市場調査レポート
商品コード
1218797
機械的分離肉の世界市場:2028年までの予測 - 形態別(冷凍・生鮮)、種類別(鶏肉、牛肉、豚肉)、地域別の分析Mechanically Separated Meat Market Forecasts to 2028 - Global Analysis By Form (Frozen and Fresh), By Type (Poultry, Beef and Pork) and Geography |
● お客様のご希望に応じて、既存データの加工や未掲載情報(例:国別セグメント)の追加などの対応が可能です。 詳細はお問い合わせください。
機械的分離肉の世界市場:2028年までの予測 - 形態別(冷凍・生鮮)、種類別(鶏肉、牛肉、豚肉)、地域別の分析 |
出版日: 2023年02月02日
発行: Stratistics Market Research Consulting
ページ情報: 英文 175+ Pages
納期: 2~3営業日
|
Stratistics MRCによると、世界の機械的分離肉市場は2022年に2億4440万米ドルを占め、2028年には3億5060万米ドルに達し、予測期間中にCAGR6.2%で成長すると予測されています。
機械的分離肉、機械的回収・再生肉(MRM)、機械的骨抜き肉(MDM)として知られるペースト状の肉製品は、牛肉、豚肉、羊肉、トルコ、鶏肉などのピューレやひき肉に高圧をかけて食用肉組織を骨から分離することによって作られます。手作業で骨と肉を切り離した後に残った枝肉を粉砕またはピューレ状にし、そのスラリーをふるいにかけて圧搾する方法です。このピューレには、骨に残った肉片のほか、骨、骨髄、皮膚、神経、血管などが含まれます。
オックスフォード大学の研究によると、鶏肉、未加工の赤肉、加工肉の摂取量が多いほど、肺炎、糖尿病、虚血性心疾患、憩室疾患、胃食道逆流症、胆嚢疾患などのリスクが高くなると言われています。
市場力学
促進要因
鶏肉需要の増加
機械的に分離された食肉の市場拡大の主な要因の1つは、世界の食肉消費量の増加です。機械的に分離された食肉の世界市場拡大の主要因の1つは、鶏肉輸出入の増加です。近年、いくつかの国で機械的に分離された食肉の輸入が増加しています。例えば、過去数年間の機械的に分離された鶏肉の上位輸入国には、メキシコ、日本、中国、イラク、サウジアラビアなどが含まれます。このような要素が市場拡大を後押ししています。
抑制要因
人工着色料の使用
機械的に分離された鶏肉製品の多くには、人工着色料や人工香料が使用されています。一般的に、加工食品にはこの種の添加物が多用されています。人工着色料や人工香料は様々な化学物質を用いて製造されており、特に頻繁に、長期間にわたって摂取した場合、健康に悪影響を与える可能性があります。また、機械的に分離された肉は、不溶性タンパク質が多く含まれ、消化されにくいタンパク質が含まれる可能性があり、こうした要因が市場の成長を阻害しています。
機会
技術的進歩
機械的に分離された食肉産業における冷凍肉の売上は、品質を犠牲にすることなく食肉製品の保存期間を延ばす冷凍技術の迅速な進歩によって牽引されています。さらに、最新の機械的分離装置では、刃物や手で取り除いたものと非常によく似た肉片を、より低い圧力で枝肉から作り出すことができるようになっています。このように、消費者の需要の高まりにより、機械的分離食肉分野の生産者は外観、風味、パッケージングの面で画期的なイノベーションを生み出し、予測期間中に冷凍食肉製品の採用を後押しすると予想されます。
脅威
機械的特性の低下と規制
製造業者は、機械的に分離された肉が栄養的・機能的な品質が良くても、調理済み製品の食感(軟らかいまたはつぶれた食感)に及ぼす悪影響に依然として対処しなければならないです。骨から機械的に切り離された肉は、細胞の破壊、タンパク質の変性、機械的性質の低下、脂質や遊離ヘム基の増加などの副作用があるため、非常に腐りやすい原料です。これらのデメリットには、色、風味、嗜好性、微生物負荷が含まれます。さらに、2004年にFSISが発表した新しい規制では、機械的に分離された牛肉は食用に適さないと宣言されました。このような規制が、市場の成長を妨げているのです。
COVID-19の影響
COVID-19の大流行が食肉のサプライチェーン、生産、価格に及ぼした影響により、世界的に深刻な社会経済的危機が発生しました。当初、食肉および食肉製品の価格は、生産量の減少とパニック買いによる需要の増加によって上昇しました。しかし、その後、戸締まりや消費者の購買力の低下により、食肉の需要と生産が大幅に減少し、食肉価格が下落しました。従業員の間でCOVID-19ウイルスが急速に広まったことで、2020年4月上旬から食肉加工工場の閉鎖が始まっています。さらに、戸締まり、労働力不足、国内および国外での動物の移動制限、国内および国際的な輸出市場に関する法律の変更により、食肉の生産者や加工業者が製品を収穫・出荷することが困難となった
予測期間中、冷凍セグメントが最大となる見込み
予測期間中は、冷凍セグメントが最大のシェアを占めると予想されます。現在、冷凍食品の市場シェアは約63%です。これは、冷凍食品の方が輸送が容易なためと思われます。市場拡大のチャンスは、ハンバーガーなどの一口サイズのファーストフードが人気を集めていることであり、これが同分野の成長を後押ししています。
予測期間中、鶏肉セグメントのCAGRが最も高くなると予想される
中国、メキシコ、インドなどの新興国における鶏肉需要の増加により、鶏肉分野は予測期間中に最も高いCAGRを達成すると予想されます。市場メーカーがこれらの地域で販売拠点を拡大していることが、機械的に分離された肉の需要を引き起こしています。さらに、冷凍の機械分離食肉製品、特に鶏肉は調理が簡単で、食品廃棄物の削減に役立つため、予測期間を通じて世界市場を押し上げると予測されています。
最もシェアの高い地域
欧州は現在、市場の約29%を占めており、予測期間中も最大のシェアを占めると予想されます。この地域の小売業者は、労働人口の増加とペースの速いライフスタイルに対応するため、店舗内の食品専用棚スペースを拡大しています。英国、フランス、ドイツなど多くの欧州諸国では、ハラールミートに対する需要が増加しています。その結果、ハラルミートの売上は欧州全体で増加しています。
CAGRが最も高い地域
アジア太平洋地域の食肉製品の需要は、主に同地域の人口増加と食肉の高い入手可能性によってもたらされており、予測期間中に最も高いCAGRを示す地域となっています。豚肉は、その人気と消費者の嗜好の変化により、同地域で最も人気のあるタンパク質の選択肢として、また標準的な肉類として浮上しています。さらに、中国、メキシコ、インドなどの発展途上国からの鶏肉需要の増加が、機械的に分離された肉の価格を押し上げており、これは業界にとって有利な状況となっています。
主な発展
2020年10月、Trinity GMBHはオランダで開催されたカンファレンス&エキスポに参加しました。Sial 2020でMDMなどの製品を展示しました。現地の専門家は、機械的脱骨肉の動向と機会について顧客とコミュニケーションを図っています。
本レポートの内容
無料カスタマイズサービス
本レポートをご購読のお客様には、以下のカスタマイズオプションのいずれかを無償でご提供いたします。
According to Stratistics MRC, the Global Mechanically Separated Meat Market is accounted for $244.4 million in 2022 and is expected to reach $350.6 million by 2028 growing at a CAGR of 6.2% during the forecast period. A paste-like meat product known as mechanically separated meat, mechanically recovered/reclaimed meat (MRM), or mechanically deboned meat (MDM) is created by applying high pressure to pureed or ground beef, pork, mutton, turkey, or chicken to separate the edible meat tissue from the bone. The procedure entails grinding or pureeing the carcass that remains after the meat has been manually separated from the bones, and then pressing the slurry through a sieve. The scraps of meat still on the bones, along with the bone, bone marrow, skin, nerves, and blood vessels, are all included in this puree.
According to a University of Oxford study, higher consumption of poultry meat, unprocessed red meat, and processed meat was linked to a higher risk of pneumonia, diabetes, ischemic heart disease, diverticular disease, gastroesophageal reflux disease, and gallbladder disease, among other conditions.
Market Dynamics:
Driver:
Increasing demand for poultry meat
One of the primary drivers of the expansion of the market for mechanically separated meat is the rise in meat consumption worldwide. One of the major factors driving the expansion of the world market for mechanically separated meat is the rising import and export of poultry meat. In recent years, the imports of meat that has been mechanically separated have increased in several nations. For instance, some of the top importers of mechanically separated poultry meat over the past few years included Mexico, Japan, China, Iraq, and Saudi Arabia. Such elements are fueling market expansion.
Restraint:
Usage of artificial colours
Many poultry products that have been mechanically separated use artificial colours and flavours. Generally speaking, processed foods are rife with these kinds of additives. Artificial colours and flavours are produced using a variety of chemicals, and they may have negative effects on your health, particularly if you consume them frequently and over an extended period of time. Moreover, meats that have been mechanically separated also have the potential to contain more insoluble protein and less digestible protein, such factors are hindering the market growth.
Opportunity:
Technological advancements
Sales of frozen meat in the mechanically separated meat industry are being driven by quick advancements in freezing techniques that extend the shelf life of meat products without sacrificing quality. Moreover, modern mechanical separation equipment enables the operator to produce meat pieces from the carcass that are very similar to those removed by a blade or by hand using much lower pressures. Thus, it is anticipated that rising consumer demand will spur producers in the mechanically separated meat sector to create ground-breaking innovations in terms of appearance, flavour, and packaging to boost the adoption of frozen meat products over the forecast period.
Threat:
Poor mechanical properties and regulations
Manufacturers must still address the negative effects of mechanically separated meat on the texture (soft or mushy texture) of the finished cooked product, even though it has good nutritional and functional qualities. Meat that has been mechanically separated from the bone is a highly perishable raw material because cell breakage, protein denaturation, poorer mechanical properties, and an increase in lipids and free heme groups are all side effects of the process. These disadvantages include colour, flavour, palatability, and microbial load. Additionally, a new regulation issued by The FSIS in 2004 declared that mechanically separated beef was unfit for human consumption. Such regulations are preventing the market from growing.
COVID-19 Impact
Due to the COVID-19 pandemic's consequences on meat supply chains, production, and prices, there was a severe socioeconomic crisis experienced globally. Initial price increases in meat and meat products were caused by decreased production and increased demand as a result of panic buying. Later, however, lockdown restrictions and a decline in consumer purchasing power led to a significant reduction in both meat demand and production, which in turn led to lower meat prices. The rapid spread of the COVID-19 virus among employees caused meat packing plants to begin closing in early April 2020. Additionally, lockdowns, a labour shortage, restrictions on the movement of animals within and across the nation, and changes in local and international export market legislation made it difficult for producers and processors of meat to harvest and ship their products
The Frozen segment is expected to be the largest during the forecast period
During the forecast period, the frozen segment is anticipated hold the largest share. Currently, frozen has a market share of roughly 63%. Given that frozen food is easier to transport than its counterpart, this is most likely the cause. The best chance for market expansion is provided by the rising popularity of fast food items like hamburgers and other bite-sized meals, which is fueling the segment's growth.
The Poultry segment is expected to have the highest CAGR during the forecast period
The increasing demand for poultry meat from emerging countries such as China, Mexico, and India the poultry segment is expected to have the highest CAGR during the forecast period. Owing to market manufacturers expanding their sales footprint across these regions, is triggering the demand for mechanically separated meat. Furthermore, frozen mechanically separated meat products especially poultry are simple to prepare and help reduce food waste which is projected to boost the global market throughout the forecast period.
Region with largest share:
Europe currently holds the largest percentage, with about 29% of the market and is expected to register largest share over the forecast period. Retailers in the area are expanding the amount of shelf space dedicated to food products in their stores in response to the region's growing working population and fast-paced lifestyle. Many European countries, such as the UK, France, and Germany, are experiencing an increase in demand for halal meat. As a result, halal meat sales have increased across the whole of Europe.
Region with highest CAGR:
The demand for meat products in Asia Pacific is primarily driven by the region's growing population and high availability of meat, making it the region with highest CAGR during the forecast period. Due to its popularity and shifting consumer preferences, pork has emerged as the region's top protein option and the standard meat type. Additionally, the growing demand for poultry meat from developing nations like China, Mexico, and India is driving up the price of mechanically separated meat, which is advantageous for the industry.
Key players in the market
Some of the key players profiled in the Mechanically Separated Meat Market include Krak-Tol Meat Deboning Plant, Polskamp Meat Industry, Terranova Foods, Belwood Foods, Damaco Group, J.A. ter Maten B.V., Trinity GMBH, Tyson Foods, Inc., Valmeat, DTS Meat Processing NV and Favid.
Key Developments:
In October 2020, Trinity GMBH participated in conferences & expos in the Netherlands. The company showcased its MDM and other products at Sial 2020. Local experts communicated with customers about the trends and opportunities of mechanically deboned meat.
Forms Covered:
Types Covered:
Regions Covered:
What our report offers:
Free Customization Offerings:
All the customers of this report will be entitled to receive one of the following free customization options: