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市場調査レポート
商品コード
1532953

ジェランガム市場 - 2024年から2029年までの予測

Gellan Gum Market - Forecasts from 2024 to 2029


出版日
ページ情報
英文 135 Pages
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即日から翌営業日
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ジェランガム市場 - 2024年から2029年までの予測
出版日: 2024年07月04日
発行: Knowledge Sourcing Intelligence
ページ情報: 英文 135 Pages
納期: 即日から翌営業日
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  • 目次
概要

ジェランガム市場は、2024年の2億247万8,000米ドルから2029年には2億5,422万1,000米ドルの市場規模に達し、CAGR 4.66%で成長すると予測されています。

ジェランガムは食品添加物であり、加工食品の結合、安定化、食感改良に使用されるゲル化剤です。高アシルと低アシルがあり、サントモナスキャンペストリスのような自然界に存在する特定の細菌株で糖を発酵させて作られます。ジェランガムは、乳製品や非乳製品をベースとしたアイテムや栄養製品に非常に適しています。

ゼラチンの代替となる植物由来の製品であり、カルシウムなどの栄養素を安定化させる働きがあるため、ビーガン向けの製品です。ジェランガムは、様々な製品に応用されている食品・飲料分野以外にも、錠剤製剤のバインダーとして活躍する医薬品分野でも高い応用力を発揮します。また、組織生成、アレルギー緩和、歯科治療、骨修復にも使用されています。さらに、ジェランガムはその安定化された特性により、様々なスキンケアやヘアケア製品の製造にも使用されています。

その他の特典には、消化促進、コレステロール値、食欲、血糖値のコントロールなどがあり、このような添加物は今日の食品レシピに欠かせないものとなっています。

ジェランガム市場促進要因:

  • 栄養価の高い食品への需要の増加がジェランガム市場の成長を後押しすると予想されます。

ジェランガムは細菌によって人工的に生産され、食品の全体的な構造粘度を向上させる。栄養価の高い食品・飲料、特に乳製品、プロテイン食品、オーガニック食品、最近のビーガン食品の動向に対する需要の増加がジェランガム市場の成長に寄与しています。

アーモンドミルクやチョコレートミルクなどの飲料、菓子、マシュマロ、焼き菓子、ヨーグルト、クリーム、発酵乳などの乳製品は、食感を加え、味を安定させるためにジェランガムを必要とします。ジェランガムは、自然由来のバクテリアを使用しているため、高い健康効果があります。ジェランガムは、自然由来のバクテリアを使用しているため、高い健康効果が期待できます。

  • 医薬品分野での応用の拡大が市場全体の拡大を後押ししています。

製薬部門もジェランガムの主要なエンドユーザーであり、ジェランガムはその物理化学的特性から医薬品製造に使用されています。医薬品製造以外にも、ジェランガムは、口内炎、骨・歯の修復、遺伝子導入、組織再生などの医療用途にも使用されています。このような用途での成長を強化することで、市場は上昇傾向にあります。欧州製薬団体連合会(European Federation of Pharmaceutical Industries and Association)によると、2022年、欧州の医薬品生産量は前年比4.5%増となりました。

  • 健康への関心の高まりが、ジェランガム市場の成長を促進すると予想されます。

ジェランガムは、コレステロールや血糖値のコントロールに必要なグルテンフリーやオーガニック商品の製剤に不可欠な役割を果たしています。高コレステロールに起因する心臓病の有病率の増加は、特に成人にとって大きな健康上の懸念を引き起こしています。World Heart Report 2023によると、高コレステロールは東南アジアと中央・ラテンアメリカにおける心臓病の主な原因の一つとなっています。

ジェランガム市場の抑制要因:

  • ジェランガムの副作用が市場成長の課題となる可能性があります。

ジェランガムは様々な質感向上特性を提供するが、ジェランガムベースのハイドロゲルには、強靭性や組織耐性の欠如、腹部膨満感、過度の鼓腸、下痢などの欠点があります。このようなマイナスの副作用は、食品・飲料におけるジェランガムの全体的な使用規模を妨げ、市場全体の拡大を抑制する可能性があります。

ジェランガム市場の地理的展望

  • 北米は、指定された期間中に大きく成長する準備が整っています。

地域別では、ジェランガム市場は北米、南米、欧州、中東・アフリカ、アジア太平洋に分析されます。北米は、米国とカナダという主要地域経済圏における食品消費の増加に続いて、乳製品代替品の生産への有利な投資、オーガニック食品とビーガン食品の需要の活況によって、大きな成長を見せようとしています。米国農務省(USDA)によると、米国の食品への支出は2021年の支出に比べ2022年には10.34%増加しました。

DSM、Biopolymer International、Hawkins Watt、CP Kelcoなどのジェランガム企業の存在がジェランガムの需要を増加させました。健康的なライフスタイルへの人々の嗜好の変化は、ビーガンやオーガニック食品、乳製品をベースとした代替品への需要を加速させ、ジェランガム市場の成長に寄与しています。米国農務省の"State of Organic Produce 2023"によると、同国の有機農産物売上高は1.6%増の96億米ドルでした。

ジェランガム企業と製品

  • Gellaneerジェランガム: DSM社の「Gellaneerジェランガム」は発酵から生まれたハイドロコロイドです。この製品は、テクスチャー化、離水制御、粒子懸濁などのカスタマイズされた機能を菓子、植物ベースの食品および飲料、ペットフードに提供します。本製品は「ジェラニール LA」「ゲラニール HA」「ゲラニール HS」「ゲラニール ND-JY」の4種類があります。
  • Biopolymerジェランガム:Biopolymerの多機能ジェランガムは多様な食感を生み出し、「高アシルジェランガムフォームソフト」と「低アシルジェランガムフォームハード」があります。
  • Gella Gum(418):ホーキンスワットリミテッドは、ジェランガム(418)を通して、流動性ゲルの懸濁性と構造粘性の向上に重点を置いています。このガムは水溶性で、スフィンゴモナス・エロデア(Sphingomonas elodea)というバクテリアを用いて製造されます。このガムは温水にも冷水にも容易に分散でき、優れたフレーバーリリースのゲルを作ることができるため、乳飲料の乳化剤、安定剤、増粘剤として主に使用されています。
  • Kelcogel:CP Kelcoのジェランガム「Kelcogel」は、構造化ゲルや液体の調製に使用され、安定化、優れた懸濁性、低衝撃粘度で知られています。一価、二価、多価イオンと接触させる場合、ガムはゲル化剤として使用されます。
  • Colony ジェランガム:コロニーガムのジェラン製品は、高アシルおよび低アシルの両方があり、ゲル形成および懸濁用の増粘剤として使用されます。HA(高アシル)のジェランガムは分子ガストロノミーに最適で、LA(低アシル)は配合中の糖分を指示するために使用されます。

ジェランガム市場は以下のようにセグメント化され分析されています:

タイプ別

  • 低アシルジェランガム
  • 高アシルジェランガム

用途別

  • 食品・飲料
  • 医薬品
  • 化学
  • 化粧品
  • その他

地域別

  • 北米
  • 米国
  • カナダ
  • メキシコ
  • 南米
  • ブラジル
  • アルゼンチン
  • その他
  • 欧州
  • ドイツ
  • フランス
  • 英国
  • イタリア
  • その他
  • 中東・アフリカ
  • サウジアラビア
  • イスラエル
  • その他
  • アジア太平洋
  • 中国
  • 日本
  • 韓国
  • インド
  • インドネシア
  • その他

目次

第1章 イントロダクション

  • 市場概要
  • 市場の定義
  • 調査範囲
  • 市場セグメンテーション
  • 通貨
  • 前提条件
  • 基準年と予測年のタイムライン
  • ステークホルダーにとっての主なメリット

第2章 調査手法

  • 調査デザイン
  • 調査プロセス

第3章 エグゼクティブサマリー

  • 主な調査結果

第4章 市場力学

  • 市場促進要因
  • 市場抑制要因
  • ポーターのファイブフォース分析
  • 業界バリューチェーン分析
  • アナリストの見解

第5章 ジェランガム市場:タイプ別

  • イントロダクション
  • 低アシルジェランガム
  • 高アシルジェランガム

第6章 ジェランガム市場:用途別

  • イントロダクション
  • 食品・飲料
  • 製薬
  • 化学薬品
  • 化粧品
  • その他

第7章 ジェランガム市場:地域別

  • イントロダクション
  • 北米
    • 米国
    • カナダ
    • メキシコ
  • 南米
    • ブラジル
    • アルゼンチン
    • その他
  • 欧州
    • ドイツ
    • フランス
    • 英国
    • イタリア
    • その他
  • 中東・アフリカ
    • サウジアラビア
    • イスラエル
    • その他
  • アジア太平洋
    • 中国
    • 日本
    • 韓国
    • インド
    • インドネシア
    • その他

第8章 競合環境と分析

  • 主要企業と戦略分析
  • 市場シェア分析
  • 合併、買収、合意およびコラボレーション
  • 競合ダッシュボード

第9章 企業プロファイル

  • DSM
  • Biopolymer International
  • Hawkins Watts
  • CP Kelco
  • Foodchem International Corporation
  • Jungbunzlauer Suisse AG, Basel
  • Colony Gums
目次
Product Code: KSI061610442

The gellan gum market is expected to reach a market size of US$254.221 million in 2029 from US$202.478 million in 2024, thereby growing at a CAGR of 4.66%.

Gellan gum is a food additive and gelling agent used to bind, stabilize, and texturize processed food items. It comes in high and low acyl and is made by fermenting sugar with specific bacteria strains found in nature, such as Xanthomonas campestris. Gellan gum is highly applicable in dairy-and non-dairy-based items and nutritional products.

It is a vegan product as it is a plant-based alternative to gelatine and helps to stabilize nutrients such as calcium. Besides the food & beverage sector, where it is applied in various products, gellan gum also finds high applicability in the pharmaceutical sector, where it acts as a binder for tablet formulation. It is also used for tissue generation, allergy relief, dental care, and bone repair. Additionally, owing to its stabilized properties, gellan gum is used to produce various skincare and haircare products.

Its health benefits include improving digestive benefits and controlling cholesterol levels, appetite, and blood sugar, which makes such additives an integral part of today's food recipes.

Gellan Gum Market Drivers:

  • An increase in demand for food with high nutritional content is expected to boost the gellan gum market growth.

Gellan gum is artificially produced by bacteria, which improves food's overall structural viscosity. The increase in demand for nutritious food and beverages, particularly dairy products, protein foods, organic food, and a recent trend in vegan food, has contributed to the gellan gum market growth.

Beverages such as almond and chocolate milk, confectionaries, marshmallows, baked goods, and dairy products such as yogurt, cream, and fermented milk all require gellan gum to add texture and stabilize taste. Gellan gum is made using nature-based bacteria, owing to which it has high health benefits. With the growing trend of consuming nutritional food items, the market usage of gellan gum is set to show positive growth.

  • Growing applicability in the pharmaceutical sector has propelled the overall market expansion.

The pharmaceutical sector is another major end-user of gellan gum, which is used in drug manufacturing due to its physicochemical properties. Besides medicine manufacturing, gellan gum is also used in medical applications such as stomatology, bone & dental repair, gene transfer, and tissue regeneration, among others. Bolstering growth in such applications has led to an upward market trajectory. According to the European Federation of Pharmaceutical Industries and Association, in 2022, drug production in Europe experienced a 4.5% growth over the preceding year.

  • The growing health concern is anticipated to drive the gellan gum market growth.

Gellan gum plays an integral role in the preparation of gluten-free and organic goods, which are necessary for controlling cholesterol and blood sugar. The growing prevalence of heart disease due to high cholesterol has raised major health concerns, especially for adults. According to the World Heart Report 2023, high cholesterol constitutes one of the major causes of heart disease in Southeast Asia and in Central & Latin America.

Gellan Gum Market Restraints:

  • Side effects of gellan gum can pose a challenge to their market growth.

Gellan gum offers various texture enhancement properties; however, gellan gum-based hydrogels have defects such as a lack of toughness and tissue tolerance, abdominal bloating, excessive flatulence, or diarrhea. Such negative side effects can hinder the overall usage scale of gellan gum in food & beverage items, restraining the overall market expansion

Gellan Gum Market Geographical Outlook

  • North America is poised for significant growth during the given time frame.

Region-wise, the gellan gum market is analyzed into North America, South America, Europe, the Middle East and Africa, and Asia Pacific. North America is poised to show significant growth fuelled by favorable investments in the production of dairy alternatives and booming organic and vegan foods demand followed by an increase in food consumption in major regional economies, namely the United States and Canada. According to USDA (US Department of Agriculture), expenditure on food in the United States increased by 10.34% in 2022 compared to 2021's expenditure.

The presence of gellan gum companies DSM, Biopolymer International, Hawkins Watt, CP Kelco, and others increased the demand for gellan gum. The shift in people's preference for a healthy lifestyle has accelerated the demand for vegan and organic foods and dairy-based alternatives which has been attributed to the gellan gum market growth. According to USDA's "State of Organic Produce 2023", the country's organic produce sales witnessed 1.6% growth, topping up to US$9.6 billion.

Gellan Gum Players and Products

  • Gellaneer Gellan Gum: DSM's "Gellaneer Gellan Gum" is a hydrocolloid drive from fermentation. The product offers tailored functionalities such as texturizing, syneresis control, and particle suspension to confectionary, plant-based food & beverages, and pet food. The product is available in "Gellaneer LA", "Gellaneer HA", Gellaneer HS" and "Gellaneer ND-JY".
  • Biopolymer Gellan Gum: Biopolymer's multi-functional gellan gum produces a wide variety of textures and is available in "High acyl gellan gum forms soft" and "Low acyl gellan gum forms firm". The product meets standard requirements such as the US Pharmacopoeia/National Formulary, European Directives, JECFA, and Food Chemicals Codex.
  • Gella Gum (418): Hawkins Watt Limited emphasizes improving suspension and structural viscosity in fluid gels through its Gellan Gum (418). It is water-soluble and is produced by using the bacterium Sphingomonas elodea. The gum can be easily dispersible in hot and cold water and can produce gels with excellent flavor release owing to which it is majorly used in dairy beverages as emulsifiers, stabilizers, and thickeners.
  • Kelcogel: CP Kelco's "Kelcogel" gellan gum is used in preparing structured gel and liquids and is known for stabilization, excellent suspension, and low-impact viscosity. When contacting mono-, di- and multi-valent ions, the gum is used as a gelling agent. It can also be used in combination or individually with another variant.
  • Colony Gellan Gum: Colony Gum's gellan product, available in both high acyl and low acyl, is used as a thickener for gel formation and suspension. The HA (High Acyl) gellan gum is ideal for molecular gastronomy, while LA (Low Acyl) is used to instruct sugar in the formula.

The Gellan Gum market is segmented and analyzed as follows:

By Type

  • Low-Acyl Gellan Gum
  • High-Acyl Gellan Gum

By Application

  • Food and Beverage
  • Pharmaceuticals
  • Chemical
  • Cosmetics
  • Others

By Geography

  • North America
  • United States
  • Canada
  • Mexico
  • South America
  • Brazil
  • Argentina
  • Others
  • Europe
  • Germany
  • France
  • United Kingdom
  • Italy
  • Others
  • Middle East and Africa
  • Saudi Arabia
  • Israel
  • Others
  • Asia Pacific
  • China
  • Japan
  • South Korea
  • India
  • Indonesia
  • Others

TABLE OF CONTENTS

1. INTRODUCTION

  • 1.1. Market Overview
  • 1.2. Market Definition
  • 1.3. Scope of the Study
  • 1.4. Market Segmentation
  • 1.5. Currency
  • 1.6. Assumptions
  • 1.7. Base and Forecast Years Timeline
  • 1.8. Key Benefits for the Stakeholder

2. RESEARCH METHODOLOGY

  • 2.1. Research Design
  • 2.2. Research Processes

3. EXECUTIVE SUMMARY

  • 3.1. Key Findings

4. MARKET DYNAMICS

  • 4.1. Market Drivers
  • 4.2. Market Restraints
  • 4.3. Porter's Five Forces Analysis
    • 4.3.1. Bargaining Power of Suppliers
    • 4.3.2. Bargaining Power of Buyers
    • 4.3.3. Threat of New Entrants
    • 4.3.4. Threat of Substitutes
    • 4.3.5. Competitive Rivalry in the Industry
  • 4.4. Industry Value Chain Analysis
  • 4.5. Analyst View

5. GELLAN GUM MARKET BY TYPE

  • 5.1. Introduction
  • 5.2. Low-Acyl Gellan Gum
  • 5.3. High-Acyl Gellan Gum

6. GELLAN GUM MARKET BY APPLICATIONS

  • 6.1. Introduction
  • 6.2. Food and Beverage
  • 6.3. Pharmaceutical
  • 6.4. Chemical
  • 6.5. Cosmetics
  • 6.6. Others

7. GELLAN GUM MARKET BY GEOGRAPHY

  • 7.1. Introduction
  • 7.2. North America
    • 7.2.1. United States
    • 7.2.2. Canada
    • 7.2.3. Mexico
  • 7.3. South America
    • 7.3.1. Brazil
    • 7.3.2. Argentina
    • 7.3.3. Others
  • 7.4. Europe
    • 7.4.1. Germany
    • 7.4.2. France
    • 7.4.3. United Kingdom
    • 7.4.4. Italy
    • 7.4.5. Others
  • 7.5. Middle East and Africa
    • 7.5.1. Saudi Arabia
    • 7.5.2. Israel
    • 7.5.3. Others
  • 7.6. Asia Pacific
    • 7.6.1. China
    • 7.6.2. Japan
    • 7.6.3. South Korea
    • 7.6.4. India
    • 7.6.5. Indonesia
    • 7.6.6. Others

8. COMPETITIVE ENVIRONMENT AND ANALYSIS

  • 8.1. Major Players and Strategy Analysis
  • 8.2. Market Share Analysis
  • 8.3. Mergers, Acquisitions, Agreements, and Collaborations
  • 8.4. Competitive Dashboard

9. COMPANY PROFILES

  • 9.1. DSM
  • 9.2. Biopolymer International
  • 9.3. Hawkins Watts
  • 9.4. CP Kelco
  • 9.5. Foodchem International Corporation
  • 9.6. Jungbunzlauer Suisse AG, Basel
  • 9.7. Colony Gums