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市場調査レポート
商品コード
1444140
カシューバリューチェーン分析:市場シェア分析、業界動向と統計、成長予測(2024~2029年)Cashew Value Chain Analysis - Market Share Analysis, Industry Trends & Statistics, Growth Forecasts (2024 - 2029) |
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カスタマイズ可能
適宜更新あり
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カシューバリューチェーン分析:市場シェア分析、業界動向と統計、成長予測(2024~2029年) |
出版日: 2024年02月15日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 70 Pages
納期: 2~3営業日
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カシューナッツ市場規模は2024年に87億8,000万米ドルと推定され、2029年までに109億8,000万米ドルに達すると予測されており、予測期間(2024年から2029年)中に4.60%のCAGRで成長します。
カシューナッツの栽培は、個々の生産者と生産者協同組合が主な利害関係者として、それぞれのバリューチェーンの適切に構築された段階で行われます。しかし、カシューナッツの栽培は個々の農場に非常に集中しており、規模や面積が比較的小さい協同組合の一部として運営されている生産者は少数です。
アフリカの政府は市場を改革し、制度的インフラを活性化しています。たとえば、「アフリカカシューイニシアチブ」は、カシュー市場のバリューチェーンに沿った一次生産、加工、市場のつながりの改善に貢献してきました。このプロジェクトは、ベニン、ブルキナファソ、コートジボワール、ガーナ、モザンビークのアフリカ 5か国のカシューナッツ農家と加工業者が国際基準を満たすのを支援するために、生産プロセスのすべての段階で助言サービスとトレーニングを利用しています。このプロジェクトは主に、生産者と加工業者が製品の収量と品質を向上させ、チェーンに沿ってビジネス関係者を結び付けることをサポートすることに焦点を当てています。
さらに、カシューナッツの生産性を高めるために、ベトナム中南部沿岸農業科学研究所(ASISOV)はさまざまな種類のカシューナッツをテストし、試験生産により高い生産性をもたらしました。これらの品種は農業農村開発省(MARD)によって認められ、大量生産が開始されました。
さらに、2022年2月には、欧州、アメリカ、中国市場へのアクセスを目的として、ベトナムはEU・ベトナム自由貿易協定(EVFTA)、英国・ベトナムFTA(EVFTA)、環太平洋パートナーシップのための包括的かつ先進的な協定(CPTPP)を締結しました。したがって、これらの政府の取り組みにより、国のカシューナッツの生産が増加します。
アジア太平洋地域にはインドやベトナムなどの大規模なカシュー生産国が存在するにもかかわらず、一貫してカシューナッツの輸入国となっています。消費という点では、インドは世界をリードする国です。ベトナムはカシューナッツの生産で世界をリードしており、他の国際市場へのカシューナッツの重要な輸出国でもあります。
アジア太平洋は世界最大のカシューナッツ消費国です。近年、通常の食事や健康的なインスタントスナックにカシューナッツを使用することへの関心が高まっています。革新的なカシューナッツベースの消耗品を生産するメーカーの数が増加し、若者と高齢者の両方の消費者を魅了しています。たとえば、地元の味覚に訴える、ローストしてスパイスでコーティングしたカシューナッツがインドに導入されました。
毎日のナッツ摂取を重視する「中国居住者の食事ガイドライン」と呼ばれる国民健康政策が始まって以来、ナッツは中国の食生活の主要な要素となっています。カシューナッツ輸入量の増加は、中国のナッツメーカーがカシューナッツを含む「デイリーナッツ」をすぐに食べられるパッケージで販売する新製品キャンペーンにより、国内のカシューナッツ市場を牽引したことも影響している可能性があります。
The Cashew Market size is estimated at USD 8.78 billion in 2024, and is expected to reach USD 10.98 billion by 2029, growing at a CAGR of 4.60% during the forecast period (2024-2029).
Cashew cultivation happens in a well-constructed stage in the respective value chain, with individual growers and grower cooperatives as the primary stakeholders. However, cashew cultivation is highly concentrated on individual farms, while an insignificant number of growers operate as part of cooperatives, which are relatively minor in size and area.
Governments of Africa are reforming markets and revitalizing institutional infrastructure. For instance, "The African Cashew Initiative" has been helping to improve primary production, processing, and market linkages along the value chain of the cashew market. The project uses advisory services and training at all stages of the production process to help cashew farmers and processors in five African countries, namely Benin, Burkina Faso, Ivory Coast, Ghana, and Mozambique, to meet international standards. This project mainly focuses on supporting producers and processors to increase the yield and quality of their products and link the business players along the chain.
Furthermore, for increased cashew productivity, the Agricultural Science Institute for Southern Coastal Central of Vietnam (ASISOV) tested wide varieties of cashews, with trial production resulting in high productivity. These varieties were recognized by the Ministry of Agriculture and Rural Development (MARD) and put into mass production.
Further, in February 2022, to access the European, American, and Chinese markets, Vietnam undertook the EU-Vietnam Free Trade Agreement (EVFTA), UK-Vietnam FTA (EVFTA), and Comprehensive and Progressive Agreement for Trans-Pacific Partnership (CPTPP). Therefore, these government initiatives boost the country's cashew production.
Asia-Pacific has been a consistent importer of cashew kernels despite the presence of large cashew-producing countries, such as India and Vietnam, in the region. In terms of consumption, India is the leading country in the world. As Vietnam leads in the production of cashews worldwide, it is also a significant exporter of the same to other international markets.
Asia-Pacific is the largest consumer of cashew nuts in the world. In recent years, there has been an increasing interest in the use of cashew nuts in regular diets and healthy ready-to-eat snacks. The rising number of manufacturers producing innovative cashew-based consumables has taken both the young and geriatric consumers by stride; for example, roasted and spice-coated cashew nuts, that appeal to the local palate, were introduced in India.
Nuts have become a primary component in the Chinese diet since the inception of the National Health Policy called 'Dietary Guidelines for Chinese Residents', which emphasizes daily nut consumption. The increased cashew nut imports may also be attributed to the new product campaign of selling 'daily nuts', including cashews, in ready-to-eat packages, by Chinese nut manufacturers, thus driving the cashew nut market in the country.