株式会社グローバルインフォメーション
TEL: 044-952-0102
表紙
市場調査レポート

機内ケータリングサービスの世界市場:成長・傾向・進歩・課題の分析

Global In-Flight Catering Services Market - Analysis of Growth, Trends, and Forecast (2018 - 2023)

発行 Mordor Intelligence LLP 商品コード 353446
出版日 ページ情報 英文 110 Pages
納期: 即日から翌営業日
価格
本日の銀行送金レート: 1USD=110.69円で換算しております。
Back to Top
機内ケータリングサービスの世界市場:成長・傾向・進歩・課題の分析 Global In-Flight Catering Services Market - Analysis of Growth, Trends, and Forecast (2018 - 2023)
出版日: 2018年02月08日 ページ情報: 英文 110 Pages
概要

世界の機内ケータリングサービス市場は今後、5.06%のCAGR (複合年間成長率) で成長する見通しです。航空機市場が全体として低調な状態にあるため、機内ケータリングサービス市場の成長率も低水準に留まる見通しです。また、機内ケータリングサービス需要の大半がフルサービス航空会社からのものですが、LCC (格安航空会社) の台頭により、フルサービス企業のシェアが低下していることも、機内ケータリング市場に悪影響を及ぼしています。他方、差別化戦略の一環としてケータリングサービスの拡充を進める動きもあり、また食品業界側も高利潤を見込んで機内ケータリングサービスへの進出へと動いています。

当レポートでは、世界の航空機内でのケータリングサービスの市場について分析し、全体的な市場構造・特性や、市場動向の推移と見通し、主な市場促進・阻害要因、クラス別・航空会社別・食品別・地域別の詳細動向、市場競争の現状、主要企業のプロファイル、今後の成長可能性・投資機会などについて調査・考察しております。

第1章 イントロダクション

第2章 分析手法

第3章 エグゼクティブ・サマリー

第4章 主な推論

第5章 市場概況および技術動向

  • 現在の市場シナリオ
  • 機内ケータリングの用途
  • 投資分析
  • ポーターのファイブフォース分析
  • 市場の促進・抑制要因、市場機会、課題
  • 技術動向

第6章 世界の機内ケータリングサービス市場:航空機のクラス別

  • エコノミークラス
  • ビジネスクラス
  • ファーストクラス
  • その他

第7章 世界の機内ケータリングサービス市場:フライトの種類別

  • フルサービス航空会社
  • LCC (格安航空会社)
  • その他

第8章 世界の機内ケータリングサービス市場:食品の種類別

  • 機内食
  • パン・菓子類
  • 飲料
  • その他

第9章 世界の機内ケータリングサービス市場:地域別

  • 北米 (米国・カナダなど)
  • ラテンアメリカ (メキシコ・ブラジルなど)
  • 欧州 (ロシア・ドイツ・フランスなど)
  • アジア太平洋地域 (中国・日本・インド・オーストラリアなど)
  • 中東・アフリカ (ナイジェリア・南アフリカ・サウジアラビア・UAE・イランなど)

第10章 競争環境

  • イントロダクション
  • 市場シェア分析
  • 主要企業の最新動向

第11章 主要ベンダーの分析

  • Flying Food Group
  • GateGourmet
  • Emirates Flight Catering
  • Cathay Pacific Catering Srvices
  • Sky Chef
  • IGS Catering Service
  • JETFINITY
  • Newrest International Group S.A.S
  • Journey Group Plc
  • dnata
  • Malton Inflight

第12章 投資機会に関するアナリストの見解

第13章 市場の将来展望

第14章 付録

目次
Product Code: 31846

The global in-flight catering services market has been estimated at USD 15.54 billion in 2017. The market is expected to register a CAGR close to 6% during the forecast period, 2018 to 2023. Asia-Pacific accounted for the largest market, accounting for around one-third of the global market share in 2017.

Market Dynamics

Increasing numbers of air passengers, passenger preferences to pay for premium food, hotel-airline collaborations, expanding global aircraft fleet, growing demand for third-party caterers to achieve quality and affordability, and advancement in technology of food-ordering systems are the some of the factors driving the market.

Technology Trends

In the food and beverage industry, ordering and paying for food and beverages via tablet and mobile devices has become the new trend at casual dining chains such as Applebee's and Chili's across the United States, while airport restaurateur OTG has installed thousands of food-ordering iPads at half a dozen of the US airports. Leisure air carrier TUI Netherlands allows users to order drinks via smartphones of passengers. Similar trend is anticipated to be the trend in most of the aircariers and airports in the future.

Asia-Pacific to Dominate the Market Growth

APAC is anticipated to dominate the market during the forecast period, at a CAGR close to 8%. Rapid urbanization, resurgence in discretionary spending, increase in international travel and tourism, and rising standard of living to complement aspirational travelling are factors poised to drive growth in the region. By 2020, China is expected to supersede Japan to become the world's second largest source of business travel after the United States.

Key Developments in the Market

January 2018: Gate Group entered into a 30 year JV with Asiana Airlines of Korea.

November 2017: Gate Group and LATAM Airlines created a dining concept for economy class traveler in long haul flights, allowing customers to choose from three choices of food for lunch, dinner and breakfast.

October 2017: LSG has partnered with Air New Zealand and New Zealand Ministry to tackle inflight catering wastage.

March 2017: Cathay Pacific redesigned its inflight catering service by introducing "dial on demand" catering alongside a pre-order option on routes from Hong Kong to London and Hong Kong to Chicago.

Major players: JETFINITY, DNATA, GATE GOURMET, LSG SKY CHEF, DO&CO, CATHAY PACIFIC, SATS

Reasons to Purchase this Report

The report analyses how the increasing number of backlogs in aviation industry will affect the in-flight catering market.

Analyzing various perspectives of the market with the help of Porter's five forces analysis.

Study on the flight service type that is expected to dominate the market.

Study on the regions that are expected to witness fastest growth during the forecast period.

Identify the latest developments, market shares and strategies employed by the major market players.

3 months analyst support along with the Market Estimate sheet in excel.

Customization of the Report

This report can be customized to meet your requirements. Please connect with our analyst, who will ensure you get a report that suits your needs.

Table of Contents

1. Introduction

  • 1.1. Research Methodology
  • 1.2. General Study Assumptions

2. Research Methodology

  • 2.1. Introduction
  • 2.2. Analysis Methodology
  • 2.3. Study Assumptions
  • 2.4. Econometric Forecast Model

3. Executive Summary

4. Market Overview And Technology Trends

  • 4.1. Current Market Scenario
  • 4.2. Technology Trends
  • 4.3. Porter's Five Forces Analysis
    • 4.3.1. Bargaining Power of The Suppliers
    • 4.3.2. Bargaining Power of The Consumers
    • 4.3.3. Threat of New Entrants
    • 4.3.4. Threat of Substitute Products And Services
    • 4.3.5. Competitive Rivalry Within The Industry

5. Market Dynamics

  • 5.1. Drivers
    • 5.1.1. Upturn In The Aviation Industry
    • 5.1.2. Increased Emphasis On Improving Food Quality Services
  • 5.2. Restraints
    • 5.2.1. Cost And Operational Issues
    • 5.2.2. Large Number Of Backlogs
  • 5.3. Opportunities
    • 5.3.1. Increased Technological Integration

6. Global In Flight Catering Market, Segmented By Aircraft Seating Class

  • 6.1. Economy Class
  • 6.2. Business Class
  • 6.3. First Class

7. Global In Flight Catering Market, Segmented By Flight Service Type

  • 7.1. FSC
  • 7.2. LLC

8. Global In Flight Catering Market, Segmented By Food Type

  • 8.1. Meals
  • 8.2. Bakery and Confectionary
  • 8.3. Beverages
  • 8.4. Others

9. Global In Flight Catering Market, Segmented By Geography

  • 9.1. North America
    • 9.1.1. The United States
    • 9.1.2. Canada
    • 9.1.3. Others
  • 9.2. Asia-Pacific
    • 9.2.1. China
    • 9.2.2. Japan
    • 9.2.3. India
    • 9.2.4. Others
  • 9.3. Europe
    • 9.3.1. Germany
    • 9.3.2. United Kingdom
    • 9.3.3. France
    • 9.3.4. Others
  • 9.4. Rest Of The World
    • 9.4.1. Brazil
    • 9.4.2. South Africa
    • 9.4.3. Others

10. Competitive Landscape

  • 10.1. Introduction
  • 10.2. Market Share Analysis
  • 10.3. Key Players And Developments

11. Company Profiles

  • 11.1. Air Culinaire Worldwide
  • 11.2. Compass Group
  • 11.3. Dnata
  • 11.4. Do & Co
  • 11.5. Egypt Air Inflight Services
  • 11.6. Emirates Flight Catering
  • 11.7. Gate Gourmet
  • 11.8. Goddard Catering
  • 11.9. Jetfinity
  • 11.10. Cathay Pacific Inflight Services
  • 11.11. LSG Skychef
  • 11.12. Newrest
  • 11.13. SATS
  • 11.14. Servair

12. Future Outlook Of The Market

13. Disclaimer

Back to Top