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市場調査レポート
商品コード
1686223
農業用酵素-市場シェア分析、産業動向・統計、成長予測(2025年~2030年)Agricultural Enzymes - Market Share Analysis, Industry Trends & Statistics, Growth Forecasts (2025 - 2030) |
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カスタマイズ可能
適宜更新あり
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農業用酵素-市場シェア分析、産業動向・統計、成長予測(2025年~2030年) |
出版日: 2025年03月18日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 120 Pages
納期: 2~3営業日
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農業用酵素市場規模は2025年に3億5,901万米ドルと推定され、予測期間(2025年~2030年)のCAGRは6.5%で、2030年には4億9,188万米ドルに達すると予測されます。
農業用酵素の採用は、特に穀類と穀物の栽培において増加傾向にあります。農業における化学物質の過剰使用に対する環境問題への懸念から、作物への化学物質の残留問題が浮き彫りになっています。例えば、2022年のFAOのデータでは、アンティグア・バーブーダが農薬使用量で首位に立ち、1ヘクタール当たり36.59キログラムを使用しています。このため、酵素のようなより安全な代替品へのシフトが進んでいます。さらに、穀物生産における酵素の使用は、保湿性の向上、根のバイオマスの増加、有機物の分解の迅速化といった特典を示しており、穀物・穀物栽培における酵素の世界の普及をさらに後押ししています。
さらに、消費者の健康志向が高まるにつれて、化学保存料に伴う健康への悪影響を避けるため、有機食品へのシフトが顕著になっています。この動向は有機農業の範囲を拡大しています。例えば、FibLのデータによると、穀物の有機栽培面積は2021年の550万ヘクタールから2022年には560万ヘクタールに拡大しました。こうした開発は、有機農業における酵素の利用が増加していることを裏付けています。有機食品産業が成長し、食品の安全性が重視される中、穀物・穀類作物への農業用酵素の採用は増加し、今後数年間はこの分野に明るい兆しが見えてくる。
北米は農業酵素の消費で世界をリードしており、米国がその先頭を走っています。米国の農業セクターは近代的技術を迅速に導入しています。化学物質の投入コストの上昇、土壌や環境への有害な影響、バランスの取れた植物栄養に対する意識の高まりなどの要因が、米国における農業用酵素の需要を促進しています。例えば、米国農務省(USDA)は2022年8月、次世代の有機生産者を育成し、有機サプライチェーンを強化することを目的とした3億米ドルの有機移行イニシアティブを立ち上げました。このような施策は、農業用酵素を含むバイオベースの投入物の採用を後押しし、北米市場を拡大すると思われます。
カナダでは、初期の成長段階から作物の生産性と品質の向上に焦点を当てた、バイオベース農業への明確な軸足が示されています。政府の後押しに支えられた有機製品への志向の高まりは、業界各社にこの地域でのサービス強化を促しています。例えば、ノボネシスは2024年3月にFMCとの提携を拡大し、2025年の栽培シーズンからFMCをカナダにおけるノボネシスの農業バイオソリューションの独占販売代理店に任命しました。メキシコでは、持続可能な農業への動向と相まって、オーガニックや自然食品への意欲が高まっており、自然由来の農業投入物への需要が高まっています。2023年の農業生産統計年鑑によると、メキシコでは5万4,000ヘクタール以上が有機農作物に使用され、約5万2,000ヘクタールが収穫に成功しています。こうした動向は、今後数年間の市場成長をさらに後押しするものと思われます。このように、政府の支援策と有機農業の重視の高まりにより、農業用酵素市場は予測期間中に繁栄するものと思われます。
農業用酵素市場は適度に統合されており、以下のような主要企業が存在します。 Bayer CropScience, Elemental Enzymes, Corteva Agriscience, Infinita Biotech Private Limited., and Syngenta AGなどが有力企業です。各社は、製品イノベーション、事業拡大、提携、合併・買収など、様々な戦略的活動を展開しています。また、市場における強力なプレゼンスを構築するために、他社と提携し、共同で調査・研究を進めています。
The Agricultural Enzymes Market size is estimated at USD 359.01 million in 2025, and is expected to reach USD 491.88 million by 2030, at a CAGR of 6.5% during the forecast period (2025-2030).
The adoption of agricultural enzymes is on the rise, particularly in the cultivation of cereals and grains. Environmental concerns about the overuse of chemicals in agriculture have highlighted the issue of chemical residues in crops. For example, FAO data from 2022 revealed that Antigua and Barbuda led in agricultural pesticide consumption, using over 36.59 kilograms per hectare of cropland, with Qatar closely following at 35.11 kilograms per hectare. This has driven a shift towards safer alternatives like enzymes. Additionally, the use of enzymes in cereal production has shown benefits such as improved moisture retention, increased root biomass, and faster organic matter decomposition, further encouraging their global adoption in cereal and grain cultivation.
Moreover, as consumers become more health-conscious, there is a noticeable shift towards organic foods to avoid the negative health effects associated with chemical preservatives. This trend has expanded the scope of organic farming. For instance, FibL data indicates that the organic area for cereals grew from 5.5 million hectares in 2021 to 5.6 million hectares in 2022. These developments underscore the increasing use of enzymes in organic farming. With the organic food industry growing and a strong emphasis on food safety, the adoption of agricultural enzymes in cereal and grain crops is set to increase, signaling a positive trend for the segment in the coming years.
North America leads the globe in the consumption of agricultural enzymes, with the United States taking the forefront. The U.S. agriculture sector swiftly adopts modern technologies. Factors such as rising costs of chemical inputs, their harmful impacts on soil and the environment, and an increased awareness of balanced plant nutrition are driving the demand for agricultural enzymes in the U.S. Additionally, strong government initiatives in the region further fuel this market's expansion. For instance, in August 2022, the U.S. Department of Agriculture (USDA) launched the USD 300 million Organic Transition Initiative, aiming to nurture the next generation of organic producers and strengthen organic supply chains. Such measures are likely to boost the adoption of bio-based inputs, including agricultural enzymes, thus broadening the market in North America.
Canada is witnessing a clear pivot towards bio-based agriculture, focusing on improved crop productivity and quality from the early growth stages. This rising inclination towards organic products, supported by government backing, is encouraging industry players to enhance their services in the region. For example, in March 2024, Novonesis expanded its partnership with FMC, appointing FMC as the exclusive distributor for select Novonesis agricultural bio-solutions in Canada, effective from the 2025 growing season. In Mexico, a growing appetite for organic and natural foods, coupled with a trend towards sustainable farming, has increased the demand for naturally sourced agricultural inputs. According to the 2023 Statistical Yearbook of Agricultural Production, over 54 thousand hectares in Mexico were dedicated to organic crops, with approximately 52 thousand hectares successfully harvested. These trends are poised to further drive the market's growth in the coming years. Thus, with supportive government measures and a rising emphasis on organic farming, the agricultural enzymes market is set to flourish during the forecast period.
The Agricultural Enzymes market is moderately consolidated, with major players such as Bayer CropScience, Elemental Enzymes, Corteva Agriscience, Infinita Biotech Private Limited., and Syngenta AG occupying a significant market shares. The companies are adopting various strategic activities, such as product innovation, expansion, partnership, and mergers & acquisitions. The players are partnering with other companies to build a strong presence in the market while researching collaboratively.