Fruits & Nuts (2021-2030) ($MN)
  • Table 78 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Spices (2021-2030) ($MN)
  • Table 79 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Chocolate & Browns (2021-2030) ($MN)
  • Table 80 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Dairy (2021-2030) ($MN)
  • Table 81 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Other Flavors (2021-2030) ($MN)
  • Table 82 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Other Core Phases (2021-2030) ($MN)
  • Table 83 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Acids, Bases, and Buffers (2021-2030) ($MN)
  • Table 84 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Essential Oils (2021-2030) ($MN)
  • Table 85 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Fats (2021-2030) ($MN)
  • Table 86 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Leavening Agents (2021-2030) ($MN)
  • Table 87 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Phytochemicals (2021-2030) ($MN)
  • Table 88 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Salts (2021-2030) ($MN)
  • Table 89 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Shell Material (2021-2030) ($MN)
  • Table 90 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Carbohydrates (2021-2030) ($MN)
  • Table 91 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Polysaccharides (2021-2030) ($MN)
  • Table 92 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Composites (2021-2030) ($MN)
  • Table 93 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Polymers (2021-2030) ($MN)
  • Table 94 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Gum (2021-2030) ($MN)
  • Table 95 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Hydrocolloids (2021-2030) ($MN)
  • Table 96 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Lipids & Waxes (2021-2030) ($MN)
  • Table 97 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Melts (2021-2030) ($MN)
  • Table 98 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Emulsifiers (2021-2030) ($MN)
  • Table 99 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Proteins (2021-2030) ($MN)
  • Table 100 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Cellulose (2021-2030) ($MN)
  • Table 101 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Technology (2021-2030) ($MN)
  • Table 102 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Hybrid Encapsulation (2021-2030) ($MN)
  • Table 103 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Macro Encapsulation (2021-2030) ($MN)
  • Table 104 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Micro Encapsulation (2021-2030) ($MN)
  • Table 105 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Nano Encapsulation (2021-2030) ($MN)
  • Table 106 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Other Technologies (2021-2030) ($MN)
  • Table 107 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Application (2021-2030) ($MN)
  • Table 108 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Color Masking (2021-2030) ($MN)
  • Table 109 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Flavor Stabilization (2021-2030) ($MN)
  • Table 110 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Oxidation (2021-2030) ($MN)
  • Table 111 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Taste Masking (2021-2030) ($MN)
  • Table 112 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Other Applications (2021-2030) ($MN)
  • Table 113 Global Food Encapsulation Market Outlook, By End User (2021-2030) ($MN)
  • Table 114 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Meat, Poultry and Seafoods (2021-2030) ($MN)
  • Table 115 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Dairy Products (2021-2030) ($MN)
  • Table 116 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Animal Nutrition (2021-2030) ($MN)
  • Table 117 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Beverages (2021-2030) ($MN)
  • Table 118 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Confectionery (2021-2030) ($MN)
  • Table 119 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Frozen Products (2021-2030) ($MN)
  • Table 120 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Dietary Supplements (2021-2030) ($MN)
  • Table 121 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Fortified Foods (2021-2030) ($MN)
  • Table 122 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Bakery Products (2021-2030) ($MN)
  • Table 123 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Function Food Products (2021-2030) ($MN)
  • Table 124 Global Food Encapsulation Market Outlook, By Other End Users (2021-2030) ($MN)

Note: Tables for North America, Europe, APAC, South America, and Middle East & Africa Regions are also represented in the same manner as above.

目次
Product Code: SMRC23374

According to Stratistics MRC, the Global Food Encapsulation Market is accounted for $13.35 billion in 2023 and is expected to reach $26.34 billion by 2030 growing at a CAGR of 10.2% during the forecast period. Encapsulation is a useful technique for increasing the delivery of living cells and bioactive compounds into foods. The protective shell of encapsulates must be designed using food-grade, biodegradable ingredients that are effective at providing a barrier between the internal phase and its environment.

According to an article by Nutraingredients in 2019, over 40% of the vitamins consumed in the food industry are encapsulated. The encapsulation of vitamins is necessary to enclose vitamin molecules in a stable shell to prevent oxidation, preserve the nutrients, and avoid the products from deteriorating for a longer period.

Market Dynamics:

Driver:

Reducing capsule size and increasing bioavailability

Nanocapsules have a size range of 1100 nm, according to IUUPAC. These nanocapsules are the ideal size for containing highly active bioactives and ensuring targeted distribution. Sizes 1 through 00 are best suited for dietary supplements. These capsules can hold between 290 and 850 mg of the active ingredient. They are appropriate for powdered and granular materials. Minerals, water- and fat-soluble vitamins, and antioxidants work best in these small capsule sizes. As a result, in order to maximize the capsule's utility and bioavailability, its size must be reduced.

Restraint:

Expensive functional food products

The development and commercialization of functional food components are complex, costly, and uncertain. Product development success is influenced by technological factors, consumer demand, and legislative and regulatory contexts. Significant expenditure is necessary for the R&D of a strain to be employed in the creation of new functional components such as probiotics.

Opportunity:

Increasing demand for encapsulated flavors and colors

Using encapsulation techniques, the food and beverage sector can preserve the color, flavor, and nutritional value of food products while also improving their shelf life. Because bioactive compounds impart an unattractive taste or color to healthful foods, the use of food encapsulation for color and taste masking has increased. Furthermore, the growing demand for flavored food products propels the flavor stabilization industry.

Threat:

Traditional preservation methods surpass encapsulation techniques

Because food encapsulation can be costly, manufacturers of small and medium-sized enterprises in the food and beverage industry prefer traditional preservation procedures over encapsulation techniques. New markets are emerging in the functional food sector, and researchers are working to accommodate this need while lowering production costs. Encapsulation incurs additional costs, which must be avoided in order to enable all manufacturers to be economically acceptable. This includes not just the materials used to construct capsules but also the equipment and processing conditions. There are also a limited number of core materials suitable for encapsulation.

The microencapsulation segment is expected to be the largest during the forecast period:

The microencapsulation segment is expected to grow rapidly because microencapsulation is used to improve the quality of ingredients in food products, and this technology is used to protect the core ingredients from interacting with other ingredients while processing the food products and from the external environment.

The dietary supplements segment is expected to have the highest CAGR during the forecast period:

Dietary Supplements segment projected to hold lucrative CAGR throughout the domination period as it is being driven in part by a paradigm shift toward preventive health management in the face of rising healthcare expenditures and an increased burden of lifestyle diseases. Dietary supplements such as vitamins, minerals, Omega 3, enzymes, and so on are becoming more popular as people become more health conscious. Additionally, ingredients that are difficult to obtain from food can be met through a supplement to meet dietary requirements, where encapsulation plays a significant role in maintaining the product's taste, color, preservation, and nutrition.

Region with largest share:

Because of the great availability of shell materials such as hydrocolloids and emulsions, as well as the existence of a large number of producers, North America has the largest share of the worldwide food encapsulation market. Furthermore, the development is associated with technological advancements in the processed food business. Additionally, because of the region's large number of players and expanding consumer awareness and demand for functional food products.

Region with highest CAGR:

The Asia-Pacific region has grown tremendously over the forecast period, owing to rising demand for processed foods and a thriving food and beverage industry. Rapid urbanization has increased disposable income, and rising living standards, particularly in emerging economies such as China and India, are also driving regional growth. However, the rapid rate of urbanization has also increased the preference for convenience foods, accelerating the adoption of encapsulated food ingredients.

Key players in the market

Some of the key players in Food Encapsulation market include Advanced Bionutrition Corp, Aveka, BASF SE, Blachem Inc, Cargill, Incorporated, Clextral, DSM, DuPont, Encpasys LLC, Firmenich SA, FrieslandCampina, Ingredion, International Flavors & Fragrances Inc. IFF, Kerry, Lycored, Sensient Technologies Corporation , Sphera Encapsulation, Symrise, Tastetech and Vitablend.

Key Developments:

In Feb 2023, Kerry announces new partnerships to consolidate distribution network in Europe. Kerry has announced details of the consolidation of its distributor network across Europe. The company has chosen Azelis and Caldic as distribution partners for Kerry products to selected customers in the European region.

In November 2022, Cargill announces acquisition of Owensboro Grain Company, Cargill and Owensboro Grain Company, a fifth-generation family-owned soybean processing facility and refinery located in Owensboro, Ky., today announced that they have entered into a definitive agreement where Cargill will add Owensboro Grain Company (OGC) to its North American agricultural supply chain business.

In September 2022, BASF and RiKarbon Inc., a U.S.-based technology start-up, announce the signing of a partnership contract to exclusively license and commercialize proprietary technology from RiKarbon.

In May 2021, Kerry has announced it will develop a purpose-built food technology and innovation center of excellence in Queensland, Australia.

In April 2021, BASF SE has agreed with Sandoz GmbH to invest at the Kundl/Schaftenau Campus in Austria. This agreement enables BASF SE to further develop its production footprint for enzymes and biotechnology products.

Methods Covered:

  • Physical
  • Chemical
  • Physico Chemical Method
  • Other Methods

Core Phases Covered:

  • Vitamins
  • Water-Soluble
  • Sweeteners
  • Nutritional Lipids
  • Organic Acids
  • Probiotics
  • Prebiotics
  • Preservatives
  • Colors
  • Amino Acids & Peptides
  • Flavors & Essence
  • Other Core Phases

Shell Materials Covered:

  • Carbohydrates
  • Polysaccharides
  • Composites
  • Polymers
  • Gum
  • Hydrocolloids
  • Lipids & Waxes
  • Melts
  • Emulsifiers
  • Proteins
  • Cellulose

Technologies Covered:

  • Hybrid Encapsulation
  • Macro Encapsulation
  • Micro Encapsulation
  • Nano Encapsulation
  • Other Technologies

Applications Covered:

  • Color Masking
  • Flavor Stabilization
  • Oxidation
  • Taste Masking
  • Other Applications

End Users Covered:

  • Meat, Poultry and Seafoods
  • Dairy Products
  • Animal Nutrition
  • Beverages
  • Confectionery
  • Frozen Products
  • Dietary Supplements
  • Fortified Foods
  • Bakery Products
  • Function Food Products
  • Other End Users

Regions Covered:

  • North America
    • US
    • Canada
    • Mexico
  • Europe
    • Germany
    • UK
    • Italy
    • France
    • Spain
    • Rest of Europe
  • Asia Pacific
    • Japan
    • China
    • India
    • Australia
    • New Zealand
    • South Korea
    • Rest of Asia Pacific
  • South America
    • Argentina
    • Brazil
    • Chile
    • Rest of South America
  • Middle East & Africa
    • Saudi Arabia
    • UAE
    • Qatar
    • South Africa
    • Rest of Middle East & Africa

What our report offers:

  • Market share assessments for the regional and country-level segments
  • Strategic recommendations for the new entrants
  • Covers Market data for the years 2021, 2022, 2023, 2026, and 2030
  • Market Trends (Drivers, Constraints, Opportunities, Threats, Challenges, Investment Opportunities, and recommendations)
  • Strategic recommendations in key business segments based on the market estimations
  • Competitive landscaping mapping the key common trends
  • Company profiling with detailed strategies, financials, and recent developments
  • Supply chain trends mapping the latest technological advancements

Free Customization Offerings:

All the customers of this report will be entitled to receive one of the following free customization options:

  • Company Profiling
    • Comprehensive profiling of additional market players (up to 3)
    • SWOT Analysis of key players (up to 3)
  • Regional Segmentation
    • Market estimations, Forecasts and CAGR of any prominent country as per the client's interest (Note: Depends on feasibility check)
  • Competitive Benchmarking
    • Benchmarking of key players based on product portfolio, geographical presence, and strategic alliances

Table of Contents

1 Executive Summary

2 Preface

  • 2.1 Abstract
  • 2.2 Stake Holders
  • 2.3 Research Scope
  • 2.4 Research Methodology
    • 2.4.1 Data Mining
    • 2.4.2 Data Analysis
    • 2.4.3 Data Validation
    • 2.4.4 Research Approach
  • 2.5 Research Sources
    • 2.5.1 Primary Research Sources
    • 2.5.2 Secondary Research Sources
    • 2.5.3 Assumptions

3 Market Trend Analysis

  • 3.1 Introduction
  • 3.2 Drivers
  • 3.3 Restraints
  • 3.4 Opportunities
  • 3.5 Threats
  • 3.6 Technology Analysis
  • 3.7 Application Analysis
  • 3.8 End User Analysis
  • 3.9 Emerging Markets
  • 3.10 Impact of Covid-19

4 Porters Five Force Analysis

  • 4.1 Bargaining power of suppliers
  • 4.2 Bargaining power of buyers
  • 4.3 Threat of substitutes
  • 4.4 Threat of new entrants
  • 4.5 Competitive rivalry

5 Global Food Encapsulation Market, By Method

  • 5.1 Introduction
  • 5.2 Physical
    • 5.2.1 Atomization
      • 5.2.1.1 Spinning Disk
      • 5.2.1.2 Centrifugal Extrusion
      • 5.2.1.3 Spray Chilling
      • 5.2.1.4 Fluidised-Bed Coating
      • 5.2.1.5 Spray Drying
    • 5.2.2 Other Physical Methods
      • 5.2.2.1 Electro-Spraying
      • 5.2.2.2 Freeze-Drying
      • 5.2.2.3 Pan Coating
  • 5.3 Chemical
    • 5.3.1 Polymerization
      • 5.3.1.1 In Situ
      • 5.3.1.2 Interfacial
      • 5.3.1.3 Matrix
    • 5.3.2 Evaporation-Solvent Diffusion
    • 5.3.3 Liposomes
    • 5.3.4 Nanoprecipitation
    • 5.3.5 Physico-Chemical
    • 5.3.6 Cyclodextrins
    • 5.3.7 Supercritical Fluid Technique
    • 5.3.8 Layer-by-Layer Encapsulation
    • 5.3.9 Sol-Gel Method
    • 5.3.10 Co-Acervation
  • 5.4 Physico Chemical Method
    • 5.4.1 Coacervation
  • 5.5 Other Methods
    • 5.5.1 Emulsification
    • 5.5.2 Molecular Inclusion
    • 5.5.3 Micelles
    • 5.5.4 Co-Crystallization
    • 5.5.5 Spray Drying
    • 5.5.6 Extrusion

6 Global Food Encapsulation Market, By Core Phase

  • 6.1 Introduction
  • 6.2 Vitamins
    • 6.2.1 Vitamin A
    • 6.2.2 Vitamin E
    • 6.2.3 Fat-Soluble
    • 6.2.4 Vitamin D
    • 6.2.5 Vitamin K
  • 6.3 Water-Soluble
    • 6.3.1 Carbohydrase
    • 6.3.2 Vitamin B Complex
    • 6.3.3 Protease
    • 6.3.4 Vitamin C
    • 6.3.5 Enzymes & Microorganisms
      • 6.3.5.1 Lipase
      • 6.3.5.2 Lactase
      • 6.3.5.3 Phosphatase
      • 6.3.5.4 Other Enzymes
      • 6.3.5.4.1 Transferase
      • 6.3.5.4.2 Isomerase
    • 6.3.6 Minerals
      • 6.3.6.1 Calcium
      • 6.3.6.2 Iron
      • 6.3.6.3 Magnesium
      • 6.3.6.4 Phosphorous
      • 6.3.6.5 Zinc
  • 6.4 Sweeteners
  • 6.5 Nutritional Lipids
  • 6.6 Organic Acids
    • 6.6.1 Acetic Acid
    • 6.6.2 Lactic Acid
    • 6.6.3 Citric Acid
    • 6.6.4 Fumaric Acid
    • 6.6.5 Ascorbic Acid
    • 6.6.6 Malic Acid
    • 6.6.7 Propionic Acid
    • 6.6.8 Sorbic Acid
    • 6.6.9 Other Organic Acids
      • 6.6.9.1 Succinic Acid
      • 6.6.9.2 Butyric Acid
      • 6.6.9.3 Gluconic Acid
  • 6.7 Probiotics
    • 6.7.1 Lactobacilli
      • 6.7.1.1 Lactobacillus Plantarum
      • 6.7.1.2 Lactobacillus Salivarius
      • 6.7.1.3 Lactobacillus Bulgaricus
      • 6.7.1.4 Lactobacillus Rhamnosus
      • 6.7.1.5 Lactobacillus Acidophilus
      • 6.7.1.6 Streptococcus Thermophilus
      • 6.7.1.7 Lactobacillus Casei
      • 6.7.1.8 Lactobacillus Sporogenes
    • 6.7.2 Homeostatic Soil Organisms
    • 6.7.3 Yeast
    • 6.7.4 Bacteria
  • 6.8 Prebiotics
    • 6.8.1 Inulin
    • 6.8.2 Oligosaccharides
    • 6.8.3 Polydextrose
    • 6.8.4 Other Prebiotics
      • 6.8.4.1 Fructooligosaccharide
      • 6.8.4.2 Galacto Oligosaccharide
      • 6.8.4.3 Lactitol
      • 6.8.4.4 Xylooligosaccharides
      • 6.8.4.5 Lactulose
      • 6.8.4.6 Soy Oligosaccharides
      • 6.8.4.7 Lactosucrose
  • 6.9 Preservatives
    • 6.9.1 Antimicrobials
    • 6.9.2 Antioxidants
    • 6.9.3 Other Preservatives
      • 6.9.3.1 Chelating Agents
      • 6.9.3.2 Enzyme Inhibitors
  • 6.10 Colors
    • 6.10.1 Natural
    • 6.10.2 Artificial
  • 6.11 Amino Acids & Peptides
  • 6.12 Flavors & Essence
    • 6.12.1 Vanilla
    • 6.12.2 Fruits & Nuts
    • 6.12.3 Spices
    • 6.12.4 Chocolate & Browns
    • 6.12.5 Dairy
    • 6.12.6 Other Flavors
      • 6.12.6.1 Fish Oil
      • 6.12.6.2 Meat Flavors
      • 6.12.6.3 Tea
  • 6.13 Other Core Phases
    • 6.13.1 Acids, Bases, and Buffers
    • 6.13.2 Essential Oils
    • 6.13.3 Fats
    • 6.13.4 Leavening Agents
    • 6.13.5 Phytochemicals
    • 6.13.6 Salts

7 Global Food Encapsulation Market, By Shell Material

  • 7.1 Introduction
  • 7.2 Carbohydrates
  • 7.3 Polysaccharides
  • 7.4 Composites
  • 7.5 Polymers
  • 7.6 Gum
  • 7.7 Hydrocolloids
  • 7.8 Lipids & Waxes
  • 7.9 Melts
  • 7.10 Emulsifiers
  • 7.11 Proteins
  • 7.12 Cellulose

8 Global Food Encapsulation Market, By Technology

  • 8.1 Introduction
  • 8.2 Hybrid Encapsulation
  • 8.3 Macro Encapsulation
  • 8.4 Micro Encapsulation
  • 8.5 Nano Encapsulation
  • 8.6 Other Technologies

9 Global Food Encapsulation Market, By Application

  • 9.1 Introduction
  • 9.2 Color Masking
  • 9.3 Flavor Stabilization
  • 9.4 Oxidation
  • 9.5 Taste Masking
  • 9.6 Other Applications

10 Global Food Encapsulation Market, By End User

  • 10.1 Introduction
  • 10.2 Meat, Poultry and Seafoods
  • 10.3 Dairy Products
  • 10.4 Animal Nutrition
  • 10.5 Beverages
  • 10.6 Confectionery
  • 10.7 Frozen Products
  • 10.8 Dietary Supplements
  • 10.9 Fortified Foods
  • 10.10 Bakery Products
  • 10.11 Function Food Products
  • 10.12 Other End Users

11 Global Food Encapsulation Market, By Geography

  • 11.1 Introduction
  • 11.2 North America
    • 11.2.1 US
    • 11.2.2 Canada
    • 11.2.3 Mexico
  • 11.3 Europe
    • 11.3.1 Germany
    • 11.3.2 UK
    • 11.3.3 Italy
    • 11.3.4 France
    • 11.3.5 Spain
    • 11.3.6 Rest of Europe
  • 11.4 Asia Pacific
    • 11.4.1 Japan
    • 11.4.2 China
    • 11.4.3 India
    • 11.4.4 Australia
    • 11.4.5 New Zealand
    • 11.4.6 South Korea
    • 11.4.7 Rest of Asia Pacific
  • 11.5 South America
    • 11.5.1 Argentina
    • 11.5.2 Brazil
    • 11.5.3 Chile
    • 11.5.4 Rest of South America
  • 11.6 Middle East & Africa
    • 11.6.1 Saudi Arabia
    • 11.6.2 UAE
    • 11.6.3 Qatar
    • 11.6.4 South Africa
    • 11.6.5 Rest of Middle East & Africa

12 Key Developments

  • 12.1 Agreements, Partnerships, Collaborations and Joint Ventures
  • 12.2 Acquisitions & Mergers
  • 12.3 New Product Launch
  • 12.4 Expansions
  • 12.5 Other Key Strategies

13 Company Profiling

  • 13.1 Advanced Bionutrition Corp
  • 13.2 Aveka
  • 13.3 BASF SE
  • 13.4 Blachem Inc
  • 13.5 Cargill, Incorporated
  • 13.6 Clextral
  • 13.7 DSM
  • 13.8 DuPont
  • 13.9 Encpasys LLC
  • 13.10 Firmenich SA
  • 13.11 FrieslandCampina
  • 13.12 Ingredion
  • 13.13 International Flavors & Fragrances Inc. IFF
  • 13.14 Kerry
  • 13.15 Lycored
  • 13.16 Sensient Technologies Corporation
  • 13.17 Sphera Encapsulation
  • 13.18 Symrise
  • 13.19 Tastetech
  • 13.20 Vitablend