市場調査レポート
商品コード
1273580
魚類養殖市場の2028年までの予測-魚種(マグロ、シーバス、その他の種類)、環境(淡水、海水、汽水)、地域別、世界分析Fish Farming Market Forecasts to 2028 - Global Analysis By Fish Type (Tuna, Sea Bass and Other Types), Environment (Fresh Water, Marine Water and Brackish Water) and By Geography |
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魚類養殖市場の2028年までの予測-魚種(マグロ、シーバス、その他の種類)、環境(淡水、海水、汽水)、地域別、世界分析 |
出版日: 2023年05月01日
発行: Stratistics Market Research Consulting
ページ情報: 英文 175+ Pages
納期: 2~3営業日
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Stratistics MRCによると、世界の魚類養殖市場は2022年に2,887億9,000万米ドルを占め、2028年には4,432億2,000万米ドルに達すると予測され、予測期間中にCAGR7.4%の成長を遂げています。
水産養殖は、人間が利用するために魚を囲いの中で飼育することです。動物性食品生産の中で、最も急速に成長している分野です。ヒレ魚、コイ、軟体動物、カニ、水生植物などの水生動物の生産は、水産養殖と呼ばれ、アクアファームとも呼ばれます。この養殖では、生産量を増やすために、動物の生産過程に手を加えることがあります。頻繁な放流、給餌、捕食者の保護などがその例です。汚染物質や外敵など、さまざまな外的影響を受けにくくし、魚にとって豊かな環境を作ることが、この養殖の目的です。
世界人口が78億人を突破し、食料の確保がますます急務となっています。世界保健機関(WHO)によると、アルツハイマー病と認知症は世界で5500万人以上が罹患しており、その60%以上が低・中所得国に居住しているとのことです。
ここ数年の世界の飲食品産業の発展は、飲食品システムの革新、物流の改善、値ごろ感の向上、国際貿易の拡大、個人消費の増加などに大きく起因しています。また、飲食品産業は、顧客の期待に応えて着実に成長してきました。消費者がすぐに食べられて安価な食品を好むようになった結果、包装食品やコンビニエンスフーズの需要が高まっています。さらに、最近の食品加工産業の成長は、消費者のファストフードへの需要を高め、肉と魚の世界市場に利益をもたらすと予測されます。結果として、これらの要素は世界市場の拡大に寄与しています。
海面や気温の上昇、モンスーンや降雨サイクルの変化、異常気象など、気候変動の影響により、世界の水域の自然な均衡が損なわれています。温帯地域の養殖は、養殖種に適した気温よりも高くなる可能性があるため、地球温暖化の進行に悩まされています。いくつかの魚種の繁殖サイクルは、これらの要因によって影響を受けています。このような不利な状況は、養殖業の成長を妨げると予測されます。魚類養殖市場は、魚の病気の危険性を高める水質汚染レベルの上昇によって、さらに制約を受けることになります。
再循環型養殖システム(RAS)やアクアポニックス(動植物の栽培)は、水質汚染を抑えながら生産量を増やす新技術の例です。蒸発による水の損失を防ぎ、再生可能なエネルギーで駆動するよう設計されていれば、より有利になります。養殖業にとってさらなるチャンスは、水中の有機廃棄物を減らし、魚の生産性を高めるために、多栄養性ポリカルチャー技術を取り入れることです。遺伝子工学の取り組みが行われているのは、養殖種のごく一部に過ぎません。しかし、バイオテクノロジーと遺伝学は、生産性を高め、生態系の持続可能性を高める大きな可能性を持っています。バイオテクノロジーで育てられた魚は、健全で、成長が早く、環境にやさしいです。
世界の魚類養殖市場の大きな障壁は、菜食主義の人気の高まりと動物虐待を違法とする厳しい法律です。水質汚染や気温の上昇により、この産業の将来の成長軌道が阻害される可能性があります。魚の養殖分野の成長は、水質汚染の増加と天候の変化により阻害されます。さらに、養殖における魚の生産は、鯉ヘルペスウイルスのような病気の悪影響を受けやすいです。最近の病気の発生は、チリや他の多くの南米、アジア、アフリカの国々で飼育されているアトランティックサーモンの生産量の一部または全部の損失を引き起こし、市場の拡大を妨げています。
世界市場の開拓は、新型コロナウイルスの発生により大きな影響を受けています。COVID-19の流行時には、サプライチェーンの寸断や家庭外での食事量の減少により、水産物の売上は微減となりました。しかし、国内の魚の消費量は増加しており、今後、養殖業はより収益性が高くなると予想されます。
サーモン分野は、有利な成長を遂げると推定されます。サケは、食品・栄養産業からの需要増加により、多くの大陸で集中的に養殖されています。サケは淡水で生まれ、海に移動し、淡水で交尾・繁殖します。サーモンは、その風味と健康効果の両方から珍重されています。サーモンは、ビタミンB、ビタミンD、カリウム、赤身のタンパク質が豊富に含まれているため、消費者の間で好まれている魚介類です。
淡水分野は、予測期間中に最も高いCAGRを記録すると予想されています。淡水は、氷床、氷河、氷山、沼地、池、湖、川、小川、帯水層や地下水脈の地下水などに自然に存在します。淡水域に生息する最も一般的な魚種は、サケ、マス、テンチです。世界の淡水魚の飼育の約95%はアジアで行われており、その中でも中国がダントツのトップです。
アジア太平洋地域は、急速な人口増加と魚食人口の多さから、予測期間中に最大の市場シェアを占めると予測されています。強烈な閉鎖システムから始まり、効果的な養魚技術は養魚業者の収益性向上に貢献し、この地域市場に大きな影響を及ぼしています。この成長は、主にアジア諸国における漁業活動の大幅な増加によって促進されました。
北米は、高タンパク質食品への需要が高まっていることから、予測期間中に最も高いCAGRを示すと予測されます。さらに、集中閉鎖型システムなどの生産性の高い魚類養殖技術の開発により、養殖業者は利益を得ており、この地域での収益性が向上し、この地域での市場拡大も加速しています。
魚の養殖市場でプロファイルされている主要なプレーヤーには、Grupo Farallon Aquaculture、Tassal Group Limited、Selonda Aquaculture S.A.、Cermaq Group AS、Thai Union Group Public Company Limited、Cooke Aquaculture Inc、Marine Harvest ASA、Leroy Sea Food Group、P/F Bakkafrost、Stolt Sea Farm、Fish Farming Technologies、Alpha Group Ltd、日本水産株式会社などがあります。
2019年9月、株式会社クックはInvergordon fish feed millsを買収し、Northeast Nutrition Scotland Limitedを設立しました。この買収により、サーモンの生産量が増加します。この工場は以前はSkrettingが運営していましたが、2019年の4月に閉鎖されました。新しい施設は、Cookeがより垂直統合と魚の飼料のトレーサビリティを得ることができます。
According to Stratistics MRC, the Global Fish Farming Market is accounted for $288.79 billion in 2022 and is expected to reach $443.22 billion by 2028 growing at a CAGR of 7.4% during the forecast period. Aquaculture, or "fish farming," is the practise of raising fish in enclosures for human use. It is the area of animal food production that is growing the quickest. The production of aquatic animals such fin fish, carp, mollusks, crabs, and aquatic plants are known as aquaculture, also referred to as aqua farming. In order to boost output, this type of farming includes interfering with the animal-production process. Frequent stocking, feeding, and predator protection are some of these measures. The purpose of building these farming structures is to lessen the possibility of a variety of external impacts, such as contaminants and predators, while creating a habitat that is prosperous for the fish.
According to, the world's population surpassing 7.8 billion, the problem of food security is becoming increasingly urgent. According to, World Health Organisation (WHO), Alzheimer's disease and Dementia affect over 55 million individuals worldwide, with over 60% of them residing in low- and middle-income nations.
The development of the global food and beverage industry over the past few years has been largely attributed to innovations in the food system, better logistics, improving affordability, growing international trade, and rising consumer spending. The food and beverage industry has also been steadily growing in response to customer expectations. The demand for packaged and convenience foods has increased as a result of consumer preference for ready-to-eat and inexpensive foods. Additionally, it is projected that the recent growth in the food processing industry will boost consumer demand for fast food, which will benefit the world market for meat and fish. As a result, these elements help to broaden the global market.
The natural equilibrium of the world's water bodies is disturbed by the effects of climate change, such as rising sea levels and temperatures, modifications to the monsoon and rainfall cycles, and extreme weather events. Aquaculture in temperate areas suffers from increased global warming because temperatures there may be higher than what is suitable for cultured species. Several fish species' reproductive cycles are impacted by these factors. It is projected that these unfavourable circumstances will impede the growth of the fish farming industry. The market for fish farming is further constrained by rising levels of water contamination, which increases the danger of fish illness.
Recirculating aquaculture systems (RAS) and Aquaponics (the cultivation of plants and animals) are two examples of new technologies that increase production while reducing water pollution. This is more advantageous if they are built to prevent water loss through evaporation and powered by renewable energy. A further opportunity for the aquaculture industry is the incorporation of multi-trophic polyculture technology to decrease organic waste in water and increase fish productivity. Only a small percentage of aquaculture species have been involved in genetic engineering initiatives. However, biotechnology and genetics have a huge potential to increase productivity and enhance ecological sustainability. Fish raised with biotechnology are wholesome, quickly growing, and environmentally friendly.
A significant barrier to the worldwide fish farming market is the rising popularity of vegan diets and stringent legislation outlawing animal cruelty. The future growth trajectory of this industry may be hampered by growing water pollution and temperatures. The growth of the fish farming sector is hampered by rising water contamination and shifting weather patterns. Additionally, the production of fish in aquaculture is vulnerable to the negative impacts of illnesses like the carp herpes virus, a virus that affects fish production. Recent disease outbreaks have hampered the market's expansion by causing a partial or complete loss of output for Atlantic salmon raised in Chile and numerous other South American, Asian, and African nations.
The development of the global market has been significantly impacted by the new coronavirus outbreak. Due to broken supply chains and decreased food intake outside of the home during the COVID-19 pandemic, sales of aquatic items fell marginally. However, domestic fish consumption has increased, and the fish farming sector is expected to become more profitable in the years to come.
The salmon segment is estimated to have a lucrative growth. Salmon is intensively farmed across a number of continents due to increased demand from the food and nutrition industries. Salmon are born in freshwater, migrate to the ocean, then mate and reproduce in freshwater. Salmon is prized for both its flavour and health benefits. Salmon is well-liked seafood among consumers since it is packed with vitamin B, vitamin D, potassium, and lean protein.
The freshwater segment is anticipated to witness the highest CAGR growth during the forecast period. Freshwater is found naturally in ice sheets, glaciers, icebergs, bogs, ponds, lakes, rivers, and streams as well as groundwater in aquifers and underground streams. The most prevalent fish species in freshwater habitats are salmon, trout, and tench. Around 95% of all freshwater fish breeding worldwide is done in Asia, where China is the undisputed leader.
Asia Pacific is projected to hold the largest market share during the forecast period owing to rapid population growth and a sizable fish-eating population. Beginning with intense closed systems, effective fish farming technologies have helped fish farmers increases their profitability, which has had a significant impact on this local market. This growth has primarily been fuelled by a considerable increase in fishing activity in Asian nations.
North America is projected to have the highest CAGR over the forecast period, owing to the increasing demand for dietary products high in protein in this area. Additionally, fish farmers have profited from the development of productive fish farming technologies, such as intensive closed systems, which has increased their profitability in this region and is also accelerating market expansion in this region.
Some of the key players profiled in the Fish Farming Market include Grupo Farallon Aquaculture, Tassal Group Limited, Selonda Aquaculture S.A., Cermaq Group AS, Thai Union Group Public Company Limited., Cooke Aquaculture Inc., Marine Harvest ASA, Leroy Sea Food Group, P/F Bakkafrost, Stolt Sea Farm, Fish Farming Technologies, Alpha Group Ltd and Nippon Suisan Kaisha Ltd.
In September 2019, Cooke Inc. acquired Invergordon fish feed mills and established Northeast Nutrition Scotland Limited. This acquisition will increase salmon production. The mill was previously operated by Skretting but was closed in April of 2019. The new facility will afford Cooke more vertical integration and traceability of its fish feed.