![]() |
市場調査レポート
商品コード
1627663
食品グレードガス市場:予測(2025年~2030年)Food-Grade Gas Market - Forecasts from 2025 to 2030 |
||||||
カスタマイズ可能
|
食品グレードガス市場:予測(2025年~2030年) |
出版日: 2024年12月09日
発行: Knowledge Sourcing Intelligence
ページ情報: 英文 120 Pages
納期: 即日から翌営業日
|
食品グレードガス市場はCAGR 5.61%で成長し、市場規模は2025年の117億2,800万米ドルから2030年には154億800万米ドルに達すると推定されます。
食品グレードガスは、飲食品産業と農産物のバリューチェーンにおいて重要な役割を担っています。食品加工では、窒素や二酸化炭素などのガスは、ベーカリーや乳製品、飲食品、魚介類、果物、野菜、肉、鶏肉、惣菜などの食品の保存、熟成、腐敗防止、冷凍、冷蔵、炭酸化、その他多くの用途に使用されます。特に、冷却、凍結、サブクール、硬化、低温粉砕などの冷凍プロセスでは、液体窒素などの極低温工業用ガスが使用されます。
食品グレードガス市場の促進要因
ガスはまた、魚、肉、果物、野菜などの最小限の加工食品を保存するための重要な要素でもあります。工業用ガスを使用する食品加工アプリケーションのひとつに、ガス置換包装(MAP)があります。このプロセスでは、窒素のような純粋ガスまたは混合ガスをパッケージ内の通気性雰囲気として配置し、微生物の増殖や、変色、酸化、水分損失などの腐敗を遅らせる。ガスは不活性な環境を作り出すことができ、密封シールと組み合わせれば、証拠標識としての役割も果たします。
インスタント食品や飲食品、エキゾチックな農産物に対する需要の高まりにより、食品グレードガス市場は予測期間中に飛躍的な成長を遂げるものと思われます。団塊世代、X世代、Y世代、Z世代の飲食品に対する消費傾向は、さまざまではあるが、エキゾチックな料理を試食したり、フュージョン料理を試したりする好奇心によって特徴付けられます。あらゆる年齢層の伝統主義的消費者と実験主義的消費者が混在し、パブ、地元の食堂、バー、高級レストラン、その他のタイプの飲食品店を頻繁に利用し、市場の拡大を後押ししています。
北米は食品グレードガスの最大市場であり、予測期間を通じてこの地域が市場を独占し続ける可能性が高いです。この地域では冷凍食品や包装食品の需要が高まっており、その主な理由は、製品の保存、保存期間の延長、製品の品質維持に食品グレードガスが使用されているためです。特に米国とカナダでは簡便食品への嗜好が高まっており、消費者の消費能力が高く、食品加工産業が発達していることも需要をさらに促進しています。
本レポートを購入する理由
企業はどのような目的で当社のレポートを使用していますか?
業界および市場考察、事業機会評価、製品需要予測、市場参入戦略、地理的拡大、設備投資の決定、規制の枠組みと影響、新製品開発、競合の影響
The food-grade gas market is estimated to grow at a CAGR of 5.61% to reach a market size of US$15.408 billion in 2030 from US$11.728 billion in 2025.
Food grade gases have an important role in the food and beverage industry and the agrogorod value chain. In food processing, gases such as nitrogen and carbon dioxide are used for preservation, ripening, spoilage prevention, freezing, chilling, carbonation, and many more applications in foods such as bakery and dairy items, beverages, fish and seafood, fruits, vegetables, meats, poultry, prepared meals, and more. In particular, refrigeration processes such as chilling, freezing, subcooling, hardening, or cryogrinding use cryogenic industrial gases such as liquid nitrogen.
Food-Grade Gas Market Drivers
Gases are also a key component of preserving minimally processed foods such as fish, meats, fruits, and vegetables. One food processing application that uses industrial gases is modified atmosphere packaging (MAP). In this process, a pure gas such as nitrogen or a gas mixture is placed as the breathable atmosphere in a package to slow down microbial growth or spoilage such as discoloration, oxidation, or moisture loss. Gases can create inert environments and, when combined with hermetic sealing, can also serve as evidence markers.
Owing to the growing demand for convenience food and beverages and exotic produce, the food-grade gas market is poised to witness exponential growth during the forecast. The baby boomers, Gen X, Gen Y, and Gen Z's consumption tendencies towards food and beverages, albeit varied, were marked by the curiosity of sampling exotic cuisines, trying fusion cookery, and so on. A mix of traditionalist and experimentalist consumers across all age groups frequented pubs, local eateries, bars, and fine dining establishments, along with other types of food and beverage establishments, are propelling market expansion.
North America is the largest market for food-grade gases, and this region will likely continue dominating the market through the forecast period. The demand for frozen and packaged foods is rising in this region, mainly due to the use of food-grade gases in preserving products, extending shelf life, and maintaining product quality. The increasing preference for convenience foods, especially in the U.S. and Canada, combined with a higher consumer spending capacity and well-developed food processing industries, further fuels demand.
Reasons for buying this report:-
What do businesses use our reports for?
Industry and Market Insights, Opportunity Assessment, Product Demand Forecasting, Market Entry Strategy, Geographical Expansion, Capital Investment Decisions, Regulatory Framework & Implications, New Product Development, Competitive Intelligence