![]() |
市場調査レポート
商品コード
1541716
米タンパク質市場レポート:製品別、用途別、地域別、2024年~2032年Rice Protein Market Report by Product (Rice Protein Isolates, Rice Protein Concentrates, and Others), Application (Food and Beverages, Pharmaceutical, Cosmetics, Animal Feed), and Region 2024-2032 |
||||||
カスタマイズ可能
|
米タンパク質市場レポート:製品別、用途別、地域別、2024年~2032年 |
出版日: 2024年08月10日
発行: IMARC
ページ情報: 英文 142 Pages
納期: 2~3営業日
|
米タンパク質の世界市場規模は2023年に7億9,260万米ドルに達しました。今後、IMARC Groupは、市場は2032年までに10億2,090万米ドルに達し、2024年から2032年の間に2.74%の成長率(CAGR)を示すと予測しています。
米タンパク質は、篩い分け、加水分解、分離洗浄、乾燥、篩い分け、精米を経て全粒玄米から得られます。米タンパク質には、水溶性の向上、食感の改善、ドライフローの促進、食品中の異味のマスキングなど、いくつかの機能的利点があります。その結果、焼き菓子、スープミックス、飲料ベース、朝食用シリアル、乳製品類似品、油脂、植物性タンパク質製品、穀物製品およびパスタ、加工フルーツ、野菜、ジュースなどの配合補助剤、安定剤、増粘剤、テクスチャライザーとして広く使用されています。現在、栄養価が高く、低アレルギー性であることから、世界中で米タンパク質の需要が高まっています。
アレルゲン、毒素の濃縮、不必要なカロリー、追加加工による動物性食品の摂取を避けるため、植物性食品をベースとした食事への志向の高まりは、米タンパク質の世界の需要を喚起する主な要因の一つです。さらに、米タンパク質はシリアルやヨーグルトに振りかけたり、タンパク質含有量を高めるために調理料理に加えたり、乳児用調製粉乳の製造に使用したりすることができます。生物学的利用能と吸収率が高いため、米タンパク質は消化しやすく、グルテンフリー製品において大豆の代替品となります。さらに、乳製品による膨満感、ガス、けいれん、消化器系の不快感に悩まされる人の数が大幅に増加しているため、グルテンフリー製品に対する需要が増加していることも、市場の成長に寄与しています。これとは別に、米タンパク質パウダーは減量、脂肪燃焼、筋肉の早期回復を助け、血漿や肝臓のコレステロール値を低下させる。その結果、米タンパク質パウダーは、筋肉量を増やし、体力をつけるためのスポーツ栄養補助食品として人気を集めています。アスリートの増加は市場の成長をさらに後押しすると予想されます。
The global rice protein market size reached US$ 792.6 Million in 2023. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach US$ 1,020.9 Million by 2032, exhibiting a growth rate (CAGR) of 2.74% during 2024-2032.
Rice protein is derived from whole-grain brown rice through sifting, hydrolysis, separation washing, drying, sieving, and milling. It has several functional benefits, such as increasing water solubility, improving texture, promoting ease of dry flow, and masking off-flavors in food products. As a result, it is widely used as a formulation aid, stabilizer, thickener, and texturizer in baked goods, soup mixes, beverage bases, breakfast cereals, dairy product analogs, fats and oils, plant protein products, grain products and pasta, and processed fruits, vegetables, and juices. Nowadays, there is a rise in the demand for rice protein around the world as it is considered uniquely nutritious and hypoallergenic.
The growing inclination towards a plant-based diet to avoid consumption of animal products due to allergens, concentration of toxins, unnecessary calories, and additional processing represents one of the main factors catalyzing the demand for rice protein worldwide. Moreover, it can be sprinkled on cereals and yogurt, added to cooked dishes to boost the protein content, and used for manufacturing infant food formula. Due to its high bioavailability and absorption, rice protein is easily digestible, thereby making it an alternative to soy in gluten-free products. Additionally, the increasing demand for gluten-free products on account of a significant rise in the number of individuals suffering from bloating, gas, cramping, and digestive discomfort from dairy products is contributing to market growth. Apart from this, it aids in weight loss, fat burning, fast muscle recovery, and reduced cholesterol levels in plasma and liver. As a result, rice protein powder is gaining traction in sports nutritional supplements to increase muscle mass and build strength. The increasing number of athletes is anticipated to bolster the market growth further.
IMARC Group provides an analysis of the key trends in each sub-segment of the global rice protein market report, along with forecasts at the global, regional and country level from 2024-2032. Our report has categorized the market based on product and application.
Rice Protein Isolates
Rice Protein Concentrates
Others
Food and Beverages
Pharmaceutical
Cosmetics
Animal Feed
North America
United States
Canada
Asia-Pacific
China
Japan
India
South Korea
Australia
Indonesia
Others
Europe
Germany
France
United Kingdom
Italy
Spain
Russia
Others
Latin America
Brazil
Mexico
Others
Middle East and Africa
The competitive landscape of the industry has also been examined along with the profiles of the key players being AIDP Inc., Axiom Foods Inc., Bioway (Xi'an) Organic Ingredients Co. Ltd., Golden Grain Group Limited, North Coast Naturals, Nutribiotic, RiceBran Technologies, Rollins International Pvt. Ltd. (RHA Holdings Private Ltd.), Shafi Gluco Chem Pvt. Ltd., The Green Labs LLC and Top Health Ingredients Inc.