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市場調査レポート
商品コード
1279585
養殖魚の世界市場-2023年から2028年までの予測Global Fish Farming Market - Forecasts from 2023 to 2028 |
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カスタマイズ可能
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養殖魚の世界市場-2023年から2028年までの予測 |
出版日: 2023年05月03日
発行: Knowledge Sourcing Intelligence
ページ情報: 英文 145 Pages
納期: 即日から翌営業日
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養殖魚の世界市場はCAGR4.86%で成長し、2021年の2,843億7,500万米ドルから2028年には3,963億1,200万米ドルに達すると予測されます。商業的な魚の養殖は、魚類養殖としても知られ、主に食用として、生簀や養魚池のような人工的な水槽で行われます。水産養殖の一種で、甲殻類、魚類、軟体動物などの水生生物を自然または人工的な環境で規則正しく飼育・収穫するものです。鯉、鮭、ナマズ、ティラピアは、世界的に最も人気のある養殖魚種です。
世界的に魚類タンパク質の需要が高まり、天然魚の乱獲が進み、魚類資源が枯渇しています。さらに、魚の養殖は、十分な餌を与えられ、天敵や競合から守られ、獣医の治療を受けることができる人工の魚のコロニーを確立することができます。したがって、魚肉タンパク質に対する需要の高まりと水産業の成長は、分析期間中の養殖魚の世界市場の成長を促進することになります。2020年には、35億ユーロ相当の水産養殖によって110万トンの水生生物が生産されます。
Advancing Integrated Agriculture-Aquaculture, Recirculating Aquaculture Systems, Genetics &Genomics toolsなどの先進技術の導入により、魚類養殖の効率と生産能力はより持続的に向上しています。しかし、菜食主義の動向、消費者の間での魚関連アレルギーの増加、動物虐待に対する厳しい規則や規制の実施は、市場の成長を妨げると予想されるいくつかの要因です。
魚の養殖市場の成長を後押しする主要な要因のひとつは、世界の魚肉タンパク質の需要の高さです。魚は、世界的に最も広く消費されているタンパク質の形態の一つです。人々が消費する魚の大半は、養殖場や人工漁業に由来しています。世界の海洋資源の85%は枯渇または乱獲されており、養殖魚のビジネスが大きく成長する原因となっています。世界の人口がより豊かになり、都市化が進み、2050年には90億人に達すると予想される中、養殖魚はタンパク質源へのニーズの高まりに対するソリューションとなります。
世界の多くの地域で、健康的な食生活を維持するためには、魚を食べることが不可欠です。FAOのデータによると、世界の33億人の一人当たりの平均動物性タンパク質消費量のうち、約20%が魚から摂取されています。米国海洋大気庁の「Fisheries of the United States 2019 report」によると、米国の人々は2019年に1人当たり19.2ポンドの魚介類を消費しています。2019年、英国は11億5000万ポンド以上の価値のある23万4000トン以上の養殖食用魚を生産しました。
また、魚はビタミンDやB12などの必須栄養素が豊富で、世界で最も健康的な食品のひとつです。さらに、魚は体や脳に不可欠なオメガ3脂肪酸の宝庫でもあります。さらに、Journal of the American Medical Associationによると、魚の摂取はアルツハイマー病のリスク低減につながると報告されています。このように、魚の消費に関連するさまざまな健康上の利点も、その需要を高め、市場の成長をさらに後押ししています。
アジア太平洋地域は、魚の養殖において大きな市場シェアを占めると予測されています。2020年、アジアでは約7,700万トンの食用魚が生産され、世界全体の生産量の88.4%を占めています。また、アジアは世界最大の水産養殖地域でもあります。中国やインドなどの国々で確立された水産業も、この地域の成長を後押ししています。中国は、2020年に4,960万トンの食用魚が生産されるなど、世界で最も重要な動物性水産養殖業を有しています。公式データによると、魚の養殖はインドで最も急成長している産業のひとつで、2,800万人以上の人々が働いています。この産業は、国民のかなりの部分に栄養と食料の安全保障を供給しています。また、インドは世界第2位の魚の生産国であり、世界の生産量の7.56%を占めています。魚の需要の増加や、魚の養殖を拡大するための国家漁業開発計画の策定に対する官民の意欲の高まりなど、その他の要因もこの地域の成長を促進しています。アジア太平洋地域の主要市場には、インド、中国、日本、台湾、韓国、タイ、インドネシアが含まれます。
The global fish farming market is projected to grow at a CAGR of 4.86%, reaching US$396.312 billion in 2028 from US$284.375 billion in 2021. Commercial fish farming, also known as pisciculture, occurs in fish tanks or other man-made tanks like fish ponds, predominantly for food. It is a specific form of aquaculture that involves the regulated raising and harvesting of aquatic organisms, including crustaceans, fish, mollusks, and others, in a natural or artificial setting. Carp, salmon, catfish, and tilapia are some of the most popular species farmed globally.
The demand for dietary fish protein is rising globally, leading to widespread overfishing in wild fisheries and the depletion of fish stocks. In addition, fish farming enables the establishment of artificial fish colonies that are adequately fed, shielded from natural predators and competitive threats, and have access to veterinary care. Therefore, the growing demand for fish protein and the growing seafood industry will drive the growth of the global fish farming market during the analysis period. In 2020, 1.1 million tonnes of aquatic creatures were produced by aquaculture farming worth €3.5 billion.
Implementing advanced technologies such as Advancing Integrated Agriculture-Aquaculture, Recirculating Aquaculture Systems, and Genetics & Genomics tools have increased the efficiency and productive capacity of fish farming more sustainably. However, the growing trend of veganism, the rising prevalence of fish-related allergies among consumers, and the implementation of strict rules and regulations against animal cruelty are some factors anticipated to impede the market growth.
One of the prime factors that will boost the growth of the fish farming market is the high demand for fish protein worldwide. Fishes are one of the most widely consumed forms of protein globally. The majority of the fish people consume originates from farms or artificial fisheries. Eighty-five percent of marine stocks worldwide are either exhausted or overfished, causing the farmed fish business to grow significantly. As the world's population grows more affluent and urbanized and approaches 9 billion before 2050, fish farming offers a solution to the rising need for protein sources.
Eating fish is essential for maintaining a healthy diet in many parts of the world. According to FAO data, about 20 percent of the average per capita animal protein consumption of the world's 3.3 billion people came from fish. According to the National Oceanic and Atmospheric Administration's "Fisheries of the United States 2019 report," the people in the US consumed 19.2 pounds of seafood per person in 2019. In 2019, the UK produced over 234,000 tonnes of farmed food fish worth over £1.15 billion.
Fish is also one of the world's healthiest foods, abundant in essential nutrients such as vitamin D and B12. Furthermore, fish are also a great source of omega-3 fatty acids, which are vital for the body and brain. In addition, the Journal of the American Medical Association reports that fish consumption has been linked to a reduced risk of Alzheimer's disease. Hence, various health benefits associated with the consumption of fish have also increased its demand, propelling market growth even further.
The Asia Pacific region is anticipated to hold a significant market share in fish farming. In 2020, Asia produced around 77 million tonnes of fish for food which represented 88.4 percent of the total global production. Asia is also the world's largest aquaculture region. Well-established seafood industries in countries such as China and India are also driving growth in this region. China has the world's most significant animal aquaculture industry, as in 2020, China produced 49.6 million tonnes of edible fish. According to official data, fish farming is one of the fastest-growing industries in India, employing over 28 million people. This industry also supplies nutrition and food security to a significant portion of the nation's population. India is also the second largest fish producer in the world 7.56 percent of the global production. Other factors, such as growth in fish demand and rising ambition from the public and commercial sectors to create a national fisheries development plan to expand fish farming, are also driving growth in this region. Prime markets in the Asia Pacific region include India, China, Japan, Taiwan, South Korea, Thailand, and Indonesia.