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市場調査レポート
商品コード
1383392
飲料用炭酸マシンの2030年市場予測:タイプ別、飲料タイプ別、流通チャネル別、地域別の世界分析Carbonation Machines in Beverage Market Forecasts to 2030 - Global Analysis By Type, Beverage Type, Distribution Channel and By Geography |
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カスタマイズ可能
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飲料用炭酸マシンの2030年市場予測:タイプ別、飲料タイプ別、流通チャネル別、地域別の世界分析 |
出版日: 2023年11月01日
発行: Stratistics Market Research Consulting
ページ情報: 英文 200+ Pages
納期: 2~3営業日
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Stratistics MRCによると、飲料用炭酸マシンの世界市場は2023年に66億4,000万米ドルを占め、予測期間中にCAGR 9.6%で成長し、2030年には126億1,000万米ドルに達する見込みです。
飲料用炭酸マシンは、炭酸ガスを溶解した人気の飲料である炭酸清涼飲料を製造するために使用されます。炭酸飲料の製造、混合、炭酸化、包装のための機器には様々な機械やシステムが含まれます。ミキシングタンクのような飲料加工機器は、砂糖、水、濃縮液などを飲料業界に不可欠な割合で混合するために使用されます。炭酸飲料用のソーダファウンテンマシンディスペンサーは、レストラン、コンビニエンスストア、売店などで広く見られます。この装置は、炭酸ガスとフレーバーシロップを様々なフレーバーの冷えた水と混ぜ合わせる。
技術開拓は、市場でますます人気が高まる大きな動向となっています。炭酸飲料加工機器業界の主要市場参入企業の焦点は、革新的な技術の開発です。プロフィルVシリーズは、先進の電子HMIインターフェイスを採用し、レシピに基づいたチェンジオーバーとシンプルで再現性の高い充填工程を提供します。その結果、チェンジオーバー期間も短縮され、全体的な製造能力が向上します。Pro Fill Vは、従来のFill-to-Level缶充填機に比べ、充填精度が3倍向上しています。市場拡大は、AI充填技術の精度向上が後押ししています。
炭酸充填機を導入する際の大きなハードルは、特に資金が限られている新興企業や小規模企業にとっては、その初期コストです。大量生産に使用される業務用機器は、特に価格が高くなる可能性があります。しかし、飲料事業において炭酸化装置を入手し、稼働させるために必要な財政投資は、コスト上の制約となります。炭酸マシンのコストは、機能、容量、サイズ、ブランドの評判によって異なる場合があります。コストの高さは、市場拡大を妨げる主な大きな障壁です。
炭酸マシンは、持続可能性への取り組みを支援することができます。企業は、使い捨てのペットボトルや缶を使用しないことで、環境への影響を軽減することができます。さらに、化学添加物に頼る従来の炭酸化技術に比べ、CO2タンクやカートリッジの使用はより環境に優しい可能性があります。したがって、飲料用炭酸マシンの市場需要は拡大しています。
炭酸飲料の加工市場は、製造工程で必要とされるエネルギーが高いため拡大できないです。炭酸飲料の製造には、炭酸化、混合、冷却、包装などいくつかの工程があり、そのすべてに大量のエネルギーが必要です。飲食品業界では持続可能性とエネルギー効率を重視する傾向が強まっており、これが市場の課題となっています。こうした要因が市場の需要を妨げています。
世界のサプライチェーンはパンデミックによって混乱し、炭酸化装置と関連部品の製造と納入に影響を及ぼしています。製造業者は原材料の調達、生産ツールの調達、完成品の納入が困難になり、供給遅延や供給不足が発生する可能性があります。流行病は飲料市場の消費者の嗜好にも影響を与えています。包装済み炭酸飲料に含まれる糖分やその他の添加物は、健康志向の人々から厳しい目で見られるようになっています。このため、自家製飲料や個人向け飲料の需要が高まっており、炭酸化装置が不可欠となっています。
砂糖溶解器セグメントが最大のシェアを占めると推定されます。処理と砂糖溶解の手順は、炭酸清涼飲料を製造する上で極めて重要な手順の2つです。炭酸飲料メーカーは、既製の液糖を利用するよりも、砂糖の結晶を溶解し、得られたシロップを代わりに使用するという、よりコスト効率の高い代替手段を有しています。消費者の健康志向の高まりが低カロリー炭酸飲料市場の成長を後押ししており、これが同分野の成長を後押しするとみられます。その結果、砂糖溶解器のニーズが増加すると思われます。
機能性飲料分野は、予測期間中に有利な成長を遂げると予測されます。飲料業界において「機能性飲料」とは、単純な味覚や炭酸マシンでの水分補給を超えた飲料の一種を指します。これらの飲料は、特定のウェルネス効果や健康効果を提供するために余分な成分を加えて設計されており、特定の目的や要件に対応することが多いです。飲料産業で使用される炭酸マシン市場の「機能性飲料」分野は、ダイナミックに拡大しているカテゴリーです。炭酸マシンは、「機能性飲料」市場向けに、楽しい発泡性またはスパークリングのテクスチャーを維持しながら、飲料に健康成分を加える柔軟な方法を提供します。
この地域の飲料用炭酸マシン市場を牽引する主な要因は、炭酸清涼飲料の消費量が増加していることです。加えて、PepsiCo, Inc.やThe Coca-Cola Companyのような主要な競合他社が存在することも、北米市場の需要を後押ししています。The Coca-Cola CompanyによるPoweradeのようなスポーツドリンクの製造・販売が炭酸飲料の需要を押し上げ、それが飲料用炭酸マシンの需要を押し上げています。
アジア太平洋は、低コストで資源を入手でき、熟練した労働力を有し、アジア太平洋の様々な地域で急速な都市化が進んでいることに加え、欧米の食習慣やライフスタイルの影響により、人々の間で炭酸飲料の消費が増加しているため、予測期間中に収益性の高い成長が見込まれます。炭酸飲料を加工するための機器の需要は、企業が製造施設を拡大するにつれて増加しています。海外ブランドの炭酸飲料の需要もこの地域で増加しています。訓練された労働力の利用可能性も、効果的な製造を促進し、企業が地域の拡大する需要を満たすことを可能にするため、市場の拡大に役立っています。
According to Stratistics MRC, the Global Carbonation Machines in Beverage Market is accounted for $6.64 billion in 2023 and is expected to reach $12.61 billion by 2030 growing at a CAGR of 9.6% during the forecast period. Carbonated beverage processing equipment is used to produce carbonated soft drinks, which are popular beverages that contain dissolved carbon dioxide gas. A variety of machines and systems are included in the equipment for producing, mixing, carbonating, and packaging carbonated beverages. Beverage processing equipment like mixing tanks is used to mix sugar, water and concentrate on the beverage industry's essential proportions. Soda fountain machine dispensers for carbonated soft drinks are widely seen in restaurants, convenience stores, and concession stands. This device combines carbon dioxide and flavoured syrup with chilled water in diverse flavours.
Technology development has become a major trend that is becoming more and more popular in the market. The focus of major market players in the carbonated beverage processing equipment industry is on developing innovative technologies. The Pro Fill V Series uses an advanced electronic HMI interface to provide recipe-based changeovers and simple, repeatable filler processes. Changeover periods also go shorter as a result, enhancing overall manufacturing capacity. The Pro Fill V gives three times more filling accuracy than conventional fill-to-level can fillers. The market expansion is aided by the accuracy with which AI filling technology has increased.
A major hurdle to obtaining a carbonation machine can be its initial cost, especially for startups or small firms with limited funding. Commercial-grade equipment used for high-volume manufacturing can be especially pricey. However, the financial investment necessary to acquire and run carbonation devices in the beverage business is a cost constraint. The cost of carbonation machines might vary according to features, capacity, size, and brand reputation. The high cost is the main significant barrier that hampers market expansion.
Carbonation equipment could assist with sustainability initiatives. Businesses can lessen their environmental impact by not using single-use plastic bottles or cans. Additionally, compared to conventional carbonation techniques that rely on chemical additives, the use of CO2 tanks or cartridges may be more environmentally benign. Therefore, the market demand for carbonation machines in beverages is expanding.
The market for processing carbonated beverages is unable to expand due to the high energy requirements of the manufacturing process. The production of carbonated beverages takes several steps, including carbonation, mixing, cooling, and packaging, all of which demand a large amount of energy. The food and beverage industry's increasing emphasis on sustainability and energy efficiency poses a challenge to the market. These factors hinder market demand.
Global supply chains have been disrupted by the pandemic, which has had an impact on the manufacture and delivery of carbonation equipment and related parts. Manufacturers might experience difficulties locating raw materials, procuring production tools, and delivering finished goods, which might cause delays and a shortage of supplies. The epidemic has also impacted consumer preferences in the beverage market. The sugar content and other additives in pre-packaged carbonated drinks have come under increased scrutiny from health-conscious people. Because of this, there is an increasing demand for homemade or personalised beverages, where carbonation equipment is essential.
The sugar dissolvers segment is estimated to hold the largest share. The treatment and sugar dissolving procedure are two of the crucial steps in producing carbonated soft drinks. Manufacturers of carbonated soft drinks have a more cost-effective alternative to utilising ready-made liquid sugar: dissolving sugar crystals and using the resulting syrup instead. Increasing health consciousness among consumers has fuelled the growth of the low-calorie carbonated beverage market, which is likely to aid the growth of the segment. As a result, there will be an increase in the need for sugar dissolvers.
The functional drinks segment is anticipated to have lucrative growth during the forecast period. In the beverage industry, "functional drinks" refers to a class of beverages that go beyond simple taste and hydration in carbonation machines. These beverages are designed with extra components to offer certain wellness or health benefits, frequently catering to a specific purpose or requirement. The "Functional Drinks" area of the carbonation machine market, which is employed in the beverage industry, is a dynamic and expanding category. Carbonation machines offer a flexible way to add healthy components to beverages while retaining a delightfully effervescent or sparkling texture for the "functional drinks" market.
North America commanded the largest market share during the extrapolated period The key driver driving the market for carbonated beverage processing equipment in this region is the rising consumption of carbonated soft drinks, which is due to their high caffeine content and appeal to the millennial generation. Additionally, the existence of major industry competitors like PepsiCo, Inc. and The Coca-Cola Company fuelled demand in North America for this market. The Coca-Cola Company's production and marketing of sports drinks like Powerade are driving up demand for carbonated soft drinks, which is driving up demand for carbonated beverage processing equipment.
Asia Pacific is expected to witness profitable growth over the projection period due to the availability of resources at a low cost and a skilled workforce and rapid urbanization of various areas in the Asia-Pacific region as well as the increase in consumption of carbonated beverages among people due to the influence of western eating habits and lifestyle. Demand for equipment for processing carbonated beverages is increasing as businesses expand their manufacturing facilities. The demand for foreign brands of carbonated soft drinks has also increased in the region. The availability of a trained workforce also helps the market expand since it promotes effective manufacturing and enables businesses to satisfy the region's growing demand.
Some of the key players in the Carbonation Machines in Beverage Market include: Alfa Laval AB, GEA Group Aktiengesellschaft, Mitsui Sugar Co., Ltd., Krones AG, Tetra Laval Group, Statco Engineering & Fabricators Inc., Van Der Molen GmbH, SPX Corporation, Due Di Squeri Donato & CSPA, Water Systems S.R.L., Seppelec Sl, TCP Pioneer Co. Ltd, Tetra Pak International S.A, Pentair plc, Shreeji Projects and Ajinomoto Health & Nutrition North America, Inc.
In October 2021, Tetra Pak formed a partnership with Poka, a web and mobile app designed for manufacturers to support factory training, knowledge building, and communication. This partnership aimed to empower workers in food production with the tools & training required to practice zero-waste procedures in food manufacturing plants.
In September 2021, GEA introduced Batch2Flow, a solution that secures the food production process, and saves energy and water. This solution helps to decrease the usage of cleaning chemicals. The Batch2Flow GEA experts have developed the absent connection between mixing and forming, which comes with additional advantages for food safety.