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市場調査レポート
商品コード
1683416

ハイドロコロイド市場-市場シェア分析、産業動向・統計、成長予測(2025~2030年)

Hydrocolloids - Market Share Analysis, Industry Trends & Statistics, Growth Forecasts (2025 - 2030)


出版日
ページ情報
英文 120 Pages
納期
2~3営業日
カスタマイズ可能
適宜更新あり
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価格表記: USDを日本円(税抜)に換算
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ハイドロコロイド市場-市場シェア分析、産業動向・統計、成長予測(2025~2030年)
出版日: 2025年03月18日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 120 Pages
納期: 2~3営業日
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概要

ハイドロコロイド市場は予測期間中に6%を超えるCAGRで推移すると予想されています。

Hydrocolloids-Market-IMG1

食肉を加工する工場はCOVID-19感染のホットスポットとなっており、従来の食肉の健康と安全性に注目が集まり、食肉消費の減少につながっています。2020年、CDC(疾病対策予防センター)は、この産業に関連する症例が少なくとも1件報告された23州のうち19州からCOVID-19症例に関するデータを受け取りました。COVID-19患者が発生した食肉または鶏肉加工施設は115ヵ所、診断された労働者は4,913人で、その結果、食肉産業におけるゼラチンとその他のハイドロコロイドの需要と消費が減少しました。ベーカリー製品の売上は、人手不足のため多くのベーカリーが閉鎖を余儀なくされ、ベーカリーの供給が不十分であったにもかかわらず、平均を上回りました。また、閉鎖による物流施設の混乱や原料の不足が、市場に新たな問題を引き起こしました。こうした要因により、ハイドロコロイド市場はCOVID-19によってマイナスの影響を受けました。しかし、各国政府が立てこもり規制を緩和しているため、ベーカリー製品の需要は増加しています。

主要ハイライト

  • 中期的には、飲食品産業におけるハイドロコロイド需要の拡大、ハイドロコロイドの研究開発と技術革新の進展が市場を牽引する主要因となろう。
  • その反面、COVID-19の発生に起因する好ましくない状況や国際的な品質・規格の遵守が市場の成長を阻害する主要要因となっています。
  • 北米地域が世界市場を独占しており、米国やカナダなどの国々からの消費が最も多いです。

ハイドロコロイド市場の動向

ゼラチンセグメントからの需要増加

  • ゼラチンは天然成分であり、化学的修飾を必要としないです。天然のタンパク質とアミノ酸を多く含むため、健康補助食品に広く利用されています。
  • ゼラチンは牛、豚、魚などの動物から抽出され、菓子類ではテクスチャーを付与する目的で主に使用されています。
  • ゼラチンは乳化剤のゲル化剤として使用されます。また、キャンディー、デザート、マシュマロ、アイスクリームなどの食品の安定剤としても利用されています。
  • また、食肉製品の水分結合にも使用されます。国連食糧農業機関によると、アジアでは2019年に約1億3,606万トンの食肉が生産されました。また、食肉消費の伸びは2029年までに世界で12%に増加すると予測されており、ゼラチンの需要が増加しています。
  • ゼラチンはまた、脂肪低減、クリーミーさ、口当たり、濃厚な味覚体験のために、インスタントソース&スープやゼリー製品にも用途を見出しています。
  • パン・ベーカリー製品部門の2020年の売上高は4,871億800万米ドルと推定されます。さらに、CAGRは3%を超えると予想されており、ゼラチン、ひいてはハイドロコロイドの需要を高め、予測期間中の市場成長を促進する可能性があります。
  • これらの要因から、ハイドロコロイド市場は予測期間中に急成長すると予想されます。

市場を独占する北米地域

  • 予測期間中、北米地域がハイドロコロイド市場を独占すると予想されます。米国とカナダでは、菓子類、ベーカリー、コンビニエンス食品、包装食品の主要市場であるため、ハイドロコロイドの需要が増加しています。
  • 便利で機能的な食品に対する需要の高まりは、ハイドロコロイドの需要を刺激すると予想されます。ベーカリー産業における安定剤としてのハイドロコロイドの機能は、予測期間中に食品用ハイドロコロイドの需要を促進すると予想されます。
  • 米国では、健康的な食品や食習慣に対する消費者の意識の高まりが低脂肪・低カロリー食品への需要を後押しし、同地域のハイドロコロイド市場の成長を押し上げました。
  • 同地域における肥満と心疾患の割合の増加は、消費者の間でハイドロコロイドのようなカロリーフリー、コレステロールフリー、化学品フリー、天然食品材料への需要を押し上げ、予測期間中にハイドロコロイド市場を牽引すると予測されます。
  • 技術の進歩と新製品の発売により、ハイドロコロイドは飲食品産業の幅広い用途に利用できるようになりました。北米の食品用ハイドロコロイド市場は、予測期間中に5%を超えるCAGRで推移する見込みです。
  • 米国の菓子類の成長が予測期間中のハイドロコロイド市場を牽引すると予測されています。2020年の菓子類セグメントの売上高は765億9,400万米ドル。予測期間中のCAGRは約2%を記録すると予測されています。The American Bakers Associationによると、2020年現在、米国の製パン産業は約1,542億米ドルの経済効果をもたらしています。
  • この地域を支配している主要企業には、Ashland、CP Kelco U.S. Inc.、Cargill Incorporatedなどがあります。
  • これらの要因は、政府の支援と相まって、予測期間中に同地域のハイドロコロイド需要を押し上げる可能性が高いです。

ハイドロコロイド産業概要

ハイドロコロイド市場はセグメント化されており、主要企業のシェアはわずかです。市場の主要企業には、DuPont、 Cargill, Incorporated、CP Kelco U.S., Inc.、DSM、Ashlandなどがあります。

その他の特典

  • エクセル形式の市場予測(ME)シート
  • 3ヶ月間のアナリストサポート

目次

第1章 イントロダクション

  • 調査の前提条件
  • 調査範囲

第2章 調査手法

第3章 エグゼクティブサマリー

第4章 市場力学

  • 促進要因
    • 飲食品産業における需要の拡大
    • ハイドロコロイドの研究開発と技術革新の増加
  • 抑制要因
    • 国際的な品質基準と規制の遵守
    • COVID-19の発生による不利な状況
  • 産業バリューチェーン分析
  • ポーターのファイブフォース分析
    • 供給企業の交渉力
    • 買い手の交渉力
    • 新規参入業者の脅威
    • 代替品の脅威
    • 競合の程度

第5章 市場セグメンテーション

  • 供給源
    • 天然
    • 合成
  • タイプ
    • ゼラチン
    • カラギーナン
    • ペクチン
    • キサンタムガム
    • グアーガム
    • その他タイプ
  • 機能
    • 増粘剤
    • 安定剤
    • コーティング剤
    • 脂肪代替剤
    • ゲル化剤
  • 用途
    • ベーカリーと製菓
    • 食肉・家禽製品
    • 飲料
    • ソース・ドレッシング
    • 乳製品
    • その他
  • 地域
    • アジア太平洋
      • 中国
      • インド
      • 日本
      • 韓国
      • その他のアジア太平洋
    • 北米
      • 米国
      • カナダ
      • メキシコ
    • 欧州
      • ドイツ
      • 英国
      • イタリア
      • フランス
      • その他の欧州
    • 南米
      • ブラジル
      • アルゼンチン
      • その他の南米
    • 中東・アフリカ
      • サウジアラビア
      • 南アフリカ
      • その他の中東・アフリカ

第6章 競合情勢

  • M&A、合弁事業、提携、協定
  • 市場シェア(%)**/ランキング分析
  • 主要企業の戦略
  • 企業プロファイル
    • ADM
    • AGARMEX SA DE CV
    • Ashland
    • B. Braun Melsungen AG
    • Cargill Incorporated
    • CP Kelco U.S. Inc.
    • Dupont
    • DSM
    • Ingredion Incorporated
    • J.F. Hydrocolloids Inc.
    • NOREVO
    • Tate & Lyle

第7章 市場機会と今後の動向

  • 加工食品とコンビニエンス食品の需要増加
  • その他の機会
目次
Product Code: 69092

The Hydrocolloids Market is expected to register a CAGR of greater than 6% during the forecast period.

Hydrocolloids - Market - IMG1

Plants that process meat has become a hotspot for COVID-19 infections, bringing attention to the health and safety of traditional meat and resulting in decreased meat consumption. In 2020, the CDC (Centers for Disease Control and Prevention) received data on COVID-19 cases from 19 of the 23 states that had reported at least one case related to this industry. There were 115 meat or poultry processing facilities with COVID-19 cases, with 4,913 workers diagnosed, resulting in decreased demand and consumption of gelatin and other hydrocolloids in the meat industry. The sales of bakery products were above average, even though the bakery supply was insufficient, as many bakeries had to close due to labor shortages. The disruption in logistics facilities and scarcity of raw materials due to the lockdown caused additional issues in the market. Due to these factors, the hydrocolloids market was negatively impacted by COVID-19. However, with governments easing the lockdown regulations, the demand for bakery products is increasing.

Key Highlights

  • Over the medium term, the major factors driving the market are likely to be the growing demand for hydrocolloids in the food and beverage industry and increased R&D and innovations in hydrocolloids.
  • On the flipside, unfavorable conditions arising from the COVID-19 outbreak and adherence to international quality and standards are the major restraints hindering the market's growth.
  • The North American region dominated the market worldwide, with the largest consumption from countries, such as the United States and Canada.

Hydrocolloids Market Trends

Increasing Demand from the Gelatin Segment

  • Gelatin is a natural ingredient and does not need any chemical modification. It is widely used in health supplements due to its high natural protein content and amino acids.
  • Gelatin is extracted from animals, like cows, pigs, and fish, and it has major applications in the confectionery sector for imparting texture.
  • Gelatin is used as a gelling agent in emulsifiers. It also finds application as a stabilizer in food products, like candies, desserts, marshmallows, and ice creams.
  • It is also used in meat products for water binding. According to the Food and Agriculture Organisation, Asia produced around 136.06 million metric ton of meat in 2019. Also, the growth in meat consumption is projected to increase to 12% by 2029 worldwide, thus increasing the demand for gelatin.
  • Gelatin also finds applications in instant sauces & soups and jelly products for fat reduction, creaminess, mouthfeel, and intense taste experience.
  • The revenue of the bread and bakery products segment was estimated at USD 487,108 million in 2020. It is further expected to register a CAGR of over 3%, which may increase the demand for gelatin, and consequently hydrocolloids, and propel the market's growth during the forecast period.
  • Due to these factors, the hydrocolloids market is expected to grow rapidly over the forecast period.

North America Region to Dominate the Market

  • The North American region is expected to dominate the hydrocolloid market during the forecast period. In the United States and Canada, owing to the major market for confectionery, bakery, convenience food, and packaged food products, the demand for hydrocolloids has been increasing.
  • The rising demand for convenience and functional food is expected to stimulate the demand for hydrocolloids. The function of hydrocolloids as stabilizers in the bakery industry is expected to drive the demand for food hydrocolloids during the forecast period.
  • In the United States, the increased awareness among consumers about healthy food and eating habits propelled the demand for low-fat and low-calorie food, which boosted the growth of the hydrocolloids market in the region.
  • The increasing rate of obesity and cardiac diseases in the region boosted the demand for calorie-free, cholesterol-free, chemical-free, and natural food ingredients, like hydrocolloids, among consumers, which is projected to drive the hydrocolloid market during the forecast period.
  • Technological advancements and new product launches have made hydrocolloids available for a wide range of applications in the food and beverage industry. The North American food hydrocolloids market is expected to register a CAGR of above 5% during the forecast period.
  • The growth in the US confectionery industry is projected to drive the hydrocolloid market during the forecast period. Revenue from the confectionery segment in 2020 was USD 76,594 million. It is projected to register a CAGR of around 2% during the forecast period. According To The American Bakers Association, as of 2020, the US baking industry had an economic impact of about USD 154.2 billion on the economy.
  • Some major companies dominating the region are Ashland, CP Kelco U.S. Inc., and Cargill Incorporated.
  • These factors, coupled with government support, are likely to boost the demand for hydrocolloids in the region during the forecast period.

Hydrocolloids Industry Overview

The hydrocolloids market is fragmented, with top players accounting for a marginal share of the market. Major companies in the market include DuPont, Cargill, Incorporated, CP Kelco U.S., Inc., DSM, and Ashland.

Additional Benefits:

  • The market estimate (ME) sheet in Excel format
  • 3 months of analyst support

TABLE OF CONTENTS

1 INTRODUCTION

  • 1.1 Study Assumptions
  • 1.2 Scope of the Study

2 RESEARCH METHODOLOGY

3 EXECUTIVE SUMMARY

4 MARKET DYNAMICS

  • 4.1 Drivers
    • 4.1.1 Growing Demand in the Food and Beverage Industry
    • 4.1.2 Increased R&D and Innovations in Hydrocolloids
  • 4.2 Restraints
    • 4.2.1 Adherence to International Quality Standards and Regulations
    • 4.2.2 Unfavorable Conditions Arising Due to the COVID-19 Outbreak
  • 4.3 Industry Value Chain Analysis
  • 4.4 Porter's Five Forces Analysis
    • 4.4.1 Bargaining Power of Suppliers
    • 4.4.2 Bargaining Power of Buyers
    • 4.4.3 Threat of New Entrants
    • 4.4.4 Threat of Substitute Products and Services
    • 4.4.5 Degree of Competition

5 MARKET SEGMENTATION

  • 5.1 Source
    • 5.1.1 Natural
    • 5.1.2 Synthetic
  • 5.2 Type
    • 5.2.1 Gelatin
    • 5.2.2 Carrageenan
    • 5.2.3 Pectin
    • 5.2.4 Xanthum Gum
    • 5.2.5 Guar Gum
    • 5.2.6 Other Types
  • 5.3 Function
    • 5.3.1 Thickener
    • 5.3.2 Stablizer
    • 5.3.3 Coating Agent
    • 5.3.4 Fat Replacer
    • 5.3.5 Gelling Agent
  • 5.4 Application
    • 5.4.1 Bakery and Confectionary
    • 5.4.2 Meat and Poultry Products
    • 5.4.3 Beverages
    • 5.4.4 Sauces and Dressings
    • 5.4.5 Dairy Products
    • 5.4.6 Other Applications
  • 5.5 Geography
    • 5.5.1 Asia-Pacific
      • 5.5.1.1 China
      • 5.5.1.2 India
      • 5.5.1.3 Japan
      • 5.5.1.4 South Korea
      • 5.5.1.5 Rest of Asia-Pacific
    • 5.5.2 North America
      • 5.5.2.1 United States
      • 5.5.2.2 Canada
      • 5.5.2.3 Mexico
    • 5.5.3 Europe
      • 5.5.3.1 Germany
      • 5.5.3.2 United Kingdom
      • 5.5.3.3 Italy
      • 5.5.3.4 France
      • 5.5.3.5 Rest of Europe
    • 5.5.4 South America
      • 5.5.4.1 Brazil
      • 5.5.4.2 Argentina
      • 5.5.4.3 Rest of South America
    • 5.5.5 Middle-East and Africa
      • 5.5.5.1 Saudi Arabia
      • 5.5.5.2 South Africa
      • 5.5.5.3 Rest of Middle-East and Africa

6 COMPETITIVE LANDSCAPE

  • 6.1 Mergers and Acquisitions, Joint Ventures, Collaborations, and Agreements
  • 6.2 Market Share (%)**/Ranking Analysis
  • 6.3 Strategies Adopted by Leading Players
  • 6.4 Company Profiles
    • 6.4.1 ADM
    • 6.4.2 AGARMEX SA DE CV
    • 6.4.3 Ashland
    • 6.4.4 B. Braun Melsungen AG
    • 6.4.5 Cargill Incorporated
    • 6.4.6 CP Kelco U.S. Inc.
    • 6.4.7 Dupont
    • 6.4.8 DSM
    • 6.4.9 Ingredion Incorporated
    • 6.4.10 J.F. Hydrocolloids Inc.
    • 6.4.11 NOREVO
    • 6.4.12 Tate & Lyle

7 MARKET OPPORTUNITIES AND FUTURE TRENDS

  • 7.1 Increasing Demand for Processed and Convenience Food Products
  • 7.2 Other Opportunities