市場調査レポート
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1235869
食物繊維の世界市場:2028年までの予測 - 原料別、タイプ別、用途別、加工処理別、地域別Dietary Fibers Market Forecasts to 2028 - Global Analysis By Source, Type, Application, Processing Treatment, and Geography |
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食物繊維の世界市場:2028年までの予測 - 原料別、タイプ別、用途別、加工処理別、地域別 |
出版日: 2023年03月03日
発行: Stratistics Market Research Consulting
ページ情報: 英文 175+ Pages
納期: 2~3営業日
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Stratistics MRCによると、世界の食物繊維市場は2022年に68億米ドルを占め、2028年には154億米ドルに達すると予測され、予測期間中に14.6%のCAGRで成長すると予想されています。
食物繊維は、湿式処理、乾式処理、化学的処理、重量測定、物理的処理、酵素的処理、微生物学的処理など、さまざまな技術を使用してさまざまな供給源から分離されます。前述の技術は、単独で、あるいは組み合わせて、望ましい効果をもたらすことができます。食物繊維の組成に対する様々な処理技術の効果は様々です。需要は、製造プロセスの改善と、食物繊維がさまざまな食品に採用される大きな可能性によって牽引されると予想されます。
WHOによると、慢性疾患の有病率は2020年までに57%増加すると予想されています。ハーバード大学公衆衛生大学院によると、大人も子供も1日あたり少なくとも20~30gの食物繊維が必要です。
機能性繊維とは、IOMによると「ヒトにおいて好ましい生理的利益をもたらす、分離した難消化性の炭水化物」のことです。その結果、多くのサプリメントに栄養補助食品と機能性繊維の両方が含まれていることが指摘されています。栄養補助食品業界は、ここ数年で大きく拡大しました。世界の消費者の健康意識の高まりと栄養豊富な製品への感度が、栄養補助食品市場の拡大を後押しする主要な要因のひとつとなっています。
食物繊維は、人間の消化器官には必要な酵素がないため、消化することができません。特に食物繊維は加水分解されにくい性質を持っています。食物繊維は、ほとんど消化されずに体内を通過するため、エネルギー源として利用することができません。このような食物繊維の特性は、食物繊維が果たす生理的機能にとって有利なものです。食物繊維を成分として利用する場合、同じ飽和水溶性で反応性が低いにもかかわらず、バリアが形成されます。この特性は、生産者が食物繊維を製品に添加することを促す可能性があり、市場の拡大を妨げると予想されます。
スナック菓子は、最も頻繁に消費される食品群の一つです。多様な機能性成分を含む多種多様な製品が販売されていますが、栄養と実用的な利点を併せ持つ健全なスナックを顧客が選択することが確認されています。そのため、食物繊維の市場は、今後数年間、この分野から大きな恩恵を受けると予想されます。さらに、ヨーグルトやチーズなどの乳製品や小麦粉を使った製品が、世界中の健康志向の高い消費者に好評であることも指摘されています。
現地の法律により、食物繊維の定義は国によって異なります。米国では、大腸で発酵できる物質が食物繊維とみなされますが、英国では、食物繊維は化学的特性と消化率によって特徴付けられます。フランスでは、食物繊維はcodexと整合性のある方法で定義されています。これは、炭水化物の生理学的特徴だけでなく、その組成や重合も考慮されています。世界の規模での販売・マーケティングを目指す海外の食品・素材メーカーにとって、これはハードルになり得ます。
世界のパンデミックの始まりは、世界市場の運営をうまく混乱させることができたので、大きな心配の種となっています。COVID-19パンデミックのイントロダクションは、食物繊維の市場にわずかな影響を与えただけです。食物繊維の最も一般的な用途は栄養補助食品であり、次いで医薬品、そして飼料のような他の商品です。食物繊維を含む世界の食物繊維市場の製品は、筋肉量を増やし、人々の免疫力を高めるためにも利用されています。このような市場開拓の側面から、食物繊維製品への需要が大きくなっています。
水溶性セグメントは、有利な成長を遂げると推定されます。水溶性タイプの効果的な供給源としては、果物、ナッツ、野菜、穀物、全粒粉、種子を含む食品が挙げられます。これらの食品は、人間も動物も食べることができます。野菜に含まれるイヌリンやフラクトオリゴ糖(FOS)などの繊維は腸の機能を整えるのに役立ち、梨やリンゴなどの果物に含まれるペクチンは酸逆流の治療や腸の健康増進に役立ちます。水溶性食物繊維は、焼菓子、冷菓、菓子類など様々な飲食品において、風味を向上させる成分として頻繁に利用されています。また、様々な食品用途において、脂肪や砂糖の代替としても頻繁に使用されています。
飲食品分野は、毎日の食事に含まれる食物繊維の価値に関する消費者の知識の高まりにより、予測期間中に最も速いCAGR成長を遂げると予想されます。また、一人当たりの所得が増加し、消費者の購買力が高まった結果、機能性食品ビジネスが飛躍的に拡大したことも、用途別セグメントの優位性を高める要因となっています。
予測期間中、アジア太平洋地域が最大の市場シェアを占めると予測されます。アジア太平洋地域の飲食品業界における有望な動向は、予測期間を通じて製品需要を増加させると予想されます。消費者の健康意識の高まりと、インドにおけるフィットネス施設の増加が、今後数年間にわたり市場を牽引すると予想されます。また、インド政府が採択した国家食糧安全保障法も、食生活を変える上で不可欠なものでした。消費者の消費意欲の高まりにより、繊維質を多く含む健康的で実用的な食事への需要が高まると予測されます。
北米は、予測期間中最もCAGRが高いと予測されています。パッケージ食品に含まれる成分に対する消費者の意識が、この地域の栄養ケア産業の大きな進化につながったからです。北米の人々が実践している新しい一般的な食生活やライフスタイルにより、食物繊維の摂取は現在非常に重要となっています。米国における食物繊維の需要は、オーツ麦、全粒粉、ライ麦、トウモロコシ、ポップコーン、大麦、玄米、野生米、ソバ、ライ小麦、ブルガー、キビなどの穀物やシリアルへのアクセスによってもたらされると予想されます。また、肥満、高コレステロール、がんなど、さまざまな健康状態に対する懸念の高まりから、果物や野菜の摂取が食物繊維の米国市場の成長にプラスの影響を与えると予想されています。
2020年9月、バトリーフーズは、特許保護された独自のBio農業技術開発企業であるBio Harvest Sciences Inc.と合意しました。この契約は、バトリーフーズの製品ポートフォリオを戦略的に多様化するために、米国食用CBD市場および米国栄養補助食品市場に参入するために独占的に締結されました。
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Note: Tables for North America, Europe, APAC, South America, and Middle East & Africa Regions are also represented in the same manner as above.
According to Stratistics MRC, the Global Dietary Fibers Market is accounted for $6.8 billion in 2022 and is expected to reach $15.4 billion by 2028 growing at a CAGR of 14.6% during the forecast period. Dietary fibres are isolated from various sources using a variety of techniques, including wet processing, dry processing, chemical, gravimetric, physical, enzymatic, and microbiological procedures. The aforementioned techniques alone or in combination can produce the desired effects. The effects of various treatment techniques on the composition of dietary fibres are variable. Demand is expected to be driven by improvements in the production process and the enormous potential for dietary fibres to be employed in a variety of food products.
According to WHO, Chronic disease prevalence was expected to rise 57% by the year 2020. According to the Harvard School of Public Health, adults and children need at least 20-30 grams of dietary fiber per day.
Functional fibres are "isolated, non-digestible carbohydrates that have favourable physiological benefits in humans," according to IOM. It has been noted that many supplements contain both dietary and functional fibres as a result. The dietary supplement industry has expanded greatly during the last few years. The global consumer population's rising health consciousness and sensitivity to nutrient-rich products have been some of the key drivers boosting the expansion of the dietary supplement market.
Food fibres cannot be digested by humans because their digestive systems lack the necessary enzymes. Dietary fibres, specifically, are resistant to hydrolysis. Dietary fibres cannot be used as a source of energy since they pass through the body nearly undigested. These characteristics of fibres are advantageous for the physiological functions they perform. When dietary fibres are utilised as components, a barrier is created despite the same saturated water stability and least reactivity. This attribute may prompt producers to add dietary fibres to their products, which is anticipated to impede the market's expansion.
Snacks are one of the most often consumed food groups. A broad variety of products with diverse functional components are available, but it has been seen that customers choose wholesome snacks that offer both nutrition and practical advantages. As a result, the market for dietary fibres is anticipated to benefit greatly from this area over the coming years. Additionally, it has been noted that dairy goods like yoghurt and cheese, as well as products made from flour, have been well received by health-conscious consumers all over the world.
Depending on local laws, the definition of dietary fibres varies from one country to the next. In the United States, substances that can be fermented in the colon are regarded as dietary fibre, whereas in the United Kingdom, dietary fibre is characterised by chemical characteristics and digestibility. Dietary fibre is defined in France in a way that is consistent with codex. It takes into account the physiological features of carbohydrates as well as their composition and polymerization. For foreign food and ingredient producers looking to sell and market their goods on a worldwide scale, this could be a hurdle.
The beginning of the worldwide pandemic has been a huge source of worry since it has been able to successfully disrupt the operation of the global market. The COVID-19 pandemic's introduction has had a marginal effect on the market for dietary fibres. The most common uses of dietary fibres are in dietary supplements, followed by medications and other goods like animal feed. Products from the global dietary fibre market that contain dietary fibres are also utilised to increase muscle mass and boost immunity in people. The market has experienced significant demand for dietary fibre products as a result of this developing market aspect.
The soluble segment is estimated to have a lucrative growth. Effective sources of soluble type include foods including fruits, nuts, vegetables, cereals, whole grains, and seeds. These foods can be eaten by both humans and animals. While fibres like inulin and fructooligosaccharide (FOS) found in vegetables help to regulate bowel function, pectin, which is found in fruits like pears and apples, helps to treat acid reflux and improve gut health. In many different foods and beverages, including baked products, frozen dairy desserts, and confectionery items, the soluble dietary fibres are frequently utilised as a flavour-enhancing component. They are also frequently employed as a fat and sugar replacement in a variety of food applications.
The food & beverages segment is anticipated to witness the fastest CAGR growth during the forecast period, due to growing consumer knowledge of the value of dietary fibre in every day meals. The amazing expansion of the functional food business as a result of an increase in per capita income, which has increased consumer buying power, is another factor contributing to the application segment's dominance.
Asia Pacific is projected to hold the largest market share during the forecast period. Promising trends in the Asia Pacific food and beverage industry are expected to increase product demand throughout the forecasted period. Rising consumer health consciousness and the growth of fitness facilities in India are expected to drive the market over the next years. The National Food Security Act, which the Indian government adopted, was also essential in changing dietary practises. It is projected that increased consumer spending power will increase demand for wholesome, practical meals that are high in fibre.
North America is projected to have the highest CAGR over the forecast period; owing to consumer awareness of the components in packaged food products has led to a significant evolution in the region's nutritional care industry. Consuming dietary fibres is now extremely important due to the new popular diets and lifestyles being practised by people in North America. Demand for dietary fibres in the United States is anticipated to be driven by the accessibility of grains and cereals such oats, whole wheat, rye, corn, popcorn, barley, brown rice, wild rice, buckwheat, triticale, bulgur, and millet. In addition, intake of fruits and vegetables is anticipated to positively affect the growth of the U.S. market for dietary fibres due to growing worries about a number of health conditions, including as obesity, high cholesterol, and cancer.
Some of the key players profiled in the Dietary Fibers Market include: DuPont de Nemours, Inc., Tate & Lyle, BENEO, Farbest Brands, Lonza, J. RETTENMAIER & SOHNE GmbH + Co KG, Batory Foods, Archer Daniels Midland Company (ADM), Cargill, Incorporated, Ingredion Incorporated, AGT Food and Ingredients, Emsland Group, Roquette Freres, The Green Labs LLC, Kerry Inc., PURIS, Taiyo International and Nexira.
In September 2020, Batory Foods agreed with Bio Harvest Sciences Inc., a patent-protected and proprietary Bio farming technology developer. The agreement was signed exclusively to enter the US Edible CBD Market and US Nutraceuticals Market to strategically diversify Batory Foods' product portfolio strategically
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