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市場調査レポート
商品コード
1390536
特殊食品原料市場:世界の産業動向、シェア、規模、成長、機会、2023-2028年予測Specialty Food Ingredients Market: Global Industry Trends, Share, Size, Growth, Opportunity and Forecast 2023-2028 |
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特殊食品原料市場:世界の産業動向、シェア、規模、成長、機会、2023-2028年予測 |
出版日: 2023年11月24日
発行: IMARC
ページ情報: 英文 143 Pages
納期: 2~3営業日
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世界の特殊食品原料市場規模は2022年に766億米ドルに達しました。今後、IMARC Groupは、市場は2028年までに1,048億米ドルに達し、2022年から2028年の間に5.36%の成長率(CAGR)を示すと予測しています。
特殊食品原料は、栄養価や機能性を高めるために様々な食品に添加される物質です。また、食品廃棄物を減らし、保存期間を延ばし、味、食感、外観、健康プロファイルを改善します。一般的に使用される特殊食品原料には、着色料、培養物、乳化剤、酵素、タンパク質、保存料、風味増強剤、高強度甘味料、酸味料とpH塩、植物性成分と生理活性物質、油脂、多糖類とオリゴ糖、ビタミンとミネラルなどがあります。最近では、ヨガやエアロビクスなどのスポーツやフィットネス活動の人気の高まりにより、エナジードリンクの需要が高まっているため、世界的に特殊食品原料の採用が増加しています。
急速な都市化、多忙なライフスタイル、可処分所得の増加、核家族化の傾向により、準備や調理時間が最小限で済む調理済み食品(RTE)の消費が促進されています。これは市場成長を後押しする重要な要因のひとつです。さらに、健康とウェルネスへの関心の高まりが、高品質で多機能な製品を生産するための天然植物ベースの特殊食品原料への需要を喚起しています。これとは別に、食物繊維や酸化防止剤のような特殊食品原料は、そのゲル形成能力を理由に、ベーカリー製品、乳製品、ジャム、肉、スープへの配合が増加しています。これは、これらの製品のテクスチャー特性を改良し、高脂肪エマルジョンを安定化させるのに役立っていることにも起因しています。さらに、複数のメーカーがグリーン・ブランド・イメージを打ち出すため、クリーン・ラベル原料を使用した革新的な製品を提供しており、これが市場の成長に寄与しています。また、香りや風味を強化し、不快な臭いや味の悪い成分をマスキングし、最終製品の品質を向上させるための高度なプロセス技術の導入にも注力しており、これは市場にプラスの影響を与えると予想されます。
The global specialty food ingredients market size reached US$ 76.6 Billion in 2022. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach US$ 104.8 Billion by 2028, exhibiting a growth rate (CAGR) of 5.36% during 2022-2028.
Specialty food ingredients are substances added to different food items for enhancing their nutritional value and functional benefits. They also reduce food waste, extend shelf life, and improve taste, texture, appearance and health profile. Some of the commonly used specialty food ingredients are colors, cultures, emulsifiers, enzymes, proteins, preservatives, flavor enhancers, high-intensity sweeteners, acidulants and pH salts, botanicals and bioactive, fats and oils, polysaccharides and oligosaccharides, and vitamins and minerals. Nowadays, with the escalating demand for energy drinks due to the growing popularity of sports and fitness activities like yoga and aerobics, there is a rise in the adoption of specialty food ingredients worldwide.
Rapid urbanization, hectic lifestyles, inflating disposable incomes, and the increasing trend of nuclear families are promoting the consumption of ready-to-eat (RTE) food items, which require minimal preparation and cooking time. This represents one of the key factors bolstering the market growth. Moreover, the rising focus on health and wellness is catalyzing the demand for natural, plant-based specialty food ingredients to produce high-quality, multi-functional products. Apart from this, there is an increase in the incorporation of specialty food ingredients like dietary fibers and antioxidants into bakery products, dairy, jams, meats, and soups on account of their gel formation capacity. This can also be accredited to their assistance in modifying the textural properties of these products and stabilizing their high-fat emulsions. Furthermore, several manufacturers are offering innovative products with clean label ingredients to create a green brand image, which is contributing to market growth. They are also focusing on incorporating advanced process technologies to enhance aroma and flavor, mask unpleasant odor and poor taste components, and improve the quality of finished products, which is anticipated to impact the market positively.
IMARC Group provides an analysis of the key trends in each sub-segment of the global specialty food ingredients market report, along with forecasts at the global, regional and country level from 2023-2028. Our report has categorized the market based on product type, source, application and distribution channel.
Specialty Sensory Ingredients
Enzymes
Emulsifiers
Flavors
Colorants
Others
Specialty Functional Ingredients
Vitamins
Minerals
Antioxidants
Preservatives
Others
Natural
Synthetic
Beverages
Bakery and Confectionery
Dairy Products
Processed Foods
Meat Products
Savory and Sweet Snacks
Others
Distributors
Manufacturers
North America
United States
Canada
Asia-Pacific
China
Japan
India
South Korea
Australia
Indonesia
Others
Europe
Germany
France
United Kingdom
Italy
Spain
Russia
Others
Latin America
Brazil
Mexico
Others
Middle East and Africa
The competitive landscape of the industry has also been examined along with the profiles of the key players being Archer Daniels Midland Company, Associated British Foods Plc, Cargill Incorporated, Chr. Hansen Holding A/S, DuPont de Nemours Inc., Givaudan, Ingredion Incorporated, Kerry Group plc, Koninklijke DSM N.V., Sensient Technologies Corporation and Tate & Lyle plc.