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市場調査レポート
商品コード
1702219
機内食の市場規模、シェア、動向、予測:食品タイプ、フライトサービスタイプ、航空機座席クラス、地域別、2025年~2033年Inflight Catering Market Size, Share, Trends and Forecast by Food Type, Flight Service Type, Aircraft Seating Class, and Region, 2025-2033 |
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カスタマイズ可能
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機内食の市場規模、シェア、動向、予測:食品タイプ、フライトサービスタイプ、航空機座席クラス、地域別、2025年~2033年 |
出版日: 2025年04月01日
発行: IMARC
ページ情報: 英文 138 Pages
納期: 2~3営業日
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機内食の世界市場規模は2024年に138億米ドルとなりました。今後、IMARC Groupは、2033年には187億米ドルに達し、2025年から2033年にかけて3.39%のCAGRを示すと予測しています。現在、アジア太平洋地域が2024年のシェア31.6%で市場を独占しています。市場を牽引しているのは、航空会社の競合激化、技術進歩、インターネット普及率の上昇により、航空セクター全体で機内食が大量に利用されていることです。
機内食とは、航空会社が空の旅で乗客に提供する食事サービスのことです。これらの菓子類、焼き菓子、飲料、食事は、エコノミークラス、ビジネスクラス、ファーストクラスなど、さまざまな搭乗クラスに基づき、航空会社のケータリング専門家によって特別にデザインされます。これによって、企業はより良い顧客体験を提供し、収益を上げるために、質・量ともに優れたスナッキング・オプションを提供することができます。現在、フルサービス、ローコスト、ハイブリッドなど、さまざまなタイプがあります。
航空会社間の競争激化に伴い、航空業界全体で機内食が広く採用されるようになったことは、市場成長を促進する主な要因の一つです。これに伴い、より充実した機内食を提供したいというニーズが市場成長に寄与しています。これはさらに、個々の乗客の要求を満たし、低価格でハイブリッド運用シナリオに対応するための、食事の事前選択、ミックスバイオーダー、無料ケータリングオプションを含む高レベルのサービスの実装によって支えられています。タブレットや携帯端末を利用した食事の注文など、飲食品(F&B)業界における自動化の進展に伴う大幅な技術進歩も、ケータリング・サービスの円滑な機能と管理を保証する他の主要な成長促進要因として作用しています。これに加えて、特にコロナウイルス感染症(COVID-19)の世界の流行が続く中、食品の安全性、衛生、殺菌を確保することで機内食の水準を高めるために各国政府が行っている好意的な取り組みが、市場成長の見通しをさらに明るいものにしています。また、消費者支出能力の上昇、航空旅行者数の着実な増加、航空会社やケータリングサービスによるプレミアムミールプランの導入も市場を牽引しています。
The global inflight catering market size was valued at USD 13.8 Billion in 2024. Looking forward, IMARC Group estimates the market to reach USD 18.7 Billion by 2033, exhibiting a CAGR of 3.39% from 2025-2033. Asia Pacific currently dominates the market with 31.6% share in 2024. The market is driven by the massive usage of in-flight catering throughout the aviation sector due to the growing competitiveness of airlines, technological advancements, and rising internet penetration.
Inflight catering refers to food services provided by airline companies to passengers during air travel. These confectionery items, baked goods, beverages, and meals are specially designed by specialist airline catering professionals based on various flight classes, including economy, business and first-class. This, in turn, enables organizations to offer quality and quantity snacking options for providing a better customer experience and generating revenue. At present, it is available in varying types, including full service, low cost, and hybrid.
The widespread adoption of inflight catering across the aviation industry on account of the increasing competition amongst the airlines represents one of the key factors driving the market growth. In line with this, the need for serving enhanced onboard dining experience is contributing to the market growth. This is further supported by the implementation of high-level services, including meal pre-selection, mixed buy order, and complimentary catering options for fulfilling individual passenger requirements and complying with the hybrid operational scenarios at lower prices. Significant technological advancements, along with rising automation in food and beverage (F&B) industry, such as the utilization of tablets and mobile devices for ordering meals, thus ensuring the smooth functioning and management of catering services are acting as other major growth-inducing factors. Besides this, favorable initiatives being undertaken by governments of various countries for elevating the inflight catering standards by ensuring food safety, hygiene and sanitization, especially during the ongoing global outbreak of coronavirus disease (COVID-19) are further creating a positive outlook for the market growth. The market is also driven by rising consumer expenditure capacities, steadily increasing number of air travelers, and the introduction of premium meal plans by airline companies and catering services.
The competitive landscape of the industry has also been examined along with the profiles of the key players being AAS Catering Co. Ltd, Abby's Catering, Cathay Pacific Catering Services (H.K.) Ltd. (Cathay Pacific Airways), DO & CO Aktiengesellschaft, Emirates Flight Catering (The Emirates Group), Flying Food Group, Gategroup, Jetfinity, KLM Catering Services Schiphol, LSG Sky Chefs (Lufthansa AG), Sats Ltd. (Singapore Airlines), Saudi Airlines Catering, and Universal Weather and Aviation Inc.