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市場調査レポート
商品コード
1622723
香辛料および刺激物の世界市場規模:タイプ別、用途別、地域別、範囲および予測Global Spices and Stimulants Market Size By Type (Spices, Stimulants), By Application (Supermarkets and Hypermarkets, Independent Retailers), By Geographic Scope And Forecast |
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香辛料および刺激物の世界市場規模:タイプ別、用途別、地域別、範囲および予測 |
出版日: 2024年11月21日
発行: Verified Market Research
ページ情報: 英文 202 Pages
納期: 2~3営業日
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香辛料および刺激物市場規模はここ数年、大幅な成長率で急成長しており、2023年から2030年までの推定・予測期間においても、市場は大きく成長すると見られています。
香辛料および刺激物市場は、治療目的での幅広い使用により成長しています。この調査レポートは、香辛料および刺激物の世界市場を総合的に評価したものです。主要セグメント、動向、市場促進要因、抑制要因、競合情勢、市場で重要な役割を果たす要因などを包括的に分析しています。
世界の香辛料および刺激物市場の定義
スパイスは消化器系を刺激する能力で古くから知られています。伝統医学やインド医学のシステムでも、消化器系の問題を治療するために様々なスパイスを調合して使用しています。スパイスのこの有益な特性が徹底的な動物実験で検証されたのはごく最近のことで、スパイスの消化器系刺激作用に関するそれ以前の知見は主に経験的なものです。数多くのスパイスが動物実験で、脂肪の消化吸収に不可欠な胆汁酸の分泌を増加させることが証明されています。食事を通してスパイスを食べると、膵臓のリパーゼ、アミラーゼ、プロテアーゼ活性が著しく刺激されます。
また、香辛料のいくつかは、小腸粘膜の終末消化酵素に好影響を与えることが実証されています。食物が消化管内で過ごす時間の短縮は、これらのスパイスによる胆汁分泌または消化酵素活性の刺激と同時に起こることが実証されており、消化の促進につながります。その結果、スパイスの消化促進作用は、脂肪の消化吸収に必要な成分である胆汁酸を豊富に含む胆汁の分泌を肝臓に促すことと、消化を担う酵素の活性を高めることという、2つの可能性のあるメカニズムによって媒介されているようです。この総説では、スパイスが消化酵素や分泌物にどのような影響を与えるかについて、現在得られている証拠を強調しています。
1日、3日、6ヵ月間暗所に保管した後、光刺激ルミネッセンス(PSL)法を用いて、照射したブラックペッパー(Piper nigrum)、シナモン(Cinnamomum Verum)、ターメリック(Curcuma longa)を検出しました。すべての試料は、スクリーニングと較正PSLを用いて、非照射と1, 5, 10 kGyの線量を受けた香辛料の区別に成功しました。線量が高くなるにつれて、照射スパイスのPSL光子数(PC)は増加し、ターメリックはブラックペッパーやシナモンと比較して放射線に対する感度が最大でした。各スパイスサンプルに含まれるケイ酸塩ミネラルの量と質が異なることが、反応のばらつきの原因かもしれないです。3ヶ月と6ヶ月の保管後、すべての照射サンプルのPSLシグナルは減少しました。
香辛料および刺激物の世界市場概要
有史以前から、植物は治療目的で使用されてきました。中国の書物、エジプトのパピルス、古代ウナニの巻物はすべて植物の利用について論じています。約4000年前には、ユナニ・ハキーム、インドのヴァイド、地中海や欧州の文化が薬としてハーブを使用していたという証拠があります。ローマ、エジプト、イラン、アフリカ、アメリカの先住民社会では、治癒儀式にハーブが用いられ、他の文化では、ユナニ、アーユルヴェーダ、中国医学のような伝統的な医療体系が形成され、体系的にハーブ療法が利用されました。
伝統的な医療システムは、現在でも多くの面で幅広く利用されています。人口増加、不十分な医薬品供給、法外な治療費、いくつかの合成薬の副作用、現在使用されている感染症治療薬に対する耐性の開発などの要因により、人間の様々な病気に対する医薬品の供給源としての植物材料の使用がより注目されています。
インドは、薬草の膨大な貯蔵庫を持つ最古の文明の一つとして知られています。インドの森林は、多種多様な芳香植物や薬用植物の主な産地であり、そのほとんどは医薬品や香水の原料として収穫されています。インドのAYUSHシステムでは、約8,000の薬草治療が体系化されています。
4つの主要な土着医療システムは、アーユルヴェーダ、ユナニ、シッダ、そして民間(部族)医療です。インドで最も先進的かつ一般的に使用されているのは、アーユルヴェーダとユナニ医学です。高濃度(>10 mg/m(3))の吸入性香辛料粉塵への長期暴露後、3人の香辛料工場労働者が職業性アレルギーと喘息を発症しました。多数の香辛料および潜在的アレルゲンに対する感作パターンが発見されました。職業性アレルギーと喘息について、病歴、臨床評価、肺機能、呼気一酸化窒素分画を評価しました。ImmunoCAPとアレルゲンマイクロアレイを用いて、さまざまな一般的食物、香辛料、吸入性アレルゲンに対する特異的IgE反応性を評価しました。好塩基球刺激を用いて、非IgE介在性反応の存在を検出しました(CAST-ELISA)。イムノブロット法を用いて、ニンニク、タマネギ、その他の抽出物の生・乾燥加工品を分析し、特異的アレルゲンを発見しました。
Spices and Stimulants Market size is growing at a faster pace with substantial growth rates over the last few years and is estimated that the market will grow significantly in the forecasted period i.e. 2023 to 2030.
The Spices and Stimulants Market is growing due to its wide use in Therapeutic purposes. The Global Spices and Stimulants Market report provides a holistic evaluation of the market. The report offers a comprehensive analysis of key segments, trends, drivers, restraints, competitive landscape, and factors that play a substantial role in the market.
Global Spices and Stimulants Market Definition
Spices have long been known for their ability to stimulate the digestive system. Traditional and Indian systems of medicine also use a variety of spices in concoctions for treating digestive issues. Only recently has this beneficial trait of spices been verified in thorough animal experiments; earlier findings on the digestive stimulating impact of spices are primarily empirical. Numerous spices have been demonstrated in research on animals to increase the secretion of bile acids, which are essential for the digestion and absorption of fat. The pancreatic lipase, amylase, and protease activities are significantly stimulated when spices are eaten throughout the diet.
A couple of them have also been demonstrated to have favorable effects on the small intestinal mucosa's terminal digesting enzymes. A decrease in the amount of time food spends in the digestive tract has been demonstrated to occur simultaneously with these spices' stimulation of either bile secretion or the activity of digestive enzymes, leading to faster digestion. As a result, the digestive stimulant action of spices appears to be mediated by two possible mechanisms: encouraging the liver to secrete bile rich in bile acids, components that are necessary for fat digestion and absorption, and boosting the enzyme activities that are responsible for digestion. This review emphasizes the evidence that is currently available regarding how spices affect digestive enzymes and secretions.
After being kept in the dark for one day, three days, and six months, irradiated black pepper (Piper nigrum), cinnamon (Cinnamomum Verum), and turmeric (Curcuma longa) were found using the photo-stimulated luminescence (PSL) method. All samples were successfully differentiated between non-irradiated and spices that had received doses of 1, 5, and 10 kGy using screening and calibrated PSL. With higher doses, the irradiated spices' PSL photon counts (PCs) increased, with turmeric having the maximum sensitivity to radiation compared to black pepper and cinnamon. The different quantities and qualities of silicate minerals found in each spice sample may be to blame for the variations in response. After 3 and 6 months of storage, the PSL signals of all irradiated samples decreased.
Global Spices and Stimulants Market Overview
Plants well since the prehistoric era, have been used for therapeutic purposes. Chinese texts, Egyptian papyrus, and ancient Unani scrolls all discussed the use of plants. There is evidence that around 4000 years ago, Unani Hakims, Indian Vaids, and cultures from the Mediterranean and Europe used herbs as medicine. Herbs were employed in healing rituals by indigenous societies in Rome, Egypt, Iran, Africa, and America, while other cultures formed traditional medical systems like Unani, Ayurveda, and Chinese Medicine that systematically utilized herbal remedies.
Traditional medical systems are still used extensively on many fronts. The use of plant materials as a source of medicines for a wide range of human ailments has received more attention as a result of factors including population growth, insufficient drug supply, the prohibitive cost of treatments, side effects of several synthetic drugs, and the development of resistance to currently used drugs for infectious diseases.
India has a reputation as one of the oldest civilizations with a vast storehouse of medicinal herbs. India's forests are the main source of a huge variety of aromatic and medicinal plants that are mostly harvested as raw materials for the production of pharmaceuticals and perfumery goods. In India's AYUSH systems, some 8,000 herbal treatments have been codified.
The four main indigenous medical systems are Ayurveda, Unani, Siddha, and folk (tribal) medicine. The most advanced and commonly used of these systems in India are Ayurveda and Unani Medicine. Following extended exposure to high levels (>10 mg/m(3)) of inhalable spice dust, three spice mill workers developed occupational allergies and asthma. Sensitization patterns to numerous spices and potential allergens were discovered. History, clinical assessment, pulmonary function, and fractional exhaled nitric oxide were evaluated for occupational allergies and asthma. Using ImmunoCAP and an allergen microarray, specific IgE reactivity to a variety of popular food, spice, and inhalant allergens was assessed. Basophil stimulation was used to detect the presence of non-IgE-mediated responses (CAST-ELISA). By using immunoblotting to analyze raw and dried processed garlic, onion, and other extracts, specific allergens were discovered.
The Global Spices and Stimulants Market is segmented based on Type, Application, and Geography.
Based on regional analysis, the Global Spices and Stimulants Market is classified into North America, Europe, Asia Pacific, and the Rest of the world.