市場調査レポート
商品コード
1432921
リパーゼ:市場シェア分析、産業動向・統計、成長予測(2024~2029年)Lipase - Market Share Analysis, Industry Trends & Statistics, Growth Forecasts (2024 - 2029) |
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リパーゼ:市場シェア分析、産業動向・統計、成長予測(2024~2029年) |
出版日: 2024年02月15日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 90 Pages
納期: 2~3営業日
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リパーゼ市場規模は2024年に4億4,878万米ドルと推定され、2029年には6億4,518万米ドルに達すると予測され、予測期間中(2024-2029年)のCAGRは7.53%で成長すると予測されます。
微生物リパーゼは、その基質特異性から食品産業で広く利用されています。リパーゼは温和な条件下で作用し、有機溶媒に対して非常に安定です。食品産業で使用される一般的なリパーゼには、リゾホスホリパーゼ、ホスホリパーゼ、トリアシルグリセロールなどがあります。リパーゼは、短鎖脂肪酸のエステル合成による風味の改質、脂肪トリグリセリドの選択的加水分解による遊離脂肪酸の遊離、食肉や魚製品などの食品中の脂肪分の除去による赤身肉の製造、ソーセージ製造の発酵段階における熟成中に遊離する長鎖脂肪酸の操作など、油脂の加工に広く使用されています。
加工食品に対する需要の高まりと健康志向の高まりが、欧州の食品業界におけるリパーゼを含む酵素の成長を大きく後押ししており、これが世界のリパーゼ市場の成長を牽引しています。市場セグメンテーションでは、炭水化物分解酵素が市場を独占し、プロテアーゼとリパーゼがそれに続いています。欧州ではパンや焼き菓子の消費が多いため、ベーカリーが同地域最大の用途分野となっています。ベーカリー分野では、リパーゼは生地の安定性を向上させ、最終製品の保存性を高めるのに役立っています。リパーゼの乳製品分野での使用は、チーズ加工に広く使用されており、第2位となっています。欧州では遺伝子組み換え菌株を生産する新技術が登場しており、劣悪な操作条件下でも性能を発揮し、プロセス効率を向上させることができます。
世界のリパーゼ市場は競争が激しく、細分化された市場です。リパーゼはさまざまなエンドユーザー産業で幅広く利用されているため、積極的な企業は生産設備の拡充や製品革新に乗り出し、世界市場で大きなシェアを獲得しようとしています。一部の大手企業は、海外の小規模メーカーを買収することで、世界のプレゼンスを拡大しています。一方、デュポンなどの企業は、製品の販売促進を強化し、強力な販売を達成するために、マーケティングやブランディングに投資しています。
The Lipase Market size is estimated at USD 448.78 million in 2024, and is expected to reach USD 645.18 million by 2029, growing at a CAGR of 7.53% during the forecast period (2024-2029).
Microbial lipases are widely used in the food industry, due to their substrate specificity. They work under mild conditions and are highly stable in organic solvents. Some of the common lipases used in the food industry include lysophospholipase, phospholipase, triacylglycerol, and so on. They are widely used in the processing of fats and oils, such as: modification of flavors through the synthesis of esters of short-chain fatty acids or selective hydrolysis of fat triglycerides to release free fatty acids, elimination of fat content in several food products, such as meat and fish products, to produce lean meat and also the lipases play a vital role at the fermenting stage of sausage manufacturing, by manipulating long-chain fatty acids, which are released during ripening.
Growing demand for processed foods, coupled with increasing awareness about health-conscious products is significantly propelling the growth of enzymes including lipase in the European food industry, which in turn is driving the growth of the world's lipase market. In terms of the type segmentation, carbohydrases dominate the market, followed by proteases and lipases. Due to the high consumption of bread and baked goods in Europe, the bakery is the largest application segment in the region. In the bakery segment, lipase help by improving dough stability and increasing the shelf life of end products. The use of lipase in the dairy industry comes in second with the wide use of lipase in cheese processing. New technologies are emerging in Europe to produce genetically modified organisms strains, which can perform in adverse operational conditions and improve process efficiency.
The global lipase market is a highly competitive and fragmented market with increasing presence of global as well as regional players across the globe. Owing to the wide application of lipase in different end-user industries the active players are embarking on expanding their production facility as well as product innovation to attain significant market share in the global market. Some of the major players are expanding their global presence by acquiring small scale manufacturers in foreign countries. While companies such as DuPont, are investing in marketing and branding to increase their product promotion and achieve strong sale.