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市場調査レポート
商品コード
1434007
イヌリンの市場規模:製品、性質、用途、形態別・予測 2024年~2032年Inulin Market Size - By Product (Chicory Root Inulin, Jerusalem Artichoke Inulin (High-performance Inulin)), Nature, Application, Form & Forecast, 2024 - 2032 |
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カスタマイズ可能
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イヌリンの市場規模:製品、性質、用途、形態別・予測 2024年~2032年 |
出版日: 2024年01月10日
発行: Global Market Insights Inc.
ページ情報: 英文 120 Pages
納期: 2~3営業日
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イヌリンの市場規模は2024年から2032年にかけてCAGR 6.2%以上で拡大すると予測されており、消化器系の健康改善や体重管理などの健康効果に対する意識の高まりが原動力となっています。
飲食品分野における天然成分や機能性成分への需要の高まりが、プレバイオティクスとしてのイヌリンの人気を高めています。さらに、生活習慣病の増加により、消費者はより健康的な食生活を求めるようになっています。
食品処方における革新と様々な提供物へのイヌリンの組み込みは、製品消費に拍車をかけると思われます。例えば、2023年5月、オーストラリアの飲料ブランドであるBlume Prebiotic Tonicは、アカシア食物繊維、エルサレム・アーティチョーク・イヌリン、チコリ根イヌリンを含む植物繊維プレバイオティクスで構成され、天然成分で健康的な腸内マイクロバイオームを促進する腸に優しいソーダシリーズを発表しました。さらに、医薬品や栄養補助食品への応用範囲の拡大は、業界の成長をさらに補完します。
イヌリン産業は、製品、性質、形態、用途、地域に分別されます。
液状セグメントの市場価値は、2032年まで5.7%の成長率で上昇すると推定されます。これは、液体イヌリンを飲食品や液体食品に取り入れることの利便性に起因しています。液体形態は統合が容易で、機能性飲料への応用をさらに強化し、消化器系の健康を促進します。さらに、便利で機能的な飲食品オプションに対する消費者の嗜好の高まりが、このセグメントの拡大を後押しします。
用途別では、動物飼料分野がイヌリン市場で大きなシェアを占めると予測され、2032年までのCAGRは6.9%です。この成長は、動物栄養におけるプレバイオティクスとしてのイヌリンの認知度向上によるものです。最近、動物飼料における天然成分や機能性成分の需要が大幅に増加しています。消化器の健康を促進し、栄養吸収を改善し、全体的な動物の幸福をサポートする重要な役割は、製品の魅力をエスカレートさせる。
地域的には、アジア太平洋地域のイヌリン市場規模は、2024年から2032年の間に6.5%のCAGRを描くと予測されています。健康とウェルネスへの関心の高まりが、天然素材や機能性素材への需要の高まりにつながっています。さらに、イヌリンの消化器系の健康効果に対する意識の高まりと、様々な食品への応用の多様性が、この地域の市場拡大を後押しします。
Inulin market size is projected to expand at over 6.2% CAGR from 2024 to 2032, driven by increasing awareness of health benefits, such as digestive health improvement and weight management. The growing demand for natural and functional ingredients in the food & beverage sector is increasing the popularity of inulin as a prebiotic. Additionally, the rising prevalence of lifestyle-related diseases is encouraging consumers to seek healthier dietary choices.
Innovations in food formulations and the incorporation of inulin in various offerings will add to the product consumption. For instance, in May 2023, Blume Prebiotic Tonic, an Australian beverage brand, introduced a gut-friendly soda range, comprising plant fiber prebiotics, including acacia fiber, Jerusalem artichoke inulin, and chicory root inulin for promoting a healthy gut microbiome with natural ingredients. Moreover, expanding application scope in pharmaceuticals and dietary supplements will further complement the industry growth.
The inulin industry is segregated into product, nature, form, application, and region.
The market value from the liquid form segment is estimated to rise at 5.7% growth rate through 2032. This can be attributed to the convenience of incorporating liquid inulin into beverages and liquid food products. Liquid form offers easy integration, further enhancing application in functional drinks and promoting digestive health. Moreover, the increasing consumer preference for convenient as well as functional food and beverage options will fuel the segment expansion.
In terms of application, the animal feed segment is projected to accumulate sizeable share of the inulin market, depicting 6.9% CAGR through2032. The growth is due to the increasing recognition of inulin as a prebiotic in animal nutrition. Lately, the demand for natural and functional ingredients in animal feed has substantially increased. Significant role in promoting digestive health, improving nutrient absorption, and supporting the overall animal well-being will escalate the product appeal.
Regionally, the Asia Pacific inulin market size is projected to depict 6.5% CAGR between 2024 and 2032. The increasing focus on health and wellness is leading to the heightened demand for natural and functional ingredients. Furthermore, the growing awareness of digestive health benefits of inulin coupled with its application versatility in various food products will drive the regional market expansion.