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市場調査レポート
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1627888

豆類粉市場:将来予測 (2025年~2030年)

Pulse Flour Market - Forecasts from 2025 to 2030


出版日
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英文 142 Pages
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即日から翌営業日
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価格表記: USDを日本円(税抜)に換算
本日の銀行送金レート: 1USD=144.06円
豆類粉市場:将来予測 (2025年~2030年)
出版日: 2024年12月19日
発行: Knowledge Sourcing Intelligence
ページ情報: 英文 142 Pages
納期: 即日から翌営業日
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概要

豆類粉 (パルスフラワー) 市場は、予測期間中に11.27%の複合年間成長率で成長し、2025年の442億6,100万米ドルから2030年には744億9,200万米ドルの市場規模に達すると予測されています。

伝統的な農業システムと近代的な食品加工は、豆類の栄養面での利点に気づいています。豆類には、複合炭水化物、食物繊維、ミネラル、植物化学物質、タンパク質、ビタミンが含まれるが、これらに限定されないです。豆類は、血糖値を下げ、糖尿病、心臓病、肥満などの慢性的な健康問題を予防し、炎症を最小限に抑え、血中コレステロールを低下させ、消化を改善します。今後数年間で、パルスの消費量は世界全体で一人当たり7キロになると予想されています。また、豆類は妊娠中の胎児異常の予防に重要な役割を果たすことが知られています。さらに、乳児を母乳から離乳させるために作られた食品は、特に穀類由来の粉にある種の豆類粉を加えることによって濃縮することができます。

人口の30%がベジタリアンであると言われるインドのような国では、豆類由来の粉も伝統的な料理に欠かせない要素となっています。ひよこ豆製品のなかでも、分割したグラムを少量ずつ製粉して得られるひよこ豆粉は、いくつかの甘い料理や風味豊かな料理の主要な材料であり、全国的に広く消費されています [出典:FAO]。

植物ベースの代替食品への需要と菜食主義への衝動は、豆類粉市場の拡大を促す強力な要因です。豆類は、健康上、倫理上、あるいは環境上の理由から、植物ベースの食生活を取り入れやすくするための万能で栄養価の高い食材として注目されています。豆類は、植物性スナック、焼き菓子、パスタ、高タンパク質、食物繊維、必須微量栄養素を含む代替肉など、様々なビーガンおよびベジタリアン向け食品に幅広く使用されています。

この動向は、持続可能性に対する意識の高まりにも支えられています。パルス栽培は、従来の動物性タンパク質源よりも環境フットプリントが低いからです。小売業や外食産業では、革新的な豆類ベースの製品を容易に入手できるため、今後数年間は成長の勢いが維持されるでしょう。

豆類の輸出入の増加は、今後数年間の豆類粉市場にプラスの影響を与えると予想されます。例えば、Directorate General of Commercial Intelligence and Statisticsによると、インドは世界の豆類貿易の主要プレーヤーとして台頭し、2023-24会計年度には626,653.80トンの豆類を輸出しました。この輸出活動は56億8,940万クローネ (6億8,690万米ドル) 相当の収益を生み出し、同国の旺盛な農業能力と国際市場におけるインド産豆類の旺盛な需要を裏付けています。

同様に、米国農務省 (USDA) によると、米国の豆類輸出は2023年に総額9億7,863万米ドル、105万トンとなり、世界の需要の継続的な伸びを示しています。過去3年間の年間平均輸出額は7億9,163万米ドルで、複合平均成長率は2.2%であった (2014年~2023年) 。主な輸出市場は、メキシコ (2億1,897万米ドル)、カナダ (2億1,011万米ドル)、次いで欧州連合 (1億4,182万米ドル)、ドミニカ共和国 (5,373万米ドル)、中国 (4,922万米ドル) です。これらの数字は、高品質な農産物と国際的なパートナーシップの拡大に支えられた米国の豆類の世界市場における地位の高さを物語っています。

豆類粉市場の地理的展望:

  • 北米地域が豆類粉市場で大きなシェアを占めると予想されます。

北米は、ライフスタイルの変化と世界の環境意識の高まりにより、豆類粉市場で最大の市場シェアを占めると予想されます。菜食主義者の増加、非遺伝子組み換え、グルテンフリー、天然素材への需要の高まりにより、大手企業は消費者の関心を集め、市場の主導権を握るために製品の革新と研究開発に注力しています。

各社は、特にベーカリー用途で、グルテンフリーの特性、より良い水分補給、栄養的要因から豆類粉の恩恵を受ける需要の増加に対応するため、製品ラインナップを増やしています。例えば、Nutriati社は、ひよこ豆の粉と黄えんどう豆のタンパク質を独自にブレンドし、Artesa Textured Pulse Proteinというブランド名で、植物由来の肉製品用に設計されたものを発表しました。このような健康志向の消費者への戦略的集中と製品の多様化は、世界の豆類粉市場における同地域の優位性をさらに高めています。

さらに、アジア太平洋地域は、都市化が驚異的なペースで進む一方で人口が拡大しているため、豆類粉市場で圧倒的なシェアを占めると予想されます。同地域における便利で栄養価の高い食品への需要の高まりは、スナック菓子、焼き菓子、伝統食品などの用途における豆類粉の使用に大きな影響を与えています。インド、中国、インドネシアの消費者は、高タンパク質、グルテンフリー、食物繊維の豊富な食生活を重視しており、市場をさらに押し上げています。世界の豆類粉業界のリーダーとしての地位のもう一つの要因は、植物ベースの栄養を普及させるための強力な農業基盤と政府の取り組みです。

当レポートを購入する理由

  • 洞察に満ちた分析:顧客セグメント、政府政策と社会経済要因、消費者の嗜好、産業別、その他のサブセグメントに焦点を当て、主要地域だけでなく新興地域もカバーする詳細な市場考察を得ることができます。
  • 競合情勢:世界の主要企業が採用している戦略的作戦を理解し、適切な戦略による市場浸透の可能性を理解することができます。
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どのような用途で利用されていますか?

業界・市場考察、事業機会評価、製品需要予測、市場参入戦略、地理的拡大、設備投資決定、規制の枠組みと影響、新製品開発、競合の影響

分析範囲

  • 過去のデータと予測 (2022~2030年)
  • 成長機会、課題、サプライチェーンの展望、規制枠組み、顧客行動、動向分析
  • 競合企業のポジショニング・戦略・市場シェア分析
  • 収益成長率と予測分析:セグメント別・地域別 (国別)
  • 企業プロファイリング (戦略、製品、財務情報、主な動向など)

豆類粉市場は以下のようにセグメント化され、分析されています:

種類別

  • 各種豆類
  • ひよこ豆
  • レンズ豆
  • エンドウ豆

栽培種類別

  • 従来型
  • オーガニック

用途別

  • 食品・飲料
  • ベーカリー
  • 押し出しスナック (膨化スナック)
  • 飲料
  • その他
  • ペットフード
  • 飼料
  • その他

地域別

  • 北米
  • 米国
  • カナダ
  • メキシコ
  • 南米
  • ブラジル
  • アルゼンチン
  • その他
  • 欧州
  • ドイツ
  • スペイン
  • 英国
  • イタリア
  • フランス
  • その他
  • 中東中東・アフリカ
  • サウジアラビア
  • 南アフリカ
  • その他
  • アジア太平洋
  • 中国
  • 日本
  • オーストラリア
  • インド
  • 韓国
  • インドネシア
  • その他

目次

第1章 イントロダクション

  • 市場概要
  • 市場の定義
  • 分析範囲
  • 市場セグメンテーション
  • 通貨
  • 前提条件
  • 基準年と予測年のタイムライン
  • ステークホルダーにとっての主なメリット

第2章 分析手法

  • 分析デザイン
  • 分析プロセス

第3章 エグゼクティブサマリー

  • 主な分析結果
  • アナリストの見解

第4章 市場力学

  • 市場促進要因
  • 市場抑制要因
  • ポーターのファイブフォース分析
  • 業界バリューチェーン分析

第5章 豆類粉市場:種類別

  • イントロダクション
  • 各種豆類
  • ひよこ豆
  • レンズ豆
  • エンドウ

第6章 豆類粉市場:栽培の種類別

  • イントロダクション
  • 従来型
  • オーガニック

第7章 豆類粉市場:用途別

  • イントロダクション
  • 食品・飲料
    • ベーカリー
    • 押し出しスナック
    • 飲料
    • その他
  • ペットフード
  • 動物飼料
  • その他

第8章 豆類粉市場:地域別

  • イントロダクション
  • 北米
    • 米国
    • カナダ
    • メキシコ
  • 南米
    • ブラジル
    • アルゼンチン
    • その他
  • 欧州
    • ドイツ
    • スペイン
    • 英国
    • イタリア
    • フランス
    • その他
  • 中東・アフリカ
    • サウジアラビア
    • 南アフリカ
    • その他
  • アジア太平洋
    • 中国
    • 日本
    • インド
    • オーストラリア
    • 韓国
    • インドネシア
    • その他

第9章 競合環境と分析

  • 主要企業と戦略分析
  • 市場シェア分析
  • 企業合併・買収 (M&A)、合意、事業協力
  • 競合ダッシュボード

第10章 企業プロファイル

  • ARDENT MILLS
  • Avena Foods, Limited
  • Extrumol LTDA
  • ADM
  • Ingredion
  • PAULA Ingredient
  • Novo Farina
  • Vestkorn
  • Midlands Holdings
  • Vitarich Agro Food (India) Limited
目次
Product Code: KSI061613904

The pulse flour market is expected to grow at a compound annual growth rate of 11.27% over the forecast period to reach a market size of US$74.492 billion in 2030 from US$44.261 billion in 2025.

Traditional agriculture systems and modern food processing have realized the nutritional benefits of pulses. They are inclusive of but not limited to the provision of complex carbohydrates, dietary fiber, minerals, phytochemicals, protein, and vitamins. They assist in reducing blood glucose, preventing chronic health issues like diabetes, heart diseases, and obesity, minimizing inflammation, lowering blood cholesterol, and improving digestion. In the coming years, pulse consumption is expected to be at 7 kgs per capita globally. Pulses are also known to play an important role in preventing fetal defects during pregnancy. Additionally, food formulated to wean infants from mothers' milk can be enriched by adding certain types of pulse flours with flours derived from cereals, among others.

Flours derived from pulses have also been an integral part of traditional cookery in countries like India, wherein 30% of the population is reportedly vegetarian. Among chickpeas products, chickpea flour, obtained by milling split grams in small quantities, is a key ingredient in the preparation of several sweet and savory dishes and is widely consumed nationwide [Source: FAO].

The demand for plant-based alternatives and the urge toward veganism are strong drivers for the pulse flour market's expansion. Pulses are being seen as versatile and nutrient-rich ingredients for making plant-based diets easy to adopt for health, ethical, or environmental reasons. They are highly used in various vegan and vegetarian food products, including plant-based snacks, baked goods, pasta, and meat alternatives with high protein content, dietary fiber, and essential micronutrients.

This trend is further supported by rising awareness about sustainability, as pulse cultivation has a lower environmental footprint than traditional animal-based protein sources. Easy access to innovative pulse-based products in the retail and food service sectors will preserve the growth momentum in the following years.

The rising imports and exports of pulses are expected to positively influence the pulse flour market in the coming years. For instance, according to the Directorate General of Commercial Intelligence and Statistics, India has emerged as a major player in the global pulses trade, exporting 626,653.80 metric tons of pulses during the financial year 2023-24. This export activity generated revenue worth ?5,689.40 crores (USD 686.90 million), underlining the country's robust agricultural capabilities and strong demand for Indian pulses in international markets.

Similarly, according to the United States Department of Agriculture (USDA), the U.S. pulse exports totaled USD978.63 million in 2023 and 1.05 million metric tons, indicating continuous growth in demand globally. Over the last three years, the average annual export value was USD 791.63 million, with a compound average growth rate of 2.2% (2014-2023). The key export markets include Mexico (USD 218.97 million) and Canada (USD 210.11 million), followed by the European Union (USD 141.82 million), Dominican Republic (USD 53.73 million), and China (USD 49.22 million). These figures speak to the U.S.'s good position in the world market for pulses, supported by high-quality produce and expanding international partnerships.

Pulse Flour Market Geographical Outlook:

  • The North American region is expected to hold a significant share of the pulse flour market.

North America is expected to account for the largest market share for the pulse flour market, owing to lifestyle changes and rising environmental awareness worldwide. The growth of veganism and the rising demand for non-GMO, gluten-free, and natural ingredients are driving major companies to focus on product innovation and R&D to attract consumer interest and achieve market leadership.

Companies are increasing their portfolio to address the increasing demand, especially in bakery applications, where pulse flours benefit from gluten-free properties, better hydration, and nutritional factors. For example, Nutriati introduced its proprietary blend of chickpea flour and yellow pea protein, branded as Artesa Textured Pulse Protein, designed for plant-based meat products. This strategic focus on health-conscious consumers and product diversification further enhances the region's lead in the global pulse flour market.

Moreover, Asia Pacific is expected to hold a dominant share in the pulse flour market as its population is expanding while urbanization is at a phenomenal pace. Growing demand for convenient and nutritious foods in the region has greatly impacted the usage of pulse flour in applications that include snacks, baked foods, and traditional foods. Indian, Chinese, and Indonesian consumers emphasize high-protein, gluten-free, and fiber-rich diets, pushing the market even more. Another contributing factor to its position as a global pulse flour industry leader is the strong agricultural base and government initiatives to popularize plant-based nutrition.

Reasons for buying this report:-

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What do businesses use our reports for?

Industry and Market Insights, Opportunity Assessment, Product Demand Forecasting, Market Entry Strategy, Geographical Expansion, Capital Investment Decisions, Regulatory Framework & Implications, New Product Development, Competitive Intelligence

Report Coverage:

  • Historical data & forecasts from 2022 to 2030
  • Growth Opportunities, Challenges, Supply Chain Outlook, Regulatory Framework, Customer Behaviour, and Trend Analysis
  • Competitive Positioning, Strategies, and Market Share Analysis
  • Revenue Growth and Forecast Assessment of segments and regions including countries
  • Company Profiling (Strategies, Products, Financial Information, and Key Developments among others)

The Pulse Flour market is segmented and analyzed as given below:

By Type

  • Beans
  • Chickpeas
  • Lentils
  • Peas

By Cultivation Type

  • Conventional
  • Organic

By Application

  • Food and Beverages
  • Bakery
  • Extruded snacks
  • Beverages
  • Others
  • Pet food
  • Animal feed
  • Others

By Geography

  • North America
  • USA
  • Canada
  • Mexico
  • South America
  • Brazil
  • Argentina
  • Others
  • Europe
  • Germany
  • Spain
  • United Kingdom
  • Italy
  • France
  • Others
  • Middle East and Africa
  • Saudi Arabia
  • South Africa
  • Others
  • Asia Pacific
  • China
  • Japan
  • Australia
  • India
  • South Korea
  • Indonesia
  • Others

TABLE OF CONTENTS

1. INTRODUCTION

  • 1.1. Market Overview
  • 1.2. Market Definition
  • 1.3. Scope of the Study
  • 1.4. Market Segmentation
  • 1.5. Currency
  • 1.6. Assumptions
  • 1.7. Base and Forecast Years Timeline
  • 1.8. Key Benefits for the Stakeholders

2. RESEARCH METHODOLOGY

  • 2.1. Research Design
  • 2.2. Research Process

3. EXECUTIVE SUMMARY

  • 3.1. Key Findings
  • 3.2. Analyst View

4. MARKET DYNAMICS

  • 4.1. Market Drivers
  • 4.2. Market Restraints
  • 4.3. Porter's Five Forces Analysis
    • 4.3.1. Bargaining Power of Supplier
    • 4.3.2. Bargaining Power of Buyers
    • 4.3.3. The Threat of New Entrants
    • 4.3.4. Threat of Substitutes
    • 4.3.5. Competitive Rivalry in the Industry
  • 4.4. Industry Value Chain Analysis

5. PULSE FLOUR MARKET BY TYPE

  • 5.1. Introduction
  • 5.2. Beans
  • 5.3. Chickpeas
  • 5.4. Lentils
  • 5.5. Peas

6. PULSE FLOUR MARKET BY CULTIVATION TYPE

  • 6.1. Introduction
  • 6.2. Conventional
  • 6.3. Organic

7. PULSE FLOUR MARKET BY APPLICATION

  • 7.1. Introduction
  • 7.2. Food and Beverages
    • 7.2.1. Bakery
    • 7.2.2. Extruded snacks
    • 7.2.3. Beverages
    • 7.2.4. Others
  • 7.3. Pet food
  • 7.4. Animal feed
  • 7.5. Others

8. PULSE FLOUR MARKET BY GEOGRAPHY

  • 8.1. Introduction
  • 8.2. North America
    • 8.2.1. United States
    • 8.2.2. Canada
    • 8.2.3. Mexico
  • 8.3. South America
    • 8.3.1. Brazil
    • 8.3.2. Argentina
    • 8.3.3. Others
  • 8.4. Europe
    • 8.4.1. Germany
    • 8.4.2. Spain
    • 8.4.3. United Kingdom
    • 8.4.4. Italy
    • 8.4.5. France
    • 8.4.6. Others
  • 8.5. Middle East and Africa
    • 8.5.1. Saudi Arabia
    • 8.5.2. South Africa
    • 8.5.3. Others
  • 8.6. Asia Pacific
    • 8.6.1. China
    • 8.6.2. Japan
    • 8.6.3. India
    • 8.6.4. Australia
    • 8.6.5. South Korea
    • 8.6.6. Indonesia
    • 8.6.7. Others

9. COMPETITIVE ENVIRONMENT AND ANALYSIS

  • 9.1. Major Players and Strategy Analysis
  • 9.2. Market Share Analysis
  • 9.3. Mergers, Acquisitions, Agreements, and Collaborations
  • 9.4. Competitive Dashboard

10. COMPANY PROFILES

  • 10.1. ARDENT MILLS
  • 10.2. Avena Foods, Limited
  • 10.3. Extrumol LTDA
  • 10.4. ADM
  • 10.5. Ingredion
  • 10.6. PAULA Ingredient
  • 10.7. Novo Farina
  • 10.8. Vestkorn
  • 10.9. Midlands Holdings
  • 10.10. Vitarich Agro Food (India) Limited