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市場調査レポート
商品コード
1198848
酵母・酵母エキス市場- 成長、動向、予測(2023年-2028年)Yeast and Yeast Extract Market - Growth, Trends, and Forecasts (2023 - 2028) |
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酵母・酵母エキス市場- 成長、動向、予測(2023年-2028年) |
出版日: 2023年01月23日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 105 Pages
納期: 2~3営業日
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世界の酵母・酵母エキス市場は、予測期間(2023年~2028年)にCAGR9.11%で成長すると予測されています。
COVID-19は、レストラン、ホテル、カフェの突然の閉鎖により、食品・飲料産業に影響を与え、その結果、酵母エキス市場の成長における動物飼料アプリケーションに悪影響を与えています。北米や欧州地域ではスープの消費量が多く、酵母エキスは缶詰スープや塩味のスナック、シチューに利用されており、酵母・酵母エキス市場の成長を後押ししています。2020年半ばには、欧州において、多忙なライフスタイルによるコンビニエンスフードの消費増に伴い、栄養酵母エキスの需要が増加し、有機酵母の使用量も急増しています。
食品や食品・飲料などのエンドユーザー部門からの需要増は、酵母・酵母エキス市場の成長に大きく寄与しています。パン酵母は、ベーカリー製品の品質を向上させるために広く使用されているため、巨大な市場があります。コロナウイルスの大流行により、酵母・酵母エキス原料の供給に大きな混乱が生じ、それが食品・飲料分野の成長を妨げているようです。COVID-19の急増時に世界市場における酵母エキスの異なる代替品の可用性と容易なアクセスにより、予測期間にわたって市場の成長が阻害されます。例えば、食品医薬品局は、HVPとHAP、食品&飲料でのアプリケーションのためのMSGへのGRASステータスに合意し、これは世界市場における酵母エキスの需要に影響を与えました。
さらに、有機酵母の提供に対する需要の増加は、酵母市場の主要な動向の1つです。有機食品原料は、有機製品に関連する健康上の利点のために、牽引力を増しています。酵母・酵母エキスは、栄養補助食品、焼成製品、プロバイオティクスに高度に利用されています。それとは別に、破砕性酵母は抗生物質を作るためにいくつかの医療目的で利用されており、順番に酵母・酵母エキス市場の世界の成長を後押ししています。
パンは小麦粉の生地とパン酵母から作られるため、パン酵母の需要を牽引しています。さらに、ケーキのような包装された焼き菓子は、今後数年間で大きな需要を示すことが期待されます。これは、主に世界中の子供の間で、包装されたケーキをスナックとして食べることへの嗜好が高まっているためです。アジア太平洋地域を中心とした核家族化の進展により、費用対効果が高く入手しやすい主食であるパンの消費量が増加し、ベーカリー製品の需要が高まり、パン酵母の使用量も増加しています。また、パンやベーカリー製品の売上は、フリーフロムレンジや特殊パンの需要の継続的な急増と小売価格へのインフレの影響によって駆動されており、さらにパンやベーカリー製品アプリケーションでパン酵母の需要を推進している、しかし、世界中のイタリア料理の需要の上昇と様々なメーカーが製造しながらビーガンチーズのパン酵母を利用した最新の製品の技術革新をもたらしました。
北米は世界の酵母・酵母エキス市場の主要地域の一つであり、クリーンラベル原料や添加物、きれいな味と香りを示すフレーバーや風味増強剤への強い需要が、酵母・酵母エキスの市場成長をエスカレートさせています。欧州では、加工食品の需要の増加と健康志向の製品に関する意識の高まりが、同地域のパン酵母市場の成長を著しく推進し、それが研究対象市場の成長を牽引しています。アジア太平洋地域の酵母および酵母エキス市場は、焼き菓子や菓子類の消費量の増加により牽引されています。また、さまざまな経済圏でエネルギーミックスが進化していることから、この地域におけるバイオエタノール酵母の可能性も有望視されています。さらに、膨大な量の酵母がAB Mauri、Lesaffre、Angel yeast、Biosukeenなどのいくつかの主要企業によって製造・供給されていることから、中国は酵母・酵母エキス市場で市場を独占しています。
酵母・酵母エキスは、世界中に多数の世界プレーヤーが存在する非常に断片的な市場です。酵母・酵母エキス市場における世界の主要プレイヤーには、ABFグループ、エンジェル酵母株式会社、バイオスプリンガー、Chr.Hansen、興人ライフサイエンスなどがあります。このような要因から、主要なプレーヤーは、統合を達成し、彼らの提供を最適化するために彼らの主要な戦略の一つとして、合併や買収に着手しています。しかし、これらの企業は、さまざまな製品セグメントの要件に対応するために、新興市場がもたらす機会を活用し、製品ポートフォリオを拡大することに注力しています。巨大メーカーは、エンドユーザー業界の要件に基づいてニッチで革新的な製品を開発するために、研究開発への取り組みを強化しています。
Global Yeast and Yeast Extract Market are projected to grow at a CAGR of 9.11% during the forecast period (2023 - 2028).
COVID-19 has impacted the food and beverage industry with the sudden shut down of restaurants, hotels, and cafes, which in turn has adversely impacted animal feed application on yeast extract market growth. The consumption of soup is higher in North American and European regions, and yeast extract is being utilized in making canned soups and in salty snacks and stews, which boosts the yeast and yeast extract market growth. Within the mid of 2020, the demand for nutritional yeast extract has increased in Europe with the rising consumption of convenience foods due to hectic lifestyles, which, in turn, is surging the usage of organic yeast.
The increasing demand from the end-user sectors, such as food and beverages, is significantly contributing to the growth of the yeast and yeast extracts market. There is a huge market for baker's yeast, as it is extensively used for enhancing the quality of bakery goods. The coronavirus pandemic situation has created an immense disruption in the supply of yeast and yeast extract ingredients which seems to hinder the food & beverages sector's growth. With the availability and easy accessibility of different alternatives of yeast extract in the global market during the surge of COVID-19, the market growth is disrupted over the forecast period. For instance, Food and Drug Administration has agreed on HVPs and HAPs, GRAS status to MSG for applications in food & beverages, which impacted the demand for yeast extract in the global market.
Moreover, the increasing demand for organic yeast offerings is one of the key trends in the yeast market. Organic food ingredients are gaining traction, owing to the health benefits associated with organic products. The yeast and yeast extract are highly utilized in nutritional supplements, baked products, and probiotics. Apart from that, the breaker's yeast is being utilized for several medical purposes for making antibiotics which in turn boosts the growth of the yeast and yeast extract market globally.
Currently, bread is a food staple in many cultures across the globe, which is majorly driving the demand for baker's yeast, as bread is typically made from wheat flour dough and baker's yeast. Moreover, packed baked goods, such as cakes, are expected to witness significant demand in the upcoming years, owing to the rising preference for eating packed cakes as snacks, mainly among children across the globe. Rising consumption of bread as it is cost-effective and easily available staple food, along due to the increasing number of nuclear families, mainly in the Asia-Pacific region, has led to a boost in demand for bakery products which in turn increases the utilization of baker's yeast. Furthermore, bread and bakery product sales have been driven by the ongoing surge in demand for free-from ranges and specialty bread and the impact of inflation on retail prices, which is further driving the demand for baker's yeast in bread and bakery product application, however, with the rising demand for Italian cuisine all over the world various manufacturers bringing forward latest product innovations with the utilization of baker's yeast while manufacturing vegan cheese.
North America is one of the leading regions in the global yeast and yeast extracts market, driven by robust demands for clean label ingredients and additives - flavors and flavor enhancers exhibiting clean taste and aroma are escalating the market growth of yeast and yeast extracts. In Europe, increasing demand for processed foods, coupled with increasing awareness about health-conscious products, is significantly propelling the growth of the bakers' yeast market in the region, which is, in turn, driving the growth of the market studied. The Asia-Pacific market for yeast and yeast extracts is driven by the growing consumption of baked goods and confectionery products. The potential for bio-ethanol yeast in this region is also promising, given the evolving energy mix of different economies. Moreover, China dominates the market in the yeast and yeast extract market as the huge volume of yeast is being manufactured and supplied by several leading players like AB Mauri, Lesaffre, Angel yeast, and Biosukeen, among others.
The yeast and yeast extract is a highly fragmented market with the presence of a large number of global players across the globe. Some of the major key players in the yeast and yeast extract market globally include ABF Group, Angel Yeast Co., BioSpringer, Chr. Hansen, Kohjin Life Sciences, among others. Owing to this factor, the key players are embarking on mergers and acquisitions as one of their key strategies to achieve consolidation and optimize their offerings. However, These players focus on leveraging opportunities posed by the emerging markets to expand their product portfolio in order to cater to the requirements of various product segments. The giant manufacturers have intensified their R&D efforts in order to develop niche and innovative products based on the requirements of the end-user industry.