市場調査レポート
商品コード
1273296
食品フレーバーの2028年までの予測- 種類別(バニラ、チョコレート、スパイス&セイボリー、フルーツ&ナッツ、その他のタイプ)、由来別(合成と天然)、形態別(ドライと液体&ゲル)、用途別、地域別の世界分析Food Flavors Market Forecasts to 2028 - Global Analysis By Type (Vanilla, Chocolate, Spices & Savory, Fruit & Nut and Other Types), Origin (Synthetic and Natural), Form (Dry and Liquid & Gel), Application and By Geography |
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食品フレーバーの2028年までの予測- 種類別(バニラ、チョコレート、スパイス&セイボリー、フルーツ&ナッツ、その他のタイプ)、由来別(合成と天然)、形態別(ドライと液体&ゲル)、用途別、地域別の世界分析 |
出版日: 2023年05月01日
発行: Stratistics Market Research Consulting
ページ情報: 英文 175+ Pages
納期: 2~3営業日
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Stratistics MRCによると、世界の食品フレーバー市場は、2022年に162億7,000万米ドルを占め、2028年には236億米ドルに達すると予測され、予測期間中にCAGR6.4%の成長を遂げると予想されます。
食品フレーバーは、食品の風味を高めるために定期的に食品に添加されます。合成香料と天然香料が最も一般的な風味付けの材料です。腐敗しやすい食品は、加工や保存をすると風味が失われる傾向があるため、風味を保持するために香料を使用する必要があります。飲食品業界では、新製品の開発、新商品ラインの追加、既存商品の風味の変更など、さまざまな理由で香料が必要とされています。
オーガニック・トレード・アソシエーションによると、米国のオーガニック・イータブルの売上は、2013年から2018年までの期間に8.81%のCAGRを記録しました。
持続可能性は、食品生産システムと食生活が重要な役割を果たす多面的なテーマです。世界の協調行動を通じて、持続可能な食の未来に向かうことが重要です。家庭での食品消費は、世界の温室効果ガス排出量の60%以上、総資源消費量の50~80%を占めています。そのため、お客さまは栄養価が高く、環境にやさしい食習慣を徐々に取り入れています。特に高所得国において、世界の持続可能性目標を達成するためには、食習慣を変えることが必要です。ブルーベリー風味のプロテイン飲料やバラ風味の紅茶など、健康に役立つ天然フレーバーや環境倫理上安全な原材料を使用した食事や飲料を好むお客様が増えてきています。
合成香料は、風味、保存性、鮮度、栄養価を高めるために食品に添加される人工成分です。ヨーグルト、チップス、パン、焼き菓子、サラダドレッシング、焼き菓子など、さまざまな食品に含まれていることがあります。しかし、多くの科学的調査から、人工食品添加物には発がん性があることが示唆されています。加工肉によく含まれる亜硝酸塩や硝酸塩は、大量に摂取すると大腸がんのリスクが高まることが指摘されています。人工食品添加物は、子どもの行動上の問題や神経発達障害への影響について研究されています。合成香料の悪影響は、結果的に市場の拡大を制限する可能性があります。
テトラヒドロカンナビノール(THC)やカンナビジオール(CBD)などのテルペンやカンナビノイドは、医療や健康への利用が大いに期待されています。さらに、大麻由来の化合物は、食事や飲料にさまざまな風味を与えることができる特異な性質を持っています。大麻は、味覚感度を向上させ、食の魅力を高めることができることを証明するために研究が進められています。さらに、大麻と高麗人参、アシュワガンダ、柑橘類などの植物を組み合わせることで、新しい風味を生み出すだけでなく、大麻の集中力、睡眠、ストレス緩和の効果を高めることができます。大麻をフレーバー要素に応用することで、食品フレーバー分野が大きく成長する可能性があります。
この業界は、規制当局が課すさまざまな法律や規範に合法的に従わなければなりません。規制基準は国によって異なるが、共通の目的はフレーバーの品質を守ることです。このような基準により、適切な成分表示とイートベールにおけるおいしいエッセンスの適切な使用が保証されます。様々な規制機関によって施行されるこれらの規則や規制は、メーカーによる新製品の発売や市場開拓を遅らせ、製品回収をもたらすことで市場の成長を制限します。その結果、各国によって設けられた厳しい規制が、世界の食品香料事業にマイナスの影響を与える可能性があります。
現在の市場は、コロナウイルス病(COVID-19)による世界のパンデミックの影響を受けると予測されます。ほとんどの国が全国的に封鎖されているため、消費者の購買力が低下し、加工された食用製品の台頭に悪影響を及ぼしています。また、各国政府の規制により、飲食品を購入するために人々がマーケット・プレイスなどに集まることが規制されているため、各種飲食品の売上はやや減少しています。しかし、パッケージ化された食品は定期的に消費されるため、市場は今後数年間は成長するものと思われます。
天然素材分野は、有利な成長を遂げると推定されます。健康増進を目的とした食品への欲求の高まりが、天然食品フレーバーの世界市場の主要な促進要因となっています。天然食品フレーバーの市場は、一部の天然色やフレーバーが健康に役立つこと、消費者の購買力の上昇、有機食品への需要の増加、斬新な味や風味を持つ製品の多様化など、さまざまな要因によって拡大すると予想されます。さらに、多くの飲食店では、本物の味を実現するためにオーガニックフレーバーを使用しています。
飲料分野は、予測期間中に最も高いCAGRの成長を遂げると予想されています。飲料とは、人間が消費するために作られた液体飲料と定義されます。飲料事業は、多様なフレーバーと進化するフレーバー動向でよく知られています。飲料製造技術の革新が、味覚産業を牽引しています。飲料製造会社のフレーバーリストは、完璧なまでにフレーバーを組み合わせ、変化する消費者の嗜好に対応します。一般的に、飲料メーカーはフレーバーを変更することはありません。フレーバーメーカーに委託しているのです。
アジア太平洋地域は、予測期間中に最大の市場シェアを占めると予測されています。これは、アジア太平洋地域の所得水準の上昇と食品に対する膨大な消費者基盤により、世界のフードテイスト産業は大きな成長の可能性を秘めています。多くのアジア太平洋諸国は、過去1~20年の間に、企業の拡大により経済成長を遂げました。さらに、高い労働生産性と膨大な人口により、中国とインドは経済成長において欧米諸国と競合しています。さらに、政府の規制が厳しくないため、アジア太平洋地域では多くの企業が設立されています。
予測期間中、北米のCAGRが最も高くなると予測されています。コンビニエンスフードの需要の増加、飲食品産業の拡大・発展、顧客のライフスタイルの変化などが、北米の食品フレーバー市場の成長を促進する要因となっています。消費者の嗜好は様々であり、健康的でオーガニックな製品に対する需要が急増していることも、市場成長に寄与しています。さらに、過去30~40年を通じて、北米では急速な技術進歩が見られ、その結果、広範で多様な食品・飲料ビジネスが展開されています。
2021年8月、太陽インターナショナルは、本格的で風味豊かな高栄養価の茶を提供する伊藤園と提携し、北米の食品、飲料、サプリメント業界向けに高品質の抹茶を供給する意向です。
2021年7月、Symriseは、様々な食品産業向けのカスタムテイストソリューションの主要メーカーであるGiraffe Foods Inc.を買収しました。この買収により、北米におけるフレーバー&ニュートリション部門の拡大が促進されました。
2019年6月、Kerry Groupは、味と栄養のプロファイルの拡大への投資として、インドに生産施設を開設しました。
Note: Tables for North America, Europe, APAC, South America, and Middle East & Africa Regions are also represented in the same manner as above.
According to Stratistics MRC, the Global Food Flavors Market is accounted for $16.27 billion in 2022 and is expected to reach $23.60 billion by 2028 growing at a CAGR of 6.4% during the forecast period. Food flavors are regularly added to food products to enhance their flavour. Synthetic and natural flavors are the most common flavouring ingredients. Perishable foods tend to lose flavour after processing and preserving, necessitating the use of flavouring agents to help retain the flavour. Flavors are needed in the food and beverage industry for a variety of reasons, including the development of new products, the addition of new product lines, and the alteration of the flavors of existing items.
According to the Organic Trade Association, the U.S. organic eatable sales witnessed a CAGR of 8.81% during the period from 2013 to 2018.
Sustainability is a multifaceted topic in which the food production system and diets play key roles. It is critical to move towards a sustainable food future through coordinated global actions. Household food consumption accounts for more than 60% of global greenhouse gas emissions and 50-80% of total resource consumption. As a result, customers are gradually adopting nutritious and environmentally beneficial eating habits. Changing food consumption is a necessity for reaching global sustainability goals, particularly in high-income countries. Customers increasingly prefer meals and beverages with natural flavors and environmentally ethical safe ingredients for health benefits, from blueberry-flavored protein drinks to rose-flavored teas.
Synthetic flavors are artificial components that are added to food to increase its flavor, shelf life, freshness, and nutritional value. They can be found in a variety of foods such as yoghurt, chips, bread, baked goods, salad dressings, and baked goods. However, evidence from a number of scientific research suggests that artificial food additives may be carcinogenic. Nitrites and nitrates, which are commonly found in processed meats, have been linked to an increased risk of colorectal cancer when taken in large quantities. Artificial food additives are being studied for their impact on children's behavioral issues or neurodevelopmental defects. Synthetic flavors' negative impacts may consequently limit the market's expansion.
Terpenes and cannabinoids such as tetrahydrocannabinol (THC) and cannabidiol (CBD) offer immense promise for use in medicine and health. Furthermore, cannabis-derived compounds have specific properties that can lend various flavors to meals and beverages. Cannabis is being studied in order to prove that it can improve taste sensitivity and increase food sensory attractiveness. Furthermore, combining cannabis with botanicals such as ginseng, ashwagandha, and citrus fruits not only generates novel flavour profiles but also boosts cannabis's effects on focus, sleep, and stress relief. The application of cannabis as a flavour element may generate potential for the food flavour sector to grow enormously.
This industry must legally follow different laws and norms imposed by regulatory affairs. The regulatory standards differ from country to country, but the common purpose is to protect the quality of the flavors. Such standards assure appropriate ingredient labelling and proper use of delicious essences in eatbales. These rules and regulations enforced by various regulatory organisations will limit market growth by delaying new product launch or development by manufacturers, resulting in product recalls. As a result, the strict regulations established by various countries may have a negative impact on the worldwide food flavour business.
The current market is projected to be impacted by a global pandemic caused by coronavirus illness (COVID-19). Since most countries have been subjected to nationwide lockdown, consumer purchasing power has had a negative impact on the rise of processed eatable products. Rules and regulations implemented by various governments regulating the gathering of people in places such as all types of marketplaces for the purchase of food goods have resulted in a modest decrease in the sales of various consumables and beverages. Nevertheless, the market finds its pace to grow in the upcoming years owing to the regular consumption of packaged eatable products.
The natural segment is estimated to have a lucrative growth. The increased desire for food products that promote wellness and health is a primary driver of the global market for natural food flavors. The market for natural food flavors is expected to expand due to a variety of factors, including the health benefits of some natural colours and flavors, rising purchasing power among consumers, increased demand for organic food products, and a wide variety of products with novel tastes and flavors. Furthermore, many food establishments use organic flavors to achieve authentic flavour.
The beverage segment is anticipated to witness the highest CAGR growth during the forecast period. Beverages are defined as liquid drinks made for human consumption. The beverage business is well-known for its diverse flavors and evolving flavour trends. Innovations in beverage manufacturing technology drive the taste industry. Flavorists at beverage production firms combine flavors to perfection and cater to changing consumer tastes. Generally, beverage producers do not alter the flavour. They contract them out to flavour makers.
Asia Pacific is projected to hold the largest market share during the forecast period due to rising income levels and a huge consumer base for food items in Asia-Pacific, the global food taste industry has significant growth potential. Many Asia-Pacific countries have experienced economic growth in the last one to two decades as a result of company expansion. Furthermore, due to their high labour productivity and enormous populations, China and India compete with Western nations in economic growth. Furthermore, less stringent government regulations have resulted in the establishment of numerous enterprises in the Asia-Pacific region.
North America is projected to have the highest CAGR over the forecast period. The rise in demand for convenience foods, the expansion and development of the beverage industry, and changes in customer lifestyle are all key drivers driving the growth of the food flavour market in North America. Consumer preferences vary, and there is a surge in demand for healthy and organic products, which contributes to market growth. Furthermore, throughout the previous three to four decades, North America has seen rapid technical advancements, resulting in a broad and diverse food and beverage business.
Some of the key players profiled in the Food Flavors Market include: Flavor & Fragrance Specialties, Gulf Flavors & Food Ingredients FZCO, ADM, MANE SA, Symrise, International Flavors & Fragrances, Taiyo International, Aromata Group, Kerry Group, Takasago International Corporation, Fontana Flavors, Besmoke Limited, Firmenich SA., Givaudan, Create Flavors and Sensient Technologies Corporation.
In August 2021, Taiyo International partnered with ITO EN, a supplier of authentic, flavorful, and highly nutritious tea, intending to supply high-quality matcha to the food, beverage, and supplement industries in North America.
In July 2021, Symrise acquired Giraffe Foods Inc, a leading manufacturer of custom taste solutions for various food industries. This acquisition facilitated the expansion of the flavor & nutrition segment in North America.
In June 2019, Kerry Group opened its production facility in India as an investment in the expansion of taste and nutrition profiles.