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市場調査レポート
商品コード
1308727

飲食品加工用酵素市場の2030年までの予測-タイプ別、サブタイプ別、供給源別、用途別、エンドユーザー別、地域別の世界分析

Food & Beverage Processing Enzyme Market Forecasts to 2030 - Global Analysis By Type, Sub-Type, Source, Application, End User and By Geography

出版日: | 発行: Stratistics Market Research Consulting | ページ情報: 英文 175+ Pages | 納期: 2~3営業日

● お客様のご希望に応じて、既存データの加工や未掲載情報(例:国別セグメント)の追加などの対応が可能です。  詳細はお問い合わせください。

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飲食品加工用酵素市場の2030年までの予測-タイプ別、サブタイプ別、供給源別、用途別、エンドユーザー別、地域別の世界分析
出版日: 2023年07月01日
発行: Stratistics Market Research Consulting
ページ情報: 英文 175+ Pages
納期: 2~3営業日
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  • 概要
  • 図表
  • 目次
概要

Stratistics MRCによると、世界の飲食品加工用酵素市場は、2023年に16億4,161万米ドルを占め、予測期間中にCAGR 4.2%で成長し、2030年には21億8,949万米ドルに達すると予想されています。

生産性と品質を高めるため、酵素は食品と飲料の加工に使用されます。アミラーゼ、プロテアーゼ、リパーゼ、セルラーゼは、発酵、乳製品加工、ベーキング、食肉加工を含む様々な手順で使用される、一般的に使用される酵素の一部です。酵素は加工をスピードアップし、風味や食感を高め、製品の安定性を向上させる。酵素は、高品質で栄養価が高く、風味豊かな商品を求める消費者の需要に応えることができるため、日々の飲食品加工に欠かせないものです。

酵素とその他の栄養成分の世界的サプライヤーであるDSM社によると、市場の主な発展のひとつは、醸造業界における酵素需要の増加です。酵素は醸造プロセスを改善し、ビールの風味と香りを高めるのに役立ちます。

市場力学:

促進要因

酵素ベースの製品が健康にもたらすメリット

予測期間中、飲食品加工酵素市場が成長をリードすると予測されます。低乳糖乳製品やグルテンフリーの焼き菓子など、酵素ベースの食品・飲料製品の利点に対する消費者の認識が高まるにつれて、飲食品加工酵素市場は拡大しています。消費者の健康に対する意識が高まるにつれ、消費者は体に優しく、アレルゲンを含まない製品を求めるようになっています。酵素は、複雑な分子を吸収しやすい形に分解することで、そのような製品の製造を助けることができます。アレルゲンとなるタンパク質の量を減らすために酵素を使用することで、食物アレルギーを持つ人にとっても安全な食品を作ることができます。

抑制要因:

酵素ベースの商品は非常に高価である

世界の飲食品加工用酵素市場は、予測期間中の成長を妨げると予想されます。酵素ベースの商品の高コストは、飲食品加工酵素市場の主な阻害要因の1つです。さらに、酵素は、それを作るために必要な労働集約的な製造プロセスのために高価です。酵素ベースの製品の高コストは、規制遵守や研究開発の費用にも影響される可能性があります。

機会:

天然素材やクリーン・ラベル商品に対する消費者の嗜好の拡大

予測期間中、飲食品加工酵素市場は、天然でクリーンラベルの製品に対する需要の高まりにより、成長をリードすると予想されます。天然成分から作られ、人工成分を含まない製品は、消費者の間で人気が高まっています。そのような製品は酵素を使用して製造することができ、新たな市場拡大の機会を開いています。酵素は、複雑な分子をより吸収されやすい形に分解することで、ナチュラル製品やクリーンラベル製品の生産を助けることができます。自然でクリーン・ラベルの製品を求める傾向に沿って、酵素の使用は人工的な保存料や添加物の必要性を減らす助けにもなります。

脅威

代替加工技術との競合

化学処理や熱処理などの他の加工技術との競合は、飲食品加工酵素市場にとって最大の脅威のひとつです。酵素には生産性の向上、加工時間の短縮、製品の品質向上など多くの利点があるが、他の加工技術の方がより手頃な価格であったり、利用しやすかったりする可能性があります。このため、飲食品分野での酵素の使用が制限され、予測期間中の市場の拡大が妨げられる可能性があります。

COVID-19影響:

飲食品加工用酵素市場は、COVID-19パンデミックの影響をさまざまな形で受けています。一方では、パンデミックの間に加工食品と飲料の需要が増加したため、市場は拡大しました。さらに、世界のサプライチェーンの混乱が原料や酵素の入手に影響を及ぼした結果、市場は困難に直面しています。また、パンデミックの経済への影響により個人消費が減少したため、近い将来、市場の拡大が短絡する可能性もあります。

予測期間中、カーボハイドラーゼ・セグメントが最大になると予想される:

予測期間中、炭水化物分解酵素分野が最大のシェアを占めると予想されます。飲食品産業では、複雑な炭水化物をより単純な糖に変換する酵素であるカルボヒドラーゼが頻繁に使用されます。乳製品業界では、カーボハイドラーゼによって乳糖がより単純な糖に分解され、乳糖不耐症の人でも乳製品をよりおいしく食べることができるようになります。カーボハイドラーゼのその他の用途としては、食感や風味の改善、粘度の低下、製パン・醸造・菓子類における低カロリー甘味料の生成などがあります。しかし、より健康的で低カロリー、消化しやすい製品への需要が、飲食品分野での炭水化物分解酵素使用のさらなる成長を促進すると予想されます。

ベーカリー分野は予測期間中最も高いCAGRが見込まれる:

予測期間中、飲食品加工酵素市場ではベーカリー分野が最も高いCAGRを示すと予想されます。焼き菓子の食感と品質を向上させるため、ベーカリー分野では酵素の使用が増加しています。グルテン不耐症の増加により需要が高まっているグルテンフリーの焼き菓子は、酵素を使って作ることができます。さらに、酵素は焼き菓子の保存期間を延ばし、食品廃棄物を最小限に抑えるためにも使用できます。焼き菓子の需要の高まりと、ベーカリー産業における酵素の利用拡大により、ベーカリー分野が最も高い成長を遂げると予想されます。

最大のシェアを持つ地域:

予測期間中、北米地域が最大のシェアを占めると予測されます。これは、同地域で酵素の利用が拡大していること、加工食品と飲食品の需要が高いこと、大規模な食品・飲食品メーカーが存在すること、加工食品と飲食品全般の需要が高いことによる。北米では、米国がカナダとメキシコを食品・飲料加工用酵素の市場規模でリードしています。さらに、この地域における酵素ベースのソリューションの需要は、自然志向やクリーンラベル製品に対する動向の拡大、菜食主義者や植物由来の製品に対する消費者の需要の高まりによって牽引されると予想されます。

CAGRが最も高い地域:

アジア太平洋地域は、予測期間中に飲食品加工酵素市場で最も高いCAGRを示すと予想されます。これは、同地域の人口増加、可処分所得の増加、加工食品と飲食品の需要増加によってもたらされます。アジア太平洋地域の飲食品加工酵素の主要市場には、中国、インド、日本が含まれます。この地域の市場は、コンビニエンス食品、レディ・トゥ・ドリンク飲料、機能性食品・飲料に対する需要の高まりによって成長しています。

主な発展:

2022年1月、酵素とその他の栄養成分の世界的サプライヤーであるDSMは、飲食品加工酵素市場の主な発展の1つとして、醸造業界における酵素需要の増加を挙げています。酵素は醸造プロセスを改善し、ビールの風味と香りを高めるのに役立ちます。

2021年11月、酵素ソリューションの大手プロバイダーであるデュポン・ニュートリション&バイオサイエンシズは、植物由来の代替肉の食感と官能特性を改善できる酵素の需要が高まっています。酵素は植物性タンパク質の分解を助け、その機能性と風味を改善することができます。

2021年9月、世界の化学会社であるBASFは、飲食品加工酵素市場における主な発展の1つとして、バイオ燃料やその他の再生可能製品の生産における酵素の使用の増加が挙げられます。酵素は植物由来の原料をより単純な形に分解するのに役立ち、バイオ燃料やその他の再生可能製品への転換を容易にします。

レポート内容

  • 地域レベル、国レベルセグメントの市場シェア評価
  • 新規参入企業への戦略的提言
  • 2021年、2022年、2023年、2026年、2030年の市場データを網羅
  • 市場動向(促進要因、阻害要因、機会、脅威、課題、投資機会・促進要因、推奨事項)
  • 市場推定に基づく主要ビジネスセグメントにおける戦略的提言
  • 主要な共通トレンドをマッピングした競合情勢
  • 詳細な戦略、財務、最近の動向を含む企業プロファイル
  • 最新の技術動向をマッピングしたサプライチェーン動向

無料カスタマイズサービス:

本レポートをご購読のお客様には、以下のいずれかの無料カスタマイズオプションをご提供いたします:

  • 企業プロファイル
    • 追加市場プレイヤーの包括的プロファイリング(3社まで)
    • 主要企業のSWOT分析(3社まで)
  • 地域セグメンテーション
    • 顧客の関心に応じた主要国の市場推計・予測・CAGR(注:フィージビリティチェックによる)
  • 競合ベンチマーキング
    • 製品ポートフォリオ、地理的プレゼンス、戦略的提携に基づく主要企業のベンチマーキング

目次

第1章 エグゼクティブサマリー

第2章 序文

  • エグゼクティブサマリー
  • ステークホルダー
  • 調査範囲
  • 調査手法
    • データマイニング
    • データ分析
    • データ検証
    • 調査アプローチ
  • 調査ソース
    • 一次調査情報源
    • 二次調査情報源
    • 前提条件

第3章 市場動向分析

  • 促進要因
  • 抑制要因
  • 機会
  • 脅威
  • アプリケーション分析
  • 新興市場
  • COVID-19の影響

第4章 ポーターのファイブフォース分析

  • 供給企業の交渉力
  • 買い手の交渉力
  • 代替品の脅威
  • 新規参入業者の脅威
  • 競争企業間の敵対関係

第5章 飲食品加工用酵素の世界市場:タイプ別

  • 炭水化物分解酵素
  • プロテアーゼ
  • リパーゼ
  • その他のタイプ

第6章 飲食品加工用酵素の世界市場:サブタイプ別

  • アミラーゼ
  • セルラーゼ
  • キシラナーゼ
  • ペクチナーゼ
  • プロテアーゼ
  • ペプチダーゼ
  • エステラーゼ
  • ラクターゼ
  • その他のサブタイプ

第7章 飲食品加工用酵素の世界市場:供給源別

  • 微生物
  • 植物
  • 動物性
  • その他の供給源

第8章 飲食品加工用酵素の世界市場:用途別

  • 飲料
  • 加工食品
  • 乳製品
  • ベーカリー
  • 菓子類
  • 食肉
  • 鶏肉・魚介類
  • 油脂
  • その他の用途

第9章 飲食品加工用酵素の世界市場:地域別

  • 北米
    • 米国
    • カナダ
    • メキシコ
  • 欧州
    • ドイツ
    • 英国
    • イタリア
    • フランス
    • スペイン
    • その他欧州
  • アジア太平洋
    • 日本
    • 中国
    • インド
    • オーストラリア
    • ニュージーランド
    • 韓国
    • その他アジア太平洋地域
  • 南米
    • アルゼンチン
    • ブラジル
    • チリ
    • その他南米
  • 中東・アフリカ
    • サウジアラビア
    • アラブ首長国連邦
    • カタール
    • 南アフリカ
    • その他中東とアフリカ

第10章 主な発展

  • 契約、パートナーシップ、提携、合弁事業
  • 買収と合併
  • 新製品の上市
  • 事業拡大
  • その他の主要戦略

第11章 企業プロファイル

  • Advanced Enzymes
  • Amano Enzyme
  • Associated British Foods
  • Chr. Hansen
  • DuPont
  • Dyadic
  • Koninklijke
  • Novozymes
  • Puratos
  • BASF
  • DSM
  • Kerry Group
図表

List of Tables

  • Table 1 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Region (2021-2030) ($MN)
  • Table 2 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Type (2021-2030) ($MN)
  • Table 3 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Carbohydrase (2021-2030) ($MN)
  • Table 4 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Protease (2021-2030) ($MN)
  • Table 5 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Lipase (2021-2030) ($MN)
  • Table 6 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Other Types (2021-2030) ($MN)
  • Table 7 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Sub-Type (2021-2030) ($MN)
  • Table 8 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Amylase (2021-2030) ($MN)
  • Table 9 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Cellulase (2021-2030) ($MN)
  • Table 10 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Xylanase (2021-2030) ($MN)
  • Table 11 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Pectinase (2021-2030) ($MN)
  • Table 12 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Proteases (2021-2030) ($MN)
  • Table 13 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Peptidases (2021-2030) ($MN)
  • Table 14 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Esterases (2021-2030) ($MN)
  • Table 15 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Lactase (2021-2030) ($MN)
  • Table 16 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Other Sub-Types (2021-2030) ($MN)
  • Table 17 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Source (2021-2030) ($MN)
  • Table 18 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Microbial (2021-2030) ($MN)
  • Table 19 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Plant (2021-2030) ($MN)
  • Table 20 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Animal (2021-2030) ($MN)
  • Table 21 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Other Sources (2021-2030) ($MN)
  • Table 22 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Application (2021-2030) ($MN)
  • Table 23 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Beverage (2021-2030) ($MN)
  • Table 24 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Processed Food (2021-2030) ($MN)
  • Table 25 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Dairy (2021-2030) ($MN)
  • Table 26 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Bakery (2021-2030) ($MN)
  • Table 27 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Confectionery (2021-2030) ($MN)
  • Table 28 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Meat (2021-2030) ($MN)
  • Table 29 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Poultry & Seafood (2021-2030) ($MN)
  • Table 30 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Oils & Fats (2021-2030) ($MN)
  • Table 31 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market Outlook, By Other Applications (2021-2030) ($MN)

Note: Tables for North America, Europe, APAC, South America, and Middle East & Africa Regions are also represented in the same manner as above.

目次
Product Code: SMRC23427

According to Stratistics MRC, the Global Food & Beverage Processing Enzyme Market is accounted for $1641.61 million in 2023 and is expected to reach $2189.49 million by 2030 growing at a CAGR of 4.2% during the forecast period. In order to increase productivity and quality, enzymes are used in the processing of food and drinks. Amylases, proteases, lipases, and cellulases are a few commonly used enzymes that are used in a variety of procedures, including fermentation, dairy processing, baking, and meat processing. Enzymes can speed up processing, increase flavor and texture, and improve product consistency. They are essential in everyday's food and beverage processing because they help producers meet consumer demands for goods that are high-quality, nourishing, and flavorful.

According to DSM, a global supplier of enzymes and other nutritional ingredients, one of the key developments in the market is the increasing demand for enzymes in the brewing industry. Enzymes can help to improve the brewing process and enhance the flavor and aroma of beer.

Market Dynamics:

Driver:

Benefits of enzyme-based products for health

During the projected period, the market for food and beverage processing enzymes is anticipated to lead growth. The market for food and beverage processing enzymes is expanding as consumers become more aware of the advantages of enzyme-based food and beverage products, such as low-lactose dairy and gluten-free baked goods. As consumers' awareness of their health grows, they look for products that are both healthy for them and free of allergens. Enzymes can assist in the production of such products by disassembling complex molecules into more easily absorbed forms. Foods can be made safe for those with food allergies by using enzymes to help reduce the amount of allergenic proteins in them.

Restraint:

Enzyme-based goods are very expensive

The global Food & Beverage Processing Enzyme market expected to hinder growth during the forecast period. The high cost of enzyme-based products is one of the main inhibitors for the market for food and beverage processing enzymes. Moreover, Enzymes are expensive because of the labor-intensive manufacturing process needed to make them. The high cost of enzyme-based products may also be influenced by the expense of regulatory compliance and research and development.

Opportunity:

Expanding consumer preference for natural and clean-label goods

During the projected period, the market for food and beverage processing enzymes is anticipated to lead growth, due to the rising demand for natural and clean-label products. Products made from natural ingredients and free of artificial ingredients are becoming more popular with consumers. Such goods can be made using enzymes, opening up new market expansion opportunities. Enzymes can aid in the production of natural and clean-label products by disassembling complex molecules into more easily absorbed forms. In keeping with the trend toward natural and clean-label products, the use of enzymes can also assist in reducing the need for artificial preservatives and additives.

Threat:

Competition from substitute processing techniques

Competition from other processing techniques like chemical processing and thermal processing is one of the biggest threats to the market for food and beverage processing enzymes. While enzymes have many advantages, including increased productivity, shorter processing times, and better product quality, other processing techniques might be more affordable or accessible. This may restrict the use of enzymes in the food and beverage sector, which could impede the market's expansion over the course of the forecast period.

COVID-19 Impact:

The market for food and beverage processing enzymes has been impacted by the COVID-19 pandemic in different ways. On the one hand, the market has expanded due to the rise in demand for processed foods and drinks during the pandemic. Moreover, the market is facing difficulties as a result of the disruption of global supply chains, which has an impact on the availability of raw materials and enzymes, and the pandemic's effects on the economy have reduced consumer spending, which might short-circuit market expansion in the near future.

The Carbohydrases segment is expected to be the largest during the forecast period:

The Carbohydrases segment is expected to be the largest share during the forecast period. The food and beverage industries frequently use carbohydrases, enzymes that convert complex carbohydrates into simpler sugars. Lactose is broken down by carbohydrases in the dairy industry into simpler sugars, making dairy products more palatable to those who are lactose intolerant. Other uses for carbohydrases include improving texture and flavor, lowering viscosity, and creating low-calorie sweeteners in baking, brewing, and confectionery. However, the demand for products that are healthier, lower in calories, and easier to digest is expected to drive further growth in the use of carbohydrases in the food and beverage sector.

The bakery segment is expected to have the highest CAGR during the forecast period:

The bakery segment is expected to have the highest CAGR in the market for food and beverage processing enzymes during the anticipated period. In order to enhance the texture and quality of baked goods, enzymes are being used more and more in the bakery sector. Gluten-free baked goods, which are in high demand due to the rising prevalence of gluten intolerance, can be made using enzymes. Moreover, Enzymes can also be used to extend the shelf life of baked goods, minimizing food waste. Due to the rising demand for baked goods and the expanding use of enzymes in the bakery industry, the bakery segment is anticipated to experience the highest growth.

Region with largest share:

The region of North America is anticipated to have the largest share during the forecast period. This is a result of the region's expanding use of enzymes, the high demand for processed foods and drinks, the presence of significant food and beverage producers, and the high demand for processed foods and drinks in general. In North America, the United States leads Canada and Mexico in terms of the size of the market for food and beverage processing enzymes. Additionally, the demand for enzyme-based solutions in the area is anticipated to be driven by the expanding trends toward natural and clean-label products as well as the rising consumer demand for vegan and plant-based products.

Region with highest CAGR:

The Asia-Pacific region is expected to have the highest CAGR in the market for food and beverage processing enzymes during the forecasted period. This is brought on by the region's rising population, rising disposable income, and rising demand for processed foods and beverages. The major markets for food and beverage processing enzymes in the Asia-Pacific region include China, India, and Japan. The region's market is growing because of the rising demand for convenience foods, ready-to-drink beverages, and functional foods and beverages.

Key players in the market

Some of the key players in Food & Beverage Processing Enzyme market include Advanced Enzymes, Amano Enzyme, Associated British Foods, Chr. Hansen, DuPont, Dyadic, Koninklijke, Novozymes, Puratos, BASF, DSM and Kerry Group.

Key Developments:

In January 2022, DSM, a global supplier of enzymes and other nutritional ingredients, one of the key developments in the food and beverage processing enzyme market is the increasing demand for enzymes in the brewing industry. Enzymes can help to improve the brewing process and enhance the flavor and aroma of beer.

In November 2021, DuPont Nutrition & Biosciences, a leading provider of enzyme solutions, there is a growing demand for enzymes that can improve the texture and sensory characteristics of plant-based meat alternatives. Enzymes can help to break down plant proteins and improve their functionality and flavor.

In September 2021, BASF, a global chemical company, one of the key developments in the food and beverage processing enzyme market is the increasing use of enzymes in the production of biofuels and other renewable products. Enzymes can help to break down plant-based raw materials into simpler forms, making them easier to convert into biofuels and other renewable products.

Types Covered:

  • Carbohydrase
  • Protease
  • Lipase
  • Other Types

Sub-Types Covered:

  • Amylase
  • Cellulase
  • Xylanase
  • Pectinase
  • Proteases
  • Peptidases
  • Esterases
  • Lactase
  • Other Sub-Types

Sources Covered:

  • Microbial
  • Plant
  • Animal
  • Other Sources

Applications Covered:

  • Beverage
  • Processed Food
  • Dairy
  • Bakery
  • Confectionery
  • Meat
  • Poultry & Seafood
  • Oils & Fats
  • Other Applications

Regions Covered:

  • North America
    • US
    • Canada
    • Mexico
  • Europe
    • Germany
    • UK
    • Italy
    • France
    • Spain
    • Rest of Europe
  • Asia Pacific
    • Japan
    • China
    • India
    • Australia
    • New Zealand
    • South Korea
    • Rest of Asia Pacific
  • South America
    • Argentina
    • Brazil
    • Chile
    • Rest of South America
  • Middle East & Africa
    • Saudi Arabia
    • UAE
    • Qatar
    • South Africa
    • Rest of Middle East & Africa

What our report offers:

  • Market share assessments for the regional and country-level segments
  • Strategic recommendations for the new entrants
  • Covers Market data for the years 2021, 2022, 2023, 2026, and 2030
  • Market Trends (Drivers, Constraints, Opportunities, Threats, Challenges, Investment Opportunities, and recommendations)
  • Strategic recommendations in key business segments based on the market estimations
  • Competitive landscaping mapping the key common trends
  • Company profiling with detailed strategies, financials, and recent developments
  • Supply chain trends mapping the latest technological advancements

Free Customization Offerings:

All the customers of this report will be entitled to receive one of the following free customization options:

  • Company Profiling
    • Comprehensive profiling of additional market players (up to 3)
    • SWOT Analysis of key players (up to 3)
  • Regional Segmentation
    • Market estimations, Forecasts and CAGR of any prominent country as per the client's interest (Note: Depends on feasibility check)
  • Competitive Benchmarking
    • Benchmarking of key players based on product portfolio, geographical presence, and strategic alliances

Table of Contents

1 Executive Summary

2 Preface

  • 2.1 Abstract
  • 2.2 Stake Holders
  • 2.3 Research Scope
  • 2.4 Research Methodology
    • 2.4.1 Data Mining
    • 2.4.2 Data Analysis
    • 2.4.3 Data Validation
    • 2.4.4 Research Approach
  • 2.5 Research Sources
    • 2.5.1 Primary Research Sources
    • 2.5.2 Secondary Research Sources
    • 2.5.3 Assumptions

3 Market Trend Analysis

  • 3.1 Introduction
  • 3.2 Drivers
  • 3.3 Restraints
  • 3.4 Opportunities
  • 3.5 Threats
  • 3.6 Application Analysis
  • 3.7 Emerging Markets
  • 3.8 Impact of Covid-19

4 Porters Five Force Analysis

  • 4.1 Bargaining power of suppliers
  • 4.2 Bargaining power of buyers
  • 4.3 Threat of substitutes
  • 4.4 Threat of new entrants
  • 4.5 Competitive rivalry

5 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market, By Type

  • 5.1 Introduction
  • 5.2 Carbohydrase
  • 5.3 Protease
  • 5.4 Lipase
  • 5.5 Other Types

6 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market, By Sub-Type

  • 6.1 Introduction
  • 6.2 Amylase
  • 6.3 Cellulase
  • 6.4 Xylanase
  • 6.5 Pectinase
  • 6.6 Proteases
  • 6.7 Peptidases
  • 6.8 Esterases
  • 6.9 Lactase
  • 6.10 Other Sub-Types

7 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market, By Source

  • 7.1 Introduction
  • 7.2 Microbial
  • 7.3 Plant
  • 7.4 Animal
  • 7.5 Other Sources

8 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market, By Application

  • 8.1 Introduction
  • 8.2 Beverage
  • 8.3 Processed Food
  • 8.4 Dairy
  • 8.5 Bakery
  • 8.6 Confectionery
  • 8.7 Meat
  • 8.8 Poultry & Seafood
  • 8.9 Oils & Fats
  • 8.10 Other Applications

9 Global Food & Beverage Processing Enzyme Market, By Geography

  • 9.1 Introduction
  • 9.2 North America
    • 9.2.1 US
    • 9.2.2 Canada
    • 9.2.3 Mexico
  • 9.3 Europe
    • 9.3.1 Germany
    • 9.3.2 UK
    • 9.3.3 Italy
    • 9.3.4 France
    • 9.3.5 Spain
    • 9.3.6 Rest of Europe
  • 9.4 Asia Pacific
    • 9.4.1 Japan
    • 9.4.2 China
    • 9.4.3 India
    • 9.4.4 Australia
    • 9.4.5 New Zealand
    • 9.4.6 South Korea
    • 9.4.7 Rest of Asia Pacific
  • 9.5 South America
    • 9.5.1 Argentina
    • 9.5.2 Brazil
    • 9.5.3 Chile
    • 9.5.4 Rest of South America
  • 9.6 Middle East & Africa
    • 9.6.1 Saudi Arabia
    • 9.6.2 UAE
    • 9.6.3 Qatar
    • 9.6.4 South Africa
    • 9.6.5 Rest of Middle East & Africa

10 Key Developments

  • 10.1 Agreements, Partnerships, Collaborations and Joint Ventures
  • 10.2 Acquisitions & Mergers
  • 10.3 New Product Launch
  • 10.4 Expansions
  • 10.5 Other Key Strategies

11 Company Profiling

  • 11.1 Advanced Enzymes
  • 11.2 Amano Enzyme
  • 11.3 Associated British Foods
  • 11.4 Chr. Hansen
  • 11.5 DuPont
  • 11.6 Dyadic
  • 11.7 Koninklijke
  • 11.8 Novozymes
  • 11.9 Puratos
  • 11.10 BASF
  • 11.11 DSM
  • 11.12 Kerry Group