![]() |
市場調査レポート
商品コード
1389121
代替タンパク質の開発と商業化の課題を克服する技術の進歩Technological Advances that Overcome Challenges to Alternative Protein Development and Commercialization |
||||||
|
代替タンパク質の開発と商業化の課題を克服する技術の進歩 |
出版日: 2023年11月06日
発行: Frost & Sullivan
ページ情報: 英文 101 Pages
納期: 即日から翌営業日
|
R&Dとイノベーションへの取り組みに関する展望
持続可能で倫理的な食品源に対する世界の需要の高まりは、代替タンパク質の著しい進歩につながっています。植物性タンパク質から細胞農業や新しい発酵技術に至るまで、研究者や業界のパイオニアはバイオテクノロジー、データ分析、プロセス最適化を活用して代替タンパク質生産の効率性と拡張性を高めています。スマート発酵技術、遺伝子編集戦略、機械学習支援ツール、押出抽出プロセス、せん断混合技術などは、生産コスト、味と食感の最適化、消費者の受容に関するハードルを克服するために採用されている技術の一部です。このフロスト&サリバンの分析では、現在の代替タンパク質の生産と採用における潜在的な課題を特定し、加工と製剤の観点からこれらの問題のいくつかに対処するために技術がどのように進歩しているかを明らかにしています。
この調査では、代替肉、代替乳製品、代替卵、代替魚介類などの特定の製品セグメントにおける、特定の植物性、昆虫性、微生物性、培養タンパク質の製造、加工、採用に関する問題の解決に役立つ将来の技術進歩を特定しています。動向分析はまた、トレンド評価に焦点を当て、今後5年間におけるタンパク質メーカーと食品・飲料企業の両方にとっての魅力的な機会を特定します。サプライチェーン、技術、生産のスケールアップに関する課題に取り組んでいる企業の成功例を紹介するケーススタディや、タンパク質メーカーと食品・飲料企業の注目すべき協力関係もいくつか取り上げています。投資と特許の動向は、主要な受益者、投資動向、いくつかの注目すべき資金調達イニシアチブを特定するために分析されています。高度な培養技術、風味最適化のための機械学習、CRISPRに裏打ちされたソリューションなど、将来の成長機会も取り上げています。
A Visionary Perspective on R&D and Innovation Effort
The growing global demand for sustainable and ethical food sources has led to significant advancements in alternative proteins. From plant-based proteins to cellular agriculture and novel fermentation techniques, researchers and industry pioneers are leveraging biotechnology, data analytics, and process optimization to enhance the efficiency and scalability of alternative protein production. Smart fermentation techniques, gene-editing strategies, machine-learning-backed tools, extrusion extraction processes, and shear mixing techniques are some of the technologies being adopted to overcome hurdles related to cost of production, taste and texture optimization, and consumer acceptance. This Frost & Sullivan analytics identifies the potential challenges in current alternative protein production and adoption and how technologies are advancing to handle some of these issues more from a processing and formulation standpoint.
The study identifies future technology advances to help solve the manufacturing, processing, and adoption issues of specific plant, insect, microbial, and cultured proteins in specific product segments like alternative meat, alternative dairy, egg replacers, and seafood replacers. The analytics also focuses on trend assessments and identifies attractive opportunities for both protein manufacturers and food and beverage companies in the next five years. A few case studies that showcase successful examples of companies addressing challenges related to supply chain, technology, and production scale-up, and noteworthy collaborations of protein manufacturers and F&B companies are highlighted. Investment and patent trends have been analyzed to identify key beneficiaries, investment trends, and some notable funding initiatives. Growth opportunities of the future such as advanced culturing techniques, machine learning for flavor optimization, and CRISPR-backed solutions are also highlighted.