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市場調査レポート
商品コード
1452421
イソマルツロース市場規模:グレード別、最終用途別&予測、2024-2032年Isomaltulose Market Size-By Grade (Food, Grade), End Use (Confectionery, Bakery Products, Breakfast Cereals & Bars, Dairy Products, Frozen Desserts, Beverages, Flouridated Salt, Table Top, Supplements & OTC Medicine, & Others) & Forecast, 2024-2032 |
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カスタマイズ可能
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イソマルツロース市場規模:グレード別、最終用途別&予測、2024-2032年 |
出版日: 2024年01月08日
発行: Global Market Insights Inc.
ページ情報: 英文 200 Pages
納期: 2~3営業日
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イソマルツロース市場規模は、クリーンラベル動向の高まりに後押しされ、2024年から2032年にかけてCAGR 6.3%で拡大する見通しです。
近年、消費者は自然で透明性の高い成分表を優先する傾向が強まっており、そのクリーンラベルの魅力により、好ましい甘味料としてイソマルツロースの消費をさらに促進しています。イソマルツロースは天然由来の低グリセミック炭水化物であり、加工や認知が最小限に抑えられているため、現在進行中のクリーンラベル動向によって大きな支持を集めています。複数の飲食品メーカーが、飲料から菓子類まで様々な製品にイソマルツロースを配合することで消費者の嗜好の変化に対応し、市場の成長を後押ししています。
さらに、動物栄養学の新たな動向と人間の食生活嗜好の高まりが、ペットや家畜の飼料に健康的で低血糖の選択肢を求める需要を急増させています。2023年7月に発表されたCorbelらの研究によると、イソマルトースは摂取後の血糖値上昇を抑えるため、ドッグフードの効果的な低血糖成分であることが証明されました。また、イソマルツロースの健康上の利点に対する意識の高まりも、ペット用おやつ、サプリメント、家畜飼料への応用の増加に寄与しており、持続的なエネルギーを供給することで動物の健康をサポートし、業界の拡大を加速しています。
グレード別では、医薬品グレードのイソマルツロース市場が2024年から2032年の間に大きな牽引力を獲得すると予測されています。これは、イソマルツロースが低血糖で徐放性炭水化物を含有するため、医薬品製剤に幅広く応用されていることに起因しています。さらに、イソマルツロースは、緩慢なエネルギー放出特性を提供するため、医薬品製剤において汎用性の高い成分として浮上しています。医薬品用途では、より健康的で持続的なエネルギーソリューションに対する需要が高まっており、医薬品、サプリメント、栄養製品の製造に医薬品グレードのイソマルツロースの採用がさらに推進されるであろう。
最終用途に基づくと、乳製品セグメントのイソマルツロース市場は2023年に高い需要を目の当たりにし、2032年末までにかなりの収益を生み出すと推計されます。イソマルツロースは甘味料として、また乳製品製剤の持続的エネルギー源としてますます使用されるようになっています。イソマルツロースは、加工中の安定性と風味プロファイルを強化する能力から、ヨーグルト、ミルクベースの飲料、アイスクリームなどの乳製品で高い人気を記録しています。さらに、消費者の嗜好が砂糖含有量を減らしたより健康的な代替品にシフトしていることも、同分野の成長を促進すると思われます。
アジア太平洋のイソマルツロース産業は、2023年にかなりの収益シェアを占め、この地域の健康志向の消費者基盤の拡大に起因して、2032年まで堅調な成長で拡大するとみられています。低血糖でエネルギー持続性のある甘味料に対する意識の高まりと、特に中国とインドにおける飲食品セクターの繁栄が、イソマルツロースの需要に寄与しています。さらに、支持的な規制の枠組みとクリーンラベル製品の動向の高まりが、この地域の市場展望をさらに拡大すると思われます。
Isomaltulose Market size is poised to expand at 6.3% CAGR from 2024 to 2032 propelled by the rising clean-label trends.
Of late, consumers are increasingly prioritizing natural and transparent ingredient lists, further fueling the consumption of isomaltulose as a preferred sweetener owing to its clean-label appeal. Isomaltulose is a naturally produced, low-glycemic carbohydrate, gaining significant traction owing to the ongoing clean-label trends as it is minimally processed and recognized. Several food & beverage manufacturers are responding to the evolving consumer preferences by incorporating isomaltulose in various products, from beverages to confectionery, propelling the market growth.
Furthermore, the emerging animal nutrition trends and the rising human dietary preferences are surging the demand for healthier and low-glycemic options in pet and livestock diets. According to a study by Corbel et al published in July 2023, isomaltose proved to be an effective low-glycemic component for dog food as it causes a lower rise in blood sugar levels after intake. The growing awareness about the health benefits of isomaltulose is also contributing to its increasing application in pet treats, supplements, and livestock feed supports animal well-being for providing sustained energy, accelerating the industry expansion.
The overall industry is segmented into grade, end-use, and region.
Based on grade, the pharma grade isomaltulose market is projected to gain significant traction between 2024 and 2032. This can be attributed to the extensive application of isomaltulose in pharmaceutical formulations due to its low-glycemic and sustained-release carbohydrate content. Additionally, isomaltulose has emerged as a versatile ingredient in medicinal formulations to offer slow energy-release properties. The rising demand for healthier and sustained energy solutions in pharmaceutical applications will further propel the adoption of pharma-grade isomaltulose to produce medicines, supplements, and nutritional offerings.
Based on end use, the isomaltulose market from the dairy products segment witnessed high demand in 2023 and is estimated to generate considerable revenue by the end of 2032. Isomaltulose is increasingly used as a sweetener and source of sustained energy in dairy formulations. Given its stability during processing and ability to enhance flavor profiles, isomaltulose records higher popularity in dairy products, such as yogurts, milk-based beverages, and ice creams. Moreover, the shifting consumer preferences towards healthier alternatives with reduced sugar content will foster the segment growth.
Asia Pacific isomaltulose industry accounted for a sizable revenue share in 2023 and is set to expand at robust growth through 2032 attributed to the expansion of the health-conscious consumer base in the region. The growing awareness of low-glycemic and sustained energy sweeteners along with the thriving food & beverage sector, particularly in China and India, is contributing to the demand for isomaltulose. Additionally, supportive regulatory frameworks and the growing trend of clean-label products will further augment the regional market outlook.