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市場調査レポート
商品コード
1516403
変性でん粉の市場規模:製品別、材料別、最終用途別、2024年~2032年の予測Modified Starch Market Size - By Product (Resistant, Cationic, Pre-Gelatinized), By Material (Corn, Cassava, Wheat, Potato), By End Use (Food & Beverage, Animal Feed, Paper, Pharmaceuticals, Textiles) & Forecast, 2024 - 2032 |
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カスタマイズ可能
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変性でん粉の市場規模:製品別、材料別、最終用途別、2024年~2032年の予測 |
出版日: 2024年04月11日
発行: Global Market Insights Inc.
ページ情報: 英文 300 Pages
納期: 2~3営業日
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世界の変性でん粉市場は、この分野における研究開発活動の活発化により、2024年から2032年にかけて5.2%以上のCAGRを観測します。
化学的、物理的、酵素的プロセスによって天然デンプンから得られる変性でん粉は、技術的ニーズを満たす特性を開発してきました。優れた安定性、耐久性、極端な温度やpHレベルに対する耐性など、改善された活性を持つ新しいデンプン誘導体の開発のための研究開発の進展は、製薬、繊維、製紙産業での用途において重要です。
例えば2022年3月には、インドネシア国家規格と国際バイオプラスチック規格を満たす改質キャッサバ澱粉ポリビニルアルコール(MSGPvA)からバイオサーモプラスチック複合体を製造するのに必要なポリカプロラクトン(PCL)と無水マレイン酸(AMA)の最適濃度を決定する研究が日本で実施されました。
食品分野では、変性でん粉は製品の食感、保存性、栄養価を向上させ、より利便性の高い食品を求める消費者のニーズにマッチしています。繊維産業や製紙産業は、変性でん粉の結合特性やコーティング特性の恩恵を受けています。研究開発が澱粉研究の限界を押し広げ続けているため、市場は継続的な成長と革新の態勢を整えています。
変性澱粉業界全体の市場規模は、製品、材料、エンドユーザー、地域に基づいて分類されます。
カチオン性セグメントからの変性でん粉市場収益は、2024年から2032年にかけて称賛に値するCAGRを記録します。カチオン変性澱粉は主に製紙産業で使用され、紙の強度を高め、印刷適性を向上させ、荷重と粒子の保持を強化し、接着能力と柔軟性を高める。
また、繊維産業や化粧品産業でも重宝されています。さらに、カチオンデンプンの廃水治療への利用は、凝固と不純物除去の効果によるものです。カチオンデンプンの改良に関する継続的な研究開発により、より効率的な製品が生み出されています。この技術革新は、耐久性があり高性能な製品に対する需要の増加と相まって、カチオン化変性でん粉市場の成長を促進しています。
キャッサバ分野は2024年から2032年にかけて顕著な成長を遂げると思われます。豊富で費用対効果の高い植物性キャッサバは、澱粉を豊富に含み、加工が容易なため改質澱粉の供給源として好まれています。このデンプンは、繊維、紙、接着剤、医薬品、その他の非食品産業以外の原材料を強化・保存するために固め安定化させるゲル成分として、食品産業で広く使用されています。製品の品質と性能を向上させるために天然素材や持続可能な素材を求める傾向が強まっており、市場のキャッサバ澱粉の魅力をさらに高めています。革新的な動向と環境に優しいソリューションへのシフトにより、キャッサバを原料とする変性でん粉の需要は大幅に増加します。
欧州変性デンプン市場は2024年から2032年にかけて顕著なCAGRを示します。トウモロコシ、小麦、ジャガイモなどの天然由来の変性デンプンは、食品加工の食感、一貫性、栄養価を高めるために不可欠です。また、繊維、製紙、医薬品、パーソナルケアなどの非食品産業においても重要な役割を担っています。さらに、欧州の厳しい規制が変性でん粉市場を牽引しています。より健康的で環境に優しい製品を求める消費者の需要に応えるために業界が革新を遂げるにつれて、欧州における変性でん粉の需要は拡大し続け、技術の進歩と市場開拓の成果を促進すると思われます。
Global Modified Starch Market will observe a CAGR of over 5.2% from 2024 to 2032, driven by increasing R&D activities in the field. Modified starches obtained from natural starches by chemical, physical, and enzymatic processes have developed properties that meet technical needs. R&D progress for the development of new starch derivatives with improved activities, such as excellent stability, durability, and resistance to extreme temperatures and pH levels, are important in applications in the pharmaceutical, textile, and paper industries.
For instance, in March 2022, a study to determine the optimal concentrations of polycaprolactone (PCL) and anhydride maleic acid (AMA) needed to produce a biothermoplastic composite from modified cassava starch polyvinyl alcohol (MSGPvA) that meets the Indonesian National Standard and international bioplastic standards was conducted in Japan.
In food, modified starch improves the texture, shelf life, and nutritional value of products matches consumer needs for higher convenience food options, and is used in pharmaceuticals as excipients and in drug delivery to improve drug efficacy and stability. The textile and paper industries benefit from the bonding and coating properties of modified starch. As R&D continues to push the boundaries of starch research, the market is poised for continued growth and innovation.
Overall Modified Starch industry size is classified based on product, material, end-user, and region.
The modified starch market revenue from the cationic segment will register a commendable CAGR from 2024 to 2032. Cationic-modified starch is mainly used in the paper industry, where it increases paper strength, improves printability, enhances loading and particle retention, and enhances adhesion ability and its flexibility.
It is also valuable in the textile and cosmetic industries. In addition, the use of cationic starch in wastewater treatment is due to its effectiveness in coagulation and impurity removal. The ongoing research and development of cationic starch modifications leads to more efficient products. This innovation, coupled with increasing demand for durable and high-performance products, is driving the growth of the cationized modified starch market.
The cassava segment will witness an appreciable growth from 2024 to 2032. The abundant and cost-effective vegetable cassava, rich in starch, is the preferred source of modified starch due to its ease of processing. This starch is widely used in the food industry as a gel ingredient that hardens and stabilizes to enhance and preserve raw materials other than textiles, paper, adhesives, pharmaceuticals, and other non-food industries. There is a growing trend towards natural and sustainable materials to improve product quality and performance, further enhancing the attractiveness of cassava starch in the market. With the innovative trends and the shift towards environmentally friendly solutions, the demand for cassava-based modified starch will increase significantly.
Europe Modified starch market will exhibit a notable CAGR from 2024 to 2032. Modified starches of natural origin, such as maize, wheat, and potatoes, are essential to enhance the texture, consistency, and nutritional value of food processing. They are also key in non-food industries such as textiles, paper manufacturing, pharmaceuticals, and personal care. Furthermore, stringent European regulations go a long way in driving the reformed starch market. As the industry innovates to meet consumer demand for healthier and more environmentally friendly products, the demand for modified starch in Europe will continue to expand, driving technological advances and market development results.