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市場調査レポート
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1574162

藻類タンパク質市場-2024年から2029年までの予測

Algae Protein Market - Forecasts from 2024 to 2029


出版日
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英文 112 Pages
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藻類タンパク質市場-2024年から2029年までの予測
出版日: 2024年09月12日
発行: Knowledge Sourcing Intelligence
ページ情報: 英文 112 Pages
納期: 即日から翌営業日
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概要

世界の藻類タンパク質市場は、CAGR 6.52%で成長し、2024年の8億8,680万2,000米ドルから2029年には12億1,611万3,000米ドルの市場規模に達すると予測されています。

藻類タンパク質は、その栄養価の高さと持続可能性の優位性から、タンパク質源の有力な選択肢となっています。水生植物から生産される藻類は、必要な9種類のアミノ酸をすべて含み、鉄分やビタミンが豊富で、低カロリーであるため体重管理に適しています。藻の生成に必要な土地はごくわずかで、水の消費量も少なく、炭素隔離にも役立ち、気候変動の緩和に役立ちます。プロテイン・パウダー、栄養補助食品、植物性代替肉などの食品、医薬品、飼料などに利用できます。

また、藻類の種類によって、栄養成分や健康への影響は異なる可能性があります。

藻類タンパク質市場は、植物性タンパク質に対する消費者の需要の増加、藻類のダイエット効果に関する知識の増加、費用対効果を高めるための藻類の培養・抽出技術の進歩により、大幅な拡大が見られます。

さらに、市場は新興国市場にも拡大しており、この持続可能なタンパク質源に対する消費者の魅力を高めるために、新興国市場が製品を開発しています。各企業は、魅力的で経済的な藻類タンパク質商品を開発するために戦略的提携を行っています。

さらに、藻類タンパク質の課題として、生産コストが高くなることによるコスト削減や、市場成長を抑制する可能性のある藻類アレルギーを発症する人がいることが挙げられます。しかし、藻類タンパク質が合理的な食品源であることを消費者が認識するようになり、藻類タンパク質の生産とラベル表示を含む植物由来の食品に関する明確な規制基準が引き上げられることで、今後、市場は継続的に拡大する可能性があります。

藻類タンパク質市場の促進要因

  • 藻類の健康上の利点の利用が増加し、特定の病気のリスクが減少することで、藻類タンパク質市場は世界的に強化されます。

様々な種類の藻類には、タンパク質、ビタミン、ミネラルなどの基本的な栄養素が豊富に含まれており、これらは全体的な健康を維持し、様々な病気を予防するために重要です。また、消費者の健康志向の高まりにより、藻類タンパク質を使ったアイテムは一般的な選択肢になりつつあります。例えば、2023年12月にJournal of Nutrition誌に掲載されたエクセター大学の研究では、タンパク質が豊富で微量栄養素を多く含む商業的に入手可能な藻類を摂取することで、若い健康な成人の筋肉の再構築が促進されることが発見され、筋肉の維持・増強のために動物性タンパク質に代わる持続可能な選択肢として藻類が提案されています。

さらに、藻類の種類によっては、抗酸化物質、抗炎症物質、抗ウイルス物質など、病気と闘う特性を持つ化合物を含んでおり、慢性疾患から身を守ることができます。WebMDのLLCの記事によると、スピルリナは、慢性的な炎症やがんの原因となる抗炎症影響を持つがん予防剤を含んでいます。フィコシアニン、スピルリナの主要な色素タンパク質は、炎症を減少させ、腫瘍の発生をブロックし、がん細胞を殺します。さらに、がんの治療におけるスピルリナの免疫強化の可能性を理解し、開発するための研究が進行中です。さらに、2022年からのMDPIの研究論文は、海藻化合物は、肥満、異なるがん、糖尿病、骨粗しょう症、関節炎、神経変性疾患などの慢性疾患を治療する可能性を秘めていること。藻類タンパク質製品の研究開発は、今後市場の成長を加速させる可能性があります。

藻類タンパク質市場の地理的展望:

  • 欧州地域がかなりの市場シェアを占めると予測されています。

欧州では人口の増加に伴い、健康と福祉に対する意識が高まっており、同地域の市場成長に貢献する植物性食品を選ぶようになっています。さらに、欧州諸国は、政策や助成金を通じて、環境に優しい製品の開発や持続可能性の実践の採用に力を入れています。例えば、ヨーテボリ大学は2024年5月、研究者であるクリストフ・ステットが、将来のタンパク質源として藻類を増やすための現代的戦略に関する研究で、カール16世グスタフ国王の科学・技術・環境50周年記念基金から王室助成金を授与されたというニュースを発表しました。

さらに2024年1月、NRIは、微細藻類から風味を強化したタンパク質を生産する新しい革新的な技術を開発する2年間のプロジェクトの一環であることを発表しました。このベンチャーは、バイオテクノロジー・生物科学研究評議会(Biotechnology and Biological Sciences Research Council)とイノベートUK(Innovate UK)が出資する「新規低排出食品生産システム・コンペティション」の一環です。ロンドンを拠点とするバイオテクノロジーの新興企業アルボレア社およびインペリアル・カレッジ・ロンドンと共同で実施されます。これらの取り組みにより、欧州地域における藻類タンパク質市場の成長が促進されるであろう。

本レポートを購入する理由

  • 洞察に満ちた分析:
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企業はどのような目的で当社のレポートを利用していますか?

業界および市場考察、事業機会評価、製品需要予測、市場参入戦略、地理的拡大、設備投資決定、規制の枠組みと影響、新製品開拓、競合の影響

調査範囲

  • 2022年から2029年までの過去データ&予測
  • 成長機会、課題、サプライチェーンの展望、規制枠組み、顧客行動、およびトレンド分析
  • 競合のポジショニング、戦略、および市場シェア分析
  • セグメントおよび各国を含む地域の収益成長機会と予測分析
  • 企業プロファイリング(特に主な発展)。

藻類タンパク質市場は以下のセグメントに分析される:

タイプ別

  • スピルリナ
  • クロレラ
  • 海藻
  • その他

エンドユーザー別

  • 栄養補助食品
  • 食品
  • 動物飼料
  • 医薬品
  • 化粧品・パーソナルケア

地域別

  • 北米
  • 米国
  • カナダ
  • メキシコ
  • 南米
  • ブラジル
  • アルゼンチン
  • その他
  • 欧州
  • 英国
  • ドイツ
  • フランス
  • イタリア
  • その他
  • 中東中東・アフリカ
  • サウジアラビア
  • イスラエル
  • その他
  • アジア太平洋
  • 日本
  • 中国
  • インド
  • 韓国
  • インドネシア
  • タイ
  • その他

目次

第1章 イントロダクション

  • 市場概要
  • 市場の定義
  • 調査範囲
  • 市場セグメンテーション
  • 通貨
  • 前提条件
  • 基準年と予測年のタイムライン
  • 利害関係者にとっての主なメリット

第2章 調査手法

  • 調査デザイン
  • 調査プロセス

第3章 エグゼクティブサマリー

  • 主な調査結果
  • アナリストビュー

第4章 市場力学

  • 市場促進要因
  • 市場抑制要因
  • ポーターのファイブフォース分析
  • 業界バリューチェーン分析

第5章 世界の藻類タンパク質市場:タイプ別

  • イントロダクション
  • スピルリナ
  • クロレラ
  • 海藻
  • その他

第6章 世界の藻類タンパク質市場:エンドユーザー別

  • イントロダクション
  • 栄養補助食品
  • 食品
  • 動物飼料
  • 製薬
  • 化粧品・パーソナルケア

第7章 世界の藻類タンパク質市場:地域別

  • イントロダクション
  • 北米
    • タイプ別
    • エンドユーザー別
    • 国別
  • 南米
    • タイプ別
    • エンドユーザー別
    • 国別
  • 欧州
    • タイプ別
    • エンドユーザー別
    • 国別
  • 中東・アフリカ
    • タイプ別
    • エンドユーザー別
    • 国別
  • アジア太平洋
    • タイプ別
    • エンドユーザー別
    • 国別

第8章 競合環境と分析

  • 主要企業と戦略分析
  • 市場シェア分析
  • 合併、買収、合意およびコラボレーション
  • 競合ダッシュボード

第9章 企業プロファイル

  • Corbion Biotech, Inc.
  • Nutrex Hawaii
  • Cyanotech Corporation
  • Earthrise Nutritional
  • Far East Bio-Tec Co., Ltd.
  • Algatechnologies Ltd
  • Phycom Microalgae
目次
Product Code: KSI061611204

The global algae protein market is expected to grow at a CAGR of 6.52% to reach a total market size of US$1,216.113 million by 2029, increasing from US$886.802 million in 2024.

Algae protein is a prevalent elective for protein sources due to its nutritional value and sustainability advantages. Produced from aquatic plants, algae incorporate all nine required amino acids, is rich in iron, and vitamins, and is low in calories, which makes it reasonable for weight management. Algae generation needs negligible land, and less water consumption, and helps in carbon sequestration, benefiting climate change mitigation. It can be utilized in food products such as protein powders, nutritional supplements, and plant-based meat alternatives, as well as in pharmaceutical items and for animal feed.

Besides, the nutritional composition and well-being impacts could be different depending on the type of algae.

The algae protein market is witnessing substantial expansion due to growing consumer demand for plant-based proteins, more knowledge about dietary benefits of algae, and technological advancements in the cultivation and extraction of algae to make it cost-effective.

Further, the market is extending to developing regions, with rising markets developing products to increase the attraction of consumers to this sustainable protein source. Companies are doing strategic collaborations to create attractive and economical algae protein items.

Further, a few challenges for algae protein incorporate cost reduction as its production could be costlier and some people could develop allergies to algae which could restrain the market growth. However, growing consumer acknowledgment of algae protein as a reasonable food source, and raising clear regulatory standards for plant-based food products including algae protein production and labeling, could lead to the continuous expansion of the market in the coming future.

Algae protein market drivers

  • Increasing the utilization of algae health benefits and reducing the risk of certain diseases will bolster the algae protein market globally.

Different types of algae are rich in fundamental nutrients like proteins, vitamins, and minerals, which are significant for keeping up overall health and preventing different diseases. Additionally, with the increasing health consciousness among consumers, algae protein-based items are becoming prevalent choices. For instance, the University of Exeter study published in December 2023 in the Journal of Nutrition discovered that ingestion of commercially accessible algal species, which are rich in protein and high in micronutrients, bolsters muscle remodelling in young healthy adults, proposing algae as a sustainable elective to animal-derived protein for muscle maintenance and building.

Further, Some algae species contain compounds with disease-fighting properties, such as antioxidants, anti-inflammatory agents, and antiviral substances, which can protect against chronic illness.. According to the WebMD LLC article, Spirulina contains cancer prevention agents that have anti-inflammatory impacts, which contribute to chronic inflammation and cancer. Phycocyanin, a major pigment protein in spirulina, decreases inflammation, blocks tumor development, and kills cancer cells. Further, there is ongoing research on understanding and developing the immune-enhancing potential of Spirulina in the treatment of cancer. Moreover a research article in MDPI from 2022 that seaweed compounds have the potential to treat chronic diseases such as obesity, different cancers, diabetes, osteoporosis, arthritis, and neurodegenerative diseases. There is research going to study and develop algae protein products to treat different studies which can contribute to fuelling the market growth in the coming future.

Algae Protein Market Geographical Outlook:

  • Europe region is predicted to hold a considerable market share.

The rising population in Europe is increasingly conscious of their health and well-being and is opting for plant-based foods which will contribute to the market growth in the region. Further, countries in Europe are emphasizing on development of eco-friendly products and the adoption of sustainability practices through policies and grants. For instance, the University of Gothenburg published news in May 2024 about their researcher, Kristof Stedt granted a royal grant from King Carl XVI Gustaf's 50th Anniversary Fund for Science, Technology, and Environment for his research on modern strategies for increasing algae as a future protein source.

Moreover, in January 2024, NRI published it being part of a two-year project to develop a new innovative technology for producing protein with an enhanced flavor from microalgae. The venture is part of the 'novel low-emission food production systems competition' financed by the Biotechnology and Biological Sciences Research Council and Innovate UK. It will be conveyed in association with London-based biotechnology start-up Arborea Ltd and Imperial College London. These initiatives will promote the algae protein market growth in the European region.

Reasons for buying this report:-

  • Insightful Analysis: Gain detailed market insights covering major as well as emerging geographical regions, focusing on customer segments, government policies and socio-economic factors, consumer preferences, industry verticals, other sub- segments.
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What do businesses use our reports for?

Industry and Market Insights, Opportunity Assessment, Product Demand Forecasting, Market Entry Strategy, Geographical Expansion, Capital Investment Decisions, Regulatory Framework & Implications, New Product Development, Competitive Intelligence

Report Coverage:

  • Historical data & forecasts from 2022 to 2029
  • Growth Opportunities, Challenges, Supply Chain Outlook, Regulatory Framework, Customer Behaviour, and Trend Analysis
  • Competitive Positioning, Strategies, and Market Share Analysis
  • Revenue Growth and Forecast Assessment of segments and regions including countries
  • Company Profiling (Strategies, Products, Financial Information, and Key Developments among others)

Algae Protein market is analyzed into the following segments:

By Type

  • Spirulina
  • Chlorella
  • Seaweed
  • Others

By End-User

  • Dietary Supplements
  • Food Items
  • Animal Feed
  • Pharmaceutical
  • Cosmetics and Personal Care

By Geography

  • North America
  • USA
  • Canada
  • Mexico
  • South America
  • Brazil
  • Argentina
  • Others
  • Europe
  • UK
  • Germany
  • France
  • Italy
  • Others
  • Middle East and Africa
  • Saudi Arabia
  • Israel
  • Others
  • Asia Pacific
  • Japan
  • China
  • India
  • South Korea
  • Indonesia
  • Thailand
  • Others

TABLE OF CONTENTS

1. INTRODUCTION

  • 1.1. Market Overview
  • 1.2. Market Definition
  • 1.3. Scope of the Study
  • 1.4. Market Segmentation
  • 1.5. Currency
  • 1.6. Assumptions
  • 1.7. Base and Forecast Years Timeline
  • 1.8. Key Benefits for the Stakeholders

2. RESEARCH METHODOLOGY

  • 2.1. Research Design
  • 2.2. Research Process

3. EXECUTIVE SUMMARY

  • 3.1. Key Findings
  • 3.2. Analyst View

4. MARKET DYNAMICS

  • 4.1. Market Drivers
  • 4.2. Market Restraints
  • 4.3. Porter's Five Forces Analysis
    • 4.3.1. Bargaining Power of Supplier
    • 4.3.2. Bargaining Power of Buyers
    • 4.3.3. The Threat of New Entrants
    • 4.3.4. Threat of Substitutes
    • 4.3.5. Competitive Rivalry in the Industry
  • 4.4. Industry Value Chain Analysis

5. GLOBAL ALGAE PROTEIN MARKET BY TYPE

  • 5.1. Introduction
  • 5.2. Spirulina
  • 5.3. Chlorella
  • 5.4. Seaweed
  • 5.5. Others

6. GLOBAL ALGAE PROTEIN MARKET BY END-USER

  • 6.1. Introduction
  • 6.2. Dietary Supplements
  • 6.3. Food Items
  • 6.4. Animal Feed
  • 6.5. Pharmaceutical
  • 6.6. Cosmetics and Personal Care

7. GLOBAL ALGAE PROTEIN MARKET BY GEOGRAPHY

  • 7.1. Introduction
  • 7.2. North America
    • 7.2.1. By Type
    • 7.2.2. By End-User
    • 7.2.3. By Country
      • 7.2.3.1. USA
      • 7.2.3.2. Canada
      • 7.2.3.3. Mexico
  • 7.3. South America
    • 7.3.1. By Type
    • 7.3.2. By End-User
    • 7.3.3. By Country
      • 7.3.3.1. Brazil
      • 7.3.3.2. Argentina
      • 7.3.3.3. Others
  • 7.4. Europe
    • 7.4.1. By Type
    • 7.4.2. By End-User
    • 7.4.3. By Country
      • 7.4.3.1. UK
      • 7.4.3.2. Germany
      • 7.4.3.3. France
      • 7.4.3.4. Italy
      • 7.4.3.5. Others
  • 7.5. Middle East and Africa
    • 7.5.1. By Type
    • 7.5.2. By End-User
    • 7.5.3. By Country
      • 7.5.3.1. Saudi Arabia
      • 7.5.3.2. Israel
      • 7.5.3.3. Others
  • 7.6. Asia Pacific
    • 7.6.1. By Type
    • 7.6.2. By End-User
    • 7.6.3. By Country
      • 7.6.3.1. Japan
      • 7.6.3.2. China
      • 7.6.3.3. India
      • 7.6.3.4. South Korea
      • 7.6.3.5. Indonesia
      • 7.6.3.6. Thailand
      • 7.6.3.7. Others

8. COMPETITIVE ENVIRONMENT AND ANALYSIS

  • 8.1. Major Players and Strategy Analysis
  • 8.2. Market Share Analysis
  • 8.3. Mergers, Acquisitions, Agreements, and Collaborations
  • 8.4. Competitive Dashboard

9. COMPANY PROFILES

  • 9.1. Corbion Biotech, Inc.
  • 9.2. Nutrex Hawaii
  • 9.3. Cyanotech Corporation
  • 9.4. Earthrise Nutritional
  • 9.5. Far East Bio-Tec Co., Ltd.
  • 9.6. Algatechnologies Ltd
  • 9.7. Phycom Microalgae