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市場調査レポート
商品コード
1541482
食品グレードガス市場レポート:タイプ、用途、エンドユーザー、地域別、2024~2032年Food Grade Gases Market Report by Type, Application, End User, and Region 2024-2032 |
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カスタマイズ可能
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食品グレードガス市場レポート:タイプ、用途、エンドユーザー、地域別、2024~2032年 |
出版日: 2024年08月10日
発行: IMARC
ページ情報: 英文 144 Pages
納期: 2~3営業日
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世界の食品グレードガス市場規模は2023年に84億米ドルに達しました。今後、IMARC Groupは、市場は2032年までに129億米ドルに達し、2024~2032年の間に4.8%の成長率(CAGR)を示すと予測しています。
食品用ガスは、食品の包装、保存、冷凍、炭酸化に使用される特殊ガスです。一般的に使用される食品用ガスには、アルゴン、水素、二酸化炭素、窒素、酸素などがあります。これらは、ベーカリー、乳製品、肉製品、果物、野菜、油、ソース、ドレッシング、調味料、炭酸飲料など、飲食品の調製に使用されます。食品を調理する際の添加剤や加工助剤として利用されます。これらのガスは、水分や酸素の含有量を減らし、調理や保存に最適化するために食品を通過させる。また、クリームやチーズなどのエアロゾルディスペンサー食品の推進剤としても使用され、デザートに微細な気泡を発生させ、食感やふんわり感を向上させる。
飲食品業界の著しい成長は、市場の明るい展望を生み出す重要な要因のひとつです。健康志向の消費者の間で、高級品質の肉や魚介類製品に対する需要が高まっており、食品用ガスへの要求が高まっています。さらに、改質空気包装(MAP)ソリューションの広範な採用が市場成長の推進力となっています。食品用ガスは、包装食品、特に有機果物や野菜、肉製品の鮮度を保持し、合成化学物質を使用せずにチーズやパスタの保存期間を延ばすために使用されます。これに伴い、ホテル、カフェ、クイック・サービング・レストラン(QSR)、地ビール工場での製品利用が増加していることも、市場の成長に寄与しています。その他にも、消費者の支出能力の上昇や、大衆の間でパッケージ食品の消費が拡大していることなどが、市場の成長を促進すると予想されます。
The global food grade gases market size reached US$ 8.4 Billion in 2023. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach US$ 12.9 Billion by 2032, exhibiting a growth rate (CAGR) of 4.8% during 2024-2032.
Food grade gases are specialized gases used for packaging, preservation, freezing, and carbonation of food products. Some of the commonly used food grade gases include argon, hydrogen, carbon dioxide, nitrogen and oxygen. They are used for the preparation of food and beverages, such as bakery, dairy and meat products, fruits, vegetables, oil, sauces, dressings, condiments and carbonated drinks. They are utilized as an additive or processing aid during food preparation. These gases are passed through food products to reduce moisture and oxygen content and optimize them for preparation or storage. They are also used as propellants in aerosol dispensed food products, such as creams and cheeses, and to create microbubbles in desserts for improving texture and fluffiness.
Significant growth in the food and beverage industry is one of the key factors creating a positive outlook for the market. There is a rising demand for premium-quality meat and seafood products among health-conscious consumers, which is increasing the requirement for food grade gases. Moreover, the widespread adoption of modified air packaging (MAP) solutions is providing a thrust to the market growth. Food grade gases are used to retain the freshness of packaged food, especially organic fruits and vegetables and meat products, and enhancing the shelf-life of cheeses and pasta without using synthetic chemicals. In line with this, the increasing product utilization in hotels, cafes, quick serving restaurants (QSRs) and microbreweries are also contributing to the growth of the market. Other factors, including rising expenditure capacities of the consumers, along with the escalating consumption of packaged food products among the masses, are anticipated to drive the market toward growth.
IMARC Group provides an analysis of the key trends in each sub-segment of the global food grade gases market report, along with forecasts at the global, regional and country level from 2024-2032. Our report has categorized the market based on type, application and end user.
Carbon Dioxide
Nitrogen
Oxygen
Others
Freezing and Chilling
Packaging and Carbonation
Others
Beverages
Meat and Seafood
Convenience Food Products
Others
North America
United States
Canada
Asia-Pacific
China
Japan
India
South Korea
Australia
Indonesia
Others
Europe
Germany
France
United Kingdom
Italy
Spain
Russia
Others
Latin America
Brazil
Mexico
Others
Middle East and Africa
The competitive landscape of the industry has also been examined along with the profiles of the key players being Air Liquide S.A., Air Products Inc., Air Water Inc., Coregas Pty Ltd (Wesfarmers Limited), Gulf Cryo, Linde plc, Massy Group Inc, SOL Spa, Taiyo Nippon Sanso Corporation (Mitsubishi Chemical Holdings Corporation), The Messer Group GmbH and Tyczka Polska Sp. z o.o.