表紙:βグルカン市場:現状分析と予測(2023-2030年)
市場調査レポート
商品コード
1408713

βグルカン市場:現状分析と予測(2023-2030年)

Beta Glucan Market: Current Analysis and Forecast (2023-2030)

出版日: | 発行: UnivDatos Market Insights Pvt Ltd | ページ情報: 英文 151 Pages | 納期: 即日から翌営業日

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βグルカン市場:現状分析と予測(2023-2030年)
出版日: 2023年12月30日
発行: UnivDatos Market Insights Pvt Ltd
ページ情報: 英文 151 Pages
納期: 即日から翌営業日
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  • 概要
  • 目次
概要

βグルカン市場は、天然素材や植物由来素材への需要の高まりにより、CAGR約7.54%の力強い成長が見込まれています。さらに、植物由来の食品や食品サプリメントへの消費者シフトの高まりが、世界のβグルカン市場を牽引しています。さらに、世界人口の増加、必要な栄養に対する意識の高まり、革新的な抽出技術も市場成長に寄与しています。これに加えて、栄養補助食品に対する需要と人気の高まりも、世界市場におけるベータグルカンの有用性を高めています。さらに、原料の豊富な入手可能性は、メーカー間でβグルカンの生産を促進しており、また、この分野で起こっている製品の発売からも示すことができ、市場におけるβ-グルカンの市場成長に貢献しています。例えば、2023年7月、BENEOはOrafti B-Fitと呼ばれる大麦βグルカン成分の発売を発表しました。これはβ-グルカンを20%含むナチュラルでクリーンなラベルの全粒大麦粉で、同社の機能性繊維製品群の拡張版です。

由来に基づき、市場は穀物・穀類、酵母、キノコ、海藻に区分されます。穀物・穀類ベースのベータグルカンは、予測期間中に大きな成長が見込まれます。穀物および穀類は、β-グルカンを抽出するための最も一次的で効果的かつ豊富な情報源です。これは、その分子組成と食物繊維、ポリフェノール、その他の植物化学物質の存在によるものです。さらに、β-グルカンはオーツ麦や大麦に含まれる水溶性食物繊維の一種であり、血中コレステロールを低下させ、冠動脈性心疾患のリスクを低減させることが知られています。また、プレバイオティクスの特性も知られており、腸内の善玉菌の増殖を促進する働きがあります。このため、βグルカンはニュートラシューティカル製品の人気商品となっており、COVID-19の大流行によって需要がさらに高まり、消費者はその健康上の利点を認識しているため、βグルカンを強化した製品を購入する傾向が高まっています。

βグルカン市場は、カテゴリーによって水溶性と不溶性に二分されます。水溶性セグメントは、予測期間中に著しいCAGRの成長が見込まれています。水溶性β-グルカンは、植物、菌類、バクテリアの細胞壁に含まれる多糖類です。β-グルカンは、コレステロールを低下させ、血糖値を調整し、免疫系を高めるなど、その健康効果で知られています。さらに、水溶性β-グルカンは不溶性β-グルカンに比べていくつかの利点があります。水溶性βグルカンは体内に吸収されやすいため、より効果的に健康効果を発揮します。また、消化されやすいので、消化不良の人にも適しています。また、水溶性βグルカンは不溶性βグルカンに比べて粘度が低いため、食品や飲食品への配合が容易です。そのため、食品やサプリメントへの配合に適しています。β-グルカンは、その健康上の特典に加えて、食品の食感や風味を改善するために使用することもできます。β-グルカンはスープやソースの増粘剤として使用できるほか、焼き菓子の食感を改善するためにも使用できます。これらのような要因が、市場における水溶性βグルカンの需要を押し上げており、この分野で最近起こった製品の発売にも見られます。

用途に基づき、市場は飲食品、パーソナルケア、医薬品、栄養補助食品、飼料に区分されます。βグルカンの用途では、飲食品分野が市場シェアの大半を占めています。より多くの消費者が予防栄養、免疫力、クリーンな食生活、全体的な健康やウェルネスを優先するため、飲食品業界内の健康・ウェルネス分野は大きな成長を続けています。さらに、乳糖に対する不耐性の増加やビーガン食習慣の世界の普及は、飲食品分野におけるβ-グルカン市場の需要を促進すると予想されます。動物の健康と動物に対する残酷さに対する意識の高まりは、植物ベースの食品へのシフトをもたらしています。さらに、労働人口は近年、より家庭的なライフスタイルにシフトしています。通勤時間が短縮され、朝から活動的に動くことが少なくなったため、人々は健康食品やウェルネス食品に目を向け、食生活をより重視するようになった。消費者は、より健康的なライフスタイルを送るために、オーガニック、放牧、低炭水化物、乳製品不使用、グルテンフリーといった特徴を持つ製品を求めるようになっています。さらに、肥満に関連する疾患の割合が増加していることから、免疫反応と健康全般を改善するために健康食品を消費することが一般化しており、こうした要因がβグルカンを強化した飲食品に対する需要を促進しています。

5Gサービスの市場導入に関する理解を深めるため、市場は北米(米国、カナダ、その他北米地域)、欧州(ドイツ、英国、フランス、スペイン、イタリア、その他欧州地域)、アジア太平洋地域(中国、日本、インド、その他アジア太平洋地域)、世界のその他の地域における世界の存在に基づいて分析されています。北米はβグルカンの重要な市場として際立っています。北米でβグルカンの需要を牽引している重要な要因の一つは、消費者の健康意識の高まりです。βグルカンは、オーツ麦、大麦、マッシュルームなどから抽出される天然の水溶性食物繊維であり、数多くの健康上の利点があります。これらの利点には、コレステロールの減少、免疫系機能の改善、血糖値の調整などが含まれ、健康志向の高い個人にとって非常に望ましいものとなっています。北米では予防ヘルスケアへの関心が高まっており、βグルカンを含む製品の需要が急増しています。さらに、北米では肥満、糖尿病、心血管障害などの慢性疾患が着実に増加しています。βグルカンは、血糖値のコントロール、コレステロールの減少、心臓の健康増進など、これらの疾患の管理に役立つ能力を実証しています。このような健康効果に対する認識が高まるにつれて、北米の消費者はβグルカンを強化した製品を求めるようになり、需要増につながっています。これは北米だけに限ったことではありませんが、慢性疾患は世界的に増加しており、予防的な健康対策だけでなく、食生活の変化やサプリメントが必要とされています。さらに、βグルカン製品の入手可能性と入手しやすさは、消費者の需要を促進する上で重要な役割を果たしています。北米は食品・サプリメント産業が確立されており、βグルカンを含む幅広い製品が市場で容易に入手できます。さらに、北米の大手食品会社や製薬会社は、βグルカンを製品に取り入れており、これらの製品は消費者にとってより身近で魅力的なものとなっています。

目次

第1章 市場イントロダクション

  • 市場の定義
  • 主な目標
  • ステークホルダー
  • 制限事項

第2章 調査手法または前提条件

  • 調査プロセス
  • 調査手法
  • 回答者プロファイル

第3章 市場要約

第4章 エグゼクティブサマリー

第5章 COVID-19がβグルカン市場に与える影響

第6章 βグルカン市場収益、2020-2030年

第7章 由来別の市場洞察

  • 穀物および穀物
  • 酵母
  • キノコ
  • 海藻

第8章 カテゴリ別の市場洞察

  • 可溶性
  • 不溶性

第9章 用途別の市場洞察

  • 飲食品
  • パーソナルケア
  • 医薬品
  • ダイエットサプリ
  • 動物飼料

第10章 地域別の市場洞察

  • 北米
    • 米国
    • カナダ
    • その他北米地域
  • 欧州
    • ドイツ
    • 英国。
    • フランス
    • イタリア
    • スペイン
    • その他欧州地域
  • アジア太平洋
    • 中国
    • インド
    • 日本
    • 韓国
    • その他アジア太平洋地域
  • 世界のその他の地域

第11章 βグルカン市場力学

  • 市場促進要因
  • 市場の課題
  • 影響分析

第12章 βグルカン市場機会

第13章 βグルカン市場動向

第14章 需要側と供給側の分析

  • 需要側分析
  • 供給側分析

第15章 バリューチェーン分析

第16章 競合シナリオ

  • 競合情勢
    • ポーターのファイブフォース分析

第17章 企業プロファイル

  • Tate & Lyle
  • Kerry Group plc.
  • Cargill, Incorporated
  • International Flavors & Fragrances Inc
  • BENEO
  • Merck & Co., Inc.
  • Lesaffre
  • Ohly
  • Lantmannen Biorefineries
  • L&P Food Ingredient Co.

第18章 免責事項

目次
Product Code: UMCG212525

Beta-glucans are glucose polymers classified according to their interchain linkage as either α- or B-linked. Beta-glucans are soluble fibers found in the cell walls of bacteria, fungi, yeasts, and some plants, such as oats and barley. They have been linked to a long list of potential health benefits, such as lowering cholesterol levels, improving blood sugar management, and boosting immune health. They may also help prevent the body from absorbing cholesterol from food and stimulate the immune system by increasing chemicals that prevent infections.

The Beta Glucan Market is expected to grow at a strong CAGR of around 7.54% owing to the growing demand for natural and plant-based ingredients. Furthermore, the rising consumer shift towards plant-derived food and food supplements is driving the global beta-glucan market. Moreover, the increasing world population, rising awareness for necessary nutrition, and innovative extraction technologies are also contributing to the market growth. In addition to this, growing demand and popularity for nutraceutical products are also triggering the utility of beta-glucan in the global marketplace. Further, the abundant availability of raw materials is promoting the production of beta glucan among manufacturers also contributing to the market growth of the beta-glucans in the marketplace which can also be witnessed from the product launches that are happening in this space. For instance, in July 2023, BENEO announced the launch of the barley beta-glucans ingredient called Orafti B-Fit. It is a natural and clean label wholegrain barley flour with 20% beta-glucans and is an extension of the company's functional fiber range.

Based on source, the market is segmented into grains and cereals, yeast, mushroom, and seaweed. The grains and cereals-based beta-glucan are anticipated to witness significant growth during the forecast period. Grains and cereals are some of the most primary, effective, and abundant sources for the extraction of beta-glucan globally. This is due to their molecular composition and the presence of dietary fibers, polyphenols, and other phytochemicals. Furthermore, beta-glucan is a type of soluble dietary fiber found in oats and barley and has been linked to lowering blood cholesterol and reducing the risk of coronary heart disease. It is also known to have prebiotic properties, which can help to promote the growth of beneficial bacteria in the gut. This has made it a popular choice for neutraceutical products, and its demand has been further boosted by the COVID-19 pandemic, consumers are now more likely to buy products that are fortified with beta-glucan, as they are aware of its health benefits.

Based on category, the market is bifurcated into soluble and insoluble. The soluble segment is anticipated to witness significant CAGR growth during the forecasted period. Soluble beta-glucans are polysaccharides found in the cell walls of plants, fungi, and bacteria. They are known for their health benefits, including their ability to lower cholesterol, regulate blood sugar levels, and boost the immune system. Furthermore, Soluble beta-glucans have several advantages over insoluble beta-glucans. They are more easily absorbed by the body, which means they can be more effective in delivering their health benefits. They are also more easily digested, which makes them more suitable for people with digestive issues. Soluble beta-glucans also have a lower viscosity than insoluble beta-glucans, which makes them easier to incorporate into food and beverages. This makes them more suitable for use in food products and supplements. In addition to their health benefits, beta-glucans can also be used to improve the texture and flavor of food. They can be used as a thickening agent in soups and sauces, and they can also be used to improve the texture of baked goods. Factors like these are driving up the demand for soluble beta-glucans in the market and can also be witnessed in the recent product launches that have happened in this space.

Based on application, the market is segmented into foods and beverages, personal care, pharmaceuticals, dietary supplements, and animal feed. The food and beverages segment holds the majority of the market share for the applications of beta-glucans. The health and wellness sector within the food and beverage industry continues to experience significant growth as more consumers prioritize preventive nutrition, immunity, clean eating, and overall health and wellness. Furthermore, the increasing intolerance to lactose and the global adoption of vegan eating habits are expected to drive market demand for beta-glucans in the foods and beverages segment. Rising awareness of animal health and cruelty to animals has resulted in a shift toward plant-based food products as well. Moreover, the working population has shifted to a more at-home lifestyle in recent years. With a lack of commute to work and less overall active movement in the mornings, people have started to focus more on their diet by turning to health and wellness food products. Consumers are increasingly seeking products comprised of organic, range-fed, low-carb, dairy-free, and gluten-free characteristics to live a healthier lifestyle. Furthermore, increasing rates of obesity-related diseases have popularized the consumption of healthy foods to improve immune responses and overall health and factors like these are driving the demand for the foods and beverages which are fortified with beta glucans.

For a better understanding of the market adoption of 5G services, the market is analyzed based on its worldwide presence in countries such as North America (The U.S., Canada, and the Rest of North America), Europe (Germany, The U.K., France, Spain, Italy, Rest of Europe), Asia-Pacific (China, Japan, India, Rest of Asia-Pacific), Rest of World. North America stands out as a significant market for beta glucans. One significant factor driving the demand for beta glucans in North America is the increasing health consciousness among consumers. Beta glucans, which are natural soluble fibers derived from sources like oats, barley, and mushrooms, have been linked to numerous health benefits. These benefits include cholesterol reduction, improved immune system function, and blood sugar regulation, making them highly desirable among health-conscious individuals. The rising focus on preventive healthcare in North America has led to a surge in demand for products containing beta glucans. Furthermore, North America has been witnessing a steady rise in chronic diseases such as obesity, diabetes, and cardiovascular disorders. Beta glucans have demonstrated their ability to help manage these conditions by controlling blood sugar levels, reducing cholesterol, and boosting heart health. As the awareness of these health benefits increases, consumers in North America are increasingly seeking products enriched with beta glucans, leading to higher demand, though this is not specific to just North America, chronic diseases are growing globally and there is a need for the preventive health measures as well change in diets and supplementations, which is getting popular along with the rising consumer awareness, translating into the growth in the demand for the products that are fortified with beta glucans. Additionally, the availability and accessibility of beta glucan products play a crucial role in driving consumer demand. North America has a well-established food and supplement industry, with a wide range of products containing beta glucans readily available in the market. Moreover, major food and pharmaceutical companies in North America are incorporating beta glucans into their product offerings, making these products more familiar and appealing to consumers.

Some of the major players operating in the market include: Tate & Lyle; Kerry Group plc.; Cargill, Incorporated; International Flavors & Fragrances Inc; Panasonic Corporation; Merck & Co., Inc.; Lesaffre; Ohly; Lantmannen Biorefineries; and L&P Food Ingredient Co.

TABLE OF CONTENTS

1 MARKET INTRODUCTION

  • 1.1. Market Definitions
  • 1.2. Main Objective
  • 1.3. Stakeholders
  • 1.4. Limitation

2 RESEARCH METHODOLOGY OR ASSUMPTION

  • 2.1. Research Process of the Beta Glucan Market
  • 2.2. Research Methodology of the Beta Glucan Market
  • 2.3. Respondent Profile

3 MARKET SYNOPSIS

4 EXECUTIVE SUMMARY

5 IMPACT OF COVID-19 ON THE BETA GLUCAN MARKET

6 BETA GLUCAN MARKET REVENUE (USD BN), 2020-2030F.

7 MARKET INSIGHTS BY SOURCE

  • 7.1. Grains and Cereals
  • 7.2. Yeast
  • 7.3. Mushroom
  • 7.4. Seaweed

8 MARKET INSIGHTS BY CATEGORY

  • 8.1. Soluble
  • 8.2. Insoluble

9 MARKET INSIGHTS BY APPLICATION

  • 9.1. Food and Beverages
  • 9.2. Personal Care
  • 9.3. Pharmaceutical
  • 9.4. Dietary Supplement
  • 9.5. Animal Feed

10 MARKET INSIGHTS BY REGION

  • 10.1. North America
    • 10.1.1. The U.S.
    • 10.1.2. Canada
    • 10.1.3. Rest of North America
  • 10.2. Europe
    • 10.2.1. Germany
    • 10.2.2. The U.K.
    • 10.2.3. France
    • 10.2.4. Italy
    • 10.2.5. Spain
    • 10.2.6. Rest of Europe
  • 10.3. Asia-Pacific
    • 10.3.1. China
    • 10.3.2. India
    • 10.3.3. Japan
    • 10.3.4. South Korea
    • 10.3.5. Rest of Asia-Pacific
  • 10.4. Rest of the World

11 BETA GLUCAN MARKET DYNAMICS

  • 11.1. Market Drivers
  • 11.2. Market Challenges
  • 11.3. Impact Analysis

12 BETA GLUCAN MARKET OPPORTUNITIES

13 BETA GLUCAN MARKET TRENDS

14 DEMAND AND SUPPLY-SIDE ANALYSIS

  • 14.1. Demand Side Analysis
  • 14.2. Supply Side Analysis

15 VALUE CHAIN ANALYSIS

16 COMPETITIVE SCENARIO

  • 16.1. Competitive Landscape
    • 16.1.1. Porters Fiver Forces Analysis

17 COMPANY PROFILED

  • 17.1. Tate & Lyle
  • 17.2. Kerry Group plc.
  • 17.3. Cargill, Incorporated
  • 17.4. International Flavors & Fragrances Inc
  • 17.5. BENEO
  • 17.6. Merck & Co., Inc.
  • 17.7. Lesaffre
  • 17.8. Ohly
  • 17.9. Lantmannen Biorefineries
  • 17.10. L&P Food Ingredient Co.

18 DISCLAIMER