![]() |
市場調査レポート
商品コード
1383395
イヌリンの2030年までの市場予測:製品タイプ、形態、性質、エンドユーザー、地域別の世界分析Inulin Market Forecasts to 2030 - Global Analysis By Product Type (Jerusalem Artichoke Inulin, Agave Inulin, Chicory Inulin and Other Product Types), Form (Liquid and Powder), Nature, End User and By Geography |
||||||
カスタマイズ可能
|
イヌリンの2030年までの市場予測:製品タイプ、形態、性質、エンドユーザー、地域別の世界分析 |
出版日: 2023年11月01日
発行: Stratistics Market Research Consulting
ページ情報: 英文 200+ Pages
納期: 2~3営業日
|
Stratistics MRCによると、世界のイヌリン市場は2023年に17億5,000万米ドルを占め、予測期間中にCAGR 8.5%で成長し、2030年には31億米ドルに達すると予想されています。
イヌリンは水溶性食物繊維であり、バナナ、タマネギ、アスパラガス、チコリの根、リュウゼツラン、ニンニクなど、多種多様な穀物、果物、野菜に含まれるデンプン成分です。植物が自然に生成するイヌリンは、消化器系の健康を改善し、コレステロール値を低下させる可能性のある高繊維物質です。イヌリンはデンプン質の物質で、チコリの根をお湯に浸して得られる薬として最もよく使われています。イヌリンの低グリセミック指数は、血糖値とインスリンレベルを調整し、より良い血糖コントロールに貢献することができます。
医薬品分野の科学者たちは、様々な疾病の発生が増加した結果、顧客のための解決策を生み出すために、さらなる可能性を模索し、革新することができるようになりました。イヌリンは健康を促進する性質を持っているため、医薬品分野で様々な病気の治療に使用されることが増えています。多糖類であるイヌリンは、ドラッグデリバリーシステム、診断ツール、健康上の利点を付加した食物繊維など、幅広い治療用途があります。イヌリンは多くの健康上の利点があり、主に免疫システムを強化し、様々な消化器系の問題を治療するための薬に使用されています。ライフスタイルや食習慣の結果として、消費者の間で消化器系の問題が増加しているため、医薬品分野でのイヌリンの需要が増加しています。
付加的な食物繊維やプレバイオティック成分の存在は、世界のイヌリン市場の拡大を抑制すると予想されています。特に、食物繊維には多くの健康上の利点があります。さらに、血圧やコレステロール値を低下させることにより、食物繊維を多く摂取する人は、糖尿病、脳卒中、冠状動脈性心臓病、高血圧、肥満、いくつかの胃腸障害になる可能性がはるかに低くなります。その結果、食物繊維に対するニーズが高まっています。
イヌリン繊維の摂取は、糖尿病、肥満、コレステロールの減少に関連しており、栄養補助食品における食物繊維の需要が増加しています。イヌリンの利点には腸の健康維持が含まれます。食物繊維はアスリートにとって極めて重要です。イヌリンのような食物繊維は、便を軟らかくし、トレーニング前、トレーニング中、トレーニング後の筋肉のパフォーマンス、持久力、修復力を向上させるため、非常に有用です。そのため、栄養補助食品やスポーツ栄養業界の食物繊維生産者は、食物繊維食品から利益を得ています。このようなアスリートによるエネルギー補助食品の摂取の増加は、予測期間中のイヌリン市場の成長を後押しすると思われます。
イヌリン市場は、高い生産コストによって大きな制約を受ける可能性があります。イヌリンは一般的に、チコリの根やエルサレム・アーティチョークの塊茎のような供給源から、難しい抽出と精製の手順を経て得られます。この手順には、洗浄、粉砕、抽出、ろ過、乾燥など様々な工程があります。イヌリンの生産コストは、抽出・精製工程における特殊な機械、熟練した労働力、エネルギー集約的なプロセスの必要性によって左右されます。さらに、市場参入企業の収益性と競争力は、イヌリン製造のコスト構造によって影響を受ける可能性があります。
イヌリン市場はCOVID-19によって大きな影響を受けた。パンデミックの出現により、より健康的な食生活と栄養密度の高い食品を求める世界の動向が始まっています。その結果、あらゆる年齢層の顧客が健康サプリメントや免疫増強剤に投資するようになり、市場はより健康的で栄養密度の高い食品の消費に向かい始めました。その結果、イヌリン市場も驚異的な拡大を遂げました。
機能性食品および飲料セグメントが最大のシェアを占めると推定されます。飲食品業界はイヌリンのニーズが高いと予測されています。満腹感を促進し、消化管からのコレステロール吸収を減少させることで、消化器系の健康を改善します。チーズ、ヨーグルト、アイスクリーム、焼き菓子、菓子などは、イヌリンを使用する食品のほんの一例です。そのクリーミーな性質から、サラダドレッシングやマーガリンでは脂肪の代替品として役立っています。さらに、顧客のライフスタイルの変化、可処分所得の増加、天然成分への欲求の高まりが市場の拡大を後押ししています。
粉末セグメントは予測期間中に有利な成長が見込まれます。市場でイヌリンの大規模かつ頻繁に使用される形態は粉末です。イヌリンパウダーの用途は多様です。イヌリンパウダーは、様々な食品・飲料製品に添加するだけで、風味や粘度、外観を変えることなく利用できます。パウダー状であるため、ブレンドや分散が簡単で、メーカーも顧客も便利に使用できます。イヌリンパウダーの優れた保存安定性は、様々な飲食品用途に使用する上で極めて重要です。ベーキングや調理に使用される高温を含む様々な加工条件に耐えることができ、貯蔵寿命も長いです。
欧州の安定した成長率の主な要因のひとつは、特に飲食品用途において機能性成分の配合に有利な規制規則が存在することです。イヌリンの健康上の利点に関する意識の高まりと高齢化により、特に消化と便通を助ける飲食品と栄養補助食品用途において、イヌリン市場の拡大が見込まれています。
アジア太平洋は、日本、インドなどの新興経済国からのイヌリン需要の増加により、予測期間中に収益性の高い成長を示すことが期待されます。アジアの消費者の健康意識の高まりは、消費者の一人当たり所得の増加と相まって、アジアのイヌリン市場の成長に大きな影響を与えると予測されています。腸の健康を助ける製品の利点に関する消費者の意識の高まりは、食品調理や飲食品処方における機能性成分の使用に関する有利な規制政策と相まって、アジア太平洋のイヌリン市場の成長に貢献すると予想されます。
According to Stratistics MRC, the Global Inulin Market is accounted for $1.75 billion in 2023 and is expected to reach $3.10 billion by 2030 growing at a CAGR of 8.5% during the forecast period. Inulin is a soluble fiber and a starchy element found in a huge variety of cereals, fruits, and vegetables, such as bananas, onions, asparagus, chicory roots, agave, garlic, and others. Plants naturally produce inulin, a high-fiber substance with the potential to improve digestive health and lower cholesterol levels. Inulin is a starchy substance and is most commonly used for medicine obtained by soaking chicory roots in hot water. Inulin's low glycemic index can help regulate blood glucose and insulin levels, contributing to better glycemic control.
Scientists in the pharmaceutical sector have been able to innovate and search for additional possibilities to create solutions for customers as a result of the rising occurrence of various diseases. Because inulin possesses health-promoting qualities, it is increasingly used in the pharmaceutical sector to treat a wide range of illnesses. A polysaccharide, inulin has a wide range of therapeutic applications, such as a drug delivery system, a diagnostic tool, and a dietary fibre with added health advantages. It has numerous health advantages and is mostly used in medications to enhance the immune system and treat a variety of digestive issues. The rise in digestive issues among consumers as a result of lifestyle and eating habits has increased demand for inulin in the pharmaceutical sector.
The presence of additional dietary fibres and prebiotic components is anticipated to restrain the expansion of the global inulin market. In particular, dietary fibre has a number of health advantages. Additionally, by lowering blood pressure and cholesterol levels, those who consume a lot of dietary fibre have a much lower chance of getting diabetes, stroke, coronary heart disease, hypertension, obesity, and some gastrointestinal disorders. Consequently, there is a rising need for dietary fibre.
Consuming inulin fibre has been linked to reductions in diabetes, obesity, and cholesterol, which has increased demand for dietary fibres in nutraceutical products. The benefits of inulin include maintaining gut health. Dietary fibres are crucial for any athlete. Dietary fibres like inulin are highly helpful since they soften stools and improve muscle performance, endurance, and repair before, during, and after training. Therefore, dietary fibre producers in the nutraceutical and sports nutrition industries are benefiting from dietary fibre foods. This rise in the intake of energy supplements by athletes will boost the growth of the inulin market during the forecast period.
The inulin market may be severely constrained by high production costs. Through a difficult extraction and purifying procedure, inulin is generally obtained from sources like chicory roots or Jerusalem artichoke tubers. There are various processes in this procedure, such as washing, grinding, extraction, filtration, and drying. Inulin production costs are influenced by the need for specialised machinery, expert labour, and energy-intensive processes throughout the extraction and purifying process. Furthermore, the profitability and competitiveness of market participants might be impacted by the cost structure of inulin manufacturing.
The inulin market was significantly impacted by COVID-19. The pandemic's emergence started a global trend towards healthier eating practices and nutrient-dense foods. As a result, as customers of all ages started investing in health supplements and immune boosters, the market began to move towards the consumption of healthier and more nutrient-dense food. As a result, the market for inulin also experienced tremendous expansion.
The functional food & beverages segment is estimated to hold the largest share. The food and beverage industry is predicted to have a strong need for inulin. By promoting fullness and decreasing cholesterol absorption from the digestive tract, it improves digestive health. Cheese, yoghurt, ice cream, baked goods, and confections are just a few foods that use inulin. Due to its creamy nature, it serves as a fat alternative in salad dressings and margarine. Additionally, the market's expansion is aided by customers' changing lifestyles, rising disposable incomes, and increased desire for natural components.
The powder segment is anticipated to have lucrative growth during the forecast period. A large and often-used form of inulin on the market is in powder form. Application options for inulin powder are varied. It can simply be added to a variety of food and drink products without changing their flavour, consistency, or appearance. Both makers and customers will find it convenient to use because the powder form makes blending and dispersion simple. Excellent shelf stability in inulin powder is crucial for use in a variety of food and beverage applications. It can endure a variety of processing conditions, including high temperatures used in baking or cooking, and has a lengthy shelf life.
Europe commanded the largest market share during the extrapolated period. one of the main factors contributing to Europe's consistent growth rate is the existence of favourable regulatory rules for the incorporation of functional ingredients, particularly in food and beverage applications. Rising awareness about the health benefits of inulin and an aging population are expected to boost the inulin market, particularly in the food and beverage and dietary supplement applications, where the product aids digestion and bowel movement.
Asia Pacific is expected to witness profitable growth over the projection period, owing to the growing demand for inulin from emerging economies such as Japan, India, and others. Rising health consciousness among Asian consumers, coupled with increasing per capita income of consumers is projected to have a significant impact on the growth of inulin market of Asia. Rising consumer awareness regarding the product's benefits in aiding gut health, coupled with favourable regulatory policies regarding the use of functional ingredients in food preparation and beverage formulation is expected to contribute to the growth of inulin market in Asia Pacific.
Some of the key players in the Inulin Market include: Sudzucker AG, Adept Impex Private Limited, Cargill Inc., The Ingredient House, Cosucra Groupe Warcoing SA, Nova Green Inc., Sensus NV, Green Labs LLC, Beneo, Ciranda Inc., Tierra Group, Fenchem, Fuji Nihon Seito Corporation, Shandong Baolingbao Biotechnology Co. Ltd, Jarrow Formulas and Wuxi Cima Science Co. Ltd.
In March 2022, Sensus, a Dutch co-op member, announced its plans to expand the production of chicory root fiber (inulin) to meet the growing demand for natural prebiotics in plant-based foods and supplements.
In December 2021, Beneo, a functional ingredient manufacturer, invested EUR 30 million in expanding its capacity for producing prebiotic chicory fiber roots in Chile and Belgium. The expansion would increase the production of chicory root fiber inulin by over 40% to meet customer demand and promote the growth of the inulin market.