デフォルト表紙
市場調査レポート
商品コード
1532914

食用キノコの世界市場 - 2024年~2029年までの予測

Global Edible Mushrooms Market - Forecasts from 2024 to 2029


出版日
ページ情報
英文 114 Pages
納期
即日から翌営業日
カスタマイズ可能
価格
価格表記: USDを日本円(税抜)に換算
本日の銀行送金レート: 1USD=143.57円
食用キノコの世界市場 - 2024年~2029年までの予測
出版日: 2024年07月08日
発行: Knowledge Sourcing Intelligence
ページ情報: 英文 114 Pages
納期: 即日から翌営業日
GIIご利用のメリット
  • 全表示
  • 概要
  • 目次
概要

世界の食用キノコ市場は、2024年の674億200万米ドルから予測期間中にCAGR7.57%で成長し、2029年までには970億8,500万米ドルに達すると予測されています。

世界中で慢性疾患が増加していることが、予測期間中の市場成長を増大させています。キノコは抗酸化物質、ビタミンB、カリウム、銅の豊富な供給源です。様々なグルメ料理における食用キノコの人気の高まりが、予測期間中の市場需要をさらに押し上げています。ビーガン(完全菜食主義者)人口の増加と相まって、ビーガン食品への選好が高まっていることも、予測期間中の市場繁栄の好機となっています。

ビーガン協会によると、Veganuaryキャンペーンは過去最高の登録者数を記録し、世界中で70万人以上が参加しました。また、2021年の40万人から、2021年には58万2,000人、2022年には69万2,000人に増加しました。さらに2023年には、Google Trendsでヴィーガニズムの検索先としてドイツがトップにランクされ、オーストリアと英国という他の国々がそれに続きました。これはヴィーガニズムの増加を示しています。彼らはまた、植物ベースの食事に移行し、世界の食用キノコ市場の成長を促進する可能性があります。さらに、企業はキノコ入り製品を拡大するために、買収や研究開発資金調達という戦略を採用しており、予測期間中の市場成長を促進しています。

食用キノコ市場の促進要因:

  • 世界の疾病の増加は、食用キノコ市場の需要を世界的に高めると予想されます。

キノコの消費にはいくつかの健康上の利点があるため、予測期間中に市場は大きく成長すると予測されます。これは主に、世界的に慢性疾患が増加しており、人々が栄養豊富な健康食品を求めているためです。キノコは、とりわけタンパク質、ミネラル、多糖類、不飽和脂肪酸の優れた供給源です。

さらに、世界中のいくつかの調査研究によって、多くの慢性疾患に対するキノコの予防効果に関するエビデンスが得られています。都市化が進み、多忙なライフスタイルが定着するにつれて、個人はさまざまな生活習慣病にも悩まされています。従って、キノコの摂取は、時間の経過とともにこれらの疾患のリスクを軽減するのに役立つ可能性があります。

2023年11月の米国保健サービス省のデータによると、米国では成人の10人中6人が慢性疾患に罹患しており、10人中4人が複数の慢性疾患に罹患しています。さらに、アルツハイマー病は認知症の主要な原因であり、2020年には世界で5,500万人以上が罹患し、その数は20年ごとに倍増し、2050年には1億3,900万人に達すると国際アルツハイマー病協会が予測しています。慢性疾患の蔓延に対する意識の高まりと、これらの慢性疾患の予防における食用きのこの健康効果は、今後数年間の市場成長を後押しすると思われます。

食用キノコ市場セグメント分析

  • 食品産業セグメントは著しいペースで成長すると予想されます。

様々なグルメ料理の重要な食材として食用キノコが広く普及していることが、予測期間中の市場成長を後押ししています。多くの場合、人々はビーガンまたはベジタリアン食の消費パターンを採用する方向にシフトしているため、キノコは肉の代用品の1つと見なされています。したがって、予測期間中に市場が成長する機会をさらに提供しています。例えば、インド商工会議所(ASSOCHAM)によると、ビーガン食品市場全体は2022年から2027年に11.32%の複合年間成長率で成長すると予想されています。

さらに、栄養的な健康上の利点を提供することに妥協することなく、動物の屠殺を最小限に抑えるという需要を背景に、肉類似食品に対する需要が高まっています。また、植物ベースの栄養に対する人々の需要の高まりも、予測期間において食用キノコ市場を活性化すると予想されています。例えば、ASSOCHAMによると、インドの植物性食肉市場は現在300億米ドルから400億米ドルと推定されています。予測期間中に急成長が見込まれます。

さらに、機能性食品の生物活性成分としての活用により、消費者の間でキノコの人気が高まっています。製造業者はキノコを粉末状にして、パン、マフィン、スナック菓子などの食品に配合しています。これは、これらの食品の栄養価を高めるために行われます。そのため、キノコを導入した加工食品は世界中の消費者の注目を集めています。

企業による新しく革新的な製品の発売は、予測期間における市場成長の主要な理由の1つになると予想されます。例えば、2023年10月、特許を取得したホールフードのMushroomRoot(TM)の助けを借りて美味しく動物性のない製品を製造しているMeati Foodsは、イタリアン味付けカツレツ、ガーリック&ブラックペッパーステーキ、スパイシークリスピーカツレツ、クリスピーバイツなどの動物性のないタンパク質オプションを発売しました。これらの新製品はいずれもキノコの根から作られており、驚くほどの味と高い栄養価を提供しています。したがって、食品業界ではキノコをベースにした製品の発売が増加しており、食用キノコの市場は予測期間中に拡大すると予想されます。

キノコの生鮮/冷蔵消費の輸入増加は、今後数年間の市場成長に影響を与えると予想されます。経済複雑性観測所(OEC)によると、2022年、米国は生鮮/冷蔵キノコの主要輸入国の一つで、輸入額は4億3,900万米ドルに達し、次いで英国が生鮮/冷蔵キノコの輸入額は2億4,900万米ドルでした。ドイツ、フランス、イタリアはそれぞれ2億4,900万米ドル、1億7,100万米ドル、1億2,400万米ドル相当のきのこを輸入しています。

  • 中国は市場成長に大きく貢献すると予測されます。

中国は食用きのこの世界の主要生産国および消費国になりつつあります。政府によるキノコ栽培戦略の成功により、何百万人もの農家が食用キノコ事業に従事し、新規参入企業に成長機会をもたらしています。

また、中国におけるキノコ生産は高度に分散化されており、人口の増加と健康意識の高まり、一人当たり所得の増加により、食用キノコの需要は予測期間中に大幅な成長が見込まれます。例えば、世界銀行によると、2020年の中国の一人当たり所得は10,408.7米ドルであり、2023年には12,614.1米ドルに増加しています。したがって、一人当たり所得の増加は、予測期間中の市場成長にプラスの影響を与えると予想されます。

中国は加工キノコの最大輸出国の一つであり、同国は2022年に10億1,000万米ドル相当のキノコを輸出し、最大輸出国の一つとなりました。キノコの輸出先は香港、ロシア、ベトナム、マレーシア、ビルマです。したがって、輸出の増加は、同国におけるキノコの生産量の増加を示しています。

さらに、50年以上の経験を持つ味と栄養のリーダーであるKerry Group plc.によると、アジア太平洋は生鮮キノコ市場の最大株主の一つであると推定しています。同社によると、世界のキノコ生産量の約52%は中国産です。また、中国北部の山岳地帯である青源県には、生物多様性にとって世界的に重要な17の重点地域のひとつがあるため、中国の生産量も予測期間中に伸びると予想されます。Qingyuan Forest-Mushroom Co-culture System (QFMCS)は、グミン族による自然な理性によるキノコ栽培に基づいています。したがって、このような生物多様性地域の存在により、中国におけるキノコ市場の成長が予想されます。

目次

第1章 イントロダクション

  • 市場概要
  • 市場の定義
  • 調査範囲
  • 市場セグメンテーション
  • 通貨
  • 前提条件
  • 基準年と予測年のタイムライン
  • 利害利害関係者にとっての主要なメリット

第2章 調査手法

  • 調査デザイン
  • 調査プロセス

第3章 エグゼクティブサマリー

  • 主要な調査結果

第4章 市場力学

  • 市場促進要因
  • 市場抑制要因
  • ポーターのファイブフォース分析
  • 業界バリューチェーン分析
  • アナリストビュー

第5章 世界の食用キノコ市場:タイプ別

  • イントロダクション
  • クレミニ茸
  • モレル茸
  • 椎茸
  • ヒラタケ
  • ヤマブシタケ
  • エノキ茸
  • ボタンキノコ
  • ポルトベロキノコ
  • ポルチーニ茸

第6章 世界の食用キノコ市場:エンドユーザー別

  • イントロダクション
  • 食品産業
  • 農業産業
  • ヘルスケア・製薬業界

第7章 世界の食用キノコ市場:地域別

  • イントロダクション
  • 北米
    • タイプ別
    • エンドユーザー別
    • 国別
  • 南米
    • タイプ別
    • エンドユーザー別
    • 国別
  • 欧州
    • タイプ別
    • エンドユーザー別
    • 国別
  • 中東・アフリカ
    • タイプ別
    • エンドユーザー別
    • 国別
  • アジア太平洋
    • タイプ別
    • エンドユーザー別
    • 国別

第8章 競合環境と分析

  • 主要企業と戦略分析
  • 新興企業とMarkeyの収益性
  • 合併、買収、合意、コラボレーション
  • 競合ダッシュボード

第9章 企業プロファイル

  • Hirano Mushroom LLC
  • Far West Fungi
  • Henan Gutailang Foods Co., Ltd.
  • CNC Exotic Mushrooms
  • The Mushroom Company
  • Monterey Mushrooms, Inc.
  • OKECHAMP SA
  • Butet
  • Meijer
  • Gourmet Mushrooms
  • Phillips Mushroom Farms
  • North Spore
目次
Product Code: KSI061611192

The global edible mushrooms market is projected to grow at a CAGR of 7.57% over the forecast period, from US$67.402 billion in 2024, and is expected to reach US$97.085 billion by 2029.

The growing number of chronic diseases worldwide is augmenting the market growth during the forecast period. Mushrooms are rich sources of antioxidants, vitamin B, potassium, and copper. The increasing popularity of edible mushrooms in varied gourmet cuisines is further propelling the market demand during the forecast period. The rising preference for the adoption of vegan food, combined with the rising number of vegan populations, further provides an opportunity for the market to flourish during the forecast period.

The Vegan Society stated that the Veganuary campaign witnessed record-high sign-ups, with over 7,00,000 people worldwide participating. It also grew from 4,00,000 in 2021 to 5,82,000 in 2021 and 6,92,000 in 2022. Further, in 2023, Germany ranked as the top destination for veganism searches on Google Trends, followed by other countries, namely Austria and the United Kingdom. This shows a rise in veganism. They would also move towards plant-based diets, potentially promoting the global edible mushroom market's growth. Furthermore, companies are adopting strategies in the form of acquisitions and R&D funding to expand their mushroom-incorporated products, fueling the market growth during the forecast period.

EDIBLE MUSHROOM MARKET DRIVERS:

  • The increasing number of diseases worldwide is expected to bolster the demand for the edible mushroom market globally.

The consumption of mushrooms offers several health benefits, so the market is projected to grow significantly during the forecast period. This is mainly because there is an increasing number of chronic diseases worldwide, and people seek nutrient-rich health products. Mushrooms are an excellent source of proteins, minerals, polysaccharides, and unsaturated fatty acids, among other things.

Additionally, several research studies worldwide have provided evidence regarding the protective effects of mushrooms against numerous chronic diseases. With the growing urbanization and the adoption of a busy lifestyle, individuals suffer from varied lifestyle-related disorders as well. Hence, the consumption of mushrooms may help in alleviating the risk of these diseases with time.

According to the US Department of Health & Services data of November 2023, six out of ten adults in the United States are suffering from chronic disease, and four out of ten adults in the USA are suffering from more than one chronic disease. Moreover, Alzheimer's is the leading cause of dementia, with over 55 million people worldwide affected in 2020, and the number is predicted to double every 20 years, reaching 139 million in 2050, as per Alzheimer's Disease International. The growing awareness of the prevalence of chronic disease and the health benefits of edible mushrooms in preventing these chronic diseases will boost market growth in the years ahead.

Edible Mushroom Market Segment Analysis

  • The food industry segment is anticipated to grow at a significant pace.

The wide popularity of edible mushrooms as an important ingredient for varied gourmet cuisines is fueling the market growth during the forecast period. In many cases, as people are shifting towards the adoption of vegan or vegetarian dietary consumption patterns, mushrooms are considered as one of the meat substitutes. Hence, further providing an opportunity for the market to thrive during the forecast period. For instance, according to the Associated Chambers of Commerce and Industry of India (ASSOCHAM), the overall vegan food market is expected to grow at an 11.32% compound annual growth rate in 2022-2027.

Additionally, the growing demand for meat-analog food products with demand for minimizing animal slaughter without compromising on providing nutritional health benefits. The increasing demand among people for plant-based nutrition is also expected to fuel the market for edible mushrooms in the projected period. For instance, according to ASSOCHAM, the Indian plant-based meat market is currently estimated at US$30-40 billion. It is expected to grow rapidly in the projected period.

Furthermore, mushroom popularity among consumers is rising due to their utilization as a bioactive ingredient in functional food products. Manufacturers convert mushrooms into powder form and incorporate them into food commodities that include bread, muffins, snacks, and many more. This is done to increase the nutritional quality of these food products. Hence, processed food products with the introduction of mushrooms are gaining attention among consumers worldwide.

New and innovative product launches by companies are expected to be one of the major reasons for market growth in the projected period. For instance, in October 2023, Meati Foods, a company producing delectable and animal-free products with the help of its patented whole-food MushroomRoot(TM), launched animal-free protein options such as Italian seasoned cutlets, garlic and black pepper steaks, spicy crispy cutlet, and crispy bites. Each of these new products is made from mushroom roots and offers incredible taste and high nutritional value. Hence, the increasing launch of mushroom-based products in the food industry is anticipated to propel the market for edible mushrooms in the projected period.

The increased imports of fresh/chilled consumption of mushrooms are anticipated to influence market growth in the coming years. According to the Observatory of Economic Complexity (OEC), in 2022, the United States was one of the major importers of fresh/chilled mushrooms with an import value reaching US$439 million, followed by the United Kingdom the import value for fresh/chilled mushroom was US$249 million. Germany, France, and Italy have imported mushrooms worth US$249, US$171, and US$124 million worth of mushrooms, respectively.

  • China is predicted to contribute significantly to market growth.

China is becoming a leading producer and consumer of edible mushrooms worldwide. The government's successful implementation of the mushroom farming strategy has engaged millions of farmers in the edible mushroom business, opening growth opportunities for new players in the market.

In addition, mushroom production in China is highly decentralized, and due to the growing population coupled with rising health awareness and per capita income, the demand for edible mushrooms is anticipated to witness significant growth over the forecast period. For instance, according to the World Bank, the per capita income in China in 2020 was US$10,408.7, which increased to US$12,614.1 in 2023. Hence, the increasing per capita income is expected to have a positive impact on market growth in the projected period.

China Is one of the biggest exporters of processed mushrooms, the country exported mushrooms worth US$1.01 billion in 2022, making it one of the largest exporters in 2022. The destinations to which the countries exported mushrooms were Hong Kong, Russia, Vietnam, Malaysia, and Burma. Hence, the rising exports indicate the increased production of mushrooms in the country.

Additionally, according to Kerry Group plc., a leader in taste, and nutrition with more than 50 years of experience, estimates that Asia Pacific is one of the largest shareholders in the fresh mushrooms market. The company states that approximately 52% of the global production of mushrooms comes from China. China's production is also expected to grow in the projected period as, in the northern mountain area of Qingyuan County, one of the country's 17 key regions of global significance for biodiversity is located. The Qingyuan Forest-Mushroom Co-culture System (QFMCS) is based on mushroom cultivation through natural reasons by the Gumin. Hence, with the presence of such a biodiversity area, the market for mushrooms is anticipated to grow in China.

Market Segmentation:

Edible Mushroom Market is segmented and analyzed as below:

By Type

  • Cremini Mushrooms
  • Morel Mushrooms
  • Shiitake Mushrooms
  • Oyster Mushrooms
  • Lion's Mane Mushrooms
  • Enoki Mushrooms
  • Button Mushrooms
  • Portobello Mushrooms
  • Porcini Mushrooms

By End-User

  • Food Industry
  • Agriculture Industry
  • Healthcare and Pharma Industry

By Geography

  • North America
  • United States
  • Canada
  • Mexico
  • South America
  • Brazil
  • Argentina
  • Others
  • Europe
  • UK
  • Germany
  • France
  • Spain
  • Others
  • Middle East and Africa
  • Saudi Arabia
  • United Arab Emirates
  • Israel
  • Others
  • Asia Pacific
  • India
  • China
  • Japan
  • South Korea
  • Taiwan
  • Thailand
  • Indonesia
  • Others

TABLE OF CONTENTS

1. INTRODUCTION

  • 1.1. Market Overview
  • 1.2. Market Definition
  • 1.3. Scope of the Study
  • 1.4. Market Segmentation
  • 1.5. Currency
  • 1.6. Assumptions
  • 1.7. Base and Forecast Years Timeline
  • 1.8. Key benefits for the stakeholders

2. RESEARCH METHODOLOGY

  • 2.1. Research Design
  • 2.2. Research Process

3. EXECUTIVE SUMMARY

  • 3.1. Key Findings

4. MARKET DYNAMICS

  • 4.1. Market Drivers
  • 4.2. Market Restraints
  • 4.3. Porter's Five Forces Analysis
    • 4.3.1. Bargaining Power of Suppliers
    • 4.3.2. Bargaining Power of Buyers
    • 4.3.3. Threat of New Entrants
    • 4.3.4. Threat of Substitutes
    • 4.3.5. Competitive Rivalry in the Industry
  • 4.4. Industry Value Chain Analysis
  • 4.5. Analyst view

5. GLOBAL EDIBLE MUSHROOMS MARKET BY TYPE

  • 5.1. Introduction
  • 5.2. Cremini Mushrooms
  • 5.3. Morel Mushrooms
  • 5.4. Shiitake Mushrooms
  • 5.5. Oyster Mushrooms
  • 5.6. Lion's Mane Mushrooms
  • 5.7. Enoki Mushrooms
  • 5.8. Button Mushrooms
  • 5.9. Portobello Mushrooms
  • 5.10. Porcini Mushrooms

6. GLOBAL EDIBLE MUSHROOMS MARKET BY END-USER

  • 6.1. Introduction
  • 6.2. Food Industry
  • 6.3. Agriculture Industry
  • 6.4. Healthcare and Pharma Industry

7. GLOBAL EDIBLE MUSHROOMS MARKET BY GEOGRAPHY

  • 7.1. Introduction
  • 7.2. North America
    • 7.2.1. By Type
    • 7.2.2. By End-User
    • 7.2.3. By Country
      • 7.2.3.1. United States
      • 7.2.3.2. Canada
      • 7.2.3.3. Mexico
  • 7.3. South America
    • 7.3.1. By Type
    • 7.3.2. By End-User
    • 7.3.3. By Country
      • 7.3.3.1. Brazil
      • 7.3.3.2. Argentina
      • 7.3.3.3. Others
  • 7.4. Europe
    • 7.4.1. By Type
    • 7.4.2. By End-User
    • 7.4.3. By Country
      • 7.4.3.1. UK
      • 7.4.3.2. Germany
      • 7.4.3.3. France
      • 7.4.3.4. Spain
      • 7.4.3.5. Others
  • 7.5. Middle East and Africa
    • 7.5.1. By Type
    • 7.5.2. By End-User
    • 7.5.3. By Country
      • 7.5.3.1. Saudi Arabia
      • 7.5.3.2. United Arab Emirates
      • 7.5.3.3. Israel
      • 7.5.3.4. Others
  • 7.6. Asia Pacific
    • 7.6.1. By Type
    • 7.6.2. By End-User
    • 7.6.3. By Country
      • 7.6.3.1. India
      • 7.6.3.2. China
      • 7.6.3.3. Japan
      • 7.6.3.4. South Korea
      • 7.6.3.5. Taiwan
      • 7.6.3.6. Thailand
      • 7.6.3.7. Indonesia
      • 7.6.3.8. Others

8. COMPETITIVE ENVIRONMENT AND ANALYSIS

  • 8.1. Major Players and Strategy Analysis
  • 8.2. Emerging Players and Markey Lucrativeness
  • 8.3. Mergers, Acquisitions, Agreements, and Collaborations
  • 8.4. Competitive Dashboard

9. COMPANY PROFILES

  • 9.1. Hirano Mushroom LLC
  • 9.2. Far West Fungi
  • 9.3. Henan Gutailang Foods Co., Ltd.
  • 9.4. CNC Exotic Mushrooms
  • 9.5. The Mushroom Company
  • 9.6. Monterey Mushrooms, Inc.
  • 9.7. OKECHAMP SA
  • 9.8. Butet
  • 9.9. Meijer
  • 9.10. Gourmet Mushrooms
  • 9.11. Phillips Mushroom Farms
  • 9.12. North Spore