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市場調査レポート
商品コード
1686240

ソース、調味料、ドレッシング:市場シェア分析、産業動向・統計、成長予測(2025年~2030年)

Sauces, Condiments, And Dressings - Market Share Analysis, Industry Trends & Statistics, Growth Forecasts (2025 - 2030)


出版日
ページ情報
英文 120 Pages
納期
2~3営業日
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適宜更新あり
価格
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本日の銀行送金レート: 1USD=143.57円
ソース、調味料、ドレッシング:市場シェア分析、産業動向・統計、成長予測(2025年~2030年)
出版日: 2025年03月18日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 120 Pages
納期: 2~3営業日
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概要

ソース、調味料、ドレッシング市場規模は2025年に1,814億3,000万米ドルと推定され、2030年には2,398億3,000万米ドルに達すると予測され、予測期間(2025-2030年)のCAGRは5.74%です。

Sauces, Condiments, And Dressings-Market-IMG1

メキシコ料理、タイ料理、中東料理などのエスニック料理の人気が高まっているため、サルサ、タイカレーペースト、タヒニなど、多様な料理の嗜好に応えるそれぞれのソースや調味料の需要が高まっています。オンライン小売や近代的な取引チャネルの普及は、多様なソース、調味料、ドレッシングへの世界のアクセスをさらに広げています。さらに、健康とウェルネスに対する消費者の意識の高まりが、減塩、オーガニック、天然素材ベースのソースや調味料など、より健康的な選択肢に対する需要を後押ししています。メーカー各社は、健康に焦点を当てた様々な製品を発売することで対応しています。例えば、2024年1月、マレーシアを拠点とするThean Heong Sauce Industry Bhd社は、スーパーフードを配合したプレミアムソースのラインを発売しました。これらのソースは、ナトリウムと炭水化物の量を減らし、伝統的なエスニック・ソースに比べて健康的な選択肢として位置づけられています。各社はまた、伝統、革新、戦略的マーケティングを組み合わせることで、ソース、調味料、ドレッシングの世界市場における競合情勢を乗り切り、市場での存在感を高めています。例えば、2023年12月、キッコーマン・セールスUSA社は新製品「キッコーマンうま味ジョイソース」を発表しました。従来の醤油に代わる大豆、小麦、グルテンフリーのこのソースは、大豆や小麦アレルギーのある消費者向けに作られています。

ソース、調味料、ドレッシング市場動向

ソース類が広く消費され、世界市場を牽引

旅行が増え、異文化に触れる機会が増えると、各国料理の味を持ち帰り、シラチャー、ホイシンソース、チミチュリなどの需要が急増します。世界観光機関のデータによると、2023年には約13億人が海外旅行をしたといいます。多くの企業がご当地フレーバーを発売し、人気を博しています。例えば、2024年7月、ハインツは新たな消費者を惹きつけるため、TikTokにインスパイアされた新しいパスタソースを展開しました。ハインツは、"キッチンに料理のひねりを加える"ことで新しい消費者に対応するため、TikTokにインスパイアされた新しいパスタソース3種を発売しました。さらに、料理番組、ソーシャルメディア、食べ物のブログの影響は、消費者に様々な料理を試すことを促し、様々な料理ソースの発売を後押ししています。例えば、2024年1月、Yo Mama's Foodsは、低カロリーで砂糖無添加のSensitive Marinaraという新しいパスタソースを発売しました。

圧倒的な地域市場として台頭するアジア太平洋地域

中国のソース、調味料、ドレッシング市場は、文化、経済、消費者行動の要因に影響を受けています。さらに、消費者の食生活がより健康的で栄養価の高い選択肢へと変化していることが、有機・天然調味料やソースの需要を押し上げています。

日本では、有機ソース、調味料、ドレッシングの需要が急増しています。食品の安全性に対する懸念と食品中の残留化学物質を避けたいという願望が、より安全であると認識されている有機製品へと消費者を向かわせています。例えば、農林水産省は2023年11月に、日本の消費者の32.8%が環境にやさしい農産物や食品を好むと報告しました。

インドでは、ソース・調味料分野にはスパイス、ハーブ、調味料、特にソースとケチャップが含まれます。利便性がこれらの製品の需要を促進する極めて重要な要因となっています。予測によると、インドのソース・調味料市場は、国内と輸出の両方に対応し、急成長の態勢を整えています。

ソース、調味料、ドレッシング産業の概要

ソース、調味料、ドレッシングの世界市場は断片化されており、多くのプレーヤーが存在します。市場の主要企業には、McCormick &Company、Kraft Heinz Company、Unilever PLC、Conagra Brands Inc.、Nestle SAなどがあります。有力ブランドを狙う主要企業は、他の成熟した洗練された市場で戦略的買収を行っています。こうしたブランドの買収は、多様化を可能にし、これらのプレーヤーに安定したキャッシュフローと成長機会を与えます。動向の中にビジネスチャンスを求めるこれらの企業は、消費者の需要に特化した、新しく革新的な新商品を常に提供しようとしています。

その他の特典:

  • エクセル形式の市場予測(ME)シート
  • 3ヶ月間のアナリスト・サポート

目次

第1章 イントロダクション

  • 調査の前提条件と市場定義
  • 調査範囲

第2章 調査手法

第3章 エグゼクティブサマリー

第4章 市場力学

  • 市場促進要因
    • 製品イノベーション
    • エスニック料理の台頭
  • 市場抑制要因
    • 高糖分と保存料
  • ポーターのファイブフォース分析
    • 新規参入業者の脅威
    • 買い手/消費者の交渉力
    • 供給企業の交渉力
    • 代替品の脅威
    • 競争企業間の敵対関係の強さ

第5章 市場セグメンテーション

  • 製品タイプ別
    • ソース
      • 調味ソース
      • 調理用ソース
    • ハーブ&スパイス
    • ディップ
    • ドレッシング
    • その他の製品タイプ
  • 流通チャネル別
    • スーパーマーケット/ハイパーマーケット
    • コンビニエンスストア/食料品店
    • オンライン小売店
    • その他の流通チャネル
  • 地域別
    • 北米
      • 米国
      • カナダ
      • メキシコ
      • その他北米
    • 欧州
      • ドイツ
      • 英国
      • スペイン
      • フランス
      • イタリア
      • オランダ
      • その他欧州
    • アジア太平洋
      • 中国
      • 日本
      • インド
      • オーストラリア
      • その他アジア太平洋地域
    • 南米
      • ブラジル
      • アルゼンチン
      • その他南米
    • 中東・アフリカ
      • 南アフリカ
      • サウジアラビア
      • その他中東とアフリカ

第6章 競合情勢

  • 最も採用されている戦略
  • 市場シェア分析
  • 企業プロファイル
    • Kikkoman Corporation
    • The Kraft Heinz Company
    • McCormick & Company Inc.
    • Conagra Brands Inc.
    • Lee Kum Kee Company Limited
    • PepsiCo Inc.
    • Hormel Foods Corporation
    • Campbell Soup Company
    • Ken's Food Inc.
    • Nestle SA

第7章 市場機会と今後の動向

目次
Product Code: 51009

The Sauces, Condiments, And Dressings Market size is estimated at USD 181.43 billion in 2025, and is expected to reach USD 239.83 billion by 2030, at a CAGR of 5.74% during the forecast period (2025-2030).

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The rising popularity of ethnic cuisines, such as Mexican, Thai, and Middle Eastern, is boosting the demand for their respective sauces and condiments like salsa, Thai curry pastes, and tahini, which cater to diverse culinary preferences. The proliferation of online retail and modern trade channels has further broadened global access to diverse sauces, condiments, and dressings. Moreover, growing consumer awareness of health and wellness drives the demand for healthier options, such as low-sodium, organic, and natural ingredient-based sauces and condiments. Manufacturers are responding by launching a variety of health-focused products. For instance, in January 2024, Malaysia-based Thean Heong Sauce Industry Bhd launched a line of premium sauces infused with superfoods. These sauces boast reduced sodium and carbohydrate levels, positioning them as a healthier option compared to traditional ethnic sauces. Companies also navigate a competitive landscape in the global market for sauces, condiments, and dressings by combining tradition, innovation, and strategic marketing to bolster their market presence. For instance, in December 2023, Kikkoman Sales USA Inc. introduced a new product, the Kikkoman Umami Joy Sauce. This soy, wheat, and gluten-free alternative to traditional soy sauce is designed for consumers with soy or wheat allergies.

Sauces, Condiments, And Dressings Market Trends

Sauces are Widely Consumed, Driving the Global Market

As people travel more and become exposed to different cultures, they bring back a taste for international cuisine, leading to a surge in demand for products like Sriracha, hoisin sauce, and chimichurri. According to the World Tourism Organization's data, about 1.3 billion people traveled internationally in 2023. Many companies have launched local flavors, which are gaining popularity. For instance, in July 2024, Heinz rolled out new TikTok-inspired pasta sauces to attract new consumers. Heinz launched a trio of new TikTok-inspired pasta sauces to cater to new consumers by bringing a "culinary twist to the kitchen." Moreover, the influence of cooking shows, social media, and food blogs has encouraged consumers to try different cuisines, encouraging the launch of a wide array of cooking sauces. For example, in January 2024, Yo Mama's Foods introduced a new pasta sauce called Sensitive Marinara, which is low in calories and contains no added sugar.

Asia-Pacific Emerging as the Dominant Regional Market

Cultural, economic, and consumer behavior factors influence the market for sauces, condiments, and dressings in China. Moreover, the shift in consumer dietary habits toward healthier and more nutritious options has driven the demand for organic and natural condiments and sauces.

Japan is witnessing a surge in demand for organic sauces, condiments, and dressings. Concerns about food safety and the desire to avoid chemical residues in food are driving consumers toward organic products, which are perceived to be safer. For instance, in November 2023, the Ministry of Agriculture, Forestry, and Fisheries reported that 32.8% of Japanese consumers preferred eco-friendly produce and foods.

In India, the sauces and condiments segment encompasses spices, herbs, seasonings, and, notably, sauces and ketchup. Convenience emerges as the pivotal factor propelling the demand for these products. Projections indicate that the sauces and condiments market in India is poised for rapid growth, catering to both the domestic and export fronts.

Sauces, Condiments, And Dressings Industry Overview

The global market for sauces, condiments, and dressings is fragmented, with the presence of many players. Some leading players in the market are McCormick & Company, Kraft Heinz Company, Unilever PLC, Conagra Brands Inc., and Nestle SA. Major players targeting leading brands are making strategic acquisitions in other mature and sophisticated markets. Acquiring these brands enables diversification and gives these players stable cash flows and growth opportunities. Seeking opportunities in the trend, these companies constantly try to offer consumers new and innovative launches specific to their demands.

Additional Benefits:

  • The market estimate (ME) sheet in Excel format
  • 3 months of analyst support

TABLE OF CONTENTS

1 INTRODUCTION

  • 1.1 Study Assumptions and Market Definition
  • 1.2 Scope of the Study

2 RESEARCH METHODOLOGY

3 EXECUTIVE SUMMARY

4 MARKET DYNAMICS

  • 4.1 Market Drivers
    • 4.1.1 Product Innovation
    • 4.1.2 Rise of Ethnic Cuisines
  • 4.2 Market Restraints
    • 4.2.1 High Sugar Content and Preservatives
  • 4.3 Porter's Five Forces Analysis
    • 4.3.1 Threat of New Entrants
    • 4.3.2 Bargaining Power of Buyers/Consumers
    • 4.3.3 Bargaining Power of Suppliers
    • 4.3.4 Threat of Substitute Products
    • 4.3.5 Intensity of Competitive Rivalry

5 MARKET SEGMENTATION

  • 5.1 By Product Type
    • 5.1.1 Sauces
      • 5.1.1.1 Condiment Sauces
      • 5.1.1.2 Cooking Sauces
    • 5.1.2 Herbs and Spices
    • 5.1.3 Dips
    • 5.1.4 Dressings
    • 5.1.5 Other Product Types
  • 5.2 By Distribution Channel
    • 5.2.1 Supermarkets/Hypermarkets
    • 5.2.2 Convenience/Grocery Stores
    • 5.2.3 Online Retail Stores
    • 5.2.4 Other Distribution Channels
  • 5.3 By Geography
    • 5.3.1 North America
      • 5.3.1.1 United States
      • 5.3.1.2 Canada
      • 5.3.1.3 Mexico
      • 5.3.1.4 Rest of North America
    • 5.3.2 Europe
      • 5.3.2.1 Germany
      • 5.3.2.2 United Kingdom
      • 5.3.2.3 Spain
      • 5.3.2.4 France
      • 5.3.2.5 Italy
      • 5.3.2.6 Netherlands
      • 5.3.2.7 Rest of Europe
    • 5.3.3 Asia-Pacific
      • 5.3.3.1 China
      • 5.3.3.2 Japan
      • 5.3.3.3 India
      • 5.3.3.4 Australia
      • 5.3.3.5 Rest of Asia-Pacific
    • 5.3.4 South America
      • 5.3.4.1 Brazil
      • 5.3.4.2 Argentina
      • 5.3.4.3 Rest of South America
    • 5.3.5 Middle East and Africa
      • 5.3.5.1 South Africa
      • 5.3.5.2 Saudi Arabia
      • 5.3.5.3 Rest of Middle East and Africa

6 COMPETITIVE LANDSCAPE

  • 6.1 Most Adopted Strategies
  • 6.2 Market Share Analysis
  • 6.3 Company Profiles
    • 6.3.1 Kikkoman Corporation
    • 6.3.2 The Kraft Heinz Company
    • 6.3.3 McCormick & Company Inc.
    • 6.3.4 Conagra Brands Inc.
    • 6.3.5 Lee Kum Kee Company Limited
    • 6.3.6 PepsiCo Inc.
    • 6.3.7 Hormel Foods Corporation
    • 6.3.8 Campbell Soup Company
    • 6.3.9 Ken's Food Inc.
    • 6.3.10 Nestle SA

7 MARKET OPPORTUNITIES AND FUTURE TRENDS