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市場調査レポート
商品コード
1606895

受託ケータリング・フードサービスの世界市場 (所有形態別、用途別、地域別):動向分析、競合情勢、将来予測 (2019~2030年)

Catering and Food Service Contract Market, By Ownership; By Application, By Region, Global Trend Analysis, Competitive Landscape & Forecast, 2019-2030


出版日
ページ情報
英文 453 Pages
納期
2~3営業日
価格
価格表記: USDを日本円(税抜)に換算
本日の銀行送金レート: 1USD=144.06円
受託ケータリング・フードサービスの世界市場 (所有形態別、用途別、地域別):動向分析、競合情勢、将来予測 (2019~2030年)
出版日: 2024年11月25日
発行: Blueweave Consulting
ページ情報: 英文 453 Pages
納期: 2~3営業日
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概要

受託ケータリング・フードサービスの世界市場規模は2030年までに4,310億米ドルに達する見込み

世界の受託ケータリング・フードサービス市場は、アウトソーシング需要の高まりと、職場や施設でのケータリングの増加により活況を呈しています。

戦略コンサルティングと市場調査の大手企業であるBlueWeave Consultingは最近の調査で、2023年の世界の受託ケータリング・フードサービス市場規模を2,982億米ドルと推定しました。2024年から2030年にかけての予測期間中、受託ケータリング・フードサービスの世界市場規模はCAGR 6%で拡大し、2030年には4,308億米ドルに達するとBlueWeaveは予測しています。世界の受託ケータリング・フードサービス市場の主な成長要因としては、ケータリングサービスのアウトソーシングを提供する企業の増加、提供される料理の品質と水準の確保を目的とした政府の厳格な規制、人工知能 (AI) などの最先端技術の統合の進展などが挙げられます。さらに分析期間中、結婚式、企業イベント、誕生日パーティーなど、ケータリングサービスを必要とするイベント数の増加が、世界の受託ケータリング・フードサービス市場を牽引すると予測されます。

機会- 利便性とアウトソーシングに対する需要の高まり

イベント時の利便性に対する需要の高まりは、世界の受託ケータリング・フードサービス市場の成長を促進する主な要因の1つとして浮上しています。同市場の個人、企業、その他の消費産業は現在、多忙なライフスタイルの中で時間と労力を節約するため、便利な食事ソリューションを求めています。教育機関や病院では、一貫した品質を確保し、運営コストを削減し、規制基準を満たすために、ケータリングサービスを外注するケースが増えています。また、ケータリングサービスをアウトソーシングすることで、組織は従業員や顧客、患者に高品質の食事を提供しながら、中核となる活動に集中することができます。

地政学的緊張の高まりが世界の受託ケータリング・フードサービス市場に与える影響

地政学的緊張の激化は、世界の受託ケータリング・フードサービス市場に大きな課題をもたらす可能性があります。地政学の影響を直接受ける重要な分野のひとつが、市場のサプライチェーンです。数多くの食材や消耗品を調達するため、受託ケータリング・フードサービス企業は世界なサプライチェーンに依存しています。しかし、地政学的な対立が商品の流れを妨げ、結果として食材の不足とコストの上昇を招きます。緊張が高まっている地域では、企業や個人が裁量的支出を減らすため、受託ケータリング・フードサービスの需要が減少する可能性があります。さらに、地政学的緊張や戦争は、消費者の行動や消費パターンに変化をもたらし、他国から輸入される食材の安全性や健康に対する懸念が高まります。

独立型セグメントが大きな市場シェアを占める

受託ケータリング・フードサービスの世界市場は、単独店舗セグメントが所有形態で支配しています。単独店舗企業は、運営上の自主性が高いため、顧客や対象業界の需要に合わせて業務を調整することができます。また、フランチャイズ規制のためにチェーンオーナー制では制限されがちな、現地の嗜好に合わせたオペレーション、サービス、メニューの変更も可能です。

受託ケータリング・フードサービスの世界市場は欧州がリード

受託ケータリング・フードサービス市場の世界シェアは欧州が最大です。欧州のいくつかの教育機関は、提供する料理が法的要件を満たしていることを確認するためにケータリングを外注しています。また、同地域の顧客は可処分所得が高いため、高級レストランや外食により多く支出します。さらに、同地域では栄養価の高い食品に対する需要が高いことも、欧州諸国における受託ケータリング・フードサービスサービスの需要拡大に寄与しています。

競合情勢

世界の受託ケータリング・フードサービス市場の主な業界プレーヤーには、Australian Camp Services、WSH Investments Limited、Compass Group PLC、Elior Group SA、Of Food Catering、Fusion Foods & Catering Pvt Ltd、Gulf Catering Company、Aramark、Catering Solutions Pte.Ltd.、Thompson Hospitality Corporation、Delaware North Companies, Inc.、Algosaibi Services Company, Ltd.、Cater Care Holdings Pty Ltd.、Gnocchi Holdings Pty Ltd.などです。主要企業が存在するため、市場競争は激しく、各社は大きな市場シェアを獲得しようと競い合っています。

これらの企業は、M&A、パートナーシップ、合弁事業、ライセンス契約、新製品発売など、さまざまな戦略を採用し、市場シェアをさらに高めています。

本レポートの詳細な分析により、成長の可能性、今後の動向、世界の受託ケータリング・フードサービス市場に関する情報を提供します。また、総市場規模の予測を促進する要因にも焦点を当てています。当レポートは、世界の受託ケータリング・フードサービス市場の最新技術動向と、意思決定者が健全な戦略的意思決定を行うための業界洞察を提供することをお約束します。さらに、市場の成長促進要因・課題・競争力学についても分析しています。

目次

第1章 分析のフレームワーク

第2章 エグゼクティブサマリー

第3章 世界の受託ケータリング・フードサービス市場の考察

  • 業界のバリューチェーン分析
  • DROC分析
    • 成長促進要因
      • アウトソーシングの需要増加
      • 職場や施設向けのケータリングサービスの成長
      • 消費者の嗜好の変化
    • 抑制要因
      • 厳格な食品安全規制の遵守
      • 熟練労働者の不足と人件費の上昇
    • 機会
      • 健康的でオーガニック、そして持続可能な食品への注目が高まる
      • カスタマイズされたメニューとパーソナライズされたダイニング体験を提供
      • イベントや企業ホスピタリティの増加
    • 課題
      • 複数の場所やイベントで一貫した食品品質を確保
      • 熟練労働者の誘致と維持
  • 技術進歩/最新動向
  • 規制の枠組み
  • ポーターのファイブフォース分析

第4章 世界の受託ケータリング・フードサービス市場:マーケティング戦略

第5章 世界の受託ケータリング・フードサービス市場:価格分析

第6章 世界の受託ケータリング・フードサービス市場の概要

  • 市場規模と予測 (2019~2030年)
    • 金額ベース
  • 市場シェアと予測
    • 所有形態別
      • 単独店舗
      • チェーン店
    • 用途別
      • 企業
      • 教育機関
      • 医療
      • 産業
      • ホスピタリティサービス
      • スポーツ・レジャー
      • その他
    • 地域別
      • 北米
      • 欧州
      • アジア太平洋 (APAC)
      • ラテンアメリカ (LATAM)
      • 中東・アフリカ (MEA)

第7章 北米の受託ケータリング・フードサービス市場

  • 市場規模と予測 (2019~2030年)
    • 金額ベース
  • 市場シェアと予測
    • 所有形態別
    • 用途別
    • 国別
      • 米国
      • カナダ

第8章 欧州の受託ケータリング・フードサービス市場

  • 市場規模と予測 (2019~2030年)
    • 金額ベース
  • 市場シェアと予測
    • 所有形態別
    • 用途別
    • 国別
      • ドイツ
      • 英国
      • イタリア
      • フランス
      • スペイン
      • ベルギー
      • ロシア
      • オランダ
      • その他欧州

第9章 アジア太平洋地域の受託ケータリング・フードサービス市場

  • 市場規模と予測 (2019~2030年)
    • 金額ベース
  • 市場シェアと予測
    • 所有形態別
    • 用途別
    • 国別
      • 中国
      • インド
      • 日本
      • 韓国
      • オーストラリアとニュージーランド
      • インドネシア
      • マレーシア
      • シンガポール
      • ベトナム
      • その他のアジア太平洋

第10章 ラテンアメリカの受託ケータリング・フードサービス市場

  • 市場規模と予測 (2019~2030年)
    • 金額ベース
  • 市場シェアと予測
    • 所有形態別
    • 用途別
    • 国別
      • ブラジル
      • メキシコ
      • アルゼンチン
      • ペルー
      • その他のラテンアメリカ

第11章 中東・アフリカの受託ケータリング・フードサービス市場

  • 市場規模と予測 (2019~2030年)
    • 金額ベース
  • 市場シェアと予測
    • 所有形態別
    • 用途別
    • 国別
      • サウジアラビア
      • アラブ首長国連邦
      • カタール
      • クウェート
      • 南アフリカ
      • ナイジェリア
      • アルジェリア
      • その他中東・アフリカ

第12章 競合情勢

  • 主要企業とその製品の一覧
  • 世界の受託ケータリング・フードサービス企業:市場シェア分析 (2023年)
  • 競合ベンチマーク:経営パラメーター別
  • 主要戦略の展開状況 (企業合併・買収 (M&A)、事業提携)

第13章 地政学的緊張の高まりが世界の受託ケータリング・フードサービス市場に与える影響

第14章 企業プロファイル (企業概要、財務マトリックス、競合情勢、企業役員、主な競合企業、連絡先情報、戦略的展望)

  • Australian Camp Services
  • WSH Investments Limited
  • Compass Group PLC
  • Elior Group SA
  • Of Food Catering
  • Fusion Foods &Catering Pvt Ltd
  • Gulf Catering Company
  • Aramark
  • Catering Solutions Pte Ltd
  • Thompson Hospitality Corporation
  • Delaware North Companies, Inc
  • Algosaibi Services Company Ltd
  • Cater Care Holdings Pty Ltd
  • Gnocci Holdings Pty Ltd
  • その他の主要企業

第15章 主要な戦略的提言

第16章 調査手法

目次
Product Code: BWC24879

Global Catering and Food Service Contract Market Size Set to Reach USD 431 Billion by 2030

Global Catering and Food Service Contract Market is flourishing because of the rising demand for outsourcing and growing workplace and institutional catering.

BlueWeave Consulting, a leading strategic consulting and market research firm, in its recent study, estimated Global Catering and Food Service Contract Market size at USD 298.2 billion in 2023. During the forecast period between 2024 and 2030, BlueWeave expects Global Catering and Food Service Contract Market size to expand at a CAGR of 6% reaching a value of USD 430.8 billion by 2030. Major growth factors for Global Catering and Food Service Contract Market include the number of companies providing outsourced catering services, strict government regulations aimed at ensuring the quality and standards of the food being served, and the growing integration of cutting-edge technologies, such as artificial intelligence (AI). Additionally, it is projected that Global Catering and Food Service Contract Market will be driven by a rising number of events that call for catering services, including wedding ceremonies, corporate events, and birthday parties during period in analysis.

Opportunity - Rising Demand for Convenience and Outsourcing

The growing demand for convenience during events is emerging as one of the major factors driving the growth of Global Catering and Food Service Contract Market. Individuals, corporations, and other consumer industries of the market are now seeking convenient meal solutions to save time and effort in their busy lifestyles. Educational institutions and hospitals are increasingly sourcing catering services to ensure consistent quality, reduce operational costs, and meet regulatory standards. In addition, outsourcing catering services allows organizations to focus on their core activities while providing employees, customers, or patients with high-quality meals.

Impact of Escalating Geopolitical Tensions on Global Catering and Food Service Contract Market

Intensifying geopolitical tensions may pose significant challenges for Global Catering and Food Service Contract Market. One significant area that is directly impacted by geopolitics is the market's supply chain. For the procurement of numerous ingredients and supplies, catering and food service contract companies rely on the global supply chain. However, geopolitical conflicts impede the flow of commodities, resulting in ingredient shortages and higher costs. In regions where tensions are higher, there may be less demand for catering and food service contracts as businesses and individuals reduce their discretionary expenditure. Furthermore, geopolitical tensions and wars cause changes in consumer behavior and consumption patterns, with heightened worries about the safety and health of ingredients imported from other nations.

Standalone Segment Holds Larger Market Share

The standalone segment dominates Global Catering and Food Service Contract Market by ownership. With more operational autonomy, standalone enterprises can tailor their operations to meet the demands of their clients and target industries. They can modify their operations, services, and menus to accommodate local tastes, which are frequently restricted under chained ownership because of franchise regulations.

Europe Leads Global Catering and Food Service Contract Market

Europe accounts for the largest share of Global Catering and Food Service Contract Market. Several European educational institutions contract out their catering to make sure the food they serve satisfies legal requirements. Additionally, customers in the area spend more on fine dining and dining out due to their high disposable income. In addition, high demand for nutritious food in the region also contributes to the growing demand for catering and food service contract services among European countries.

Competitive Landscape

The major industry players of Global Catering and Food Service Contract Market include Australian Camp Services, WSH Investments Limited., Compass Group PLC, Elior Group SA, Of Food Catering, Fusion Foods & Catering Pvt Ltd, Gulf Catering Company, Aramark, Catering Solutions Pte. Ltd, Thompson Hospitality Corporation, Delaware North Companies, Inc, Algosaibi Services Company, Ltd, Cater Care Holdings Pty Ltd, and Gnocchi Holdings Pty Ltd. The presence of leading companies makes the market highly competitive as they compete to gain a significant market share.

These companies employ various strategies, including mergers and acquisitions, partnerships, joint ventures, license agreements, and new product launches to further enhance their market share.

The in-depth analysis of the report provides information about growth potential, upcoming trends, and Global Catering and Food Service Contract Market. It also highlights the factors driving forecasts of total market size. The report promises to provide recent technology trends in Global Catering and Food Service Contract Market and industry insights to help decision-makers make sound strategic decisions. Furthermore, the report also analyzes the growth drivers, challenges, and competitive dynamics of the market.

Table of Contents

1. Research Framework

  • 1.1. Research Objective
  • 1.2. Ownership Overview
  • 1.3. Market Segmentation

2. Executive Summary

3. Global Catering and Food Service Contract Market Insights

  • 3.1. Industry Value Chain Analysis
  • 3.2. DROC Analysis
    • 3.2.1. Growth Drivers
      • 3.2.1.1. Rising Demand for Outsourcing
      • 3.2.1.2. Growing Workplace and Institutional Catering
      • 3.2.1.3. Evolving Consumer Preferences
    • 3.2.2. Restraints
      • 3.2.2.1. Adherence to Strict Food Safety Regulations
      • 3.2.2.2. Shortage of Skilled Labor and Rising Labor Costs
    • 3.2.3. Opportunities
      • 3.2.3.1. Growing Focus on Healthy, Organic, and Sustainable Food Options
      • 3.2.3.2. Offering Customized Menus and Personalized Dining Experiences
      • 3.2.3.3. Increasing Event and Corporate Hospitality
    • 3.2.4. Challenges
      • 3.2.4.1. Ensuring Consistent Food Quality across Multiple Locations and Events
      • 3.2.4.2. Attracting and Retaining Skilled Labor
  • 3.3. Technological Advancements/Recent Developments
  • 3.4. Regulatory Framework
  • 3.5. Porter's Five Forces Analysis
    • 3.5.1. Bargaining Power of Suppliers
    • 3.5.2. Bargaining Power of Buyers
    • 3.5.3. Threat of New Entrants
    • 3.5.4. Threat of Substitutes
    • 3.5.5. Intensity of Rivalry

4. Global Catering and Food Service Contract Market: Marketing Strategies

5. Global Catering and Food Service Contract Market: Pricing Analysis

6. Global Catering and Food Service Contract Market Overview

  • 6.1. Market Size & Forecast, 2019-2030
    • 6.1.1. By Value (USD Billion)
  • 6.2. Market Share and Forecast
    • 6.2.1. By Ownership
      • 6.2.1.1. Standalone
      • 6.2.1.2. Chain
    • 6.2.2. By Application
      • 6.2.2.1. Corporate
      • 6.2.2.2. Educational Institutions
      • 6.2.2.3. Healthcare
      • 6.2.2.4. Industrial
      • 6.2.2.5. Hospitality Services
      • 6.2.2.6. Sports & Leisure
      • 6.2.2.7. Others
    • 6.2.3. By Region
      • 6.2.3.1. North America
      • 6.2.3.2. Europe
      • 6.2.3.3. Asia Pacific (APAC)
      • 6.2.3.4. Latin America (LATAM)
      • 6.2.3.5. Middle East and Africa (MEA)

7. North America Catering and Food Service Contract Market

  • 7.1. Market Size & Forecast, 2019-2030
    • 7.1.1. By Value (USD Billion)
  • 7.2. Market Share & Forecast
    • 7.2.1. By Ownership
    • 7.2.2. By Application
    • 7.2.3. By Country
      • 7.2.3.1. United States
      • 7.2.3.1.1. By Ownership
      • 7.2.3.1.2. By Application
      • 7.2.3.2. Canada
      • 7.2.3.2.1. By Ownership
      • 7.2.3.2.2. By Application

8. Europe Catering and Food Service Contract Market

  • 8.1. Market Size & Forecast, 2019-2030
    • 8.1.1. By Value (USD Billion)
  • 8.2. Market Share & Forecast
    • 8.2.1. By Ownership
    • 8.2.2. By Application
    • 8.2.3. By Country
      • 8.2.3.1. Germany
      • 8.2.3.1.1. By Ownership
      • 8.2.3.1.2. By Application
      • 8.2.3.2. United Kingdom
      • 8.2.3.2.1. By Ownership
      • 8.2.3.2.2. By Application
      • 8.2.3.3. Italy
      • 8.2.3.3.1. By Ownership
      • 8.2.3.3.2. By Application
      • 8.2.3.4. France
      • 8.2.3.4.1. By Ownership
      • 8.2.3.4.2. By Application
      • 8.2.3.5. Spain
      • 8.2.3.5.1. By Ownership
      • 8.2.3.5.2. By Application
      • 8.2.3.6. Belgium
      • 8.2.3.6.1. By Ownership
      • 8.2.3.6.2. By Application
      • 8.2.3.7. Russia
      • 8.2.3.7.1. By Ownership
      • 8.2.3.7.2. By Application
      • 8.2.3.8. The Netherlands
      • 8.2.3.8.1. By Ownership
      • 8.2.3.8.2. By Application
      • 8.2.3.9. Rest of Europe
      • 8.2.3.9.1. By Ownership
      • 8.2.3.9.2. By Application

9. Asia Pacific Catering and Food Service Contract Market

  • 9.1. Market Size & Forecast, 2019-2030
    • 9.1.1. By Value (USD Billion)
  • 9.2. Market Share & Forecast
    • 9.2.1. By Ownership
    • 9.2.2. By Application
    • 9.2.3. By Country
      • 9.2.3.1. China
      • 9.2.3.1.1. By Ownership
      • 9.2.3.1.2. By Application
      • 9.2.3.2. India
      • 9.2.3.2.1. By Ownership
      • 9.2.3.2.2. By Application
      • 9.2.3.3. Japan
      • 9.2.3.3.1. By Ownership
      • 9.2.3.3.2. By Application
      • 9.2.3.4. South Korea
      • 9.2.3.4.1. By Ownership
      • 9.2.3.4.2. By Application
      • 9.2.3.5. Australia & New Zealand
      • 9.2.3.5.1. By Ownership
      • 9.2.3.5.2. By Application
      • 9.2.3.6. Indonesia
      • 9.2.3.6.1. By Ownership
      • 9.2.3.6.2. By Application
      • 9.2.3.7. Malaysia
      • 9.2.3.7.1. By Ownership
      • 9.2.3.7.2. By Application
      • 9.2.3.8. Singapore
      • 9.2.3.8.1. By Ownership
      • 9.2.3.8.2. By Application
      • 9.2.3.9. Vietnam
      • 9.2.3.9.1. By Ownership
      • 9.2.3.9.2. By Application
      • 9.2.3.10. Rest of APAC
      • 9.2.3.10.1. By Ownership
      • 9.2.3.10.2. By Application

10. Latin America Catering and Food Service Contract Market

  • 10.1. Market Size & Forecast, 2019-2030
    • 10.1.1. By Value (USD Billion)
  • 10.2. Market Share & Forecast
    • 10.2.1. By Ownership
    • 10.2.2. By Application
    • 10.2.3. By Country
      • 10.2.3.1. Brazil
      • 10.2.3.1.1. By Ownership
      • 10.2.3.1.2. By Application
      • 10.2.3.2. Mexico
      • 10.2.3.2.1. By Ownership
      • 10.2.3.2.2. By Application
      • 10.2.3.3. Argentina
      • 10.2.3.3.1. By Ownership
      • 10.2.3.3.2. By Application
      • 10.2.3.4. Peru
      • 10.2.3.4.1. By Ownership
      • 10.2.3.4.2. By Application
      • 10.2.3.5. Rest of LATAM
      • 10.2.3.5.1. By Ownership
      • 10.2.3.5.2. By Application

11. Middle East and Africa Catering and Food Service Contract Market

  • 11.1. Market Size & Forecast, 2019-2030
    • 11.1.1. By Value (USD Billion)
  • 11.2. Market Share & Forecast
    • 11.2.1. By Ownership
    • 11.2.2. By Application
    • 11.2.3. By Country
      • 11.2.3.1. Saudi Arabia
      • 11.2.3.1.1. By Ownership
      • 11.2.3.1.2. By Application
      • 11.2.3.2. UAE
      • 11.2.3.2.1. By Ownership
      • 11.2.3.2.2. By Application
      • 11.2.3.3. Qatar
      • 11.2.3.3.1. By Ownership
      • 11.2.3.3.2. By Application
      • 11.2.3.4. Kuwait
      • 11.2.3.4.1. By Ownership
      • 11.2.3.4.2. By Application
      • 11.2.3.5. South Africa
      • 11.2.3.5.1. By Ownership
      • 11.2.3.5.2. By Application
      • 11.2.3.6. Nigeria
      • 11.2.3.6.1. By Ownership
      • 11.2.3.6.2. By Application
      • 11.2.3.7. Algeria
      • 11.2.3.7.1. By Ownership
      • 11.2.3.7.2. By Application
      • 11.2.3.8. Rest of MEA
      • 11.2.3.8.1. By Ownership
      • 11.2.3.8.2. By Application

12. Competitive Landscape

  • 12.1. List of Key Players and Their Offerings
  • 12.2. Global Catering and Food Service Contract Market Share Analysis, 2023
  • 12.3. Competitive Benchmarking, By Operating Parameters
  • 12.4. Key Strategic Developments (Mergers, Acquisitions, Partnerships, etc.)

13. Impact of Escalating Geopolitical Tensions on Global Catering and Food Service Contract Market

14. Company Profiles (Company Overview, Financial Matrix, Competitive Landscape, Key Personnel, Key Competitors, Contact Address, Strategic Outlook, and SWOT Analysis)

  • 14.1. Australian Camp Services
  • 14.2. WSH Investments Limited
  • 14.3. Compass Group PLC
  • 14.4. Elior Group SA
  • 14.5. Of Food Catering
  • 14.6. Fusion Foods & Catering Pvt Ltd
  • 14.7. Gulf Catering Company
  • 14.8. Aramark
  • 14.9. Catering Solutions Pte Ltd
  • 14.10. Thompson Hospitality Corporation
  • 14.11. Delaware North Companies, Inc
  • 14.12. Algosaibi Services Company Ltd
  • 14.13. Cater Care Holdings Pty Ltd
  • 14.14. Gnocci Holdings Pty Ltd
  • 14.15. Other Prominent Players

15. Key Strategic Recommendations

16. Research Methodology

  • 16.1. Qualitative Research
    • 16.1.1. Primary & Secondary Research
  • 16.2. Quantitative Research
  • 16.3. Market Breakdown & Data Triangulation
    • 16.3.1. Secondary Research
    • 16.3.2. Primary Research
  • 16.4. Breakdown of Primary Research Respondents, By Region
  • 16.5. Assumptions & Limitations

*Financial information of non-listed companies can be provided as per availability.

**The segmentation and the companies are subject to modifications based on in-depth secondary research for the final deliverable