![]() |
市場調査レポート
商品コード
1300788
真菌タンパク質の世界市場規模調査&予測:タイプ別、性質別、用途別、地域別分析、2023-2030年Global Fungal Protein Market Size Study & Forecast, by Type (Yeast, Fusarium Venenatum), By Nature (Organic, Conventional), By Application (Food and beverages, Animal Nutrition, Pharmaceuticals, Others), and Regional Analysis, 2023-2030 |
||||||
カスタマイズ可能
|
真菌タンパク質の世界市場規模調査&予測:タイプ別、性質別、用途別、地域別分析、2023-2030年 |
出版日: 2023年06月27日
発行: Bizwit Research & Consulting LLP
ページ情報: 英文
納期: 2~3営業日
|
世界の真菌タンパク質市場は、2022年に約1億8,777万米ドルと評価され、予測期間2023-2030年には9.5%以上の健全な成長率で成長すると予測されています。
真菌タンパク質は、菌類ベースの持続可能な食料源に由来するタンパク質タイプです。これは、食品・飲料、動物栄養、医薬品など、様々な異なる用途に使用されています。酵母由来のエキスタンパク質やフザリウム菌由来のタンパク質が含まれます。タンパク質、ビタミン、葉酸、ミネラルの優れた供給源など、複数の特徴を備えているため、人間の食品・飲料用途だけでなく動物飼料にも使用するのに理想的な選択肢となっています。プロテインリーチ食品に対する需要の急増、植物ベースの食事への傾向の高まり、動物飼料での使用量の増加、アレルゲンフリー食品の大量消費、および食事パターンの変化が、世界中の市場需要を規定する主要な要因となっています。
さらに、さまざまな病気の有病率の上昇、健康意識の高まり、食生活のニーズの変化、新しいものを試す消費者の積極性などの結果として、機能性食品の需要が高まっています。機能性食品は、基本的な栄養食品よりもさらに健康上の利点を提供します。真菌タンパク質は、免疫系やコレステロール値に好影響を与える可能性があるため、機能性食品やサプリメントの製造に使用されてきました。Statistaによると、2021年の世界の機能性食品・飲料セクターの市場規模は約2,811億4,000万米ドルと推定され、2028年には5,296億6,000万米ドルに達すると予測されています。したがって、機能性食品・飲料の需要の急増は、推定期間中に真菌タンパク質市場の成長に重要な役割を果たしています。さらに、代替肉に対する需要の増加や、加工食品業界における酵母エキスの使用の増加は、予測期間中に様々な有利な機会を提示します。しかし、様々な原材料や製品に使用される原材料の品質に関する厳しい政府規制、代替品の利用可能性が、2023年から2030年の予測期間を通じて市場の成長に課題をもたらしています。
真菌タンパク質の世界市場調査において考慮した主要地域は、アジア太平洋、北米、欧州、ラテンアメリカ、中東・アフリカです。北米は、健康的な製品の採用に対する嗜好の高まり、製薬業界における用途の増加、代替肉の消費の増加により、2022年の市場を独占しました。一方、アジア太平洋地域は予測期間中に最も高いCAGRで成長すると予想されます。機能性化粧品産業の発展、健康補助食品やタンパク質が豊富な食品への高い需要、さらに持続可能で環境に優しい生産への注目の高まりが、この地域全体の市場需要を大きく促進しています。
この調査の目的は、近年の様々なセグメントと国の市場規模を定義し、今後数年間の値を予測することです。本レポートは、調査対象国における産業の質的・量的側面を盛り込むよう設計されています。
また、市場の将来的な成長を規定する促進要因や課題などの重要な側面に関する詳細情報も提供しています。さらに、主要企業の競合情勢や製品提供の詳細な分析とともに、利害関係者が投資するためのミクロ市場における潜在的な機会も組み込んでいます。
List of tables and figures and dummy in nature, final lists may vary in the final deliverable
List of tables and figures and dummy in nature, final lists may vary in the final deliverable
Global Fungal Protein Market is valued at approximately USD 187.77 million in 2022 and is anticipated to grow with a healthy growth rate of more than 9.5% over the forecast period 2023-2030. Fingal protein is a protein type that is derived from a fungi-based sustainable food source. It is found in various different application sources such as food and beverages, animal nutrition, pharmaceuticals, and others. It includes extract proteins derived from yeast and proteins made from Fusarium venenatum. It offers multiple features, including good source of proteins, vitamins, folic acid, and minerals, which makes it an ideal option for usage in both human food and beverage applications as well as animal feed. The surging demand for protein-reach food products, rising inclination towards plant-based diets, growing usage in animal feed, high consumption of allergen-free food, along with change in dietary patterns are major factors that are stipulating the market demand across the globe.
Additionally, functional foods are high in demand as a result of the rising prevalence of a range of diseases, growing health consciousness, shifting dietary needs, and consumers' openness to trying new things. Functional foods offer additional health advantages over basic nutritional food. Fungal proteins have been used in the production of functional meals and supplements because they may have positive impacts on the immune system and cholesterol levels. As per Statista, in 2021, the global functional food and beverage sector was estimated to be worth around USD 281.14 billion, which is anticipated to grow and reach USD 529.66 billion by 2028. Hence, the surging demand for functional foods & beverages is playing a vital role in the growth of the Fungal Protein Market during the estimated period. Moreover, the increasing demand for meat substitutes, as well as the rising use of yeast extract in the processed food industry present various lucrative opportunities over the forecasting years. However, the imposition of stringent government regulations regarding various ingredients and the quality of ingredients used in the products, along with the availability of alternatives are challenging the market growth throughout the forecast period of 2023-2030.
The key regions considered for the Global Fungal Protein Market study include Asia Pacific, North America, Europe, Latin America, and Middle East & Africa. North America dominated the market in 2022 owing to the rising preference for the adoption of healthy products, increasing application in the pharmaceutical industry, and growing consumption of meat substitutes. Whereas, Asia Pacific is expected to grow at the highest CAGR over the forecasting years. The development of the cosmeceuticals industry, high demand for health supplement and protein-rich food, as well as rising focus on the sustainable and eco-friendly production are significantly propelling the market demand across the region.
The objective of the study is to define market sizes of different segments & countries in recent years and to forecast the values to the coming years. The report is designed to incorporate both qualitative and quantitative aspects of the industry within countries involved in the study.
The report also caters detailed information about the crucial aspects such as driving factors & challenges which will define the future growth of the market. Additionally, it also incorporates potential opportunities in micro markets for stakeholders to invest along with the detailed analysis of competitive landscape and product offerings of key players. The detailed segments and sub-segment of the market are explained below: