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市場調査レポート
商品コード
1324837
中東のブロス市場の2030年までの予測-タイプ、カテゴリー、流通チャネル別地域分析Middle East Broth Market Forecast to 2030 - Regional Analysis by Type, Category, and Distribution Channel |
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中東のブロス市場の2030年までの予測-タイプ、カテゴリー、流通チャネル別地域分析 |
出版日: 2023年07月10日
発行: The Insight Partners
ページ情報: 英文 143 Pages
納期: 即納可能
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中東のブロス市場規模は、2022年の1億9,883万米ドルから2030年には2億5,246万米ドルに成長すると予測されており、2022年から2030年までのCAGRは3.1%と予測されています。
ブロスは、肉、野菜、動物の骨、スパイスやハーブ、その他の材料を煮込んで作る風味調味料で、製品の好みの濃度になるように作られます。液体ブロスは通常、噴霧乾燥され、粉末ブロスまたはブロスキューブとなります。中東ではチキンスープとビーフスープが広く消費されています。キューブ状や粉末状など、脱水された形態で消費されることがほとんどです。中東の家庭では、このようなキューブ状のスープは日常的に食べられています。イスラム教のガイドラインを考慮すると、これらの食品は、羽、脚、首のない骨なしの肉片から作られた肉エキスで構成されています。スープには、香味料、安定剤、固化防止剤、酸味調整剤、香辛料などの添加物も加えられます。これらの添加物は、その地域の食品安全当局が定めた規定を満たさなければならないです。肉エキスは、食事、カレー、スープなど、スープが加えられる食品に牛肉や鶏肉本来の風味を与えます。風味増強剤、特にグルタミン酸ナトリウム(MSG)は、許容範囲内でスープに広く使用されています。
製品タイプに基づき、中東のスープ市場はチキンスープ、ビーフスープ、シーフードスープ、野菜スープ、ボーンブロス、その他に区分されます。2023年、中東のブロス市場ではチキンブロス分野が最大のシェアを占めており、ボーンブロス分野も予測期間中に最も急成長する分野となる見込みです。ボーンブロスは、鶏や牛の骨や軟骨をスープ状にしたものです。ボーンブロスの需要は、その多彩な栄養成分と高タンパク質含有量により、急速に高まっています。ボーン・ブロスはコラーゲンが豊富で、減量を助け、関節痛を和らげ、肌の老化を回復させる。また、ボーンブロスはカルシウムやマグネシウムなどの必須ミネラルを含み、骨の健康増進に役立ちます。中東の人々の健康意識の高まりと、ブロスの健康効果に対する認識が、中東のブロス市場成長の原動力となっています。
中東のブロス市場は、サウジアラビア、UAE、カタール、クウェート、ヨルダン、オマーン、バーレーン、その他中東に区分されます。2022年には、サウジアラビアが中東のブロス市場で最大のシェアを占めたが、カタールは予測期間中に最も高いCAGRで成長すると予想されます。カタールは中東におけるブロスの重要な市場の一つです。利便性がありながら栄養価の高い食品に対する需要の高まりと、肉類をベースとした製品の大幅な消費が、同国におけるスープ需要を牽引しています。カタール開発銀行の報告書によると、カタールの食肉消費量は2020年に~205,000トンを占める。ブロスとストックキューブは、カタールの家庭で肉の風味を強化した食事、ご飯、スープ、シチューを調理するのに不可欠な材料です。カタールの消費者は新しいブランドや製品を探求しており、ブロスメーカーがカタール全土で存在感を示すには大きな成長の可能性があります。eコマースセクターの強力な足場により、カタールの消費者はさまざまなスープブランドを簡単に入手できるようになり、中東のスープ市場の成長をさらに後押しすると期待されています。
サウジアラビア、アラブ首長国連邦(UAE)、カタール、クウェート、オマーン、バーレーン、ヨルダンといった中東諸国で事業を展開するブロスメーカーは、全国的な封鎖、取引禁止、渡航制限によるサプライチェーンの制約のため、大きな課題に直面しています。サプライチェーンの混乱は原材料の不足を招き、様々な製品の生産と流通に影響を及ぼし、最終的には価格高騰につながっています。ブロスはこの地域の家庭で常備されている食料品であるため、COVID-19パンデミックの初期段階におけるパニック買い傾向は、ブロス製品の不足につながっています。しかし、政府が実施した操業停止措置の間、製造業者はフル稼働を許されず、需給ギャップが生じた。
2021年、中東諸国の政府は、これまで課されていたロックダウン、貿易禁止、渡航禁止などの規制の緩和を発表しました。UAEはこの地域で最初に規制を緩和した国で、ショッピングモール、スーパーマーケット、食料品店の大半がフル稼働での再開を許可されました。これらすべての要因が、中東のスープ市場の回復を早める結果となっています。
Paarman Foods(Pty)Ltd、Podravka Inc、Basamh Marketing Co、Sottolestelle SRL、The Manischewitz Co、Campbell Soup Co、Kettle &Fire Inc、Brite Start LLC、Nestle SA、Unilever Plcなどが中東スープ市場の大手企業です。これらの企業は、地理的プレゼンスと消費者基盤を拡大するために、M&Aや製品発売などの戦略を採用しています。
中東のブロス市場全体の規模は、一次情報と二次情報の両方を用いて算出しました。調査プロセスを開始するにあたり、市場に関する質的・量的情報を入手するため、社内外の情報源を用いて徹底的な二次調査を実施しました。また、データを検証し、より分析的な洞察を得るために、業界関係者との複数の一次インタビューを実施しました。このプロセスの参入企業には、副社長、研究開発マネージャー、マーケットインテリジェンスマネージャー、国内営業マネージャーなどの業界専門家と、中東のブロス市場を専門とするバリュエーション専門家、リサーチアナリスト、キーオピニオンリーダーなどの外部コンサルタントが含まれます。
The Middle East broth market size is expected to grow from US$ 198.83 million in 2022 to US$ 252.46 million by 2030; it is expected to register a CAGR of 3.1% from 2022 to 2030.
Broth is a savory liquid made by simmering meat, vegetables, animal bones, spices and herbs, and other ingredients to obtain the desired consistency of the product. The liquid broth is usually spray dried to form powdered broth or broth cubes. Chicken broth and beef broth are widely consumed in the Middle East. It is mostly consumed in dehydrated forms-such as cubes and powder. These broth/stock cubes are regular items found in Middle Eastern households. Considering the Islamic guidelines, these food items consist of meat extracts made from boneless meat pieces with no feathers, legs, or neck. Other additives such as flavoring agents, stabilizers and anticaking agents, acidity regulators, and spices are also added to the broth. These additives must meet the regulations set by the food safety authorities in the region. The meat extracts provide the original flavors of beef and chicken to the foods to which the broth is added, including meals, curries, and soups. Flavor enhancers, particularly monosodium glutamate (MSG), are widely used in broth within permissible levels.
Based on product type, the Middle East broth market is segmented into chicken broth, beef broth, seafood broth, vegetable broth, bone broth, and others. In 2023, the chicken broth segment held the largest share in the Middle East broth market, and the bone broth segment is also expected to be the fastest-growing segment during the forecast period. Bone broth is a soupy preparation of bones and cartilage of chicken or beef. The demand for bone broth is rising at a rapid pace due to its versatile nutritional composition and the high protein content. Bone broth is rich in collagen which aids weight loss, relieves joint pain, and reverses skin aging. Bone broth also contains essential minerals such as calcium and magnesium which helps to improve bone health. The rising health consciousness among the Middle East population coupled with awareness of health benefits of broth are driving the Middle East broth market growth.
The Middle East broth market is segmented into Saudi Arabia, the UAE, Qatar, Kuwait, Jordan, Oman, Bahrain, and Rest of Middle East. In 2022, Saudi Arabia held the largest share of the Middle East broth market whereas Qatar expected to grow at the highest CAGR over the forecast period. Qatar is one of the important markets for broth in the Middle East. The rising demand for convenience yet nutritious food items and the substantial consumption of meat-based products is driving the demand for broth in the country. According to the Qatar Development Bank report, meat consumption in Qatar accounted for ~205,000 metric ton in 2020. Broth and stock cubes are essential ingredients to prepare meals, rice, soups, and stews with enhanced meaty flavor in Qatari households. The consumers in Qatar are exploring new brands and products, presenting strong growth potential for the broth manufacturers to expand their presence across the country. The strong foothold of the e-commerce sector enables the easy availability of different broth brands to consumers in Qatar, which is expected to further boost the growth of the Middle East broth market.
Broth manufacturers operating in Middle Eastern countries such as Saudi Arabia, the UAE, Qatar, Kuwait, Oman, Bahrain, and Jordan faced significant challenges due to supply chain constraints caused by nationwide lockdowns, trade bans, and travel restrictions. Disruptions in supply chains resulted in a shortage of raw materials, which affected the production and distribution of various products, eventually leading to price hikes. As broth is a regular grocery item in households in this region, the panic buying tendency during the initial phase of the COVID-19 pandemic led to the shortage of broth products. However, manufacturers were not permitted to operate at full capacities amid the lockdowns implemented by governments, which created a demand-supply gap.
In 2021, the governments of Middle East countries announced relaxations in previously imposed restrictions such as lockdowns, trade bans, and travel bans. The UAE was the first country in the region to relax the restrictions, and a majority of the shopping malls, supermarkets, and grocery stores were permitted to reopen at full capacity. All these factors resulted in faster recovery of the Middle East broth market.
Paarman Foods (Pty) Ltd, Podravka Inc, Basamh Marketing Co, Sottolestelle SRL, The Manischewitz Co, Campbell Soup Co, Kettle & Fire Inc, Brite Start LLC, Nestle SA, and Unilever Plc are among the leading players in the Middle East broth market. These companies are adopting strategies such as mergers & acquisitions and product launches to expand their geographic presence and consumer bases.
The overall Middle East broth market size has been derived using both primary and secondary sources. To begin the research process, exhaustive secondary research has been conducted using internal and external sources to obtain qualitative and quantitative information related to the market. Also, multiple primary interviews have been conducted with industry participants to validate the data and gain more analytical insights. Participants of this process include industry experts such as VPs, business development managers, market intelligence managers, and national sales managers-along with external consultants, including valuation experts, research analysts, and key opinion leaders-specializing in the Middle East broth market.