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市場調査レポート
商品コード
1368708
グルメ海藻シーズニングの市場規模:製品タイプ、形態、用途、流通チャネル別&予測、2023年~2032年Gourmet Seaweed Seasoning Market Size - By Product Type, Form, Application, Distribution Channel & Forecast, 2023 - 2032 |
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カスタマイズ可能
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グルメ海藻シーズニングの市場規模:製品タイプ、形態、用途、流通チャネル別&予測、2023年~2032年 |
出版日: 2023年08月24日
発行: Global Market Insights Inc.
ページ情報: 英文 200 Pages
納期: 2~3営業日
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グルメ海藻シーズニング市場規模は、アジア料理の人気上昇と、国際的な料理慣行におけるさまざまな調味料の最適な統合に牽引され、2023年から2032年にかけてCAGR 7.4%で拡大すると予測されます。
海藻ベースの調味料は、その独特のうま味プロファイルで有名であり、多様な消費者層の間で高い訴求力を持つため、広く認知されるようになっています。そのため、いくつかの市場参入企業は、進化する消費者の料理嗜好に対応するため、ユニークな風味特性と多様な用途を備えた幅広いグルメ海藻シーズニングを積極的に発売しています。例えば、2023年2月、海藻メーカーのCascadia社は、同社のKove Ocean Foodsブランドから、ゴマ、海藻、干物、ハーブ、塩をブレンドした日本のふりかけのような風味強化のビーガンスプリンクル、Sea Spiceを発売しました。このようなイノベーションの急増が業界の成長を促進すると思われます。
グルメ海藻シーズニング市場は、製品タイプ、形態、用途、流通チャネル、地域に分類されます。
製品タイプに基づくと、昆布セグメントからの業界規模が2023-2032年に大きな牽引力を獲得すると予測されます。高いミネラル含有量や潜在的な抗酸化作用など、昆布の健康上の利点に対する消費者の意識の高まりが、高級調味料ブレンドでの利用を後押ししています。さらに、サラダ、スープ、スナック菓子など様々な料理に昆布ベースの調味料を取り入れるケースが増えており、業界プレーヤーに潜在的な成長機会を提供すると期待されています。一例を挙げると、2023年5月、海藻メーカーのOcean's Balance社は、砂糖昆布の生産を強化するため、特注設計の乾燥機に投資する金融機関であるCoastal Enterprises Inc.から65万米ドルの資金を確保しました。
グルメ海藻シーズニング業界は、2022年にサラダ用途分野でかなりの収益シェアを占め、2023年から2032年にかけて注目すべきCAGRで拡大すると推定されています。より健康的で風味豊かな食品への消費者シフトの高まりが、サラダにおけるグルメ海藻シーズニングの消費を増加させています。さらに、海藻入りのサラダドレッシングやトッピングが、その独特の食感や香ばしさによって、料理創作において高い人気を得ていることも、同分野の成長に寄与しています。
地域別では、アジア太平洋のグルメ海藻シーズニング産業は、豊かな料理の伝統が存在し、伝統的な料理に海藻が広く取り入れられていることから、2023年から2032年にかけて力強い成長を遂げると見られています。また、同地域では、豊富なミネラル含有量や抗酸化作用など、海藻の健康効果に対する消費者の意識が高まっています。主要市場プレイヤーの存在と、世界のアジアン・フュージョン料理の人気の高まりが相まって、この地域の市場見通しはさらに拡大すると思われます。
Gourmet Seaweed Seasoning Market size is projected to expand at 7.4% CAGR from 2023 to 2032 driven by the rising popularity of Asian cuisines and the optimum integration of different seasonings in international culinary practices.
Seaweed-based seasonings, renowned for their distinctive umami flavor profiles, have gained widespread recognition due to their higher appeal among diverse consumer demographics. To that end, several market players are actively launching wide range of gourmet seaweed seasonings with unique flavor profiles and versatile applications for catering to the evolving culinary preferences of consumers. For instance, in February 2023, modern seaweed producer Cascadia launched its Kove Ocean Foods brand with Sea Spice, a flavor-enhancing vegan sprinkle similar to furikake, a Japanese blend of sesame seeds, seaweed, dried fish, herbs, and salt. The surge in the number of such innovations will propel the industry growth.
The gourmet seaweed seasoning market is categorized into product type, form, application, distribution channel, and region.
Based on product type, the industry size from the kelp segment is projected to gain significant traction from 2023-2032. The growing consumer awareness about the health advantages of kelp, including its high mineral content and potential antioxidant properties is propelling its utilization in premium seasoning blends. Additionally, the increasing incorporation of kelp-based seasonings in various cuisines, including salads, soups, and snacks is expected to provide potential growth opportunities to the industry players. To cite an instance, in May 2023, Ocean's Balance, a seaweed manufacturer, secured $650,000 in funding from Coastal Enterprises Inc., a financial institution for investing in custom-designed dryers, to boost sugar kelp production.
Gourmet seaweed seasoning industry from the salads application segment accounted for substantial revenue share in 2022 and is estimated to expand at notable CAGR from 2023-2032. The rising consumer shift toward healthier and more flavorful food choices is increasing the consumption of gourmet seaweed seasonings in salads. Moreover, the higher popularity of seaweed-infused salad dressings and toppings in culinary creations owing to their unique textures and savory notes will contribute to the segment growth.
Regionally, the Asia Pacific gourmet seaweed seasoning industry is set to witness robust growth during 2023 and 2032 attributed to the presence of rich culinary heritage and the widespread incorporation of seaweed in traditional cuisines. Additionally, there is growing consumer awareness about the health benefits of seaweed, such as its rich mineral content and antioxidant properties in the region. The presence of key market players coupled with the rising popularity of Asian fusion cuisines worldwide will further augment the regional market outlook.